Ana Menü

eLemeLer 17 EyLüL MaçLarı..

Başlatan BerkAy1903, Eylül 18, 2008, 18:02:24

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

BerkAy1903

İngiltere işi bitirdi!

Eurobasket 2009 elemeleri'nde artık Polonya vizesi alan ülkeler belli olmaya başladı. A Grubu'nda Sırbistan evinde Polonya'yı 92-66 yenerek şampiyonaya katılmayı bir maç kala garantilerken 15 dakika sahada kalan Efes Pilsen'in yeni guardı Milos Vujanic 1 sayıda kaldı.   

Ya İtalya ya da Bulgaristan!   

Gruptaki diğer maçta İtalya evinde, elemelere çok iyi bir başlangıç yapan ancak daha sonra düşüşe geçen Bulgaristan'ı 82-82 yendi ve grup maçlarını 8 maçta 4 galibiyetle tamamladı. Sırbistan'ın liderliğini garantilediği A Grubu'nda kader maçı Bulgaristan ile Sırbistan arasında Bulgaristan'da oynanacak maçla çözülecek ve bu maç sonrası ikinciliği İtalya veya Bulgaristan elde edecek. Pini Gershon yönetimindeki Bulgarlar, eski Tekelspor'lı Flip Videnov'un yokluğuna rağmen güçlü Sırbistan'ı devirmek zorunda. 

İnatçı Portekiz!   

B Grubu'nda ise lider Letonya evinde Estonya'yı 72-67 yenerek bir maç kala Eurobasket 2009 bileti yolunda önemli bir avantaj yakaladı. Biedrins ve arkadaşları gruptaki son maçta deplasmanda Portekiz'i yenerek lider olarak Polonya vizesi almayı amaçlıyor. Diğer maçta ise Portekiz evinde Makedonya'yı 81-71 yenerek arka arkaya ikinci galibiyetini elde etti. İlk iki şansı olmayan Portekiz, gelecek yaz düzenlenecek ek eleme turlarından Eurobasket 2009 vizesi almaya çalışacak. 

Türkiye güle oynaya! 

Türkiye'nin de bulunduğu C Grubu'nda ise Türkiye evinde Belçika'yı 80-64 yenerek grup lideri olarak Eurobasket 2009 vizesi aldı. Diğer maçta ise Fransa evinde Ukrayna'yı 87-83 yendi ve ikinciliğini garantiledi. Gruptaki son maçta Türkiye deplasmanda Fransa ile prestij mücadelesine çıkacak. Grup üçüncüsünü belirleneceği diğer maçta ise Ukrayna evinde Belçika'yı ağırlayacak.

Luol Deng farkı!

Eurobasket 2009 elemelerinde 17 Eylül Çarşamba akşamı Türkiye ve Sırbistan gibi Polonya vizesini alan bir diğer ülke de İngiltere oldu. Son yıllarda basketbolda kıpırdanma çabaları gösteren İngilizler, NBA patentli forvetleri Luol Deng önderliğinde bir maç kala D Grubu'nu lider bitirmeyi garantiledi.  Çarşamba akşamı Çek Cumhuriyeti'ne konuk olan İngiltere Luol Deng (21 sayı, 7 ribaunt) ve Nate Reinking 'in (20 sayı) üstün oyunlarıyla 67-63 galip gelmesini bildi.  Çek Cumhuriyeti'nde ise Jiri Welsch'in 28 sayı, 6 ribaunt, 6 asistlik çabası galibiyet için yeterli olmadı.  Grubun son maçında İngiltere deplasmanda Bosna Hersek ile prestij mücadelesine çıkarken İsrail evinde Çek Cumhuriyeti'ni ağırlayacak. Grupta son maçlara girilirken Bosna Hersek, İsrail ve Çek Cumhuriyeti 7'şer puanla İngiltere'nin iki puan altında sıralanmış durumdalar.
19o3

RCA

luol dengin ingiltere de olduğunu yeni öğrendim vala şaşırdım bilmiyodum şahsen..
İnşaat mühendisliğini bitirip sinema oyuncusu olmak isteyen bir abzürd adam profili.

That's me.

ilhan mansız_melis

İngiltere ve İsrail beni çok şaşırttı
28 Mayıs 1994 tarihinde "Kızlar futboldan anlamaz" sözüne tepki olarak doğdum.