Ana Menü

Derwall vefat etti..

Başlatan NoPasaran, Haziran 26, 2007, 19:42:01

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

NoPasaran

Alman Futbol Federasyonu (DFB) tarafından yapılan açıklamada, bir dönem Galatasaray'ın da teknik direktörlüğünü yapan Derwall'ın 80 yaşında vefat ettiği bildirildi.

Helmut Schön'den sonra 1978 yılında Almanya Milli Takım Teknik Direktörlüğü görevini üstlenen Derwall, Alman Milli Takımı'yla 1980 yılında İtalya'da Avrupa Şampiyonu, 1982 yılında İspanya'da düzenlenen Dünya Kupası'nda da dünya ikincisi olmuştu
Aşk bu Aşk !

volkanca.net

Adriano

Allah Rahmet Eylesin.. Bildiğim kadarıyla Gs'ye teknik direktörlük yaptığı dönem, Türk futboluna bayağı katkısı olmuş.. Bugun onun anısına bir belgesel tarzı birşey ilgimi çekti.. Toprak sahaların, çim sahaya dönüşmesinde katkısı olmuş diye duydum.. Tüm sevenlerinin başı sağolsun..
Uçurumlardan düşmeden tut elimizi..

yuNuS1903

BjKli_10-ur

Sensiz geçen günlerin ...

NoPasaran

Aşk bu Aşk !

volkanca.net

Doktor

Topragı bol olsun diyelim ama su uzucu olay geliyor aklıma yanlıs bilmiyorsam(sene olarak) malatyaya giden arabalar :-\

Non Mollare Mai

Kendisi hakkımda fazla bilgim yok.
Ama Türk futbolunun gelişmesinde, Mustafa Denizli , Fatih Terim gibi hocaların sahne almasında büyük rol oynadığını ve galatasarayı 14 yıl aradan sonra şampiyon yaptığını biliyorum.
Hayatımdaki en güzel anılar Türkiye'de geçti diyor.
Galatasaray'a gelirken Bayern Münih başta olmak üzere Almanyanın bir sürü takımın teklifini ret ederek gelmiş.
Allah Rahmet Eylesin..
edit

Doktor

Alıntı yapılan: Smyrnian Jose - Haziran 28, 2007, 17:01:48
Kendisi hakkımda fazla bilgim yok.
Ama Türk futbolunun gelişmesinde, Mustafa Denizli , Fatih Terim gibi hocaların sahne almasında büyük rol oynadığını ve galatasarayı 14 yıl aradan sonra şampiyon yaptığını biliyorum.
Hayatımdaki en güzel anılar Türkiye'de geçti diyor.
Galatasaray'a gelirken Bayern Münih başta olmak üzere Almanyanın bir sürü takımın teklifini ret ederek gelmiş.
Allah Rahmet Eylesin..

Heh tamam işte evet 14 sene sonra şampiyon yapmıştı o seneydi ama bizim şampiyonluk gitmişti elimizden teşvik primiyle ve Efsane başkanımızın değimiyle şerefli 2. olmuştuk..!!!