Ana Menü

"HırsızLık biLe yaptım"

Başlatan +18 !, Aralık 31, 2008, 17:12:44

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

+18 !

Lincoln´den samimi sözler: "Okula giderken harçlığımız yoktu. Aç olduğumuz için bakkaldan bir şeyler aşırırdık." 9 yaşında başladığı futbola, 12 yaşında babasını kaybedince veda edip, çalışmaya karar veriyor. Ancak annesi buna şiddetle karşı çıkınca yoluna devam ediyor... Galatasaray Dergisi'nin Ocak 2009 sayısına konuşan Lincoln, çok samimi itiraflarda bulunuyor:
'Dede'yle beraber'
"Brezilya'da çok yüksek oranda fakir insan var. Ve bu insanlar için iki seçenek var: Ya futbol oynayacaklar ya da kötü yola sapacaklar. Kötü yola sapmak istemeyenlerin tercih edeceği en iyi şeydir herhangi bir sporla uğraşmak. Arkadaşım Dede ile (Borussia Dortmund'da oynuyor) okula beraber gittik. Kardeşim kadar yakındır bana. Biz çocukluğumuzda okula giderken cebimizde harçlığımız olmazdı. Zaman zaman aç olduğumuz için, arada sırada bakkaldan bir şeyler aşırdığımız oldu. Top oynamasaydık bugün nerede olurduk tahmin edemiyorum."
'Annemin desteği olmasa'
"Bugün 29 yaşındayım. 20 senemi ailemden uzak geçirdim. 12 yaşımda babamı kaybettiğimde bir seçim yapmam gerekiyordu. Anneme dedim ki; 'Futbol oynamayacağım ben, çalışacağım ve para kazanacağım.' Annem, futbolcu olmamın, babamın hayali olduğunu söyleyerek, 'Ne yaparsan yap, futbolda başarılı ol' dedi. Bugün de, küçükken de annemi hep altı ayda bir gören bir çocuk oldum."

'Hapis hayatı gibiydi!'

"Schalke'de oynarken Galatasaray'ın bana getirdiği teklif her açıdan çekiciydi. Schalke Başkanı bana 'Biz seni satmak istemiyoruz' dedi. Ben başkana 'Gitmek istiyorum' dedim. Eğer ki beni Galatasaray'a yollamazlarsa, Schalke'ye dönmek istemediğimi söyledim. Bu, benim için söylenmesi güç sözlerdi. Çünkü Schalke ile sözleşmem devam ediyordu. Fakat bir yandan Almanya'dan o kadar sıkılmıştım ki, kesinlikle hava değişimine ihtiyacım vardı. Bir hapis hayatı gibi olmaya başlamıştı Almanya."
'Şampiyonluk harikaydı'
"Galatasaray'da yaşadığım şampiyonluk, kariyerim için de çok önemli bir nokta. Ben hep önemli takımlarda ve ülkenin ateşli taraftarlarına sahip olan takımlarında oynadım. Fakat ilk ulusal lig şampiyonluğunu Galatasaray'da kazandım. Bu şampiyonlukta takımın içinde bulunduğu atmosfer ve hava kadar, seyircinin de içinde bulunduğu atmosfer ve hava da çok önemliydi. Geçtiğimiz yılın sonunda seyircimiz de kendisini çok iyi ifade etti."
'Süper star değilim'
"Türkiye'de bu kadar yoğun bir medya ilgisi kesinlikle beklemiyordum. Zaman zaman 'süper star', zaman zaman 'Türkiye'nin en falanca oyuncusu' ibarelerini görüyorum. Ben onların hayalindeki süper star hayatını yaşamıyorum. Evden işe, işten eve gidiyorum. Benden çok daha hareketli hayat geçiren milyonlarca insan var."
'Elbette şov olacak'
"Sahaya çıktığım zaman seyircinin hoşuna gidebileceğini tahmin ettiğim güzel şeyler yapmaya gayret ediyorum. Çünkü bizim taraftarımız her hafta bir kısım parasını kenara koyup, bilet almak üzere biriktiriyor ve tüm haftanın stresini maçta atmak istiyor. Futbol taraftarı böyledir. Dolayısıyla biz, onlar için oynuyoruz."
'Başarımız karşılıklı'
"Bu sezon performansımın yükselmesi, sadece takımın bana ihtiyacı olduğunu göstermiyor. Bu gelişme, benim de takıma ne kadar ihtiyaç duyduğumu ve bu takıma ne kadar önem verdiğimi gösteren bir veri olarak algılanmalı. Bu tamamen karşılıklı bir şey. Galatasaray'a önem veriyorum ve böyle bir tablo ortaya çıkıyor."
GELECEK?
"Şu an, Tanrının olmamı istediği yerdeyim. Geleceğim de tamamen Tanrının ellerinde. Bence, ben geleceğim üzerinde tek başıma karar veremem. Onu yönlendiren ben değilim, Tanrıdır."
UEFA KUPASI?
"UEFA Kupası bizim için çok önemli ve başarabiliriz."
TARAFTAR?
"Galatasaray taraftarını kelimelerle ifade edemem. Tarif etmek mümkün değil."
İSTANBUL?
"Dünyanın en zor trafiği."

carsi52

Tamda takımını bulmuşsun.
Galatasaray yakışır sana.
Bölünür senin için uykular!

ilhan mansız_melis

sahiden bu sene süper ya bu adam
28 Mayıs 1994 tarihinde "Kızlar futboldan anlamaz" sözüne tepki olarak doğdum.

Alp Erdem

zaten böyle adamlar geseye gider

[KralKartal]

adam ne demis ki, yanlis birsey mi demis?

okudum gayet dogal ve ictenlikle yanitlamis

Lincoln Besiktasta deseler, eminim herkes sevinir, sampiyonuz der :)
Etikete gerek yok, eskiler tanir bizi

carsi52

Bölünür senin için uykular!