Ana Menü

Terim efsanelere hoca oluyor !

Başlatan Non Mollare Mai, Eylül 30, 2008, 11:23:56

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Non Mollare Mai

İtalyanlar'ın bir türlü unutamadığı Milli Takımlar Teknik Patronu Fatih Terim'e büyük onur... Terim, efsaneler hocalık yapacak.

İtalya'da 8 Ekim'de ALS hastalarına yardım için düzenlenecek maça davet edilen Fatih Terim; Rijkaard, Antognoni, Baresi, Lacatus, Gullit, Baggio gibi şöhretlerin teknik direktörü olacak..

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim'e büyük onur. ALS hastalığına yakalanan futbolcuları Borgonova için yardım maçı düzenleyen Fiorentina ve Milan kulüpleri, Fatih Terim'i bu anlamlı gecede iki takımın da başında görmek istediklerini belirttiler ve İtalya'ya davet ettiler.

8 Ekim Çarşamba günü TSİ 21:30'da Floransa'da Artemio Franchi Stadı'nda oynanacak ve tüm geliri hastalarına destek için Borgonovo'ya kalacak olan yardım maçının ilk yarısında Milan ve Fiorentina'nın bu sezon kadrosunda yer alan isimler forma giyecek.

İkinci yarıda ise iki kulüp tarihine damga vurmuş dünyaca ünlü yıldızlar sahne alacak. Bosna Hersek ile 11 Ekim'de oynanacak 2010 Dünya Kupası grup eleme maçı öncesinde aldığı bu davetin çok anlamlı olduğunu belirten Fatih Terim, "Ülkem ve benim için büyük onur. Çalıştırdığım iki kulübün de birer devre başında olacağım. Böyle hayırlı organizasyonlarda bulunmak bir insanlık görevidir. Önümüzde önemli bir Bosna maçı var ancak bu davete katılmaya söz verdim" dedi.

Borgonovo adına vakıf kuruldu
80'li yılların sonunda Como'da yıldızı parlayan Borgonovo, Milan ve Fiorentina takımlarında forvette görev yaptı. 12 yıl önce yeşil sahalara veda eden 44 yaşındaki Borgonovo, bu ay başında İtalyan kamuoyuna ALS hastalığına yakalandığı açıklamıştı. ALS hastalarına yardım için kurulan Borgonovo Vakfı'na Milan ve Fiorentina destek vermişti.

Floransa'da yıldızlar geçidi
Borgonovo için bir araya gelecek olan yıldızlar, 8 Ekim'de parlayacak! İtalya'da naklen yayınlanacak olan karşılaşmada Terim'in Milan'ı çalıştırdığı dönemden öğrencileri olan Costacurta, Albertini'nin yanı sıra Baresi, Gullit ve Rijkaard gibi efsane oyuncuları da forma giyecek. Davet edilen diğer ünlüler şöyle: Baresi, Donadoni, Evani, Fuser, Sacchi, Simone, Massaro.

Fiorentina ve Milan formalarını giyen Borgonova için Mor Menekşeler stadları Artemio Franchi'yi bu geceye tahsis ettiler. Fiorentina'yı çalıştırdığı dönemde bu statta 'Imparatore' tezahüratıyla karşılanan Fatih Terim, Fiorentina seyircisiyle de hasret gidermiş olacak. Fiorentina takımı için davet edilen bazı yıldızlar şöyle: Baggio, Antognoni, Branca, Nappi, Salvatori, Lacatus, Mazinho, Orlando, Pioli, Pellegrini, Lazaroni, Toldo.

----

Büyük onur gerçekten. Tebrikler hocam.           
edit

ilhan mansız_melis

28 Mayıs 1994 tarihinde "Kızlar futboldan anlamaz" sözüne tepki olarak doğdum.

carlito1903

İtalyanlar daha tam tanıyamadılar imparatoriçeyi gerçek yüzünü görseler onlarlar...

saldır beşiktaş

İtalyanlarda terim gibi zaten abi görmüyormusn hep çirkef hocalar futbolcular ordan çıkıyor
"Kariyerim boyunca 9000'den fazla başarısız atış yaptım, 300'den fazla oyun kaybettim, 26 kez oyun kazandıracak atışı ıskaladım. Çabaladıkça başarısız oldum, başarısız oldukça çabaladım. İşte başarımın sırrı." Michael Jordan

Non Mollare Mai

:ahaha

Siz tanıyamadınız onu. Veya tanımak istemiyorsunuz.
Teknik direktörlüğüne, çalıştırdığı takımların taraftarlarının veya onunla çalışmış oyuncuların bile ne dedikleri ortada.
Sizler, o çalıştığı oyunculardan daha iyi mi bileceksiniz onun kişiliğini ?
Bence bilemezsiniz. Çünkü onlar zamanında yediği içtiği ayrı gitmeyen kişiler.
İtalya'da adama vermedikleri ödül kalmadı.
Şimdide bu olay. Muhteşem bi gurur. Ben bir TÜRK olarak gururlandım, onur duydum. Helal olsun sana İMPARATOR.
edit

BerkAy1903

19o3

IL Capitano

Guzel bir jest Terim icin..

Alıntı yapılan: Non Mollare Mai - Eylül 30, 2008, 15:49:54onunla çalışmış oyuncuların

Anil sen Terimin neden Milandan kovuldugunu hatirliyor musun?
Inadina Gülümse Hayata : Biz ATATÛRK Gencleriyiz !!!....

Non Mollare Mai

Tam olarak bilmiyorum ama Rui Costa'nın Nesta'nın Maldini'nin ve daha nicelerinin onun için ne dediklerini biliyorum.
edit

+18 !

geciniz.. bu sahsiyet önce adam olsun sonra gurur duyarım ben kendisiyle hem sadece ben degil benim gibi düsünen herkes gurur duyar..

IL Capitano

Alıntı yapılan: Non Mollare Mai - Eylül 30, 2008, 19:10:32
Tam olarak bilmiyorum ama Rui Costa'nın Nesta'nın Maldini'nin ve daha nicelerinin onun için ne dediklerini biliyorum.

Rui Costayi Milana getirdigi icin normaldir dedikleri, ama Maldininin basini cektigi takimin
o zamanki Italyan futbolculari hocayi istememesinden dolayi Terim Milano klubunden kovulmustur..
hemde 5 mactan sonra..
Inadina Gülümse Hayata : Biz ATATÛRK Gencleriyiz !!!....

Non Mollare Mai

Milan'dan ayrılışı tamamıyla Ancelottiyi getirmek isteyen milan yönetiminin işidir bana göre.

Ama ikimizin dediğide birer iddia, gerçeği bilemeyiz.
edit