Ana Menü

T.M "Ben Beşiktaşlıyım,bu değişmeyecek"

Başlatan carsi52, Mayıs 08, 2010, 11:58:50

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

carsi52

Bölünür senin için uykular!

NoPasaran

DinleYEmedim ama başlığa göre konuşursak,

BAŞKA KONULARDADA BELİRTTİM.

Tümer Metinin yaşadıkları ile Serdar Özkanın yaşadıkları şu an aynı..

Serdarda gs ye giderse kızmaaycağım , tıpkı tümer gibi..
Aşk bu Aşk !

volkanca.net

[KralKartal]

Tümerin gitmesinde yonetiminde payi vardi,
sorun Fenerle gorusmesi,
bizim yonetimde sutladi, gorusuyorsan bize gelme fln,
haklilarda, Tumer cift yuzlu, sevmedim hic, karaktersiz..

sen Besiktasli olsan ne yazar, ha sen ha cem papila
Etikete gerek yok, eskiler tanir bizi

erdibatmaz

bitti, dağılın.

4-8-15-16-23-42 :P

NoPasaran

Alıntı yapılan: [KralKartal] - Mayıs 08, 2010, 16:45:14
Tümerin gitmesinde yonetiminde payi vardi,
sorun Fenerle gorusmesi,
bizim yonetimde sutladi, gorusuyorsan bize gelme fln,
haklilarda, Tumer cift yuzlu, sevmedim hic, karaktersiz..

sen Besiktasli olsan ne yazar, ha sen ha cem papila

Tümer Metin çok beğendiğim bir oyuncu ve arkadaşımdır.

Yunanistan`a gittiğinden beri belki bir iki defa telefonda görüşebildik.

Son 1 yıldır ise hiç konuşmadık.

Zaman su gibi akıp geçiyor...

* * * * *

Tümer`in Beşiktaş`tan ayrılışıyla alakalı genel olarak tüm Beşiktaşlıların olumsuz bir hissiyatı var.

Bu olumsuzluğun en üst seviyelerde yansımalarını hepimiz gördük.

Sonuç olarak bende bu konuda bir şeyler yazmayı ve tartışma başlatmayı doğru bulmadım.

"Para" Tümer`in kararında elbette ki en önemli unsurdu.

Ancak bir kaç detay bana göre bütün bu yaşananları farklı boyuta taşıyordu.

O detayları hiç biriniz bilmediniz.

Tümer ise belki yüksek egosundan ötürü söyleyemedi.

Değişik bir adamdır.

Oysa halen bu güne kadar ortaya çıkmayan bazı detaylar bana göre bütün hikayenin şeklini değiştiriyordu.

Geçen gün Tümer`in Yunanistan`da verdiği röportajı okuyunca, onunda kalbindeki fırtınanın halen dinmediğini hissettim

Bu sebeple sizlere bu hikayeyi tüm detaylarıyla anlatmak istedim.

Burada bir yorum yapmadan sadece olanları anlatacağım.

* * * * * *

Çok kötü bir lig sezonu yaşıyorduk.

Çalımbay ve Adem Dursun`lar bir tarafta, Youla ve Ailton`lar öbür taraftaydı.

Sergen ve Tümer gibi yüksek egolar bambaşka bir profildeki Kleberson, hani derler ya dengesiz takım diye,

Çok ama çok dengesizdik, takım yokuş aşağı freni patlamış bir şekilde düşüyordu.

Sergen her ortamda Tümer`in üstüne dönüyor ve adama pek hayat hakkı  tanımıyordu.

3 büyükleri dolaşan Sergen, dünya yıldızı İlhan derken Tümer`in arzuladığı spotlar bir türlü üzerine çevrilmiyordu.

Takım kötüydü ve bir şekilde dikiş tutmuyordu.

O sezon İnönü`deki bir maçtan sonra ÇARŞI statdan çıkmayarak meşaleler yakarak karanlıkta protestolara devam etmişti.

O gece Tümer eşinin yanında sözlü olarak taciz edildi,

Gururu kırılmıştı.

O gece gözlemlerime göre hissiyatını derinden etkilemişti.

Bu yazımda sizlere elimden geldiği ölçüde objektif olarak o dönemde perde arkasında yaşananları yazacağım dostlarım.

Bu konu ile ilgili yapacak hiç bir yorumum yok.

Sadece "gerçekleri" tüm yönleriyle bilmenizi ve buna göre kendi kanaatinizi oluşturmanızı hedefliyorum.

* * * *

Devre arasında Tigana`nın gelmesiyle takım yükselişe geçmişti.

Tigana bu takımı Sergen üzerine geliştiremeyeceği kanaatine varmış ancak henüz onu yollayabilecek güce ulaşamamıştı.

Tümer konusunda ise karışık duygulara sahipti.

Bir yönüyle Tümer`i beğeniyor ancak tam manasıyla güvenemiyordu.

O sırada bir mucize gerçekleşti.

Milli takımın başına geçen Fatih Terim orta sahada hiçbir alternatifi kalmayınca mecburiyetten Tümer`e sarılmıştı.

Tümer ise yılların acısını çıkaran bir performansla milli takımı son grup maçına kadar neredeyse tek başına sırtlamış ancak yinede finallere ulaşmayı başaramamıştı.

Efsanevi Ukrayna maçları performanslarıyla gittikçe çizgisini yükseltirken Beşiktaş ise Türkiye Kupası finaline ulaşmıştı.

İzmir`de oynanacak final karşılaşmasında Fenerbahçe`yi yenip kabus gibi bir sezonu muhteşem bir finalle kapatma şansı doğmuştu.

Tümer inanılmaz bir performans gösterip kupanın baş mimarlarından biri olmuştu.

Attığı o ilk "muhteşem" gol halen futbol anılarımın unutamayacağım güzellikteki bir sahnesidir.

* * * * *

Maçtan sonra İzmir Havaalanındaki pubda kupa şampiyonluğunu kutluyorduk.

Tigana zamanın Sportif Direktörü Erdil Arpacı`nın kulağına eğildi ve ,

"-Söyle Tümer`e önümüzdeki sezon yedek kalmaya razı ise kontratını uzatabilirsiniz" dedi.

Doğal olarak bu mesaj Tümer`e iletilmişti.

Bunun profesyonel futboldaki anlamını sizlere şöyle izah edebilirim.

Tigana gelecek sezon planlamasında Tümer`in azami 20 maç oynamasını öngörüyordu.

Bunun Tümer için anlamı ise mevcut kontratına göre 20 maç için maçbaşı ücreti alması demekti.

Bu hesaba göre Tümer Beşiktaş`tan 750 bin Euro civarı para kazanabilirdi.

Tabi yedek kalacağı maçlarda yaşayacağı prestij kaybı da göz ardı edilemezdi.

İlk 11`den kesilmesi yeni başlayan milli takım kariyerinide alt üst olması manasını taşıyordu.

İşte sizler bu sırrı bu güne kadar bilmiyordunuz, bence gururundan Tümer`de söyleyemedi.

Ancak bütün hikayenin bam teli bana göre burada saklıydı.

* * * *
Aradan birkaç hafta geçti.

Gece 11`de telefonum çaldı, arayan Tümer`di.

-Beni Aziz Yıldırım çağrırıyor..

-Nasıl yani? Bu saatte mi?

2 senelik garanti kontrat toplam 3 milyon Euro, ve hatta 800 bin Euro`yu peşin veriyorlardı.

Tigana`nın burun kıvırdığı Tümer`i 100. yıl kampanyalarında baş tacı yapmayı teklif ediyorlardı.

Bütün hikaye spontane gelişmişti.

Ertesi sabah Murat Aksu ile yeni kontrat görüşmesi vardı.

Tümer`in yaşı 32, çok açık şekilde son büyük kontrat imkanı.

Diyebilecek hiçbir söz bulamadım.

Lütfen bu akşam birşey yapma, yarına kadar imza atma yakışmaz dedim.

İtirazsız kabul etti.

Durumu bizim tarafa rapor ettim.

Ertesi sabah Aksu haklı olarak olayı duyunca çok alındı ve Tümer`e konuşacak birşey kalmadığını söyledi.

Bütün olan biten aslında buydu.

Bir cümle haricinde aralarında konuşma dahi geçmediğini öğrendim.

Ne Tümer fiyat arttırma çabasına girmişti ne Aksu pazarlık yapmıştı,

Son derece centilmen bir durumdu aslında.

Ucuz hareketler hiç oluşmamıştı.

Tigana`nın raporundan sonra zaten Beşiktaş bu emsalde bir para veremezdi.

Ya da vermezdi..

Zaten bunun için konuşacak fazla birşey yoktu.

Her iki tarafta durumun hem farkında hem bilincindeydi.

Gayet tabi ki Tümer bu tip bir karar neticesinde başına gelecekleri net bir şekilde tahmin edebiliyordu.

Ancak bir şekilde şartlar bu şekilde gelişmişti ve reddedilmesi zor bir köşeye sıkışmıştı.

Hadi bu noktada dayanamayıp küçük bir yorum eklemek istiyorum.

32 yaşındaki Tümer ilk defa kariyerinde spotlar altında "tek başına" duruyordu.

* * * * *

Benim açımdan durum çok zordu.

Bir tarafta hem oyunculuğunu beğendiğim hemde Beşiktaşlı olarak bizim tarafta kalmasını arzu ettiğim bir arkadaşım.

Öbür taraftan arkadaş etiği açısından akıl ve mantığın dayattığı gerçekler.

Bu işi yapmaması yolunda söyleyebilecek -tepkiden başka-hiçbir argüman bulamadım.

Sonra neler oldu?

Tümer bir kez daha şampiyon oldu.

O ivme ile milli takımda yoluna devam edip Avrupa 3.sü oldu.

Toplamda hem kontrat hem kulüp ve milli takım şampiyonluk primleri falan derken ilave 1.5-2 milyon Euro kazandı.

Bu ivme onu 35 yaşında bile başka bir lige taşıdı.

36 yaşında bile bu işten para kazanıyor.

Mutlu mudur??

Bilemem...

Bardağın boş tarafı gayet tabiki büyük ve tatsız.

Ancak profesyonel açıdan bir hata olduğunu söyleyemek çok zor.

Bir oyuncu 32-35 yaş arasını profesyonel olarak kağıt üzerinde ancak bu kadar verimli geçirebilirdi.

Peki hayatta herşey para mıdır??

Elbette değil dostlarım ama geriye dönüp bütün hikayeye toptan bakınca, bu sorunun cevabının da çok zor olduğunu görebiliyorum.

Bu sorunun mevcut düzende cevabını vermek hayatı çözmek kadar zor.

İşin sonunda bu bir oyun.

Hayatın neler getireceğini asla bilemezsin.

Her yeni günün neler getireceğini asla bilemezsin.

Frank Sinatra`nın meşhur şarkısı vardır hani "My Way..", Tümer`de hataları ve sevaplarıyla kendi yolunu seçti.

Ve koluna son kararını perçinledi

ONLY GOD CAN JUDGE

Sadece Tanrı yargılayabilir.

Bunun üzerine söyleyecek başka bir söz bulmak gerçekten zor.

RÜZGAR SAĞNAK / HABER1903
Aşk bu Aşk !

volkanca.net

CR7

olaylar böyle gelişiyorsa ve bu adam çocukluğumdan beri Beşiktaşlıyım diyorsa bu adama bir şey diyemezsin.

ben gittiğinde küfür etmedim açıkçası. sadece üzüldüm. Tümer gibi bir oyuncuyu kaybettiğimiz için kendimiz adına. Ne bizim taraftarımız ne fb taraftarı seveceğinden dolayı hiçbir takımda efsaneleşemeyeceğini düşünerek onun adına üzüldüm.

Murat Aksu ise iyi ki gelmemiş şu takımın başkanlığına. Bize böyle bir oyuncuyu kaybettiren adam uzak olsun Beşiktaş'tan.
artık iddaa tahminleri de var
"Tanrı her şeyi görür. Kimse hakkında kötü düşünmeyin" LeBron James
(Cavs'in 55 sayı fark yediği LaL-Cavs maçı sonrası)

ilhan mansız_melis

Tümer Beşiktaş'tayken en sevdiğim futbolcuların başında geliyordu ve ilk formam onun ismindeydi..

Fener'e gittiğinde çok kızdım,sinirlendim hatta küfür de ettim..

Gidişinin tek sebebi olarak parayı gördüm..

Ama şimdi okuyunca kızamıyorum ona..

Hep diyordu ya Beşiktaş taraftarı beni hiç sevmedi diye acaba haklılık payı var mıydı ?

Başka ne denir ki..
28 Mayıs 1994 tarihinde "Kızlar futboldan anlamaz" sözüne tepki olarak doğdum.

carsi52

Neden duygusala bağlıyorsunuz olayı anlamadım ?
Tümer ne yaşamış s.özkan gibi olaylar yaşamış ? Taraftar Tümer'e naptı ? Hiç olayın derini felan anlamam ben gitmesi için tek bir sebep var PARA ! Aşağı yukarı Beşiktaş'ta kalsa 20 maç oynıcakmış.Fenerde kaç maç oynamayı düşünüyordu acaba ? 50-100 maç felan mı ? Hele ki maçta yaptığı hareketler felan gol atınca ?

Simurg

Yokya nesine kızamıyosunuz şu adamın...

Naşşşşşş tümerin beşiktaşla bu saatten sonra işi olmasın

Yedek klubesi için kalanlarıda görüyoruz.

O askere gitsin napıyosa yapsın beşiktaşa laf atmasın!

BEŞİKTAŞK

Kahrolsun uyuyunca geçmeyen bazı şeyler..

beckyZWICKY

Tümer bizdeyken, açık konuşayım severdim.. Hem iyi teknik topçu hemde beşiktaşlı diye 2 kat fazla severdim bazı diğer futbolcularımızdan,

ama sonra çizdiği yol, taraftar üzerinde ona olan sevginin hızlı bir şekilde nefrete dönüşmesini sağladı, bende olduğu gibi..

bu dakkadan sonra ağzıyla kuş tutsa, beşiktaşı ve taraftarı sözleriyle yere göğe sığdırmayacak açıklamar yapsada, bize gelip her maç hat-trick yapsa nafile, sevemem.
tutmam gereken bir matemim var, hislerim var.

unutmam gereken..

erdibatmaz

Alıntı yapılan: ilhan mansız_melis - Mayıs 08, 2010, 17:35:27
Tümer Beşiktaş'tayken en sevdiğim futbolcuların başında geliyordu ve ilk formam onun ismindeydi..

aynen benim de ilk formam Tümer formasıydı. böyle seviliyorken gitmesi aptallık olarak gelmiştir bana. bu tribünler ona küfür etmedi. bireysel olarak edilmiştir o ayrı ama şimdi bana Beşiktaşlılıktan bahsetmesin. Beşiktaşlı adam fener forması giymek zorunda kalsa(hadi taş çatlasa yani) Beşiktaş'a gol atmaz. yanlışlıkla atarsa sevinmez. elini yumruk yapıp deli gibi kutlamaz.adam gibi sessizce gider topunu oynar o da en kötü ihtimal. ki o zaman bile nefret edilirdi o ayrı...

işin özü, böyle şeylere gerek yok. bir de olgunlaşmış da gelmiş havalarında, saçları falan uzatmış...
Türkiye'de futbol böyledir. taraftar delidir. tribün hayata gider yapmaktır. bunu kabulleneceksin. sanki bilmiyordu da...
bitti, dağılın.

4-8-15-16-23-42 :P

NoPasaran

Sevip sevmemeniz önemli değilki..

Tümer bu takımdan koparılmak isteniyordu ve başarıldı..

Eski forumdamıydı buradmaıydı bilmiyorum bunu epey konuşmuştuk. Tümere inönü stadında taraftarlar küfür ediyordu , milli takımdaki gibi oynamıyor diye. ne zaman unuttunuz yahu..

onun hatası şurada,

ne diye fenerbahçeye gidiyor..

git avrupaya olsun bitsin..
Aşk bu Aşk !

volkanca.net

carsi52

Kim koparmak isticek yahu Tümer'i ?
Adam takır takır topunu oynarken neden koparılmak istensin ? Hadi diyelim koparılmak istedi çıkar basının önüne böyleyken böyle Beşiktaş taraftarı affetsin der avrupaya bi kulübe veya başka bir anadolu kulübüne gider.
Hadi diyelim herşeyde Tümer haklı.
Beşiktaşta iken g.t oğlanı tezahüratını yapıp
Beşiktaştan başka takımda formam giymem Türkiye'de diyen bi adamın nesini konuşuyoruz ? Bu bile Karaktersiz olduğunun kanıtı.

NoPasaran

Beşiktaştan başka takımda forma giymem deyip , Fenere gittiyse hatadır..

Bunun karakterle ne alakası var ?

Şartlar değişmiştir, oraya geçmiştir. Amma abartıyoruz ya..

Sanki adam peşimizden küfür etti başka bişey dedi..

gittiyse gitmiştir olay bitmiştir..

Tıpkı gökhan zan gibi..

Yaptığı doğru değildir ancak bu onun karakterine laf atmaya stad dışında "göt oğlanı" demeye ne hakkımız var nede başka bişey..

Tümerin Beşiktaşlı olduğunu herkes bilirdi Samsunda. Bir gün biliyordukki bir gün Beşiktaş forması giyecek. Orada o kadar Beşiktaşlılığı bilinen birisinin şu an beşiktaş forumlarında bu kadar eleştirilmesini, küfür edilmesini kabul edemiyorum ya..

Aşk bu Aşk !

volkanca.net

carsi52

Karakter özelliğidir bu işte.
Karaktersiz insanlar böyle laf edip lafının arkasında durmazlar küfür ettiği takıma gitmezler bu yüzden karaktersizdir tümer metin.Böyle yapan bir kişi babamın oğlu bile olsa benim gözümde karaktersizdir.