Ana Menü

FIFA Kürt futbol takımını resmi olarak tanıdı

Başlatan KeePSaKe, Nisan 13, 2012, 14:59:25

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

KeePSaKe

FIFA Irak Bölgesel Kürt Yönetiminin ulusal futbol takımını resmi olarak kabul ettiği ileri sürüldü.

Kürt Futbol Federasyonu Sekreteri Selam Hüseyin, FIFA'nın kendilerini resmi olarak kabul ettiğini ve Mayıs ayında Filistin'de yapılacak olan uluslararası futbol şampiyonasına katılacaklarını söyledi.

FIFA RESMİ OLARAK KABUL ETTİ
Irak'ın Erbil kenti merkezli yayın yapan Aknews Haber Ajansı, FIFA'nın bölgesel Kürt yönetiminin ulusal futbol takımını resmi olarak kabul ederek, Mayıs ayında Filistin'de yapılacak olan uluslararası şampiyonaya katılmasına izin verdiğini yazdı. Kürt yönetiminin Futbol Federasyonu Sekreteri Selam Hüseyin, Kürt tarihinde ilk kez futbol takımının FIFA tarafından resmi olarak kabul edildiğini belirterek, "FIFA, futbol takımımızı resmi olarak kabul etti. 13- 22 Mayıs tarihleri arasında Filistin'de yapılacak olan uluslararası şampiyonaya Özbekistan, Tunus, Moritanya, Pakistan, Srilanka ve Endonezya ile birlikte aynı grupta yer alacağız" dedi.

Hüseyin, Kürdistan futbol takımının ilk kez ulusalararası bir şampiyonaya katılacağını da belirterek, bunun kendileri için çok önemli ve tarihi bir olay olduğunu söyledi.

BAĞIMSIZLIK İLANI TARTIŞILIYOR
Merkezi Bağdat hükümeti ile tartışmalı bölgeler, petrol ve Kerkük'ün statüsü konusunda bir türlü anlaşamayan ve son olarak hakkında tutuklama kararı çıkartılan Irak Cumhurbaşkan Yardımcısı Tarık Haşimi'yi Erbil'de barındırdıkları için ilişkilerin kopma noktasına geldiği Erbil-Bağdat hattında, Kürtlerin bağımsızlık ilan etmeleri tartışılıyor. Irak Başbakanı Nuri El Maliki'yi diktatörlük kurmakla suçlayan Bölgesel Kürt Yönetimin Başkanı Mesut Barzani, "Sorunlar çözülmez ise herkes kendi yoluna gidecektir" diyerek bağımsızlıklarını ilan edebileceklerini söylemişti.
Since 1903

ERHUN

"İleri sürüldü" denmiş.

Ben gerçek olduğunu düşünmüyorum. Devlet olmayan bir yerin milli takımı nasıl olsun?

Hee olur da böyle bir şey gerçekleşirse ve Türkiye'yle karşılaşırlarsa ne futbolcular ne taraftarlar gelmesin buraya. Kendi iyilikleri için, sonuçlar iyi olmaz.

IL Capitano

Ben bildigim gayri resmi bir milli takimlari var zaten. Katalonia, filistin filan birlikte takiliyorlar. Özerk bir bölgenin milli takim olarak resmi bir kupaya katilmalari imkansiz.
Inadina Gülümse Hayata : Biz ATATÛRK Gencleriyiz !!!....

unicorn

Bayrağı,marşı olmayan bağımsız bir topluluğun milli takım kurması imkansız ve bir o kadar da saçma.

Lazlar,çerkezler,tatarlar vs vs uzar gider.

Türk Milli takımı neyimize yetmiyor, bu asil bayrağın altında birleşmek varken.
Ne Olmuş Yani Büyük Adam Olamadıysak,

Hayallerimizi Satmadık Ya !

NoPasaran

Aşk bu Aşk !

volkanca.net

keskinli

sözü gecen takim kuzey irakin takimi
resmi olarak müsabakalara katilamaz
irak devleti parcalanmadi sonucta
Ölürüm Beşiktaşım,ZehirimSensin
Evvelim Sen Oldun,Ahirim Sensin

unicorn

Alıntı yapılan: NoPasaran ! - Nisan 13, 2012, 21:07:13
kurt sadece turkiyedemi var saniyorsunuz
Ben Türkiye'deki kürtlerden bahsediyorum.
Irak'taki Irak bayrağının altında,Suriye'deki suriye'nin beni ilgilendirmiyor sonuçta.

Ülkemdeki topluluklar için yaptım o yorumu yanlış anlaşılmasın.
Ne Olmuş Yani Büyük Adam Olamadıysak,

Hayallerimizi Satmadık Ya !

IL Capitano

Yalniz Riza kardes, konu Irak kürtleri.  -) , bizim devletten bahsetmiyor kimse.
Inadina Gülümse Hayata : Biz ATATÛRK Gencleriyiz !!!....

NoPasaran

Konu basligi bile fasizm kokuyor gibi geliyor bana..
Aşk bu Aşk !

volkanca.net

saldır beşiktaş

Alıntı yapılan: NoPasaran ! - Nisan 13, 2012, 22:28:13
Konu basligi bile fasizm kokuyor gibi geliyor bana..

Aynen öyle.
İnsanların spor yapması dahi sogulanır olmuş, etnik kimlikleri yüzünden.

"Kariyerim boyunca 9000'den fazla başarısız atış yaptım, 300'den fazla oyun kaybettim, 26 kez oyun kazandıracak atışı ıskaladım. Çabaladıkça başarısız oldum, başarısız oldukça çabaladım. İşte başarımın sırrı." Michael Jordan

ERHUN

Size katılmıyorum. Biz kendimize TÜRK MİLLİ FUTBOL TAKIMI demiyor muyuz? Türk olarak, Kürde Kürt diyince faşistlik mi yapmış oluyoruz? Mesela ben Bulgaristan milli futbol takımı demem, Bulgar milli takımı derim. İspanya'ya, İspanyol milli takımı gibi hitap ederim. Bunları yapmak faşistlik mi oluyor?

Bence fazla büyüten sizsiniz, sıradan bir konuşma bile alınıp büyütülüyor yok faşistlik yapmışız yok ırkçılık yapmışız...

Irk yüzünden spor yapması sorgulanmış deniyor. Türk milli takımında kürt kökenli futbolcu yok mudur acaba bir düşünmek lazım. Bu formanın altında Can Arat(yan) oynadı. Laf eden oldu mu? Benim ülkeme, ırkıma laf etmeyene bende bir şey demem. Hepimizin var Ermeni arkadaşları, Kürt arkadaşları veya başka ırktan arkadaşları. Bu ayrımcılığı yapanlar bizler değiliz, başka ırktan olup bu ülkeyi karıştırmak isteyenler!

NoPasaran

Alıntı yapılan: ERHUN - Nisan 13, 2012, 16:30:48
"Ýleri sürüldü" denmiþ.

Ben gerçek olduðunu düþünmüyorum. Devlet olmayan bir yerin milli takýmý nasýl olsun?

Hee olur da böyle bir þey gerçekleþirse ve Türkiye'yle karþýlaþýrlarsa ne futbolcular ne taraftarlar gelmesin buraya. Kendi iyilikleri için, sonuçlar iyi olmaz.

erhun mesajin ortada..

kimin dogru dusundugude belli degil mi..

kurtlere karsi olusan bu kinin fasizm disinda bi aciklamasi olamaz..
Aşk bu Aşk !

volkanca.net

saldır beşiktaş

Kuzey Irak milli takımı senin ırkına dil mi uzatıyor?
Veya küfür mü ediyor?
Ne bu asabiyet, ön yargı.

Adamlar futbol takımı kurmuş, nerdeyse; onlar top oynamayaza getiriyorsun lafı.
Bu ön yargıyla, kafatasçılık'la haraket edersen, biz de böyle düşünürüz haliylen.
"Kariyerim boyunca 9000'den fazla başarısız atış yaptım, 300'den fazla oyun kaybettim, 26 kez oyun kazandıracak atışı ıskaladım. Çabaladıkça başarısız oldum, başarısız oldukça çabaladım. İşte başarımın sırrı." Michael Jordan

melankolizm

aynı hassasiyet KKTC'ye de gösterilsin o zaman!

RCA

zaten yapılan şu tartışmalardan şu gereksiz diyaloglardan adamların ulaşmaya çalıştığı şeyi yerine getirmiş oluyoruz.
İnşaat mühendisliğini bitirip sinema oyuncusu olmak isteyen bir abzürd adam profili.

That's me.