Ana Menü

Jason Tahincioğlu, Euroseries 3000 Şampiyonası’nda Fransa ayağında 3. oldu

Başlatan akbaba71, Temmuz 17, 2007, 20:35:10

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

akbaba71

Otomobil pist yarışlarında yer alan tek Türk sporcu olan Jason Tahincioğlu, G-Tec takımıyla yarıştığı Euroseries 3000 Şampiyonası'nın Fransa ayağında 3. oldu.
      Otomobil ve Motor Sporları Derneği İktisadi İşletmesinden (OMSPOR)
      yapılan yazılı açıklamaya göre, 2007 sezonunda Petrol Ofisi FMS takımı ile GP2 Serisi'nde mücadele eden Tahincioğlu, yine Petrol Ofisi sponsorluğunda G-Tec takımıyla yarıştığı Euroseries 3000 Şampiyonası'nda podyuma çıkma başarısı elde etti. İspanya'nın Valleunga ve Macaristan'ın Hungaroring pistinde yapılan ilk iki ayak yarışlarının ardından, şampiyonanın 14-16 Temmuz'da Fransa'nın Magny-Cours pistinde gerçekleştirilen 3. ayağı ilk gün yarışlarında üçüncü oldu. Fransa'daki 16 turluk ilk gün yarışında iyi bir başlangıç yapan Jason Tahincioğlu, yarış boyunca sürdürdüğü istikrarlı performansıyla yarışı kazanan Davide Rigon'un 11.28 saniye gerisinde üçüncü sırayı alarak podyuma çıktı. G-Tec takımıyla ilk defa podyuma çıkan ve Türk bayrağını dalgalandıran Tahincioğlu, kurallar gereği griddeki ilk 8 sıranın ters çevrilerek 6. sıradan start aldığı 21 turluk 2. gün yarışını ise 5. sırada tamamladı. Bu derecelerle takımına puan kazandırmayı başaran Jason Tahincioğlu, şampiyonada 9 puanla sekizinci sırada yer alıyor. Fransa'da ilk gün yarışlarında elde ettiği podyum başarısını değerlendiren Tahincioğlu, uzun zamandır podyuma çıkamadığı için böyle bir sonuca ihtiyacının olduğunu belirterek, "Çok da kusursuz olmayan bir startın ardından, iyi bir ritm yakalayıp zorlamaya başladım. Sonlara doğru Razia ile aramı korudum ve bu sayede üçüncülüğü aldım. Kendim ve takımım için mutluyum" dedi. Jason Tahincioğlu, gelecek hafta sonu Nürburging pistinde yapılacak olan GP2'de piste çıkacak.
http://schwarzadler.blogspot.com/

2008-2009 TSL Şampiyonu Beşiktaş

Timurlenk

bu seneyede çok kötü başladı hep sonlarda yer alıyor kendini geliştirmeli artık.

Doktor

Ülkemizde okadar deli gibi hızlı araba kullananlar cok ama bu işlerde bi yer alamıyoruz ve bu arkadaşın ismide Jason  :allaalla

akbaba71

http://schwarzadler.blogspot.com/

2008-2009 TSL Şampiyonu Beşiktaş