Ana Menü

Anderlecht tura inanıyor!..

Başlatan 2 dia 2 muerto, Ağustos 16, 2007, 16:12:20

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

2 dia 2 muerto

Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında dün akşam oynanan ve Fenerbahçe'nin 1-0 üstünlüğüyle tamamlanan Anderlecht maçına Belçika basını geniş yer ayırdı...

Belçika'nın en yüksek tirajlı gazetesi olan HLN, maçla ilgili haberi ilk sayfadan okuyucularına duyururken, "Bu maçta Anderlecht daha fazlasını alabilirdi" başlığını kullandı.

Spor sayfasında ise "Mağlubiyet gereksizdi" başlığını kullanan HLN gazetesi, Anderlecht'in Fenerbahçe'ye çok saygı gösterdiğini, ancak ikinci yarıda toparlandığını yazdı.

Gazete yorumunda, "İlk yarıda futbolcuların Fenerbahçe'ye çok fazla saygı göstermesi Anderlecht'e pahalıya patladı. Anderlecht ikinci yarı futbol oynamaya başladığında Fenerbahçe'nin kalitesinin yüksek olmadığı ortaya çıktı. Aslında golsüz berabere de kalınabilirdi" ifadeleri kullanıldı.

Anderlecht başkanı Roger Vanden Stock'un, "Hepimiz büyük bir korkuyla Fenerbahçe maçına geldik. Fenerbahçe'nin kadrosuna baktığımızda korkulmayacak gibi değildi, ama karşımızda beklediğimiz Fenerbahçe'yi göremedik" şeklindeki açıklamasına yer veren gazete, teknik direktör Franky Vercauteren'in maçtan sonra, "Rövanş maçı imkansız bir görev değil. Bu maça daha ciddi ve kendimize daha güvenerek çıkacağız" dediğini kaydetti.

DE MAN: "2 HAFTA SONRA TUR ATLAYACAĞIMIZA İNANIYORUM"

Fenerbahçe-Anderlecht maçının ardından oyunculardan De Man ve Çek futbolcu Polak'ın görüşlerine de yer veren HLN, De Man'ın, "2 hafta sonra tur atlayacağımıza inanıyorum. Fenerbahçe hiçbir zaman bizi ezip geçmedi, iyi dayandık. İşimizi en çok zorlaştıran oyuncu Alex oldu. Özellikle ölü toplarda Fenerbahçe'nin tehlikeli olduğunu biliyorduk. Ayrıca forvetlerinin sık sık pozisyon değiştirmesi savunmanın işini zorlaştırdı. Fenerbahçe'nin aldığı 1-0'lık galibiyet sonucu etkilemeyecek. 2. yarı biz de gol atabilirdik. 2004 yılında Benfica'ya deplasmanda 1-0 yenildik ama kendi sahamızda 3-0 galip gelerek tur atladık" dediğini okuyucularına aktardı.

POLAK: "FENERBAHÇE'YE KÜÇÜK TAKIM OLMADIĞIMIZI GÖSTERDİM"

Kadroya yeni giren Çek milli futbolcu Jan Polak ise "İlk yarı kendime gelemedim, ama ikinci yarı yüzde 100 gayret göstererek Fenerbahçe'nin işini zorlaştırdım ve oyun kalitemiz de yükseldi. İlk yarı çok geride oynadım. Bu maçta Fenerbahçe'ye küçük takım olmadığımızı gösterdim. Bana göre ikinci yarı biz daha iyi takımdık, ama kendi sahamızda tur atlayacağımıza inanıyorum" dedi.

Öte yandan Anderlecht, bu cumartesi günü Belçika Birinci Ligi'ne yeni yükselen Dender ile oynayacak. Dender takımında Galatasaray'ın eski teknik direktörü Eric Gerets'in oğlu Johan Gerets de oynuyor.

.FŞ

ugur24

1-0 fenerbahçe için çok avantajlı bir skor..belçika'da maçı anderlecht kazanır ama bence turu fenerbahçe geçer..

ist.hatirasi/3-4

1-0 ama fener bu hiç belli olmaz;D ama geçerler geçmeme ihtimali ise burada eğer gol yeselerdi olur kesin tur atlardı anderlect
YÖNETİM İSTİFA !!!

carlito1903

umarım fener eler anderlechti çünkü ülke puanı açısından belçika bize çok yakın....

ugur24

melankolizm

Alıntı yapılan: ugur24 - Ağustos 22, 2007, 16:31:22
bu maçı d-smart ile birlikte açık kanalda verecekmiş.. / http://www.haber7.com/haber.php?haber_id=263786

Fenerbahçe'nin yurtdışı maç yayın haklarının tamamını elinde bulunduran Sadettin Saran'ın şirketi bu hakları Doğan Grubu'na ait D Smart'a sattı. Maçlar sayesinde üye sayısını arttırmayı hedefleyen yönetim Anderlecht-Fenerbahçe maçıyla ilgili bir şok yaşadı.

YAYIN HAKLARI İKİ ŞİRKETE BİRDEN SATILDI

Anderlecht kulübü Sadettin Saran'la birlike dış yayın haklarını yanlışlıkla ülke içinden bir kanala daha sattı. Bu gelişme ile birlikte devreye giren TRT yayın iznini bu şirketten, yüklü miktarda para karşılığında satın aldı. Böylelikle yayın hakkı hem D-Smart'ta, hem de TRT'de olmuş oldu.

D-SMART VE TRT ARASINDAKİ GÖRÜŞMELER

Bu yanlışlığın ardından D Smart yöneticileri TRT yöneticileri ile bir görüşme yaparak "Yanlışlıktan kaynaklanan bir durum var ortada. Maçın yayını bizim hakkımız, siz etik olmayan bu durumdan vazgeçin" dedi. Ancak TRT kesin olarak maçı yayınlayacaklarını söyleyerek konuyu çıkmaza soktu.

DOĞAN GRUBU'NUN KARARI

Doğan Grubu TRT'den aldıkları cevap karşısında Anderlecht-Fenerbahçe maçını açık kanaldan da yayınlamaya karar verdiler. Maç Kanal D ya da Star'dan ekrana gelecek. Öte yandan D-Smart'ta da maç yayını yapılacak. Böylelikle karşılaşmayı TRT ile birlike 3 kanal naklen seyircilerine ulaştıracak.

superpoligon

alper_1903

fener elenebilir sivas macini gördük adamlar gol yemek icin herseyi yapiyolar ve belki serdar da oynamaz kalede insallah yine bi naaaptin volkan yasariz

ülke puanini besiktasa biraksinlar biz halledecez
Besiktasim senin icin herseyimden vazgecerim...