Ana Menü

5.Haftanın Hakem Karnesi

Başlatan CR7, Eylül 29, 2008, 20:30:07

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

CR7

5.HAFTANIN HAKEM KARNESİ

Süper Lig'in 5. haftası da yine önemli hakem hataları ile sona erdi.
MHK'nın yapmış olduğu hatalı hakem atamalarına, hatalı hakem kararları da eklenince lig yine karıştı ve yavaş yavaş takımlardan isyan sesleri yükselmeye başladı.
Bu kadar iyi niyetli bir ortam yaratılmasına rağmen MHK'nın bu işi beceremediği ilk beş hafta sonunda ortaya çıktı.

Şimdi tek tek maçları inceleyelim...

SİVASSPOR - FENERBAHÇE (BÜNYAMİN GEZER)

Bence haftanın en önemli maçı ve bu maç Cuma günü oynandı.
Ancak, bizim MHK bu maça ne hikmetse Bünyamin Gezer'i atadı.

Dikkat ederseniz ne hikmetse diyorum, çünkü Bünyamin Gezer, Çarşamba gecesi Eskişehir'de oynanan Eskişehirspor-Diyarbakırspor Fortis Türkiye kupası maçını yönetiyor ve Perşembe sabaha karşı Ankara da ki evine dönüyor.

Evine Perşembe sabaha karşı dönen Bünyamin Gezer'e MHK tarafından yapılan bir tebligatla hemen yola çıkması ve ertesi gün oynanacak Sivasspor-Fenerbahçe maçını yönetmesi isteniyor.
Eğer, haftanın en önemli maçına Bünyamin Gezer'i verecekseniz, iki gün önce Bünyamin'in Eskişehir de ne işi var?

Buradan da anlaşılacağı gibi bu maçın hakemi Bünyamin Gezer değildi ve MHK aniden gelen bir vahiy üzerine maçın hakemini değiştirdi.

Maça gelince, 35. dakikada Colin Kazım'ın Sivaslı Hayrettin'e yapmış olduğu öylesine sert bir darbe var ki, Colin Kazım topla oynamayı düşünmeden direkt olarak rakibinin diz bölgesini hedef alıp, tabanı ile vuruyor.
Hareketin karşılığı kıpkırmızı kart olmalı...
Ancak, bizim Bünyamin Gezer, bu harekete önce endirekt serbest vuruş veriyor, daha sonra Hayrettin'in yerde kıvrandığını görünce sarı kart gösteriyor.
Kardeşim, madem pozisyonu görmeyip endirekt vuruş verdin, niye sarı kart gösteriyorsun?
Ancak Bünyamin'in kafası rahat değil, "Ben bu maça niye verildim?" diye düşünüyor ve sonra da işi sarı kart ile geçiştirip, "Ben bu işlere çomak sokmayayım" diyor.

Bu pozisyon olduğunda ilk yarının 35. dakikası ve Fenerbahçe 1-0 önde.

Daha sonra ise oyunu iyice elinden kaçırıyor, Mehmet Yıldız'ın Gökhan Gönül'e ceza alanı içinde yaptığı hareket Fenerbahçe lehine bir penaltıyı gerektiriyor ancak Bünyamin Gezer bu pozisyonu da es geçip maçın sonucuna direkt olarak etki ediyor.

İ.BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR-BEŞİKTAŞ (BÜLENT YILDIRIM)

Bu maçta da tartışılacak pozisyon sayısı çok fazla.
Nobre'nin kalecinin elinin altında ki topa vurup topu ağlara göndermesinde Bülent Yıldırım'ın iptal kararı doğru, çünkü kalecinin topu eli ile zemin arasında tutması, topu kontrolü altına aldığı anlamına geliyor.

Delgado'nun topu rakip ağlara gönderdiği pozisyondan önce Nobre'nin önce sol ayağı ile rakibine çelme takıp, ardından topa dokunmasında hakemin faul kararı da doğru.

Ancak, yukarıdaki iki pozisyonda doğru yorumlar yapan Bülent Yıldırım, İlk yarıda Nobre'nin rakip ceza alanı içinde rakibi tarafından tutularak düşürülmesini es geçip Beşiktaş'ın bariz bir penaltısını vermiyor.

Belediyespor'lu İbrahim Akın'ın Beşiktaş ceza alanı içinde rakibi tarafından düşürülmesinde düdüğünü çalıyor ancak, hareketin ceza alanı dışında olduğunu söyleyip, direkt serbest vuruş kararı veriyor. Oysa hareket ceza alanı dışında başlamış ve ihlal ceza alanı içinde de devam etmişti. Dolayısıyla hakem düdüğünü çaldığı anda hareket ceza alanı içerisindeydi ve hakem Belediyespor lehine bir penaltı kararı vermeliydi.

Ayrıca, Beşiktaşlı Cisse'nin rakibi Efe İnanç'ın yüzüne dirsekle vurmasının karşılığında Cisse'nin kırmızı kart görmesi gerekiyordu.

TRABZONSPOR-ANTALYASPOR (FIRAT AYDINUS)

Geçtiğimiz iki yılda Türkiye'nin en iyi hakemi diye söylediğimiz Fırat Aydınus, MHK'nın saçma sapan atamaları ile daha bu sezonun beşinci haftasında iyice dibe vurdu.

Fırat Aydınus'a tavsiyem bu maçın tamamını izlesin ve neler yaptığına bir baksın!

Fırat Aydınus
kalitesinde ki bir FIFA hakemi en az yedi-sekiz kere futbolcular ile top arasında kaldı ve bir seferinde futbolcunun darbesine maruz kaldı.
Bu maçta sadece futbolcular ile verkaç yapmadı ve gol atmadı, durumu gerçekten komikti.

Ayrıca Fırat Aydınus diğer maçlarında olduğu gibi bu maçta da kenar mahallelerdeki ihtiyar teyzeler gibiydi, önüne kim geldiyse herkesle muhabbet etti. Bir hakem futbolcular ile bu kadar konuşmaz.

İkinci yarının 8. dakikasında, Trabzonlu Hüseyin'in kasti olarak arkadan rakibinin tendonuna basmasına direkt olarak kırmızı kart göstermesi gerekirken, sarı kart ile geçiştirdi ve böylece Trabzonspor, yaklaşık kırk dakika on kişi oynamaktan kurtuldu.

İlk yarıda Antalyasporlu Volkan'ın rakip ceza alanı içindeki düşmesinde ikili mücadele ve temas vardı, hakemin aldatma nedeniyle gösterdiği sarı karat yanlıştı.

İkinci yarıda Trabzon ceza alanı yakınında Egemen'in rakibi Ertuğrul'a kayarak kontrolsüz bir şekilde yaptığı hareket bir direkt vuruş ve sarı kartı gerektiriyordu ancak Fırat Aydınus bu pozisyonu da devam ettirdi.

Şimdi bizim bu yazdıklarımızın üstüne Fırat Aydınus diyebilir ki;
"Kardeşim, benim adım Fırat Aydınus, istediğim gibi maç yönetirim, haftaya da yine maçımı alırım, çünkü bu MHK bana maç vermeye mecbur!"

Böyle düşünürse de sonuna kadar haklıdır...

GALATASARAY-KONYASPOR (YUNUS YILDIRIM)

Bu sezonun en formsuz hakemi olmasına rağmen, MHK'nın her hafta maça gönderdiği Yunus Yıldırım, geçtiğimiz üç haftada altı tane penaltı pozisyonunu es geçerek değerlendirmemişti.

Bu maçta da Milan Baros'un atmış olduğu ilk golde topla buluştuğu an pozisyonu ofsayt, ancak yardımcı hakem Gökhan Memişoğlu bu pozisyonu atladı ve Galatasaray ilk golü buldu.

Maç 1-1 devam edip Konyaspor iyi bir futbol ortaya koyarken, Konyaspor ceza alanı içinde Milan Baros,rakibi Şener'i açık bir şekilde itti ve Lincoln topu Konyaspor ağlarına gönderip Galatasaray ikinci golü kazandı.

Formsuz bir hakemi FIFA listesine almak için her hafta maça veren MHK, Yunus Yıldırım'ı FIFA yaparken her hafta da bir takımın canına okudu.

Önümüzdeki haftada Yunus Yıldırım'ın yaptığı bu hatalara rağmen onu Süper Lig'de maç yönetirken görürseniz sakın şaşırmayın.
artık iddaa tahminleri de var
"Tanrı her şeyi görür. Kimse hakkında kötü düşünmeyin" LeBron James
(Cavs'in 55 sayı fark yediği LaL-Cavs maçı sonrası)

Kralkartal21

Bunları kim yazdıysa saygılar..!(Bülent Yıldırım'ın kararları hakkında)
Kalbimizde Renklerin Bitmese de Dertlerin Doyamam Doyamam Sana..

CR7

artık iddaa tahminleri de var
"Tanrı her şeyi görür. Kimse hakkında kötü düşünmeyin" LeBron James
(Cavs'in 55 sayı fark yediği LaL-Cavs maçı sonrası)

keskinli

ne diyelim
kalecinin eliyle topa basmasi kalecinin topu tuttugu anlamina geliyorsa diyecek bi seyimiz yok
ben taraflimi düsünüyorum diye görüntüleri alman arkadaslarimada seyrettirdim,hepside kesinlikle gol vermeliydi diyor
olaya tarafsiz bakanlar bile bariz gol diyor
Ölürüm Beşiktaşım,ZehirimSensin
Evvelim Sen Oldun,Ahirim Sensin

carsi52

BüLent YıLdırım maçı katLetti resmen ya.
Bölünür senin için uykular!