Ana Menü

FIFA Kürt futbol takımını resmi olarak tanıdı

Başlatan KeePSaKe, Nisan 13, 2012, 14:59:25

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ERHUN

Benim alıntılanan mesajım kürtlere yönelik değil. Sözde devletin milli takımı olursa onlar gelmesin dedim. Taraftarıda futbolcusuda. Benim Irak'la sorunum yok. Iraklı arkadaşım var. Irak milli takımını tutuyor. Çok iyide bir insan. Herkesi aynı kefeye koymuyorum ben. Benim derdim barzani gibi şerefsizlerle. Niyetleri ortada. Türkiye'den biraz, Irak'tan biraz, İran'dan biraz, Suriye'den biraz toprak alıp ülke kurmak. Ama amaçlarına ulaşamayacaklar. Gerek burada gerek İran'da gerekse Suriye'de (Suriye Irak gibi olmazsa).

saldır beşiktaş, o sözde devletin milli takımı değil ama o sözde devletin sözde kurucusu olan eşkıya dil uzatıyor.

Son olarak melankolizm gibi insanların önünde saygıyla eğilirim ben. KKTC neden resmi olarak katılamıyor? Neden tanınmıyor? Acaba burada bana eşkıyanın sözde devletini savunanlar bir kez bile bunu sorgulamış mıdır?

Her gelene eyvallah dersek enseye vurup lokmayı ağzımızdan alırlar bu kadar net.

Herkes istediği kişi hakkında istediğini düşünebilir. Benim kimsenin diliyle ırkıyla sorunum yok, benimle, ülkemle, ırkımla sorunu olmadığı takdirde.

NoPasaran

KKTC yi futbol olarak geçtim yakında Türkiye bile saymayacak neredeyse..

Bunu yapanlar iktidarda..

Bu konuda yani KIBRIS konusunda son 10 senede gelinen nokta ortada..

Hem Kürte karşı çıkacam
Hem Kıbrıscı olacam..

Hemde İktidara öyle yada böyle destek vereceğim..

Şaşırıyorum bazen bu ülkeye..

Aşk bu Aşk !

volkanca.net

ERHUN

Tamam o zaman. Çok barışçıl insanlar olalım. Karabağ'yı bırakalım Ermeni devleti olsun. Türkiye'nin doğusunu bırakalım kürtler devlet kursun. Kıbrıs'ın Kuzey'ini terk edelim, ada komple tek başına Rum devleti olsun. Her gelene eyvallah diyelim. Belki dünya tarafından seviliriz. Hatta yönetimi de Amerikanlara falan bırakalım, ülke işleriyle bizden biri uğraşmasın. Gerçi şuan yönetimde olanda bizden biri değil, pardon unutmuşum.

O değilde bu haberleri çıkaranların ben iktidar yanlısı medya olduğunu düşünüyorum. Bilmem duydunuz mu, Almanya'da mahkeme deniz fenerinin başlarından birinin Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olduğunu açıklamış. Ama bir çoğunuz duymamışsınızdır, suni gündem yaratılıp onunda üstü örtülüyor. Burası Türkiye, millet uyumaya zaten niyetli. Uyutacak adamda çok.

NOT: BU MESAJLARIM DA KİMSENİN ŞAHSINA BİR ŞEY YAZMIYORUM. KİMSEYİ İKTİDAR YANLISI OLMAKLA, EŞKIYA KORUYUCULUĞU YAPMAKLA SUÇLAMIYORUM. EĞER ÖYLE İNSANLAR VARSA ARAMIZDA ÜSTÜNE ALINABİLİR SORUN YOK BENİM AÇIMDAN. BENİM HİTAP ŞEKLİM BİRİNE SÖYLER GİBİ AMA GENEL YAZIYORUM.

Son olarak; kim hakkımda ne düşünüyor umurumda değil. Benimle, ülkemle, ırkımla uğraşan karşılığını bir şekilde bulur. Benim gibi düşünen binler değil milyonlarca insan var bu topraklarda. Faşist dense ne olacak başka bir şey dense ne olacak? Başkaları yapınca özgürlük savaşçısı oluyor, biz yapınca faşist oluyoruz. Kendi adıma söylüyorum, bana cevap hakkı doğacak bir şey yazılmadıkça bu konu hakkında bir şey yazmayı lüzumsuz görüyorum.

KeePSaKe

başlığın faşizmle ne alakası var ki kürt değil mi onlar ne demek lazım :)

Bu arada Erhun ne demek istediğini çok iyi anlıyorum ben dediklerine katılıyorum.
Since 1903

unicorn

Kimsenin yaptığı spora oynadığı oyuna bir laf dediğim yok benim şahsen. Herkes özgürdür sporunu da yapar,başını da kapatır,kıçını da açar ne yaparsa yapsın.Burada konu spor yapmak değil milli takım dediğin zaman orada duracaksın. Devlet içinde devlet kurmaya çalışmak da neyin nesi.

Senin zaten bir bayrağın var, onu kabul etmemek ne demek. Bende yarın yanıma 2000 kişi alıp bir paçavra edinip, kendimce bir dil icat edip devlet kurayım o zaman. Birilerinin aklına karpuz kabuğunu sokmaya çalışırsanız ve o kişii de buna meyilliyse iş biter zaten.

Yarın sokağa çıkıp vatansever de oluruz hepimiz,anarşist de. Yeter ki içimizdeki kıvılcımı birileri tetiklesin.

Ne Olmuş Yani Büyük Adam Olamadıysak,

Hayallerimizi Satmadık Ya !

NoPasaran

2000 kisi degil iste sorun..milyonlardan.bahsediyoruz

kurtler ile lazlari cerkezleri bir tutmakta bence anlamsiz..

Aşk bu Aşk !

volkanca.net

unicorn

Abi sen oradaki 2000'e taklılma maksat oraya bir rakam yazmak. Azımsamak veya kıyaslamaktan ziyade oradaki olay şu, onun var da benim niye yok diye ortaya toplulukların çıkması. Kendini "kürt" diye nitelendiren kişilerin sayıları fazla olabilir ama bu devlet kurmalarını gerektirmez.

Benim söylemek istediğim bu.

Ülkemiz için örnek veriyorum; ne kadar çok topluluk var baktığın zaman, herkes zamanında bir yerden göçmüş gelmiş bu topraklara. Burada yaşamış,çalışmış,yemiş,içmiş,doymuş,kazanmış, kazandırmış.

Peki ne oluyor şimdi? Derdimiz ne? Neyin peşindeyiz?

Nedir bu ekstra bayrak sevdası? Yetmiyor mu bizlere tek bir bayrak,tek bir dil,tek bir vatan?

Bağımsızlık kazandırmaz kimseye bu hareketler, daha da çok parçalanırız. Herkes kendi devletini kurmak isteyecek o zaman. Erhun'un dediği gibi verelim herkese toprakların bir kısmını, sonra ne olacak peki?

Konuşmak,tartışmak güzel şey ama bu iş konuştuğumuzdaki gibi rahat bir olay değil,daha da ciddi.

IL Capitano

Ben Irak kürt bölgesiyle ilgili bir konunun niye hep bu forumda Turkiye kürtleri konusuna dönustugunu anlamiyorum acikcasi.

Daha önce de yazdigim gibi özerk bir bölgenin milli takimi resmi bir sey yapamaz. anca gayri resmi diger ulke takimlarla gayri resmi maclar yapar. Olan bir Irak milli takimi zaten var.
Inadina Gülümse Hayata : Biz ATATÛRK Gencleriyiz !!!....

unicorn

Ayni seyleri soyluyoruz abi iste mevcut bir İrak bayragi ve milli takimi var gerek yok otesine.

saldır beşiktaş

Alıntı yapılan: unicorn - Nisan 14, 2012, 11:00:19
Ayni seyleri soyluyoruz abi iste mevcut bir İrak bayragi ve milli takimi var gerek yok otesine.

Dünyanın belki de en büyük futbol ülkesi İspanya'da; Katalanların, Basklar'ın ayrı milli takımları var.
Tabii Fifa tarafından kabul edilmiyorlar.
Özerk olan bölgelerde böyle durumlar oluyor.
Abartılacak, büyütelecek bi durum yok.

"Kariyerim boyunca 9000'den fazla başarısız atış yaptım, 300'den fazla oyun kaybettim, 26 kez oyun kazandıracak atışı ıskaladım. Çabaladıkça başarısız oldum, başarısız oldukça çabaladım. İşte başarımın sırrı." Michael Jordan

unicorn

Bizim mahallenin de milli takimi vardi kucukken :)
Dogru abartilacak birsey yok bencede ates olan curmu kadar yer yakar.

ERHUN

Yakında Türkiye'de de bu tip bir şey yapmaya kalkarlar ona da böyle mi tepki vereceksiniz çok merak ediyorum. Böyle giderse, bu kadar duyarsız bir halk olursa yakındır demedi demeyin.

Brestgerfich

Sayı devlet kurmak için tek başına yeterli midir?
Dün topraktan bitmedi ya bu adamlar.. Kursalar ya hadi şimdi bir devlet.

Etnik kökenlere lafım yok, herkese saygım var ama yavaş devlet kursunlar bakalım başka bir devletin için...
Bugün YorumBlog'u ziyaret ettiniz mi?

saldır beşiktaş

Hocam bakın bu ülkede zaten Diyarbakırspor gerçeği var.
Bu adamlar gittikleri her deplasmanda ana, avrat küfür yıyorlar.
Bu kafataşçılık bitmeden, İnsan'a etnik kimliği ile değil de, insan olarak bakıldığı zaman bu sorun çözülür.
Sadece Türkiye için değil tüm dünya için geçerli bu durum.

"Kariyerim boyunca 9000'den fazla başarısız atış yaptım, 300'den fazla oyun kaybettim, 26 kez oyun kazandıracak atışı ıskaladım. Çabaladıkça başarısız oldum, başarısız oldukça çabaladım. İşte başarımın sırrı." Michael Jordan

NoPasaran

Devlet kurmak yada kurmamak sorun degil

Onlarinda boyle bir istegi yok zaten..
Aşk bu Aşk !

volkanca.net