Ana Menü

NBA Final: LA Lakers 2 - 4 Boston Celtics / Şampiyon Boston

Başlatan carlito1903, Mayıs 31, 2008, 09:57:06

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Kralkartal21

Boston Celtics ve Los Angeles Lakers, 21 yıl sonra ilk kez NBA finalinde kozlarını paylaşacak.

7 maçlık seride 4 galibiyete ulaşan ekibin şampiyon olacağı randevunun ilki bugün sabaha karşı TSİ 04.00'te Boston TD Banknorth Garden'da oynanacak. Bu yılın finalleri, NBA tarihindeki en büyük mensuplarından ikisi arasında gerçekleşecek bir savaşa dönüşecek.

Hayran trafiğinin yüzde 60'ı Kuzey Amerika dışındaki basketbol tutkunlarından oluşan NBA.com, ligin küresel sitesi aracılığıyla finallere geniş yer ayıracak. 35 ülke ve bölgeden rekor katılım olan 285 uluslararası basın mensubu, 47 Avrupa ülkesi de dahil olmak üzere finaller 205 ülke ve bölgede, 46 dilde televizyondan yayınlanacak. Bugünkü maç saat 04.00'ten itibaren NTV'den naklen ekranlara getirilecek.
Kalbimizde Renklerin Bitmese de Dertlerin Doyamam Doyamam Sana..

carlito1903

61 sezonun 31. de bu iki takımdan biri şampiyonluğa ulaşmış NBA'de...

14 kere Lakers, 17 kere de Celtics mutlu sona ulaşmış...

Büyük bi rekabet yaşanıyor bu iki takım arasında...

Güzel bi final serisi olacak :)

RCA

hemde nasıl anlatamam abicim :)

maçlar all star havasına dönerse keyfime diyecek yok..
en azından uykusuz olmama değer.. :)
İnşaat mühendisliğini bitirip sinema oyuncusu olmak isteyen bir abzürd adam profili.

That's me.

saldır beşiktaş

"Kariyerim boyunca 9000'den fazla başarısız atış yaptım, 300'den fazla oyun kaybettim, 26 kez oyun kazandıracak atışı ıskaladım. Çabaladıkça başarısız oldum, başarısız oldukça çabaladım. İşte başarımın sırrı." Michael Jordan

carlito1903

Evet bu gece 04.00'da Ntv'de...

Maç doğu da, neden bu kadar geç oldu anlamadım...

RCA

doğu bize göre daha erken değil mi zaten?? genelde orlando maçlarını bu sattlerde izlerdim ben..
İnşaat mühendisliğini bitirip sinema oyuncusu olmak isteyen bir abzürd adam profili.

That's me.

carlito1903

Doğu maçları daha erken oluyordu genelde saat 01.00 - 02.00 gibi izliyordum genelde doğu maçlarını...

Geçen Lakers-Utah batı maçı 05.30'da başlamıştı :)

RCA

los angelas da değil mi abicim ilk maç ?

That's me.

carlito1903

RCA

ben şey zannediyordum genelde ilk finale çıkan takımın sahasında oluyordu..ilk seride finale taşınan yani .. iyi atmışım ama tutmamış ;D :D

That's me.

onaT

Alıntı yapılan: Resulbjk - Haziran 05, 2008, 22:51:36
ben şey zannediyordum genelde ilk finale çıkan takımın sahasında oluyordu..ilk seride finale taşınan yani .. iyi atmışım ama tutmamış ;D :D

bu takvim önceden belirli. kimin ne zaman çıkacağını bilemeyecekleri için zaten olamaz.

ayrıca bostonum dolu dizgin gidiyor şampiyonluğa!!

carlito1903

Finalde İlk Gülen Celtics

TD Banknorth Garden'da oynanan ve 18,624 seyircinin izlediği Nba Finalleri'nin ilk maçında Boston Celtics evinde konu ettiği Los Angeles Lakers'ı 98-88 yenerek seride 1-0 öne geçti.

Maça her iki takım dengeli başlarken Boston ilk periyodta Garnett'le etkili oldu.Lakers Gasol ile etkili olmasına rağmen ilk çeyrek 23-21 Boston üstünlüğü ile kapandı.İkinci periyodta Fisher ile etkili olan Laker ilk yarıyı 51-46 ile 5 sayı önde kapattı.

Üçüncü periyodta Paul Pierce rüzgarı eserken 15 sayı attı ve Boston final periyoduna 77-73 önde girdi.Son periyodu Kobe'nin kötü oyunu ile geçen Lakers maçtan maçtan yenik ayrılmış oldu.

Celtics'te Kevin Garnett son periyod hariç iyi bir performans sergilerken 24 sayı-13 ribnaunt ile oynadı.Oyun içinde sakatlanmasına rağmen geri dönüp maçı çeviren Pierce 22 sayı ile maçı tamamladı.Allen 5/13 şut yüzdesi ile 19 sayı yaparken-8 ribaunt-5 asist ile oynadı.Rondo 15 sayı-7 asist ile sınıfı geçerken,benchten gelen Cassel 8 sayılık katkı verdi.Boston'da istatistiklere yansımada Pj Brown'un 2 sayı-6 ribauntluk mücadelesi alkış topladı.

Lakers'ta Kobe 24 sayı atmasına rağmen 9/26 şut yüzdesi ile istenileni veremedi.İspanyol yıldız Gasol 15 sayı-8 ribaunt ile maçı tamamlarken,Odom 14 sayı-6 ribaunt ile oynadı.Gecenin etkili isimlerinden Fisher 15 sayı atarken 6 asist yaptı.Benchten gelen Vujacic 8 sayı ile katkı verirken,Turiaf 5 sayı ile oynadı.

saldır beşiktaş

tüh be yenildi lakers neyse bunun 2.ci maçıda var
"Kariyerim boyunca 9000'den fazla başarısız atış yaptım, 300'den fazla oyun kaybettim, 26 kez oyun kazandıracak atışı ıskaladım. Çabaladıkça başarısız oldum, başarısız oldukça çabaladım. İşte başarımın sırrı." Michael Jordan

Cem Goren

4de denen maç 4buçukta başladı yuh ya adamlar maçtan önce 45 dk bütün sezon oynanan  maçlardan güzel kareleri verdi en son bıraktığımda 56-56 idi okul old.için çıktım pierce sakatlanınca tamam bu maç bizim dedim ama yenilmişiz ama bu seri 4-2 bizim
altın kapılarımız kan oldu tayfun

akbaba71

Alıntı yapılan: Resulbjk - Haziran 05, 2008, 22:51:36

Ligi lider bitirende oluyor saha avantajı.

Pierce Garnett ve Kobe hırslı adamlar kupa içinde ellerinden geleni yaparlar.Zaten en skorer 3 oyuncu onlar.
Boston 3 süperstarındanda verim almış ve kazandı ilk maçı.
http://schwarzadler.blogspot.com/

2008-2009 TSL Şampiyonu Beşiktaş