Ana Menü

Sunlarin dedigne bakin, gfb mis

Başlatan carsiköln, Nisan 01, 2007, 14:28:59

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

carsiköln

Gfbnin bir sitesinde buldum bunu arkadaslar, okuyun!!!!!!!

iBaS: Çarşılı musa ve saz arkadaşlarının ses oyunları..

Türkiye süper liginin yayın haklarını elinde bulunduran lig tv yavaş, yavaş kendi sonunu hazırlamaktadır. Bunun sebeplerin den biri çalışanlarının bir yayın kurumundaki tarafsızlık ilkesi dışına çıkması ve tuttuğu takımların amigosu kesilmesidir. Zaten emirler doğrultusunda yayın ilkesini değiştirdiğine yıllardır yaptığı garip uygulamalardan sebep hem fikir olduğumuz yayıncı kuruluş meydanı amigo çalışanlarına bırakarak tarafsızlıktan ne kadar uzak olduğunu gözler önüne sermektedir.

Birkaç gündür lig tv de gs ve bjk maçlarını takip eden herkes sesin kısılması, arttırılmasını ve desteklenmesini dinlemiştir. Bunu yaptıran ve yapılmasına göz yuman çarşı üyesi yayın sorumlusu musa denen şahıstır, yıllar önce kendisinin aynı hareketlerinden lig tv ye tribünlerimiz bir ültimatom vermişti. Bu ültimatomun sebebi sadece yaptığı ses oyunları değildi. Diğer oyunlarına örnek verirsek musa denen çarşı amigosunun kadıköydeki yirmi beş kuruşluk cips paketini altı kere yakın çekime alırken, inönü de sahaya atılan on dokuz litrelik su damacanasını, tribünden dövülerek atılan polis memurunu ve ya ali samiyende ve avni akerdeki maçlarda sahaya atılan yabancı maddeleri genelde göstermemesi gösterdiği nadir anlarda bile saniyelik geçişlerle geçiştirmesidir. Fenerbahçe�nin yaptığı en ufak şeyi taşkınlık olarak göstermeyi, başta amigoluğunu yaptığı bjk olmak üzere dönem, dönem Fenerbahçe�mize rakip olan gs ve ts tribünlerinin yaptığı taşkınları göstermemeyi, bunları aklama emrini verenlerin sözleriyle bu ayak oyunlarına girişmeyi ve Fenerbahçe tribünlerinin desteğinin televizyonlara gelmemesi için kadıköydeki maçların sesini kısmayı kendine görev edinmişti.

Görevini bu ve bunun yanı sıra çarşı amigoluğu sanan musanın kulağını gene ona meydanı boş bırakan onun istediği gibi at koşturmasını sağlayan ağabeyleri çekmişti bir süre amigoluğunu yapamadı, yaptıramadı ve amigoluk elemanlarını engelledi. Sonra insanları kendi gibi balık hafızalı sandığı için amigoluğuna devam etme çabasına düştü. Bundan haftalar önce yeniden kendisini amigoluk yapmaması konusunda Fenerbahçe tribünleri uyardı fakat kendisi ar damarı sorunları yaşadığı için birde önceki uyarıda ufak bir kulak çekmesi ile bu işten sıyrıldığı için uyarıları pek dikkate almamayı tercih ediyor. Bunun en güzel örneği birkaç gündür lig tv de yayınlanan futbol müsabakalarındaki ses hileleri, ses oyunları ve amigoluklardır. Bu hafta gs nin yaptığı maçta Fenerbahçe�mize edilen küfürler esnasında yayın sesini kısan, rencide etmek için söylenen bestelerde yayın sesini arttıran ve dolmayan stadyumu dolu göstermek için sesleri genel olarak yüksek tutu. Amigoluğunu yaptığı beşiktaşın şerefli ikinciliklerini almasını sağlayan ve Fenerbahçe karşısında sık, sık müttefik olarak beşiktaş duruşunu sergiledikleri galatasaray kulübüne şirin görünme çabalarına düştü çarşı musa.

Bununla bitmesi musanın amigoluk gösterisi, inönü stadyumunda bjk nin yaptığı maçta, kapalıda bağıran beş yüz kişinin tezahüratı hatta iki sohbetleri bile tv karşısındaki insanlara spikerin sesinden daha fazla geliyordu. Tribünü bilen insanlar az çok sesin yoğunluğundan ve tezahüratın sözlerinin söylenme şeklinden kaç kişinin beste söylediğini anlayabilir. Fakat amaç gs ye şirin görünmede olduğu gibi bjk tribünlerine de şirin görünme çabasıydı. İnönü ye deplasmana giden bir Fenerbahçeli olarak saha kenarındaki ses alan lig tv mikrofonlarının beşiktaşın kapalısından inen insanlarca (en son renkli takım tutmayan erkeklerden kırmızı formalı olan ikisinin tribünden indiğini görmüştüm) alınarak kapalı tribünün içerisine konulduğunu da stadyumdaki hoparlörlerden tezahürat geldiğini de görmüşlüğüm ve duymuşluğum olduğu için çarşı amigosu musanın iş başında olduğunu da anladım.

Yazının burasına kadar okuyan, musa sever çarşılılar ve musa ne malum böyle olduğu biz iyi bağırıyoruz tv den geliyordur diyecektir ki masada tv lerden bjk yi takip edenlerin bazıları maçın başında böyle bir savunma yapmıştı. Bundan sebep maçı tv karşısından izlerken masada oturan beşiktaşlı arkadaşların bile kabul ettiği örnekleri burada da belirteceğim. Maç esnasında hepsi çiğ yumurta içerek maça gelen beş yüzü geçmeyen volümleri yayın odası modifiyeli devlet opera ve balesinde sözleşmeli tenor çarşılı arkadaşlar, rizesporun berbat futbolu karşısında takımlarının güzel görünen savruk ve kötü futbolundan aşka gelerek diğer tribünlerle karşılıklı tezahürata başladılar.

Kendilerinden sayıca daha kalabalık tribünün sesi bu beş yüz arkadaşın sesinden daha az çıkıyordu. Maşallah derdi musanın, �star wars� filmini aratmayacak ses oyunlarını bilmeyenler maçın içerisinde artık takımın iyi gidişatından farklı makara besteleri girmeye başladıklarında iki üç kişinin beste giriş çabası bile adeta tribünler yıkılırcasına bağırıyormuş gibi tv lere gelmeye başlayınca tv karşısından izleyen bjkli arkadaşlar bile tebessüm etmeye başladı. Tabi bu kadarla kalmadı ses oyunları, maç içerisinde atılan üçüncü golden sonra bu �dolby digital surround� ses sistemli arkadaşlar Fenerbahçe�mize küfürler etmeye başladılar. Bu esnada bu kişilerin kendi seslerini küfür esnasında sıfıra indirebilme mucizesine şahit oldu çarşı amigosu musanın ve ekibinin ses oyunlarını bilmeyenler hatta aynı zamanda diğer tribünlerdeki sesleri de bu kişilerin kısa bildiğini görüp yaşadıkları şoka şok eklendi. Televizyon karşısında maç izleyen bjkliler bile bir anda sadece spikerin sesinin gelmesini birkaç saniye algılayamadılar.

Sonra bir kaçı ile göz göze geldik, bir onlara bir televizyona baktım gülüştük içlerinden haklısın diyenlerde oldu, ne hallere düştük diyenlerde oldu bazıları da kafalarını benden yana çevirmeme yoluna gittiler çünkü amigo musanın insanları salak yerine koyma ve bjk tribünlerinin ettiği küfürleri yok etme çabasına katıla, katıla gülüyordum tıpkı bunları bilen diğer Fenerbahçeliler gibi. Peki, bu ayak oyunlarıyla anlık tatmine giden çarşı amigosu musa hiç düşünmüyor mu en başta kendi ekmek yediği kapıya saygısızlık ettiğini. İnsanlar lig tv yi protesto ettiği ve çalıştığı bu kurum zarar etmeye başladığında ona meydanı istediği gibi at koşturması için bırakanların ilk yolu ona vereceğini, Fenerbahçe camiasıyla arayı düzeltmek için ilk onun iş adinde son verileceğini.

Sanırım korkusu yok, birileri iş, aş ve para garantisini vermiş ya da yeri bilmediğimiz bir derecede sağlam tv içerisinde. Bizim çarşı amigosu musa at koşturmaya devam ettikçe, lig tv maşa gibi yayınlar yapmaya ve Fenerbahçe�mize emek için kurulmuş Antu gibi platformların gol görüntülerini kesmek için türlü ayak oyunları yapmaya devam ettikçe çarşı amigosu musa ve kadrosunun işine son vermeleri bile bitişlerini engelleyemeyecek. Çünkü onlar bu tarz ayak oyunlarını yaptıkça biz daha çok bütün oluyoruz şer cephelerine karşı bu tür ayak oyunları oldukça bizim kendi yayınımızı kendimizin yapma arzumuz daha da kamçılanıyor. Bu gün lig tv yayın gelirlerinin büyük bir çoğunluğunun Fenerbahçe�miz üzerinden geldiğini düşünürsek, bizim havuzdan çıkmamızın amigo musa ya meydanı boş bırakan, koşturması için atları da altına veren yayıncı kuruluşun ne hale geleceğini kafamızda canlandırmamız zor olmasa gerek.

Son birkaç senede olanlardan sebep her Fenerbahçeli ortak bir yemin etti, yakın bir zamanda bu ayak oyunlarını yapanların yayın yaptığı havuzdan çıkacağız o zaman kombineyle, biletle ve locaya gelen her Fenerbahçeli kendi kulübünün televizyon kanalından yayınlanan maçları izlemek için kendi kulübünün çıkardığı �decoder� i alacak. O güne kadar amigo musa ve onu o konuma getirip başıboş salanlar istedikleri cins atı koştursun havuz isimli meydan da ama unutmasınlar yakındır havuzdan çıkmamız yakındır yayıncı kuruluşlarının sonu bunu bildikleri için daha da saldırsalar da sıvanmayacak balçıkla güneş, sarı kanaryam hiçbir zaman çıkar, menfaat ve rant peşinde giden kişilerin attığı çamurlarla leke tutmayacak. Hazin sonları gelene kadar istedikleri ayak, ses ve görüntü oyunlarını yapsınlar son gülen iyi gülecek musa bunu sakın ama sakın unutma�

ulan sizin yaptiklarinizi kim ne desin, ceza yok bisey yok, konusturmayin beniiiiiiiiiiiiiiiii  :bjk2  :bjk2  :bjk2
Inadina Beşiktaş

noumAyberk

paylaşım için saol fakat başlığı küçült abi ceza alırsın

carsiköln

kusura bakma kardes, sinirlendim, sagolasin farkinda degildim
Inadina Beşiktaş

noumAyberk

yigit_izmitli

çekememezlik ve kıskançlık gösterisinden başka bişey değil

olayları nasılda saptırıyolar

halbu ki bursada ki adam bıçaklama nedense çoğu medya kuruluşunda yer almadı ama nedense bjk taraftarının yaptığı enküçük küfürlü tezahurata bile ceza geliyor

fb taraftarı önce kendi içlerinde ki sorunları , bölünmeyi çözsünler sonra yayıncı kuruluşun sesçisine veya yönetmenine laf yetirşinler

noumAyberk

yav onu bunu bırak ilk yarıda inönüde oynanan kayseri maçında son saniyeler bi 10 saniye ekinleri ösledik eve bi geldim babam dio olum yine küfür etmişsiniz dedim baba ne küfürü bütü spor programlarında beşiktaşlılar yine küfüre başladı dio dedi

noumAyberk

bide bu yazıyı yazan arkadaşa soralım bursadaki olayları tv kaç kere göstermiş?

keskinli

futbol bölümüne fenerlilerin,görüslerini ekleyerek reklamlarini yapmayalim arkadaslar!
konuyu tasiyorum
Ölürüm Beşiktaşım,ZehirimSensin
Evvelim Sen Oldun,Ahirim Sensin

ist.hatirasi/3-4

ahahahhaha....musa haa BU KADARDA CEKEMEMEZLİK OLMAZ KARDEŞİM YA!!! 03-04 SEZONUNUDA HATIRLIYORUM!!! MUSA 2. YARIDA BİZE Mİ YARDIM ETTİ...KİME YARDIM ETTİ ORTADA...

BİZİM AVRUPA MACLARIMIZDA VAR...TRT,KANAL D GİBİ KANALLARDA YAYINLADI ORADADA MI MUSA VARDI BE KARDEŞİM....

SON OLARAK KADINKOYDE 2500 KİŞİNİN 55000 BİN İ SUSTURMASIDA MI MUSANIN İŞİ MİKROFON TRİBUNE Mİ CIKTI...BEN GORMEDİM...HATTA HOPARLORDEN VERİLEN ISLIK SESİDE BASTIRAMAMISTI...YOKSA ORADADA MARSLARI TEYPTEN Mİ CALIYORDUK!!!EZİKLİGİN BU KADARI İNÖNÜYE GELMİŞ

KIRALAN 132 DB.LİK REKOR NE MUSANIN İŞİMİ BOS BELES HERİFLER BUNLAR:D TAKMAYIN TOTTENHAM KİMİN NE OLD. BİLİYOR:D
YÖNETİM İSTİFA !!!

@LAYINA GİDER