Ana Menü

Söylesi cevaplari Isvec Kartali - Cem

Başlatan IL Capitano, Eylül 03, 2008, 22:17:55

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

IL Capitano

Ilk önce söylesi konusunda beni dusundukleri icin basta Ahmet patron olmak uzere KralKartal yönetimine cok tesekkur ederim.
Benim yazdiklarimi okuyanlar az da olsa bilirler, Turkcem o kadar iyi degildir.Bu yuzden biryerlerde hatali birsey yazmissam eger herkesten özur dilerim.

keskinli :
-gurbete ne zaman gittin,nerelisin, ne yer ne icersin inmisin cinmisin,yani bize kendini kendi cümlelerinle nasil tanitirsin?

Patron ben gurbete gitmedim daha dogrusu gurbette dogdum.Aslinda dogrusunu söylemek gerekirse ben kendimi hic gurbetteymisim gibi de hissetmedim.Cunku dogup buyudugum topraklar burasi.Burada kendimi hic yabanci gibide hissetmiyorum , hissetmedimde.Kresinden basla,universitesine kadar burda gittim,hep burda calistim. Aslinda maalesef bazen Turkiyede kendimi yabanci gibi hissettigim gibi olmadi degil.

Benim kim olduguma gelince, Isim Cem ikinci isim Sebastian burda genelde Isvecte dogan Turklerin cogunda bir Turk ismi birde uluslararasi isim aliyor, bu bakimdan babama cok minnettarim.
Anne tarafindan dedem aslen Erzurumlu, baba tarafindan dedem aslen Kerkuklu ama iki dedemde Ankara dogumlu. Annem ve babam Ankara universitesinde okurken tanisip evlenmisler ama 70lerin ögrenci olaylarindan dolayi Isvece tasinmak zorunda kalmislar.
Bana gelince orta okul-lise yillarinda ,Isvec 2.ligde futbol oynadim , o zamanlar kick-boxningle cok ugrastim, vuran kiran, agresif bir insandim.Basim hic problemden kurtulmazdi ,anne baba sözu dinlemezdim, liseden sonra her turlu iste calistim, modellikten tutta barmenlige kadar yapmadigim is kalmadi ama genelde dikkatimin vede enerjimin yuzde 90nin karsi cinsiyete odaklanmisti :) , her yaz tatilimi Bodrumda gecirdigim zaman yani.
Hayatimin bu son bölumunde ise universite bitti, ben 4 yil ekonomi okudum, universitede kolay vede rahat gecti.Esimi aslinda 12 yildir taniyorum ,6 yil önce cikmaya basladik, 5 yil önce nisanlandik ,4 yildir (aralik) evliyiz.
Duzgun bir hayatimin olmasinda esimin emegi cok buyuk, bunu hic bir zaman inkar edemem, okulu belki yine bitirirdim ama p.tesinden cuma ise git gel hic zannetmiyorum, yuzde yuz hala basi buyruk bir insan olarak kalirdim.

Tavuk ve balik hastasiyim, ickiyi kesinlikle eskisi kadar cok icmiyorum, ayda bir kez belki ama o zamanda saglam icerim.Sigara kullanmiyorum.Haftada iki-uc defa spor yapmaya calisirim, burda kapali spor salonlari bayagi cok , yuzerim - buda babamin bana asiladigi bir sey.

-gurbette olmanin dezavantajlari ve aventajlari nelerdir?
heralde bi önceki sorunun cevabi bu soruya yeterli olur ama söyle söyliyebilirim ben turkiyede tatil disinda hic kalmadigim icin, gurbetide hic gurbet olarak yasamadim. Ama en buyuk avantaji , Isvec pasaportundan dolayi dunyayi daha rahat gezmek olmasi gerek.Gurbet kartallarindaki arkadaslar bana cok geziyorsun derler, heraldede biraz haklilar, G.amerika ve Avustralya disinda gitmedigim gezmedigim kita kalmadi.Iskandinavyadan, Italyaya, Thailanddan, Misira , G.Afrikaya, NewYorka kadar cok yer gezdim, gördum.Degisik yerleri görmek gezmek heralde benim icin en buyuk zevk olmasi gerek ama yakinda Allah kismet ederde baba olursam bu tip seyahatlar bayagi azalak heralde.

-sonradan cok güldügün ama olayin oldugu an mahcup oldugun bi anin varmi?
olmaz olur mu? Yillar önce hani bize derler ya Turkiye her zaman heryerde pazarlik yapin diye bende ufak bir bakkala girdim, iki sise buyuk raki alacaktim, bakkal su kadar tutar dedi , hadi canim ben sukadar veriyim dedim, sutratima bakti; sen burada oturmuyarsun di mi? evet dedim , belli oluyor dedi , Tekel fiyatlari heryerde ayni olur dedi , cok mahcup olmustum ama daha bakkaldan cikmadan gulmeye baslamistim, bakkalda görunce bayagi birlikte gulmustuk...

Apodaca;

1-Besiktas için En Büyük Hayelin Nedir?
80 sonlarini,90 baslarini hatirlayan biri olarak söyle iki uc yil ust ustte sampiyon olmamizi cok istiyorum, tabiiki guzel futbol oynamakta cok önemli ama ilk sirada sampiyonluk geliyor.

2-Hayatinda Olmasini Istediklerin?
Evliyim, Allaha sukurler olsun durumumuz iyi, suanda hayatimda eksik olan bir yavru kartal..

3-Forumda Nasil Bir Hava Seni Mutlu Ediyor?KRALKARTAL Sence Besiktas Taraftarinin Gerçek Sesi mi?
Insanlarin birbirine saygi duyarak, tartistigi ortam en guzeli. KRALKARTAL Besiktasin gercek sesimi bilemem ama gercekci ve dostane bir forum, ben cok memnunum.

saldir besiktas:

1-Bu Sene Sampiyon Olurmuyuz?
Ben cok istiyorum ama benim istememle maalesef olmuyor.Bu sene daha akilli transfer yaptik diye dusunuyorum ama 6+2 kurali isimizi zorlastiriyor.Tabii oyunculari dogru kullanmasi gereken E.Saglam, maalesef hocanin kapasitesini ben yeterli bulmuyorum.

2-En Sevdigin Sanatçilar ?
Sezen Aksuyu tek gecerim,Tarkan,M.Sandal,Sertab genelde turkce olarak pop dinlerim ama gun gelir [kufur otomatik editlenmistir-uyarildiniz]aya dinlemek isterim.Hayko Cepkin, Ceza mesela..
Yabanci olarak Hip Hop, RnB muzik turunu onun disinda Eros R, R.Williams..

3-Sence 2008 Pekin Olimpiyatlarinin Yildizi Kimdir?
Tatilde oldugum icin pek takip edemedim ama Phelps vede Bolt olmasi gerekir.

Adriano;

1- Cem kimdir, ne yapar, kaç yasindadir. Kendini tanitir misin bize ?
Hayatin tozunu , dumanini yutmus biridir, bazen kendimi cok yasli hissetigim zamanlar olmustur ama genelde enerjik ,sporu seven birisiyim.Global Refund isimli uluslararasi bir sirkette mudur yardimcisi olarak calisiyorum, bizim ofisler hep havaalanlarinda oldugu icin bende Stockholm Arlanda havaalandiyim.4 (aralik) yildir evliyim.

2- Isveç'te Besiktas'la ilgili olusumlar var mi ? Dernek, grup vs.. Varsa bildiklerini aktarir misin ?
Dernek var ama heryerde oldugu gibi Besiktaslilar az ve de öz.Benimde Besiktasla ilgili yazdigim bir internet sayfasi var.Mac raporlari filan birseyler karaliyoruz iste. Orda admin olarak görevim var.

http://www.svenskafans.com/europa/besiktas/forum.asp burdan bakabilirsiniz..Cem L. olarak yazilmis makalaler benimkiler.Isvecce oldugu icin tabiiki anlamak biraz zor ama olsun.

Dernegin siteside bu;
http://www.isvecbjk.com/phpBB2/portal.php
Forumuna 3 yildir uye olmaya calisiyorum ama bir turlu basaramadim. )) aslinda pekte umrumda degil.

3- Türkiye'ye ne kadar siklikta geliyorsun ya da gelebiliyor musun ? Inönü'ye gitme firsatin oldu mu ? Senede iki uc defa gidiyorum.Kutsal topraklara en azindan 10-15 defa gelmisimdir.

Kralkartal67:
1.Isveç mi, Türkiye mi sana daha modern ve güzel geliyor?
Isvecin nufusu 8-9 milyon , ekonomik olarak dunyada ilk 5-10da, tabiki burda hayat daha rahat,daha modern, issizlik daha az ama Turkiyenin havasini ,suyunu,her an ne olacagini bilmedigin kaostik durumunu hicbirseye degismem.

2.Zamanini nelerle geçiriyorsun?
Evli oldugumu yazmistim, haftanin bes gunu isteyim, yani fazla bir extra zamanim kalmiyor, spor yapmaya calisiyorum,Besiktasi takip ediyorum, haftada bir aksam arkadaslarla bulusmaya calisiyorum, iste böyle.

-OrCuN- ;
-Bu sezon yapilan transferleri nasil buluyorsun?
6+2lik sistemde Seric,Zapo,Sivoktan biri fazla aslinda bence bizim takimda Cisse fazla, Konya macindada göruldu, Incemanla birlikte tek adam görevi yapiyorlar, Kurtulus ikisininde görevi cok rahat yapar..

-Besiktasta görmek istedgin 2 oyunucu?
Alessandro Del Piero ,tamam yaslandi bilmiyorum :) ) Lampard, Messi.

-Isveçte Besiktas ne kadar taniniyor..yada Türk futbolu ne kadar taniniyor..
8-0 dan sonra daha iyi taniniyoruz :) ) bide o maci devlet televizyonu canli vermisti.Cok kötu bir durumdu ama ertesi gun ise Besiktas atkisiyla gitmistim..
Turk futbolu 2000 gs basarisindan olsun gecen sezon fbnin s.ligi basarisi, dunya ucunculugumuz,avrupa kupasindaki basaridan dolayi cok taniniyor.Ama futbolcu isimlerindeki zorluklardan dolayi isimler beyinlere tam olarak yerlesmiyor.

noumAyberk:
1-Juventus'a olan sevgin nerden geliyor?
Michel Platini,Del Piero,sonradan Zidane tabiiki, Italyanin old ladysi, elegant olusu, kolej havasi,siyah beyaz olusu.

2-Besiktas ile ilgili bir anini paylasir misin?
Biraz daha degisik bir sey anlatayim, nisan yuzugume Besiktas diye yazdirmistim.

3-Isveçte yasamanin zorluklari ve kolaylikari nelerdir ?
Hayatimdaki hicbirsey kolay olmadi ama bu Turkiyedede yasasaydim heralde böyle olurdu.
Ama praktik olarak dusunursek, Isvec pasaportundan dolayi dunyayi daha rahat gezmek olmasi gerek.

SATUKBLADE;
1- Türkiye'ye geldiginde yemek istedigin hasret çektigin yemek nedir ?
Manti ve Tandir gerisi burdada bulunuyor.

2- Türkiye ve Isveç disinda yasamak istedigin ülke sevginden dolayi degil sartlarindan dolayi ? ve sebebi ?
Buyuk bir ihtimal Kanada aslinda Avustralyada olurda dunya uzerindeki yeri itibariyle herseye ters dusdugunden.Sebebide hayat sartlarinin duzgun olmasi.

3- en sinir oldugun taraftar grubu türkiyede ve yurt disinda sebebi ?
Texas Tommiks vede Lazio ,oda yaptiklari sige heil hareketleri yuzunden (hala yapiyorlarmi bilmiyorum)

carlito1903;
1.Geçmisine baktiginda en çok keske ve iyiki dedigin olaylar neler ?
Keske babamla daha cok vakit gecirseydim diyorum, iyiki esimle tanisip evlenmisim diyorum cunku onun sayesinde yola geldim.

2.Elinde sihirli bi degnek olsa hangi 3 futbolcuyu alirdin Besiktas'a ?
20 yasindaki A.Del Pieroyu,Lampardi vede Messiyi.

3.Hayatimin sarkisi dedigin bi parça var mi, varsa hangisi ?
Esimle benim sarkimiz R.Williams-Feel.

ilhan mansiz_melis;
1- Isveç'te tuttugun takim var mi varsa hangi takim?
Malmö FF

2-En sevdigin futbolcular kimler?
Alessandro Del Piero, Buffon. S.Kurtulus,Toraman, Nihat.

3-Besiktas'in kadrosunu nasil degerlendirirsin?
Kadro iyi diye dusunuyorum ama kapasitesi hakkinda belki Ts macindan sonra daha iyi bir fikire sahip olacagim.

carsi52
1-Isveç'te yasamanin sebebi nedir ?
Ailemin buraya 70lerdeki ögrenci olaylarindan dolayi gelmesi.Politik yani.

2-Isveç'te türk oLdugun için ayrim feLan yapiyorLar mi ?
Bence hangi ulkeden gelmen veya hangi ulkede yasaman o kadar önemli degil , önemli olan yasadigin ulkenin dilini iyi konusabilmek vede yasadigin yerin yasam bicmine ayak uydurabilmek.Onun icin hayir, butun hayatimi burda gecirmem, ilkokuldan tutun universiteye kadar her turlu egitimi burda almamdan dolayi , hayir hic yasamadim.

3-Inönüde hiç maç seyrettin mi ? seyrettiysen en son hangi maçi seyrettin ? seyrettikLerinin arasinda en zevkLI oLan maç hangisi ?
10-15 tane seyrettim, gecen sene en son Sheriff vede Konya maclarinda bulundum. agustos 2002te ki 0-1 den 2-1e cevirdigimiz Kocaeli maci cok guzeldi.Ayrica 2003 nisanda 2-0 lik fener galibiyeti cok superdi, Noumanin son macinda tribundeydim yani.

Buz
* Yasadigin yerde maçLarimizi takip edebiLiyor musun? tabiki edebiliyorsan nasiL diyede sorcam ve sordum hatta:)
Annemlerde LigTv var , ayrica bende Digiturkwebtv (sadece Turkiye disi icin) uzerinden LigTv uyesiyim, ordanda bakabiliyorum.

* Hafizanda kaLan ve hani unutamam dedigin bir goL var mi? anLat bize pLs
2003teki Sergenin gs ye attigi sampiyonlugun geldigi gol ama en anlamlilarindan bir tanesi, Ilhanin gol atip formasinin altindaki Fevzi formasini göstermesini hic unutamam.

* Yaparken en keyif aLdigin ugras nedir?
Besiktasi canli veya televizyonda cikis tunelinde görmek.

cem_goren  ;

isveç ile türkiye arasindaki fark nedir?
Daglar kadar fark var. Mesela Turk insaninin  daha sicakkanli olmasi ama bu herzaman iyi oldugu anlamina gelmiyor tabiiki.

isveçte bjk maçlarina gidememenini üzüntüsünü yasiyormusun
Tabiiki, kamera her seferinde kapaliyi gösterdiginde kahroluyorum orda olmadigimdan ama her Besiktaslinin her macta orda olamiyacagi icin alismak zorundayiz.Orda olanlar ustune dusen herseyi cok iyi yapiyorlar.

neden isveçtesin (bunu bilmedigim için soruyorum
Ailemin buraya 70lerde ögrenci olaylarindan dolayi tasinmasindan.Politik yani. 
Inadina Gülümse Hayata : Biz ATATÛRK Gencleriyiz !!!....

Kralkartal21

Kalbimizde Renklerin Bitmese de Dertlerin Doyamam Doyamam Sana..

kutu

Sorularımıza Cevap Verdiğin İçin Teşekkür Ederiz.
TURKHOOLİGANS!

Sevmek Değil Delilik Bu!

IL Capitano

Asil ben sordunuz sorular icin tesekkur ederim..

Guti ORÇ.

kutu

Alıntı yapılan: IsVecKarTaLi - Eylül 03, 2008, 22:25:19

Yavru Kartalıda Bekliyoruz Cem Abi:)
TURKHOOLİGANS!

Sevmek Değil Delilik Bu!

IL Capitano

Alıntı yapılan: Apodaca! - Eylül 03, 2008, 22:30:48
Alıntı yapılan: IsVecKarTaLi - Eylül 03, 2008, 22:25:19

Yavru Kartalıda Bekliyoruz Cem Abi:)
Hic sorma bir tek sen olsan iyi, cevremdeki herkes bekliyor. :)

kutu

Hayırlısı Diyelim Cemm Abi,Merakla Bekliyoruz:)
TURKHOOLİGANS!

Sevmek Değil Delilik Bu!

Adriano

Uçurumlardan düşmeden tut elimizi..

keskinli

türkcem iyi degil diyorsun ama cokta güzel türkcen var cem
akici ve düzgün bi sekilde yazmissin,eline yüregine saglik
ben baska bi ülkede dogupta fanatik besiktasli olanlara her zaman hayranlik duyarim
isvecte 2.isim alinmasini ilk defa duydum,almanyada böyle bi zorunluk yok,garibime gitti
gerci türk vatandasi olmak isteyende mecburen türk ismi aliyor ya :)
gurbette hissetmedigini yazmissin,bi nevi haklisin fakat yasin biraz daha ilerledimi baska düsünürsün
bende önceleri hic gurbette gibi hissetmezdim kendimi ama artik farkina variyorum ait oldugum topragin neresi olduguna
aklimdan bile gecmezken önceleri,simdi nasil yaparimda türkiyeye yerlesirim planlari yapiyorum,yani zaman insanin düsüncelerini degistirebiliyor
gün olurda besiktas isvec deplasmanina düserse,insaallah ayni tribünlerde oluruz
gerci senin yaninda kendimi oldugumdan daha kücük boylu hissederim ya olsun :D
Ölürüm Beşiktaşım,ZehirimSensin
Evvelim Sen Oldun,Ahirim Sensin

IL Capitano

Isim konusu yanlis anlasildi heralde zorunluluk yok , istersen Abdullah Muhammed Abdulkerim koy kimse karisamaz ama aileler genelde cocuklarin ilerleyen yasta hayatlari daha kolay olsun diye hep bir uluslararasi isim koyarlar veya her iki ulkedede gecebilecek isimler..
mesela  Mete Robin veya Gabriel (Cebrail), Jonas (yunus) , Adrian teoman .
Bu isimler arkadaslarimin isimleri...
Ama kesinlikle bir zorunluluk yok.

Delirdik

CevapLar için sağoLunuz (: Nişan yüzüğü enteresanmış.
enteresan diyorum çünkü iki aşkı tek kaLemde anLatmış gibi hoş, güzeL

ayrıca cidden son derece akıcı ve düzgün bir TürkçeyLe yazıLmış ;)
| җ  ģǿĸнªп  җ | Beşiktaş'ım oLey

* Şampiyon BEŞİKTAŞ.!

carlito1903

İçten cevapların için teşekkürler Cem abi, seni de daha iyi tanımış olduk böylece :)

ilhan mansız_melis

28 Mayıs 1994 tarihinde "Kızlar futboldan anlamaz" sözüne tepki olarak doğdum.

IL Capitano

Sorulariniz icin vede cevaplari okudugunuz icin ben tesekkur ederim.