Ana Menü

‘Türk’üm ve bundan gurur duyuyorum’

Başlatan akbaba71, Haziran 13, 2008, 10:07:07

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

akbaba71

Milli Takımımız'a attığı golden sonra sevinmeyen Hakan Yakın, "İsviçre formasını giysem de ben bir Türk'üm ve Türk genci olmaktan da gurur duyuyorum. Ama bazen kendi insanlarınız bile sizi anlamıyor" dedi

İsviçre Milli Takımı'nın formasını giyen 3 Türk asıllı futbolcu ilginç açıklamalar yaptılar.
Karşılaşma sonrası attıkları gole içlerinden sevindiklerini açıklayan Eren Derdiyok ve Gökhan İnler, "Bizler Türk'üz ve Türkiye'nin başarısı için ter akıtmak istiyoruz. Türkiye ve Türk takımlarından teklif gelmediği için, biz de böylesine büyük bir organizasyonda kendimizi göstermek açısından İsviçre formasını giydik. Belki buradaki performansımızı gören Türk yöneticileri bizlere ülkemiz adına çalışma fırsatı verir" dediler.
Karşılaşma sonrasında Türk basın mensuplarına konuşmamayı tercih eden ve sadece Milliyet'in sorularını yanıtlayan Hakan Yakın, "Türk basınına konuşmak istemiyorum çünkü kendisinin Türk olduğunu söyleyen bir futbolcunun söylediklerini bile yanlış yorumlayıp, farklı şeyler yazabiliyorlar. Bu yüzden biraz kırgınım" diye konuştu.
Bir dönem Galatasaray formasını da giyen Hakan Yakın, "Maçtan önce de gol atarsam sevinmeyeceğimi takım arkadaşlarıma söylemiştim. Her ne kadar profesyonel bir futbolcu olarak İsviçre formasını giysem de, ben bir Türk'üm ve Türk genci olmakla da gurur duyuyorum. İsviçrelilerin beni  iyi anladıklarına eminim. Ama maalesef bazen kendi insanlarınız bile sizi anlamıyor" ifadelerini kullandı.
Eren Derdiyok ise Türkiye'den sadece geçen sezon Trabzonspor'dan teklif aldığını belirterek, "En büyük hedefim, Fenerbahçe veya Beşiktaş formasını giymek. Bizlere, 'Gelin Türkiye için oynayın' dediler de gitmediysek haklılar. Biz kendi ülkemize gol attık ama sevincimizi dışa vurmadan, içten sevindik. Çünkü biz Türk'üz, Türk bayrağına ve milletine büyük saygı ve sevgi duyuyoruz" dedi.

Erhan Telli
http://schwarzadler.blogspot.com/

2008-2009 TSL Şampiyonu Beşiktaş

carsi52

Türk oLupta gurur duymayan varmıdır ki ?
Bölünür senin için uykular!

ilhan mansız_melis

28 Mayıs 1994 tarihinde "Kızlar futboldan anlamaz" sözüne tepki olarak doğdum.

akbaba71

"Hakan golü attığında kalbim duracaktı"
Adnan Sökmen / Yeni Şafak
Hakan Yakın'ın annesi Emine Yakın, oğlunun attığı golle kalbinin durma noktasına geldiğini söyledi. Anne Yakın, oğlunun sevinmemesi için de 'Nasıl sevinebilirdi ki. Biz Türk'üz. Bu saygısızlık olurdu' dedi. Anne Yakın, 'Hayatımın en zor 90 dakikasıydı' ifadesini kullandı

İsviçre Milli Takımı forması altında Türkiye'ye karşı oynayan Hakan Yakın ve Eren Derdiyok'la aileleri maç öncesi karmaşık duygular içindeydi. Hakan Yakın'ın annesi Emine Yakın, maçı İsviçrelilerle birlikte izlediğini belirterek, 'Hayatımın en zor 90 dakikasıydı' dedi. Oğlu'nun attığı gol sonrası sevinememesini doğal karşıladığını ifade eden Emine Yakın, 'Hakan golü attığında kalbim duracak sandım. Ama şükür ki Milli Takımımız, son dakikada da olsa galip gelmeyi başardı. İsviçreli arkadaşlarımın arasında izlediğim maçtaki gururumu anlatamam. Maç sonrası Türk bayraklarıyla birlikte evimin yolunu tuttum. Müthiş bir duyguydu' diye konuştu.
Annesiyle maç öncesi arasında geçen konuşmayı anlatan Hakan Yakın, attığı gol sonrası üzüntüsünü gizleyemedi. İsviçreli arkadaşları gol sevinciyle Hakan Yakın'ın üzerine atlarken, o kafasını yere eğerek içindeki üzüntüyü dışa vurdu. Hakan Yakın maç öncesi annesini arayıp "Gol atayım mı?' diye sordu. Emine Yakın oğluna "At ama vicdanın sızlar. Gol atmana sevinirim ama bu beni de üzer' karşılığını verdi.

KALBİMİZ TÜRKİYE İLE ATIYOR
Eren Derdiyok'un babası Sabri Derdiyok ise "Eren'i milli takıma Metin Tekin çağırdı fakat ilgilenmediler. O da İsviçre Milli Takımı'nı seçti. Türkiye'den sadece Trabzonspor'dan ciddi bir teklif geldi. Kalbimiz Türkiye ile. Ama oğlumun da üzülmesini istemem' dedi. Türkiye karşısında İsviçre'nin golünü kaydeden Hakan Yakın, anne sözü dinlemedi. Ancak Hakan, attığı golden sonra sevinmeyerek saygısını gösterdi.

BİZ TÜRKÜZ İÇİMİZDEN SEVİNDİK
Eren Derdiyok, maçın ardından yaptığı açıklamada, İsviçre golünün pasını verdiğini ve Hakan Yakın'ın da golü kaydettiğini hatırlattı. Golü atmalarına karşın sevinçlerini belli etmediklerini ifade eden Derdiyok, şunları kaydetti: "İçimizden sevindik. Çünkü biz Türk'üz. Türkiye'ye karşı oynamaktan çok mutluluk duymadık. Attığımız golde Hakan da ben de içimizden sevindik"

Yakın ailesi de Terim gibi Adanalı
İsviçre'de yaşayan Yakın ailesinin kendileri gibi Adanalı olan Fatih Terim'e özel bir sevgi ve hayranlık duyduğu belirtiliyor.

http://schwarzadler.blogspot.com/

2008-2009 TSL Şampiyonu Beşiktaş

delgado1008

Hakanın golden sonra sevinmemesi  son dakikada attığımız gol kadar duygulandırdı beni helal olsun abisi gibi deprem den sonra Türkiyeyi terketme terbiyesizliğine düşmedi.Hatta arkadaşlara söylüyorum dalga geçiyorlar ben ikinci pozisyonda hakanın boş kale yerine dışarıya attığı topuda bilinçli bir şekilde yaptığına inanıyorum
Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran Türk Halkı'na Türk Milleti denir...

KeePSaKe

yok be abi bence atamadı onu.
belkide dediğin gibidir :)
Since 1903

NoPasaran

Aşk bu Aşk !

volkanca.net

gürol

helal olsun gençlere.çok beğendim tavırlarını.
Bir insanın zekası verdiği cevaplardan değil, sorduğu sorulardan anlaşılır.
http://gurolbjk.blogcu.com/

Kralkartal21

Alıntı yapılan: delgado1008 - Haziran 13, 2008, 16:27:19
ben ikinci pozisyonda hakanın boş kale yerine dışarıya attığı topuda bilinçli bir şekilde yaptığına inanıyorum

Tam bende bunu söylicektim.

Bence orda bişeyler oldu ya.Atılmıcak gibi değildi zaten o pozisyon belkide biz haksızızdır ama ne bileyim..

Golü kaçırıcında hiçte yakınmadı sadece önüne baktı yürüdü gitti.

Sevdim ben bu adamı
Kalbimizde Renklerin Bitmese de Dertlerin Doyamam Doyamam Sana..

ilhan mansız_melis

olabilir de gol attığında da sevinmedi zaten yalnız İsviçre maçtan önce Hakan'ı Eren'i Gökhan'ı göklere çıkarıyordu maçtan sonra yerde yere vurdu

carsi52

O zaman ardanın kafa vuruşununda direğe çarpıp dışarı çıkmasına biLinçLi bir şekiLde oLduğuna inanaLım :D
Bölünür senin için uykular!

carlito1903

Golden sonra sevinmediler zaten, maç sırasında ve sonrasındaki tavırları beni de memnun etti...

At gözlükleriyle bakanlar bir şeyler çıkarırlar umarım bu açıklamalardan...

ilhan mansız_melis

Alıntı yapılan: carsi52 - Haziran 14, 2008, 19:31:23
O zaman ardanın kafa vuruşununda direğe çarpıp dışarı çıkmasına biLinçLi bir şekiLde oLduğuna inanaLım :D

ne alaka şimdi Arda İsviçre asıllı mı Allah Allah