Ana Menü

Sevmek Ne Demektir?

Başlatan Simurg, Nisan 28, 2007, 12:28:50

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Simurg

Sevmek inanmaktır.
Sevmek yaşamaktır.
Sevdiğini kendisi gibi, kendisinden de çok duyumsamaktır.
Sevmek sevdiği olmaktır.
Sevmekte ikilikler kalkar, bir olmalara gidilir. İki ten, iki kalp, iki gönül yoktur sevgide. Tek
bir kalp olunur, tek bir yürek olunur.
Sevmek paylaşmaktır . Sevdiğiyle sevdiğini paylaşmaktır. Sevdiğiyle kalbini bölüşmektir sevmek. Ki
tek kalp olunsun.
Sevgide son yoktur. Sevgiler hiçbir zaman son bulmazlar. Biten sevgiler yoktur, bitmiş gibi görünen
sevgiler vardır. Vazgeçiş de yoktur sevgide. Yaşandıkça yaşatılır sevilen. Ama kimi zaman sevgili
için kimi zamansa sevginin bir gereği olarak saklanır bu aşklar. Vazgeçiş yoktur, vazgeçmiş gibi
görünmek vardır o yüzden.
Sevmekte istemek yoktur. Sevgilinin olduğu yerde son bulur istekler. Bir şey varsa istediğin bu
senin için değil, sevgili için istediğindir. Ondan O'nun adına istersin. O'nu daha sonsuz sevebilmek
için istersin. Sevme özgürlüğünü istersin, kabul edilmesini istersin. İstersin ama bir gün gelir bu
istekler de son bulur. Kendinden istersin artık. Sevgiliyi daha çok sevmek istersin kendinden.
Sonsuz kılmak istersin. Bu yolda sevgili olur mu, olmaz mı bunu sevgilinin isteği belirler.
Sevmek sevgiliyi istememeyi öğrenmektir. Sevmek sevgiliyi sevgili olmadan sevmektir.
Sevmek; sevmek istemektir.
Sevmek, beklememektir. Beklentilerin son bulduğu bir duraktır o. Öyle ki tüm gerçekler, tüm dünya
silinir gider. Ne O'ndan anlasılmayı beklersin, ne onu anlamayı. Ne onun gelmesini beklersin, ne
onun Leyla, Mecnun olmasını. Beklediğin bir şey yoktur sevmeyi becermek dışında.
Sevmek, gücenmemektir.
Sevmek sevgililerin hiçbir sözüne üzülmemeyi ögrenmek demektir.
Sevgilinin ölüm hançerine bile hayır dememektir sevmek. Onun vuruşuna, onun tokadına alınmamaktır,
sevgiliden gelen her hareketi ve her sözü kabullenmektir. İhanetlere, hainliklere bile üzülmemektir.
Sevgiliden gelen öl emrine bile ölürüm diyebilmektir. Kendi elleriyle kalbini bir bıçak ucuna
koymaktır sevmek.
Sevmek ölmektir.
Sevmek, ölmesini bilmektir.
Sevgili için yaşamaktır. Onun eli, kolu, gözü, kalbi olmaktır. Ama artık onun bir şeyi olunmadığı
bir zaman ölmesini bilmektir! Sevmek, vermektir. Sevmek sevdiği için almasını bilmektir. Almamaya
yemin ederek vermektir. Ama almalarda kurtaracaksa sevgiliyi almasını bilmektir sevmek!
Sevmek, tükenmektir. Sevmekten ölürken tekrar varolmaktır o sevgiden.
Sevmek sevgilinin gel deyişine hayır demektir. Sevgilinin aşkıyla boğuşurken, yüzerken o aşk
denizinde sevgilinin uzanan eline hayır demektir.
Sevgilinin bakan gözüne bakmamaktır sevmek. Ağlayan gözlere şefkat ve tebessümle yanıt
verebilmektir.
Sevmek, sevgili olmaktır. Sevgilinin yüzündeki gülücük olmaktır. Onu yaşama döndürecek bir damla su
olmaktır. Sevmek sevgilinin limanı olmaktır. Sevmek sevdiğinin canı olmaktır. Onun ölümü
isteyebileceği canı olmaktır. Sevmek yangın olmaktır. Yanmaktır, kor olmaktır. Dağ olmaktır, evren
olmaktır. Her şey olmaktır, hiç olmaktır. Alev olup girmektir gönüllere.
Sevmek yürümektir gönüllerde.
Sevmek güvenmektir.
Sevmek onaylanmaktır.
Sevmek sevgiliye bir nefes gibi, bir ses gibi yakın olmaktır. Sevmek çok ötelerde olsa bile yaşamak
ve yakın olmaktır sevgiliye. Yakınlılıktır, doğallıktır, özdenliktir sevmek.
Yalansızlık, içtenlilik, ölümsüzlülüktür sevmek. İlk insanın, Havva'nın Adem'in saflığını ve
temizliğini, çocuk masumluğunu taşımaktır sevmek.
Gözyaşı olmaktır, yağan yağmur olmaktır. Bir sonbahar mevsiminin sarı yaprağı gibi yalnız olmaktır
sevmek.
Sevgilisizken sevgiliyi sevmektir.
Sevmek üşümektir. Sevgilinin yokluğuna üşümektir.
Sevgiliyle her şeyi göze almaktır sevmek. Ki sevgilinin olduğu cehenneme yürümektir. Sevgilinin
olmadığı Cennete de gitmemektir sevmek.
Sevmek, sevgiliyi cennet etmektir.
Sevmek bir olmaktır.
Sevmek yaşamaktır.
Ve sevmek inanmaktır.
Sevmek bir başkasının hayatını yaşamaktır.
Sevmek sevmesini haketmektir.
Sevmek sevgilinin baktığı yerde, sustuğu yerde olmaktır.
Sevmek sevgilisiz geçen gecelerin sabahına varmaktır.
Sevmek saz benizli sabahlarda yaşamaktır sevgiliyi.
Sevmek sevmesini bilmektir.
Sevmek ölmesini bilmektir.
Sevmek Sevmek olmaktır.
Aşk olmaktır.
Aşk bir kere sevmektir.
Sevmek aşkın kendisi olmaktır.
Ölümü Özlemeyen Aşkı Anlayamaz..

BEŞİKTAŞK

Kahrolsun uyuyunca geçmeyen bazı şeyler..

mdc

HAYATTA BEŞİKTAŞ

CHEm !

seni sevmek allaha inanmaktır !
Allah kitap Beşiktaş

mdc

Uğurun nikinde yazıyordu :)
neyse konuyu sapıtmayalım sonra geyik için cafeye diyenler olabilir  ;D
HAYATTA BEŞİKTAŞ

CHEm !

sonra kıza suç atma ;D
ben artık uğraşmıcam ;D
saol büşra güzel paylaşım :)
Allah kitap Beşiktaş

Simurg

:'( :'( :'( :'( :'( çok duygulandım ben bugünleride görücekmiydim  ;D
cem iyimisin? hastaneye git bence dünyanın sonu geliyo arkadaşlar :D :D ;D
teşekkürler

BEŞİKTAŞK

Kahrolsun uyuyunca geçmeyen bazı şeyler..

CHEm !

yok çok iyiyim merak etme :)
Allah kitap Beşiktaş

Anarchy*

eyw saolasınn kardes

seni sevmek Sevgilisizken sevgiliyi sevmektir! cok hosuma gitti bu

cmcpgc

Sevgide son yoktur. Sevgiler hiçbir zaman son bulmazlar. ..
Bu vatan askiyla büyüdük biz anam
Sahip olamaz ki topragima düsman !
Binlercemiz öldük, yine de ölürüz
Yildiramaz kimse iste son sözümüz !

özLemTA

sonsuzLuğa inanmaksa ben neden sonu oLduğunu düşündüm şimdiiii :-\ sevmioki beni aRtıkkk ;D benim için sonu yok ama ona göRe sonu çoktan geLdiii :( ;D
git ona git benden seLam söyLe..
aRamasın aRtık hiç beni öyLe,
git ona git benden seLam söyLe,
son pişmanLık fayda etmez git ona söyLeee !!! ;)

[KralKartal]

sevmek guzeldir eger ki seviliyorsan :)
Etikete gerek yok, eskiler tanir bizi

Dem@

Sevmekte istemek yoktur. Sevgilinin olduğu yerde son bulur istekler. Bir şey varsa istediğin bu
senin için değil, sevgili için istediğindir. Ondan O'nun adına istersin. O'nu daha sonsuz sevebilmek
için istersin. Sevme özgürlüğünü istersin, kabul edilmesini istersin. İstersin ama bir gün gelir bu
istekler de son bulur.

sağol büşra

SATUKBLADE

bence sevmek diye bişey yoktur sadece

insan hayatındaki bazı eksiklik,hareket,duyguları karşıdaki insanda gördüğü zaman

sadece o insana hayranlık duymaktadır.

bütün bu olağan üstü şey olan sevgi aslında yalan bi duygudur

eğer ki insan direk olarak küçük bişeyden dolayı hayranlık duyarsa sizin tabiriniz ile severse

hayran olduğu kişiye kavuşunca ego tatmini ile bu hayranlık yavaş yavaş ortadan kalkacaktır

başka eksik bi duygu için eksik hareket için başka bi insana yönelecektir(olayın tabiri aldatma diyebiliriz )

cmcpgc

hayat sevince güzel yaaa :)
Bu vatan askiyla büyüdük biz anam
Sahip olamaz ki topragima düsman !
Binlercemiz öldük, yine de ölürüz
Yildiramaz kimse iste son sözümüz !

desperadomert

sevmek bence sevdiğin kişi için gözünü kırpmadan onun hayatını kurtarmaktır.........
hayat 3buçukla 4 arasındadır. ya 3buçuk 3buçuk ettirir, yada 4 4lüktür