Ana Menü

NBA Final: LA Lakers 2 - 4 Boston Celtics / Şampiyon Boston

Başlatan carlito1903, Mayıs 31, 2008, 09:57:06

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Kralkartal21

Alıntı yapılan: saldır beşiktaş - Haziran 11, 2008, 18:48:52
maçı izledim lakers'da kobey'le bir oyuncu daha adını unuttum 20 sayı atıp çok büyük katkı yapmış

Sasa Vujicıc olmasın o 20 sayı atan.
Kalbimizde Renklerin Bitmese de Dertlerin Doyamam Doyamam Sana..

saldır beşiktaş

evet oydu süper oynadı adam kenardan gelip bugün uymuycam izliycem maçı
"Kariyerim boyunca 9000'den fazla başarısız atış yaptım, 300'den fazla oyun kaybettim, 26 kez oyun kazandıracak atışı ıskaladım. Çabaladıkça başarısız oldum, başarısız oldukça çabaladım. İşte başarımın sırrı." Michael Jordan

akbaba71

Bunun adı mucize!
NBA'de playoff final serisi dördüncü maçında Boston Celtics ile Los Angeles Lakers dün gece Staples Center'da kozlarını paylaştılar. Celtics, bir ara 24 sayı geri düştüğü mücadeleyi 97-91 galip bitirerek seriyi 3-1'e getirdi ve şampiyonluğa bir adım daha yaklaştı.

Maça muhteşem başlayan ve ilk çeyreği 35-14 önde bitiren Lakers hücumda toparlanan rakibine farkı kapatma izni vermedi ve devreyi 58-40 önde tamamladı.

İkinci yarıya da iyi başlayan ve farkı 24 sayıya kadar çıkartan ev sahibi ekip karşısında dört kısaya dönen ve savunmasını sertleştiren Celtics farkı eritmeye başladı.

Son çeyreğe girerken farkı iki sayıya kadar indiren konuk ekibe bir türlü karşılık veremeyen Lakers daha sonra üstünlüğü de kaybetti ve üçüncü çeyreğin ortalarına doğru momentumu arkasına alan Celtics mücadeleden 97-91 galip ayrıldı.

Boston'da, bir önceki maçın kötülerinden Paul Pierce 20 sayı, 4 ribaunt, 7 asistlik performansıyla maçın en skorer ismi olurken 48 dakika oyunda kalan ve son dakika içinde çok kritik bir hücumdan iki sayı çıkartan Ray Allen 19 sayı, 9 ribaunt, kenardan gelen ve ikinci yarıdaki muhteşem geri dönüşün mimarlarından olan James Posey 18 sayı ve Kevin Garnett 16 sayı, 11 ribaunt ile oynadı. Ayak bileğinden sakat olan Rajon Rondo sadece 17 dakika sahada kalırken genç oyuncunun sakatlığı sonrası oynama süresi artan Eddie House 11 sayı, 4 ribaunt ile başarılı bir maç çıkardı.

Lakers'ta ise ilk beşte forma giyen oyuncuların tamamı sayı kategorisinde çift hanelere ulaşırken serinin durgun isimlerinden Lamar Odom 10 sayı, 10 ribaunt, 4 asist, Kobe Bryant 17 sayı, 4 ribaunt, 10 asist, 4 top çalma, Pau Gasol 17 sayı, 10 ribaunt, Derek Fisher 13 sayı ve Vladimir Radmanovic 10 sayı, 5 ribaunt ile oynadı.

Maçtan sonra mikrofonlara konuşan Paul Pierce, 2002 yılında oynadıkları New Jersey Nets maçında inanılmaz bir geri dönüşe tanık olduğunu, bu yüzden aynısını bu maçta da başarabileceklerine inandıklarını belirterek Babalar Günü'nde şampiyonluğa ulaşmak istediklerini ifade etti.

Pazartesi günü sabaha karşı Staples Center'da oynanacak serinin beşinci maçını Boston Celtics kazanırsa ligdeki 17. şampiyonluğuna ulaşacak. Lakers'ın galibiyeti durumunda ise seri 3-2 olacak ve Boston'da oynanacak iki maç şampiyonu tayin edecek.

http://schwarzadler.blogspot.com/

2008-2009 TSL Şampiyonu Beşiktaş

akbaba71

Lakers evindeki macı kazanır seri 3-2 olur.

Son 2 mac Bostonda bu serinin dönmesi cok cok zor artık.
http://schwarzadler.blogspot.com/

2008-2009 TSL Şampiyonu Beşiktaş

onaT

Kralkartal21

Ben bu bizim televizyonun bilgi ekranına bilmem ne yapayım.

Maç vardı diye biliyordum bilgi ekranında göstermiyor bende yok diye yattım maç varmış ya.

Güzelim maçı kaçırdık.

Boston yine mucizeler yaratmış.Helal Olsun

onaT

Alıntı yapılan: Kralkartal67 - Haziran 13, 2008, 13:31:28

Maç vardı diye biliyordum bilgi ekranında göstermiyor bende yok diye yattım maç varmış ya.

Güzelim maçı kaçırdık.

nba.com...

Cem Goren

ne yaptın be lakers oldumu ya 24 sayıdan maç verdik bu saaten sonra baya zor ama bakalım ne olacak
altın kapılarımız kan oldu tayfun

Kralkartal21

Alıntı yapılan: onaT - Haziran 13, 2008, 14:11:42

Güzelim maçı kaçırdık.

nba.com...

Gecenin köründe bilgisayarı açıp Nba.com'a girmek istemedim. Abim görse napıyosun bu saatte diye..

Yanlış anlaşılır ;)

onaT

Alıntı yapılan: Kralkartal67 - Haziran 13, 2008, 17:46:36
Alıntı yapılan: onaT - Haziran 13, 2008, 14:11:42

Güzelim maçı kaçırdık.

nba.com...

Gecenin köründe bilgisayarı açıp Nba.com'a girmek istemedim. Abim görse napıyosun bu saatte diye..

Yanlış anlaşılır ;)

tahmin ettim, erken davranaydın

+18 !

benim bu sezonun başından beri favorimdi Boston ve beni yanıltmadı...

carlito1903

Boston beklediğimden çok iyi, Lakers'da beklediğimden çok kötü final serisinde...

Boston'ın şampiyonluğu hayırlı olsun, bu saatten sonra dönmez bu seri...

NBA tarihinde 3-1 den dönen seri yok zaten...

Cem Goren

üzülerek soyluyorum bu seri 4-2 bostonun olur

saldır beşiktaş

20 sayıdan maç verirse lakers olacağı buydu boston kazanır
"Kariyerim boyunca 9000'den fazla başarısız atış yaptım, 300'den fazla oyun kaybettim, 26 kez oyun kazandıracak atışı ıskaladım. Çabaladıkça başarısız oldum, başarısız oldukça çabaladım. İşte başarımın sırrı." Michael Jordan

Cem Goren