Ana Menü

Sevilla Forma Yapımı İçin Para Bulamazken Şimdi Nasıl Zengin Oldular

Başlatan SATUKBLADE, Mayıs 20, 2007, 15:24:09

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

SATUKBLADE

Bilindiği Üzere Artık Futbol Klubleri Sahalarda Futbol Oynarak Bir Yerlere Gelmiyor
Bu İşin Her Türlü Ticaretini Yapıyorlar

Bir Zamanların Çok Fakir Kulupleri Arasında Yer Alan SEVİLLA Artık Bütçesini İyice Büyüttü

Bunu Yaparken Çok Basit Bi Yol İzledi Sadece Alt Yapıyı Kuvvetli Tuttu
Bilindiği üzere İspanya'da Ana Takımdan Hariç Bi De

B takım,C Takım,18 Yaş Altı,8 Yaş Altı Gibi Takımlarıda Bulunuyor Ligdeki Takımların İşte Sevilla bu B ve C takımda ki oyunculara önem veriyor bunları Real Madrid ve Barcelona'ya satıyor yüksek mevlalar ile Bu sayede transfer paraları ile de A takıma yani ana takıma iyi oyuncular alabiliyor bu sayede UEFA'da da büyük ölçüde ilerlediler ligde de aynı şekilde

PEKİ NEDEN TÜRKİYEDE BUNU DÜŞÜNECEK TAKIMLAR YOK

sadece taraftarın store ürünleri alması ile kazanç sağlamakla nereye varılacak :( :( :(

die-4-u

Futbol okullarının yanı sıra Diğer ülkelerdeki ekipleri ile çok sıkı çalışıyorlar..
Brezilya'nın Bahia takımından buldukları Daniel Alves ya da Avrupa piyasasına ilk Sevilla ile adım atan Baptista...
Biz de örnek almalıyız bu tip kulüpleri

Adriano

Valla helal olsun SeviLLa'ya.. Beşiktaş'ımız da inşallah bu tür çalışmalara daha çok önem verir..
Uçurumlardan düşmeden tut elimizi..

SATUKBLADE

ya ben çeşitli kaynakları araştırdım özel ekipler var afrika ülkelerinde srıf 16-18 yaşında futbolcu bulmak için

ve bu ekiplerde çalışan türk hocalarda var onların röpartajlarına da baktım neden türkiyeden gelen yokdiyorlar biz yardımcı oluruz diyorlar ama sonuç tabikide hüsran

ki geçenlerde en büyük örneği ile karşılaştık barça bizim muhammede talip oldu biz dışarıdan böyle futbolcular getireceğimize daha eldekini değerlendirmeyi bilmiyoruz

BEN ŞAHSEN BEŞİKTAŞ VE GALATASARAY'IN TİCARİ KONUDAN VE FUTBOLCU ALIMI HAKKINDA BECERİKSİZ OLDUĞU KANISINDAYIM :(

Non Mollare Mai

Klupler için en büyük gelir kaynağı alt yapıdır. Alt yapından iyi adamları yetiştirceksin sonra sürceksin avrupa piyasasına..
Bunun için sabır gerekli tabi. Sevilla orta sıralara oynayan bir ekipti ve taraftarların fazla bir beklentisi yoktu. Bunun sayesinde zamanla sabırla bazı işlere el attılar.
O İşlerin meyvelerini toplamaya başladılar ve ispanyada şampiyonluğa oynarken uefayı adeta domino ettiler.

Bizim hedefimizin her sene şampiyonluk olduğu için sürekli daha iyi transferler yapıp para harcama gereği duyuyoruz. Alt yapıdan uğraşmak yerine para vererek almak daha kolay ! Tabii.. Bu yüzden hem finansımız genişlemiyor hemde avrupada başarı gelmiyor..
edit

die-4-u

Bunu Türkiye'de yapabilen kulüp Gençlerbirliği olmuştur..
Ancak bu tip takımlar 18 yaşındaki oyuncuyu sahaya sürdüğünde taraftar baskısını hissetmez..
Büyük takımlarda her sene şampiyonluk parolası olduğu için ''olabilecek oyuncuyu'' değil ''olmuş oyuncuyu'' alırlar..
Ben şunu söyleyebilirim ki takımımızın bu tip bi' projenin kapsamında 5 sene şampiyonluğu düşünmemesini anlayışla karşılayabilirim..Tabi bu dönemde çok iyi genç oyuncular da bulunabilir ve üstüste şampiyonluklar da gelebilir..
Sabredecek taraftar yok maalesef ki Türkiye'de..

SATUKBLADE

bundan tam 6 veya 8 sene önce

bayern münih takımı kadroya bile almadığı bi futbolcuyu transfer etti japonyadan hiç forma bile bulamadı

ama forması japonyada milyon dolarlar getirti münih ekibine

buyrun buda bi ticaret anlayışı

yazın duyuyoruz real madrid ekibi kamplarını hep asyada yapar ve ceplerini doldurup gelirler

işi sadece sahada bırakmıyorlar cidden benim çok zoruma gidiyor boşa giden paralar beşiktaşımın parası
ve eğer gelecek senelerde başarılar elde edilmezse bu paralar suyunu çekecek ne yazıkki şimdi olduğu gibi

carlito1903

sevillanın başarısında scouting sisteminin payı büyük bence bu sisitemi türkiyede doğru dürüst uygulayan yok ama avrupada en büyük takımlar artık bu yolla transfer yapıyor