Ana Menü

Cenk Tosun "Kalbim Beşiktaş için atıyor"

Başlatan NoPasaran, Şubat 26, 2011, 13:43:24

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

NoPasaran

G.Antepspor'da gösterdiği başarılı performans ile bir anda ülke gündeminin bir numaralı futbolcusu hali gelen yerli İbrahimoviç lakaplı Cenk Tosun, yıllar önce Almanya'da yaptığı açıklamalarla Beşiktaş'a olan sevgisini itiraf etti.

İşte yetenekliturkfutbolcu.de.tl internet sitesinin Cenk ile gerçekleştirdiği röportajın tamamı.

Bugünkü konuğumuz 1991 doğumlu forvet oyuncumuz Cenk Tosun. Eintracht Frankfurt profesyonel takımı ile bu sezon Bundesliga´da top koşturacak yetenekli forvetimiz ayni zamanda 4 yıldan beri de Almanya Genç Milli Takımı´nda oynuyor. Gecen sezonu Almanya U19 Ligi´nde geçiren Cenk, burada gösterdiği performans ile profesyonel sözleşme teklifi aldı ve daha 18 yaşında her gencin rüyasını süsleyen futbolculuk mesleğine giriş yaptı. Simdi Cenk´i dinliyoruz.

Soru: Merhaba Cenk. Öncelikle ayırdığın zaman için çok teşekkür ederim. Cenk Tosun kimdir? Kendini ve aileni tanıtır mısın? Türkiye`nin neresinden geliyorsunuz? Tatillerde en çok nereye gidiyorsunuz?

Cenk: Evet öncelikle ben size çok teşekkür etmek istiyorum. Yetenekli Türk futbolcularla böyle ilgilenmeniz benim çok hoşuma gidiyor. Ben Cenk Tosun, 18 yaşındayım, 22 yaşında bir ablam var. Annem Ankaralı, babamın memleketi ise Denizli. Tatillerimi memleketlerde, Denizli´de, Ankara´da, ayrıca İzmir'de ve deniz kenarlarında, Antalya´da geçiriyorum.

Soru: Türkiye´nin en çok nesini seviyorsun?

Cenk: Türkiye´nin en çok insanlarını ve yasam ortamını seviyorum. Almanya´daki gibi herkes soğuk değil birbirine.

Soru: Futbola ilgin nasıl başladı?

Cenk: Futbola 3 yaşında su an yaşadığım Raunheim´da SV Raunheim 07 kulübünde başladım. 5 yaşındayken su an oynadığım Eintracht Frankfurt´a geçtim ve benden 2 yas büyükler kategorisinde top koşturdum. Topa babamdan çok ilgi görerek başladım. Amcam ve babam Almanya´da büyük liglerde top oynadıklarından dolayı, herhalde onlardan bana biraz yetenek geçmiş.

Soru: Ailen futbola başlama ve devam ettirme konusunda destek oldu mu sana?

Cenk: Ailem bana su ana kadarki futbol hayatımda büyük destek verdi. Ben Frankfurt´a 40 kilometre uzak bir yerde kalıyorum. Babam beni Allaha şükür 14 senedir her gün götürüp getirdi antrenmanlara ve maçlara. Ailem olmasa herhalde bugünlere gelemezdim.

Soru: Eintracht Frankfurt´ta futbol hayatin nasıl gelişti? Kaç yıldır ordasın ve hangi takımlarda oynadın şimdiye kadar?

Cenk: Dediğim gibi 3 yaşında SV Raunheim 07´de başladım futbola, 5 yaşında Eintracht Frankfurt´a geçtim ve o zamandan beri orada futbol hayatimi sürdürüyorum. Gecen sezonu U19 Takımı´nda geçirdim fakat profesyonel takımla idmanlara çıkıyordum. Bu yaz ise profesyonel takımla profesyonel sözleşme imzaladım.

Soru: Gecen sezon Eintracht Frankfurt U19 Takımı´nda 12 gol attin. Memnunmusun bu performansından?

Cenk: Bizim ligde herhalde 4´üncü siradayim gol kralliginda yanlis bilmiyorsam. Bir cok macta sakatligimdan dolayi yer almadigim icin gol sayisi ve performansimdan memnunum aslinda. Benim icin iyi bir sezondu.

Soru: Eintracht Frankfurt´tan bahseder misin biraz? Mesela haftada kaç kez antrenman yapıyorsunuz?

Cenk: U19 Takımı´nda haftada 5 kez antrenman yapıyor ve 1 maç oynuyorduk. Okul tatillerinde günde iki antrenman oluyordu.

Soru: Eintracht Frankfurt profesyonel Takımı ile ilgili konuşur musun? Orada antrenmanlara ilk kez U19 Takımı´ndayken çıktın. Neler yaşadın?

Cenk: Evet U19 Takımı´nda oynarken, beni profesyonel takıma alıştırmak için orada antrenmanlara çıktım. Devre arası kış kampını onlarla beraber Portekiz´de geçirdim. Daha o zamanlarda bazı profesyonellerle telefonlaşıyorduk. Avusturya Milli Takımı´nda oynayan Ümit Korkmaz abimle de o günlerden beri ara sıra bir şeyler içmeye falan gideriz.

Soru: Frankfurt´ta profesyonel sözleşme imzaladın. Bunun dışında başka teklifler de geldi mi?

Cenk: Evet geldi. Türkiye´den Süper Lig´den teklif aldım. Almanya Birinci Ligi´nden de teklif aldım ama Frankfurt´a imzaladım.

Soru: Su ana kadarki futbol hayatında unutamayacağın bir an var mı? Varsa nedir?

Cenk: Evet 29 Mayıs 2007 tarihinde Berlin Olimpiyat stadında Almanya Genç Milli Takımı ile Fransa´ya karşı 35bin seyirci önünde oynamak müthişti.

Soru: Forvet olarak özelliklerinden bahseder misin? Hangi özelliklerin ön plana çıkıyor?

Cenk: Boyum 1,85 olmasına rağmen çok iyi tekniği olan bir futbolcuyum. Topları önde iyi saklar ve dağıtırım. Hemen hemen her kafa topu mücadelesini kazanırım. Bir çok kişi beni Bayern Münih´e giden Mario Gomez ve eski İnter´li şimdiki Barcelona´li Ibrahimovic´e benzetiyor.

Soru: Su an kendine ne gibi bir hedef koydun?

Cenk: Kendime öncelikle Bundesliga ve milli takımda oynamayı ve kalıcı olmayı hedef koydum. En çok oynamak istediğim takım tabii ki Real Madrid!

Soru: Örnek aldığın bir futbolcu var mı? Varsa neden o isim?

Cenk: Örnek aldığım bir futbolcu yok. Beğendiğim oyuncular İbrahimovic ve Torres. Türk oyuncularımızdan Arda ve Tuncay çok hoşuma gidiyor.

Soru: Almanya U18 Milli Takımında oynuyorsun. Ne zamandir milli takimdasin? Seni ilk kez nerde izlediler ve nasıl çağırıldın Alman Milli Takımı´na?

Cenk: U15´den beri milli takımdayım. Yani 4 senedir. Bu sene U19´a geçtim. Beni milli Takımın antrenörü ilk kez Hessenauswahl´de, yani Hessen eyaleti karmasında görmüştü. Bana mektup göndererek davette bulundular.

Soru: Almanya Genç Milli Takımlarında kaç maç yaptın ve kaç golün var?

Cenk: Tam aklımda değil ama herhalde 24 maçta 11 gol olması lazım.

Soru: Şu ana kadar Türk Milli Takımı´ndan teklif aldın mı? Seni izleyen Türk yetkili oldu mu? Aldıysan cevabın ne oldu?

Cenk: Evet beni çok çağırdılar. Her gün arayıp Türk Milli Takımı için oynamamı istediler. Çok yerde izlendim ve büyük ilgi gördüğüm için beni her zaman aradılar. Cevabım hayır oldu. Şimdilik çok erken olduğunu düşünüyorum.
A Milli Takım için teklif gelirse kararım değişebilir.

Soru: Kendinle ilgili gazetede en çok okumak istediğin başlık ne?

Cenk: "Cenk Tosun rekor kırdı! 100 Milyon Euro'ya Real Madrid yolcusu!"

Soru: Türkiye´de taraftarı olduğun bir takım var mı?

Cenk: Evet, küçüklüğümden beri kalbim Beşiktaş için atar.

Soru: Türkiye Süper Lig maçlarını takip ediyor musun? Ediyorsan lig hakkında ne düşünüyorsun?

Cenk: Evet çok takip ediyorum. Bence bu son seneler Süper Lig´in değeri yükseldi. Ünlü ve isim yapmış oyuncuları takımlarımıza bağladığımız için bence.

Soru: 2008 yılında Türk Milli Takımının Avrupa Şampiyonasındaki başarısını izlemisindir. Ne hissettin o zamanlar? Milli Takımımızın performansı hakkında ne düşünüyorsun?

Cenk: Tabii ki izledim. Son dakikalarda attığımız goller beni çok sevindirdi. Tüylerim diken diken oldu. Maçlardan sonra arkadaşlarla konvoy yapıyorduk ve arabalarla geziyorduk. Bence kötü başladığımız bir turnuvayı sonradan iyi bitirdik.

Soru: Futbol dışındaki hayatında neler yaparsın? Hobilerin var mı?

Cenk: Yüzmeye giderim, arkadaşlarla takılmayı severim. Sinemaya giderim ve ailemle vakit geçiririm.

Soru: En sevdiğin yemek hangisi?

Cenk: En sevdiğim yemek Mantı. Mantıya bayılıyorum.

Soru: Ne tür müzik dinlersin?

Cenk: Genelde Türkçe pop ve slow müzik dinlerim. Türkü dinlemeyi de çok severim.

Soru: Senin gibi iyi bir futbolcu olma yolundaki gençlere bir tavsiyen var mı? En önemli şey ne bu konuda?

Cenk: Hırslı, istekli, azimli, disiplinli ve kendinden hic bir zaman memnun olmayanlar sonunda başaracaklardır.

Soru: Röportajın için çok teşekkür ederiz Cenk. Sana bundan sonraki futbol hayatında başarılar dileriz. İnşallah Türk Futbolunun örnek gösterebilecek futbolcularından biri olursun. Eklemek istediğin son bir şey varsa seni dinliyoruz.

Cenk: Asıl benim teşekkür etmem lazım. Sağ olun ve kendinize iyi bakın.
Aşk bu Aşk !

volkanca.net

eyup1903

sezon sonu antep e 8 milyon euro verip alırız demedi demeyin :D

keskinli

antepin paraya ihtiyaci varmis
bi sponsorluk daha yaparizz
Ölürüm Beşiktaşım,ZehirimSensin
Evvelim Sen Oldun,Ahirim Sensin

KeePSaKe

Since 1903

NoPasaran

Aşk bu Aşk !

volkanca.net

NoPasaran

Aşk bu Aşk !

volkanca.net

carsi52

Bilmiyordum Beşiktaşlı olduğunu..

Nobreyi yollayıp Cenk'i alabilsek keşke.
Bölünür senin için uykular!

NoPasaran

Gaziantepspor'un genç golcü futbolcusu Cenk Tosun, Beşiktaş'ı HABER1903'e değerlendirdi.

Tosun, HABER1903'e yaptığı açıklamada;

- BEŞİKTAŞ'A İLGİ DUYUYORUM-
Beşiktaş'a küçüklüğümden beri ilgi duyuyorum. Fakat şuanda profesyonelliğim gereği Gaziantepspor'luyum. Tabii ki Beşiktaş'ın maçlarını izliyorum.

- BEŞİKTAŞ OLURSA MUTLU OLURUM-
Öncelikle Gaziantepspor için herşeyimi verip gollerimi atmak istiyorum. Ondan sonra Avrupa'mı olur yoksa üç büyükler mi? olur bunu bilemiyorum. Eğer Beşiktaş olursa mutlu olurum.

- BEŞİKTAŞ TAKIM OLMAYI BECEREMEDİ-
Almeida'yı Almanya'da çok izledim. Beğendiğim futbolcular arasındaydı. Türkiye'de şuanda uyum sorunu yaşıyor. İleri ki günlerde bu sıkıntıyı atacaktır. Quaresma ve Simao'nun kalitesi zaten tartışılmaz. Fernandes forma şansı bulamadı. Ama çok kaliteli bir futbolcu olduğunu biliyorum. Beşiktaş çok iyi futbolculara sahip ama takım olmayı beceremediler.

-VATANIMI SEÇTİM-
Hiddink hocam ile bir görüşmem oldu. Yapılan görüşmede oldukça gururlandım. Bu görüşmeyi ailem ile paylaştıktan sonra hocam ve yöneticilerimiz ile konuşarak Türk Milli takımının benim için doğru tercih olduğuna karar verdim. Tabii ki anavatan'ımı seçtiğim için  çok mutluyum.

- MESUT ÖZİL, DOĞRU KARARI VERDİ-
Mesut Özil, kendi için doğru olan kararı verdi. Türk Milli takımını seçseydi Dünya kupasında oynayamayacaktı. Belki de Real Madrid'e gidemeyecekti. İkimizde çok farklı karakterlerdeyiz. Benim için burası daha faydalı olacak diye düşünüyorum.

- GUTI VE QUARESMA'YI ÇOK BEĞENİYORUM-
Beşiktaş'ta Guti ve Quaresma'yı çok beğeniyorum.

- SCHUSTER İLE ÇALIŞMAK İSTERİM-
Real Madrid gibi bir takımda antrenörlük yapmak kolay değil. Schuster'i begeniyorum. Türkiye'de neden bu kadar şanssızlık yaşadığını bilemiyorum. Beşiktaş'ta sistemini tam oturtamadı. Schuster gibi iyi bir hoca ile çalışmak herkes ister. Ama şunuda belirtmek istiyorum, Tolunay Kafkas Türkiye'nin en iyi hocalarından birtanesi.

- BEŞİKTAŞ TARAFTARININ BENİ İSTEMESİ GURUR VERİYOR-
Beşiktaş taraftarının beni sevdiği kadar bende onları seviyorum. Böyle büyük bir takımın taraftarının beni istemesi bana gurur veriyor. Tartışmasız Dünya'nın en büyük taraftar gruplarından birtanesiler. Desibel rekoru kırarak bunu tüm Dünya'ya ispatladılar.

- BEŞİKTAŞ İLE GÖRÜŞTÜM-
Gaziantepspor'a gelmeden önce Beşiktaş ile görüşmem oldu. Fakat resmi bir teklif bana ulaşmadı. Şuanda da herhangi bir görüşme yada teklif gelmedi. Gaziantepspor forması altında sezon sonuna kadar gollerime devam etmek istiyorum.
Aşk bu Aşk !

volkanca.net

Simurg

"Beşiktaş'ın kapısında üç yıl bekledim ama beni almadılar"

Sabah'ın haberine göre; Süper Lig'in ikinci yarısında geldiği Gaziantepspor'da attığı gollerle milli takım kapısını aralayan Cenk Tosun'dan Beşiktaş'a mesaj var:

"Yıllar önce Beşiktaş'ın idmanına gelmiştim. Takımın menajeri Tuncay Yanık beni Beşiktaş'a almayı çok istedi. Mustafa Denizli döneminde de bir görüşme oldu. Ama bir türlü transfer gerçekleşmedi. Beşiktaş'ın kapısında 3 yıl bekledim ama olmadı. Sonunda Gaziantep'e gittim ve çok mutluyum." Geçen sezon devre arasında da Galatasaray'ın kapısından döndüğünü hatırlatan genç golcü "Futbolda bunlar var. Kısmet böyleymiş" diye konuştu. Cenk, Belçika karşılaşmasını da "Ölüm kalım mücadelesi" olarak yorumladı.

BEŞİKTAŞK

Kahrolsun uyuyunca geçmeyen bazı şeyler..

carsibxl

Bu adami görmek isterim siyah beyaz formayla!
Karanlık aydınlıktan yalan doğrudan kaçar, güneş yalnızda olsa etrafına ışık saçar, unutma doğruların kaderidir yalnızlık, kargalar sürüyle kartallar yalnız uçar