Ana Menü

Muhteşem Yüzyıl

Başlatan NoPasaran, Ocak 06, 2011, 10:17:48

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Banucan

bende izledim :D güzel bölümdü
aşk admin naparsın
aşk adamı vurur döner döner vurur ;D
FEDA

NoPasaran

Koskoca padişahsın ya  :sopa :sopa

O kadarda düşülmez bir cariyenin ocağına..

turuncum
sultanım
hünkarım
yatak odamımım mumu
cartım
curtum

:sopa :sopa
Aşk bu Aşk !

volkanca.net

Banucan

herşeyden önce insansın ve tekrar söylüyorum
aşk adamı vurur
döner döner vurur ;D
FEDA

ilhan mansız_melis

Mehmet Ali Erbil katılabilirmiş. ;D
28 Mayıs 1994 tarihinde "Kızlar futboldan anlamaz" sözüne tepki olarak doğdum.

unicorn

Ulan Hurrem cocugun hayatını kuratrdın ama olumu yıne senın yuzunden olacak.
Ne Olmuş Yani Büyük Adam Olamadıysak,

Hayallerimizi Satmadık Ya !

NoPasaran

Gercekte hatie sultan ile ibrahim pasa evli felan degilmis
Aşk bu Aşk !

volkanca.net

unicorn

Yine karışacak ortalık bu akşam :)
Alıntı yapılan: NoPasaran ! - Ekim 14, 2011, 18:11:04
Gercekte hatie sultan ile ibrahim pasa evli felan degilmis
.
Hatice Sultan ile İbrahim Paşa evli gerçekte de.

Zaten o yüzden "Damat İbrahim Paşa" diye geçer

NoPasaran

Valla gecen tarihi konustu

Hatta bu diziye konulari anlatan tarihci erhan da yari yariya emin degilizdedi. Yani evli olabilirde olmayabilirde
Aşk bu Aşk !

volkanca.net

unicorn

Ben evli diye biliyorum yine de bir araştırmasını yaparım.

Gerçi tarihte bir veri diğerini doğrulamıyor çoğu zaman :)

NoPasaran

Soyle dediler

İbrahim pasa saray icinden biriyle evli. Ancak bu hatice sultan degil diyorlar. Ama bazi kaynaklar bu kisinin hatice sultan oldugu konusunda emin.

Bugun gul aga oluyor sanirim. Pargali indirir kellesini :)
Aşk bu Aşk !

volkanca.net

unicorn

"Damat" İbrahim Paşa olduğu için Kanuni'nin kardeşi ile evli olması aslında mantıklı geliyor, dediğim gibi bi araştırmak lazım.

Hürrem'in yaptığı ortaya çıkıyor zaten, Gül Ağa patates olur. :)

NoPasaran

5 bolum anlasmis gul aga
Aşk bu Aşk !

volkanca.net

unicorn

Muhteşem Yüzyıl'ın Pargalı İbrahim Paşa'sı Okan Yalabık, Milliyet Cadde'ye verdiği röportajda Muhteşem Yüzyıl hakkında detayları da anlattı.

İşte o röportajdan bölümler:

Pargalı İbrahim'in nesi kadınlara bu kadar çekici geliyor?
Hayatı ve kendi durumu... Farklı bir yaşamı var adamın.

İlerleyen bölümlerde yeniçeriler tarafından öldürülecek mi?
Nihayetinde öyle bir şey olacak tabii. Tarihte öyle tecelli ettiği için...

İbrahim Paşa'nın ikiz kardeşi vardı. Pargalı öldükten sonra o rolle diziye devam edecek misiniz?
Evet, senaryoda daha önce karşımıza çıkan bir kardeşi var. Ama o konuda bir şey söylemem abes olur şimdi. Zaman gösterecek.

Pargalı'nın sarayı bugün Türk-İslam Eserleri Müzesi olarak kullanılıyor. Gezme fırsatınız oldu mu?
Evet gezdim ama benim tarihle münasebetim çok sıkı değil. Öğrenciliğimde de çok heyecanlandığım derslerden değildi tarih. Fakat bu işle beraber başka bir gözden bakıyorsunuz ister istemez. Bir zaman makinasında olduğunuzu hissediyorsunuz. Böyle bir algı farkı yarattı bende.

'Muhteşem Yüzyıl', 17'nci Uluslararası Cenevre Film Festivali'nde yarışacak...
Bunu dizinin vizyonuna bağlayabiliriz. Yapımcımız, yönetmenimiz, senaristimiz, tasarımcı ekip bu işin ciddiyetine vakıf ve standartı yüksek tutuyor. Bu bir ekip işi. Başarımız, ekibi oluşturan elemanların yetenekleri ve işlerini yapışıyla doğru orantılı. Uluslararası platformda bir ilki gerçekleştirdik. Bu da şunun kanıtı; yaptığınız işin hakkını verdiğinizde, karşılığını alabilirsiniz.

'Muhteşem Yüzyıl'la ilgili eleştirelere ne diyorsunuz?
Oyuncu olarak işini en iyi şekilde temsil etmek ve o işin içinde huzurlu olabilmektir esas olan. Oyuncunun bir adım sonrasıyla ilgili hissi yoktur.

Sizi yakın zamanda sinemada görecek miyiz?
Olmasını çok istediğim ve ümit ettiğim bir iş var. Zaman içerisinde belli olacak.

CR7

dün ödül aldı. hak ediyor.
artık iddaa tahminleri de var
"Tanrı her şeyi görür. Kimse hakkında kötü düşünmeyin" LeBron James
(Cavs'in 55 sayı fark yediği LaL-Cavs maçı sonrası)

CR7

Muhteşem Yüzyıl'ın 40. Bölümü Star TV'de
Show'dan Star'a "Muhteşem" transfer

Show'dan Star'a "Muhteşem" transfer - 1 (© Show tv)
Aylar boyunca konuşulan reyting rekortmeni Muhteşem Yüzyıl dizisinin transfer anlaşması tamamlandı.

2012 yılına hızlı bir giriş yapmayı planlayan Doğuş Grubu yeni satın aldığı Türkiye'nin ilk özel televizyon kuruluşu olan Star TV'ye reyting rekorları kırmayı planlıyor.

Geçen yıl televizyon tarihinde adından en çok bahsettiren dizi olarak kayıtlara geçen Muhteşem Yüzyıl dizisinin senaryosu, kostümleri ve mücevherleri ile çok konuşulmuştu. Hatta geçen yıl yayın sırasında değiştirdiği mücevher sponsoru Boybeyi markası ile mahkeme aşamasına gelmişlerdi ve hala her an milyonlarca dolarların konuşulacağı maddi ve manevi tazminat davası sonuçları beklenir oldu.

Her hafta yeni heyecanlar ve atraksiyonlar katılan dizide oyuncularında başarılı performansları diziyi bu yıl da birinci sıraya yükseltti. Hata karşısına çıkartılan Kıvanç Tatlıtuğ 'un baş rolünde yer aldığı Kuzey Güney bile çok gerilerde kalırken Muhteşem Yüzyıl birinciliğini korudu.

Bu yıl yeni yayın dönemi başlarken bazen TNT kanalı ile transfer haberleri anılan dizi yine daha sonra Doğuş grubunun kuracağı dizi ve belgesel kanalı olan TvEn ile adı geçmişti. Hatta 50 milyon dolar civarında transfer parası aldığı konuşulmuştu.

Yeni bir kanal olması ve hem kanalın tanınma riski süreci hem de dizinin kan kaybetmemesi için beklemeye geçilen süreçte Doğuş grubu geçtiğimiz günlerde Star TV'yi satın alarak planı harekete geçirmeye başladı. Yeni yıla yeni bir vizyon ve güçle girmeyi planlayan grup, Türkiye'de reyting rekorları kıran Muhteşem Yüzyıl dizisini yeni kanalları Star TV'ye transfer ederek büyük bir adım attı. Alınan bilgiye göre, Star TV'ye hem prestij hem de reyting ile birlikte reklam geliri de getirmesi planlanan bu karar 2012 yılının Ocak ayında uygulamaya geçirilecek.

Muhteşem Yüzyıl fanatikleri dizinin yeni bölümlerini bundan sonra  40. bölümden itibaren Star TV'de izleyebilecekler.

YAZAN OS  / STARLOUNGE
FOTOĞRAFLAR: SHOW TV

:ok  Biz demiştik  :ok
artık iddaa tahminleri de var
"Tanrı her şeyi görür. Kimse hakkında kötü düşünmeyin" LeBron James
(Cavs'in 55 sayı fark yediği LaL-Cavs maçı sonrası)