Ana Menü

Kurtuluş savaşında şehit veren iki kuluüp vardı.Bilin bakalım kimler?

Başlatan ist.hatirasi/3-4, Ekim 13, 2008, 18:11:27

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ist.hatirasi/3-4

-KURTULUŞ SAVAŞI'NDA ŞEHİT VEREN İKİ KULÜPTEN BİRİSİ FENERBAHÇE-

Dünyaca ünlü Mozambik asıllı Portekizli golcü futbolcu Eusebio'nun da maçını yönetmiş olan Veli Necdet Arığ, her zaman tartışma konusu olan Ulu Önder Atatürk'ün hangi takımın taraftarı olduğu ve ziyaret ettiği konusunda da şöyle dedi:

''Kurtuluş Savaşı başlangıcında Atatürk kulüplere yer altına inilmesi talimatını verdi ve gizli lider de Mareşal Fevzi Çakmak'tı. Yer altına inilmesi talimatına uyan 2 kulüp var. Birisi Fenerbahçe, diğeri Altınörs İdman Yurdu yani şimdiki Ankaragücü. İkisi indiler ve ikisi beraber çalışmalar yaptılar. 69 vapur dolusu cephane kaçırdılar Kocaeli yoluyla Ankara'ya. İşgal güçlerinin çöplüklere yığdıkları cephaneleri de bizimkiler buldu. Alıp götürürken yolda önünü kestiler. Daha sonra işgal kuvvetleri Fenerbahçe kulübünü bastılar, çatışma oldu orada. Fenerbahçe'nin A takım kadrosunda oynayan 3-4 futbolcu da şehit düştü. Daha sonra da Ankaragücü kulübünü bastılar, ancak onlar daha önceden haber almıştı ve ayrıldılar. Bir tek kulüp çaycısı Hamdi Baba vardı. Hamdi Baba'yı aldılar, gittiler ve Hamdi Baba'dan sonradan hiçbir haber alınamadı. Şimdi bana Fenerbahçe ve Ankaragücü'nden başka bir kulüp 'Kurtuluş Savaşında bizim de şehidimiz var' diyebiliyorsa en yükseğe çıkar atarım kendimi.''

-ATATÜRK'ÜN FENERBAHÇE SEMPATİSİ-

Atatürk'ün hiçbir kulübün mensubu, taraftarı olmadığını ifade eden Arığ, ''Ancak bir kaç tane tipik örnek var. Çok kritik bir Galatasaray-Fenerbahçe maçı öncesi Köşkte yapılan bir toplantıda gündeme geldi. Galatasaraylılar el kaldırsın, kaldırdı 9 kişi, Fenerliler el kaldırsın, kaldırdı 8 kişi, işte o zaman Atatürk, 'bir de ben' dedi Fenerbahçe'ye ve 9-9 berabere oldular. Bazı kaynaklar medya mensubu arkadaşlarımız Atatürk'ün karşı yakaya geçerken Fenerbahçe kulübünü ziyaret ettiğine dair yazılar, belgeler çıkarır. Atatürk, karşı yakaya İsmet Paşa'ya gidecekti. Giderken erken saatlerde kulübe uğradı, 'bir çay içelim' dedi. Kulüpte kimse yoktu. Etraftan haber saldılar, geldiler, ziyarette karşılanmaz mı Atatürk, bunu ben ziyaret etti şeklinde değerlendiremiyorum. İstanbul'da Galatasaray kulübünü ziyareti yoktur Atatürk'ün. Galatasaray kulübüne zaten Kurtuluş Savaşına katkıda bulunmadığı için pek sempatiyle bakmıyordu. Beşiktaş da zaten Saray mensuplarının kulübüydü. Saray paşalarının, bakanların, vezirlerin kulübüydü. Onlara karşı da bir sempatisi yoktu. Ancak Kurtuluş Savaşı'na katkıda bulunduğu için Fenerbahçe'ye sempati duyardı'' diye konuştu.

Çok ilgimi çekti.
YÖNETİM İSTİFA !!!

Kralkartal21

Kalbimizde Renklerin Bitmese de Dertlerin Doyamam Doyamam Sana..

NoPasaran

Evet sabahta yazıyordu..

Ankaragücü vce Fenerbahçe iMİŞ..

Atatürkün ömrü yetmemiş Bizi anlamaya bence yapacak bişey yok :)

Aşk bu Aşk !

volkanca.net

BerkAy1903

19o3

carsi52

Bölünür senin için uykular!

ZeMaHŞeR

Şehitlik mertebesine ulaşan sporcularımız Beşiktaşımız'ın gururu, onuru ve övünç kaynağı olmuşlardır. Çanakkale'de yaşamlarını yitiren Kazım, Asım ve Rıdvan dışında, Doktor Ali, Doktor Mehmet, Alican ve Doktor Sabri Kafkas Cephesi'nde tifüse yakalanmış, Muallim Sadi ile Behzat da çarpışmalarda şehit olmuştu. Kulübümüz bu savaşlar sırasında futbol takımından "9 Şehit" vermişti.

1.Dünya savaşı'nda şehit olan sporcularımız... Ruhları tekrardan şad olsun... Bu vatan sizlere minnettar...
aLaYıNa iSYaN iNaDıNa KaRaGüMRüK

Mattech

SAçmalık bu deil bu yazının tamamını okuyun daha cok varr... Şunud emeyi unuttum... ATAMIZIN TARİHİNİ Bİ ARAŞTIRIN BAKALIM SAMSUNA GİTMEDEN ANNESİNİ HENGİ KULÜBE EMANET ETMİŞ....  Bu adamın Beyninden Sorunlar oldugunu Yazının tamamını okuyunca Anlarsınız.. devamında  Peygamber efendimiz Futbolu Cok severmiş ve hakemlik yaparmış... En saçma yeride burası...:):)
Sosyal içerikli mesaj:
Irak savaşında 1 milyonu aşkın masum öldü Kimse ses Cıkartmadı.. İnsanlardaki bu gazze sevgisi nedir anlamadım :s ... Yoksa Türklere özgü bir paradox mudur mu? kendi içimizde çatışıyoruz..

lejyonerhy

hayy ankaragücününde fenerinde ben.
Arkadaşların dediği gibi ttek kelime saçmalamış

ZeMaHŞeR

Alıntı yapılan: Mattech - Ekim 14, 2008, 01:10:46
devamında  Peygamber efendimiz Futbolu Cok severmiş ve hakemlik yaparmış... En saçma yeride burası...:):)

en saçmaladığı yer orası olmuş zaten...
aLaYıNa iSYaN iNaDıNa KaRaGüMRüK

KeePSaKe

Since 1903

ilhan mansız_melis

28 Mayıs 1994 tarihinde "Kızlar futboldan anlamaz" sözüne tepki olarak doğdum.