Ana Menü

NBA Final: LA Lakers 2 - 4 Boston Celtics / Şampiyon Boston

Başlatan carlito1903, Mayıs 31, 2008, 09:57:06

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

akbaba71

Lakers pes etmiyor
NBA playoff final serisi beşinci maçında Los Angeles Lakers ve Boston Celtics pazartesi sabaha karşı Staples Center'da karşı karşıya geldi. Serinin 4. maçında olduğu gibi maça çok iyi bir başlangıç yapan Lakers, güçlü rakibinin skorda dengeyi bulmasına engel olamadı ancak son dakikalarda daha iyi oynayıp ribauntları toplayınca mücadeleyi 103-98 galip bitirdi ve seriyi 3-2'ye getirdi.

Önceki maçların aksine ribauntlarda rakibine üstünlük kuran ev sahibi ekipte Kobe Bryant 25 sayı, 7 ribaunt, 4 asist, 5 top çalma, 6 top kaybı ile oynadı. Yıldız oyuncu, son dakika içinde fark iki sayı Lakers lehine iken Paul Pierce'dan çalıp smaçla tamamaldığı hareketle bir bakıma galibiyetin müjdecisi oldu.

Ev sahibi ekipte ayrıca serinin eleştirilen iki ismi Lamar Odom 20 sayı, 11 ribaunt, 4 blok ve Pau Gasol 19 sayı, 13 ribaunt, 6 asistlk performanslarıyla galibiyetin mimarları arasında yer aldılar. Derek Fisher 15 sayı, kenardan gelen Jordan Farmar ise 11 sayı ile oynadılar.

Boston Celtics'te ise kaptan Paul Pierce 47:58 dakika sahada kaldığı mücadelede 38 sayı, 6 ribaunt, 8 asist ile yıldızlaştı. Ray Allen 16 sayı, Kevin Garnett ise 13 sayı, 14 ribaunt ile oynadı.

Serinin kalan iki maçı Boston'da oynanacak. Çarşamba sabaha karşı T.S.İ. 04:00'de oynanacak serinin altıncı maçını Boston Celtics kazanırsa 4-2'lik üstünlükle NBA şampiyonluğuna uzanan taraf olacak. Lakers mücadeleyi kazanırsa NBA şampiyonunu Cuma sabaha karşı T.S.İ. 04:00'de oynanacak maç tayin edecek.

http://schwarzadler.blogspot.com/

2008-2009 TSL Şampiyonu Beşiktaş

saldır beşiktaş

"Kariyerim boyunca 9000'den fazla başarısız atış yaptım, 300'den fazla oyun kaybettim, 26 kez oyun kazandıracak atışı ıskaladım. Çabaladıkça başarısız oldum, başarısız oldukça çabaladım. İşte başarımın sırrı." Michael Jordan

carlito1903

Seyircisi önünde şampiyon olmak için bilerek yenilmiştir Boston ;D :P

Cem Goren

Alıntı yapılan: carlito1903 - Haziran 16, 2008, 13:29:29
Seyircisi önünde şampiyon olmak için bilerek yenilmiştir Boston ;D :P

yok artık lebron sende ;D ;D ;D ;D
zaten favori olan laker kazansa bile maalesef boston alacak kupayı :( :( :(
altın kapılarımız kan oldu tayfun

akbaba71

Boston Celtics'te ise kaptan Paul Pierce 47:58 dakika sahada kaldığı mücadelede 38 sayı, 6 ribaunt, 8 asist ile yıldızlaştı

sadece 2 sn dinlenmiş  :alkis

istatistiklerde muazzam MVP benim diye bağırıyor  resmen  :)

carlito1903

Final serisinde oynanan tüm maçlara bakınca apaçık belli oluyor Şampiyonluğu en çok isteyen oyuncunun Pierce olduğu...

Son maçlarda da 20 25 sayının altına düşmez ve hakettiği final serisi MVP ödülünü alır...

Cem Goren

Kralkartal21

Maçı izlicem..

Boston taraftarının şampiyonluk sevincini görmek istiyorum.(Belli olmaz ama Boston bugün işi bitirir gibime geliyor.)
:D
Kalbimizde Renklerin Bitmese de Dertlerin Doyamam Doyamam Sana..

akbaba71

22 yıllık hasret bitti!
NBA'de playoff final serisi muhteşem bir Celtics performansıyla sona erdi. Çarşamba sabaha karşı serinin altıncı maçında Los Angeles Lakers'ı konuk eden Paul Pierce ve arkadaşları ikinci çeyrekte 9 dakikada yakaladıkları 29-9'luk seriyle farkı açtı ve bu farkı koruyarak maçtan 131-92 galip ayrıldı. Celtics böylece seriyi 4-2'ye getirerek NBA tarihindeki 17. şampiyonluğuna uzandı. Celtics son şampiyonluğunu 1986 yılında yine bir Los Angeles Lakers serisinde elde etmişti.

Aslında müthiş geri dönüşlere sahne olan final serisinin böyle bir maçla sona ermesi heyecan anlamında ne kadar güzel oldu tartışılır ama şampiyonluk yüzüklerinin, doğru tarafa gittiğini söylersek herhalde herkes hemfikir olur. Los Angeles Lakers'ın ilk 14-15 dakikadan sonra teslim bayrağını çekmesi, henüz ikinci yarının ortalarından itibaren 18 binden fazla Celtics taraftarına şampiyonluk şarkıları söyletmeye başladı.

İlk yarıyı 58-35 önde bitiren Celtics ribauntlarda 48-29, asistlerde 33-16, top çalmada 18-4 ve bloklarda 4-0 ile rakibini adeta ezdi. Lakers'ın yaptığı 19 top kaybı ise (Celtics 7) kendileri adına berbat geçen gecenin rakamlara yansıyan bir diğer istatistiğiydi.

Boston'da, çocuğunun hastalığı nedeniyle zor günler geçiren Ray Allen 7/9 üç sayı isabetiyle 26 sayı, 4 ribaunt, pota altını Lakers uzunlarına karartan Kevin Garnett 26 sayı, 14 ribaunt, 4 asist, 3 top çalma, son iki maçtaki düşen performansına rağmen bu maçta adeta kariyer performansı sergileyen Rajon Rondo 21 sayı, 7 ribaunt, 8 asist, 6 top çalma ve final serisine kadar yıldız bir oyuncuyken 6 maçlık seride basketbol yeteneğine kusursuz bir takım liderliği katan kaptan Paul Pierce 17 sayı, 10 asist ile maçın yıldız isimleri oldular.

Celtics'in buraya gelmesinde belki de en büyük pay sahibi özelliği olan savunmasında sezon boyunca önemli işlere imza atan James Posey, şampiyonluk maçında 3/3 üç sayı ve 1/1 iki sayı isabetiyle 11 sayı kaydetti.

Konun ekipte ise normal sezonun MVP'si Kobe Bryant, 22 sayıda kalırken Lamar Odom 14 sayı, 10 ribaunt, 5 asist, Jordan Farmar 12 sayı ve Pau Gasol 11 sayı, 8 ribaunt ile oynadı.

Boston Celtics'te Sam Cassell ve James Posey dışındaki tüm oyuncular kariyerlerinin ilk NBA şampiyonluğunu elde etti. Cassell, Houston Rockets, Posey ise Miami Heat takımlarıyla bu sevinci yaşamışlardı.

MVP Pierce

Final serisinin ilk dakikasından itibaren gerçek bir takım lideri gibi oynayan ve kazanılan maçlarda çok büyük katkılar yapan üstelik bunların çoğunu sakat sakat oynayarak gerçekleştiren Celtics forveti Paul Pierce final serisinin MVP'si seçilerek bu performansının karşılığında şampiyonluk yüzüğü dışında ekstra bir ödül almaya hak kazandı.

Ezerek böyle Şampiyon olunur heralde.

Tebrikler Celtics.

Cem Goren

lakers lakers olalı bu kadar aciz oynadımı acaba mvp denen kobenin ort. 20li sayılarda olması bu sonucu beraberinde getirdi adamlar bizi ezerek şampiyon oldular
tebrikler celtics

lambkuzu

kendimi bildim bileli boston  taraftarıyım. uzun zaman oldu bunu görmek bu seneye kısmetmiş. vay be larry bird ün takımına bak ...
Hayatı süsledik izharı ittihatla bugün,
Yolunda gençliğin ulvi değil miydi birleşmek.
Sebatı bayrağımız yaptık, i'tilamız için
Neticesiz ve boş olmaz sebatla hiçbir emek.
Dakikalar bize bir nağbe nişad olsun.
Kulübümüzde müceddet nücumu mevc vursun

carlito1903

Boston'un bu kadar domine edeceği bi final serisi beklemiyordum açıkçası ama gerçekten ezerek şampiyon oldular...

P.Pierce'da MVP olmayı sonuna kadar haketti...

Tebrikler Celtics, Tebrikler Pierce...

Kralkartal21

Valla çok acı bir yenilgi oldu Lakers için. Hem farkı yediler hemde şampiyonluğu kaybettiler.

Maç dengede giderken bir anda koptu.

Pierce'ı tebrik etmek gerek.Serinin ne değerli oyuncusu oldu.

Tebrikler BOSTON. (Ben 4-3 Boston yener diye bekliyordum ama..)
Kalbimizde Renklerin Bitmese de Dertlerin Doyamam Doyamam Sana..

akbaba71

Rajon Rondo 21 sayı, 7 ribaunt, 8 asist, 6 top çalma     İnsanmısın be Rondo  :SHOCK

Ray Allen 7/9 üç sayı isabetiyle 26 sayı, 4 ribaunt    Üclük yüzdesi inanılmaz

Pierce ve Garnett sezon boyunca inanılmazdı zaten.

Go Keltler Go Celtics

Macın tekrarı 7 de Ntvsporda kacırmamak lazım  

carlito1903

Boston'un 17, Lakers'ın da 14 şampiyonluğu vardı şimdiye kadar bununla beraber 18-14 oldu diye biliyorum ama yanlışmıyım Bahadır ??