Ana Menü

Erdem Ulus İle Soru Cevap

Başlatan mdc, Mayıs 15, 2008, 22:21:54

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mdc

Sevgili Erdem Ulus'a bizimle söyleşi yapmayı kabul ettiği ve cevapları çok açık yüreklilikle dile getirdiği için Kralkartal.com Olarak Teşekkür Ederiz...

1 Beşiktaş Taraftarı  Hakkında Ne Düşünüyor?

Cefakar,yaratıcı,vefalı,duygulu,korkusuz,adaletli....dünyanın her yerinde seyirciler futbol ve futbolcular için tribüne gelir.Beşiktaş taraftarı bu geleneği değiştirdi.artık bazıları "seyirciyi seyretmek" içinde İnönüye geliyor.İnönüdeki maçlarda bazen yayını bırakıp kapalı tribüne kendimi atasım geliyor.

2- Beşiktaş tv yönetime direk baglimidir? yani serbestçe eleştiriler getirebilirmi?

Beşiktaş tv tüm yayın haklarını doğan grubuna bırakmış durumda.doğan grubu'da bjk tv de beşiktaşın çıkarlarını zedelemeyecek bir yayın politikası istiyor.ben bjk kulübünün değil,doğan grubunun personeliyim.yani herseyim doğan grubuna bağlı.programlarda eleştriler getiriyorum bazen çok daha sert konuşmamız gereken durumlarda olmuyor değil; ozamanda topa basmam gerektiğini düşünüyorum.ama öncelikle benim için önemli olan yapıcı eleştiri.bir olayı ortaya koyup onun üzerinden orgazm olmayı sevmiyorum.ne gibi çözümler üretilebilir bunu konuşmayı tercih ederim.

3- Çarsi'nin sevdigi isimlerden biri. Peki o kendi icinde CARSIYI veya Besiktas taraftarini elestiriyor mu?Varsa hangi konularda elestiriyor?

olaya sadece çarşı olarak bakmıyorum çarşı bir ruh, ve kendini bu ruhun pir parçası hisseden her beşiktaşlı bu ruhu temsil eder ve davranışlarınıda buna göre de ayarlamalıdır,bazı genç arkadaşlara çarşının sadece gider yapan bir topluluk olmadığı anlatılmalıdır.son dönemde maçlara sarhoş gelmek moda oldu.kazanda içilsin kapalıda kusulsun bu hoşuma gitmiyor birde son dönemde bazı bölünmeler dikkatimden kaçmıyor,sinan engin ile başlayan görüş ayrılıkları inönüdeki sivas ve manisa maçlarında tavan yaptı çarşı içinde görüş ayrılıkları olması son derece normal ama ortak bir fikirde karar kılınıp uygulama bu yönde yapılmalıydı bölünmeler zarar veriyor...

4- Kaç yıLdır Beşiktaş'ın çaLışanı, bir parçasısınız. Beşiktaş'ta iLk oLarak nerede görev aLdınız.

1998 de spersport ,2000-2002 cine-5 ,daha sonra tgrt spor ve 2004 de BJK Tv

5 - DeğerLerinizin çiğnendiğini düşündüğünüz bir ortamda, sonucunda sportif başarı engeLLenecek oLsa dahi tribünLerin yönetime tepki vermesi, sonucunda istifaya neden oLmaLarını nasıL yorumLuyorsunuz?

normal karşılıyorum,bana göre taraftar bu tarz olaylarda çok büyük bir güçtür,bu sadece Beşiktaş'da türkiye'de değil dünyada da böyledir.taraftarın tepki koyduğu hoca yönetim veya futbolcu pek fazla tutunamaz.çünkü okadar insan birarada aynı şeyi bağırıyorsa bir sebebi mutlaka vardır.burda en önemli konu taraftarın tutumunun gerçekçi olup olmadığının çok iyi  analiz edilmesidir.grup psikolojisiylemi böyle davranıyor,yoksa gercekten inandığı içinmi,taraftar bir güçtür.bu gücü olumlu yönde kullanırsa takıma olumlu yansır.fakat bazı ihtiraslar uğruna bu güç kontrolsüz uygulanır ise hasar büyük olabilir.taraftar önemini bilmeli ve bu olgunlukta davranmalı.tepki ise tepki destek ise destek.

6-Yapmak isteyipte yapamadığınız bi proje var mı kanal da ?

karakartal forumu çok iyi yerlere getirmeyi amaçlıyordum,herhafta 300-400 seyirciyi stüdyoya getirip beşiktaşa maal olmuş sanat ve spor dünyasından ünlüler ile her hafta büyük bir gövde gösterisi yapmak hedeflerimin başındaydı,biz beşiktaşı konuşacaktık , herkes'de bizi konuşacaktı.
beşiktaşı milletin gözüne sokacaktık.ama olmadı...

7-Karakartal Forum Programi icin yeni calismalar olacakmi??

önümüzdeki sezon için yeniden başlatmayı düşünüyoruz,alenin almış olduğu tribün cezası nedeni ile ara vermek zorunda kalmıştık başkanla konuşup bu olayı çözmeye çalışacağım...ve bir önceki soruya verdiğim cevaptaki yenilikleri yapmaya çalışacağım...

8- Gecenlerde Dsporun verdiği ödüllerden birini aldınız.Mesleğinizle ilgili planlarınız neler ?
Bjk Tv de gelecek sezon için düşünülen yenilikler var mı varsa bahsedebilirmisiniz ?

aldığım ödül bana bana ilk başta bir şey ifade etmedi,en yakınlarımla bile paylaşma gereği duymadım,ama forumlarda taraftarın hakkımda yaptığı yorumları okuyunca  gercek ödülü almış oldum.televizyonu belli bir seviyeye getirmeyi henüz başaramadık ve bu benim içimde çok ciddi sıkıntılara yol açıyor,biraz destek alabilsek Beşiktaşa yakışır bir tv olacağımızdan hiç kuşkum yok,ama henüz Beşiktaş yönetimi bu gücü kullanamıyor.sezon başı yöneticilerimizle birkez daha konuşup destek isteyeceğim,yine olmazsa bende kendi yolumu çizerim...önümüzdeki sezon bu şartlarda devam etmeyi düşünmüyorum...

9-Beşiktaş'ın Fenerbahçe ile oynadığı amatör branşlarda maçları Fb tvden izlemek zorunda kalmak en büyük ceza gibİ.Neden bu maçlar Beşiktaş tv de yayınlanmıyor?

amatör branşlarda voleybol ve bayan basketbolun yayın hakkı d spor kanalında.onlarla ortaklaşa bu maçları yayınlıyoruz.fakat kendimize ait bir naklen yayın aracımız olmadığından diğer maç yayınlarında ve naklen programlarda sorun yaşıyoruz.bir naklen yayın aracımız olsa veya sürekli araç kiralanabilse her maçı canlı yayınlayabiliriz..ama bu şartlarda elimiz kolumuz bağlanıyor maalesef

10-Digiturk'ten çıkarılma sebebi olarak Doğan grubunun çıkarları olduğu söylendi.Bu durum hala geçerli mi,Doğan grubu kanalımızı hala kendi reklamı için kullanıyor mu?

Beşiktaş kulübü tv nin yayın haklarını doğan grubuna devretti.bunun karşılığında bazı anlaşmalar yapıldı.doğan grubu tv nin masraflarını üstlenirken bunu beşiktaş aşkıyla yapmadı tabi kendi çıkarlarını düşündü .digiturk ve d-smart iki rakip kanal.doğan grubu Beşiktaş tv kozunu kullanmak istiyor,en azından Beşiktaş tv için beşiktaşlılara decoder satmak istiyor.buda bence en doğal hakları,kulüp televizyonları kulübün kontrolünde olmalı yayılım ağı fazla olmalı,her taraftar tv yi izleyebileceği bir frekans'da görebilmeli,yoksa bu şartlarda fayda sağlamak zor.Beşiktaş yönetimi olaya bir an önce el atmalı devrim niteliğinde değişiklikler yapılmazsa yatırım gelmez ise bu iş böyle devam eder.ve bu tv nin Beşiktaş'a hiçbir faydası olmaz.

11-Beşiktaş Futbol Takımının Ligdeki Maçlarından Görüntüleri, "Kendi Televizyonumuzda" Ne Zaman Göreceğiz ?

yukarıdaki soruları cevaplarken bu sorunun cevabıda ortaya çıkıyor.özet görüntüler yayıncı kuruluştan para ile satın alınıyor.kimse BJK TV için 5 kuruş vermeye gönüllü değil.zaten masraftan kaçıp kanalı devreden bir oluşumun, tv nin gelişimi için para yatırmasını beklemek çok zor.fb yönetimi lig tv ile oturup bir anlaşma yaptı,siz bize maçları verin bizde size kendi stadımızda bazı kolaylıklar ayrıcalıklar verelim şeklinde.bu şu demek:bizimle anlaşın yoksa kadıköyden zor yayın yaparsınız kabloyuda keserim adamınıda döverim.bu işler para harcamadanda olur ama ama ama...
çok üzülüyorum çokkkk

12- Besiktasta hangi yerli oyuncuyu görmek ister?

G.Birliği Oftaş'dan Giray,Kayseriden,M.topuz

13- Beşiktaş'ta hangi yabancı oyuncuyu görmek ister?

şimdi buraya birçok yıldız isim yazabilirim ama Ertuğrul hoca son maçtan sonraki basın toplantısında orta sınıf yıldızlar için bile "bırakın görüşmeyi menajerlerinden randevu bile alamadık dedi"??? o yüzden ne söylesek boş.menajerlerin itelemediği bi oyuncu olsun futboldan anlayan birilerinin izlediği bir oyuncu olsun kafi.illede bir isim söylemek gerekirse messi derim.

14- Turkcell Süper Lig´de su an TFF 1.Lig de oynayan Takimlardan hangisini görmek istersiniz??
(Altay, Eskisehir, vs...)

taraftar potansiyeli olan takımları tercih ederim. eskişehir,bolu,diyarbakır,sakaryadan biri gelecek.eskişehirin özlemi büyük o gelsin diyeceği ama onlarında beşiktaşa karşı birleştikleri haberleri beni biraz soğuttu,Bolu veya Diyarbakır'da olabilir.bidaha düşmeyecekler ise tatangalar'da olabilir...

15 - Beşiktaş'ı tek cümle ile ifade edermisiniz ?

kazanırken mağrur kaybettiğinde gururlu olmak,yeri geldiğinde dişlerini sıkıp tek başına ağlamaktır beşiktaşlılık...
HAYATTA BEŞİKTAŞ

Onur*

emeği geçen herkese ve Erdem Ulus'a çok teşekkürler. ;)
duymadığım kalmadı; kalmayanı duydum aklım almadı..!

Adriano

Güzel bir söyleşi olmuş. Yayın hayatında başarılar dilerim kendisine..
Uçurumlardan düşmeden tut elimizi..

akbaba71

Beklediğimden cok daha iyi bir söyleşi olmuş hiçbir soruya politik cevap vermemiş emeği gecen herkese teşekkürler
Erdem Ulusada başarılar.
Bjk Tv de bile yönetimin başarısızlığını görmek üzücü.
http://schwarzadler.blogspot.com/

2008-2009 TSL Şampiyonu Beşiktaş

carlito1903

Bjk Tv'nin tüm yayın haklarının Doğan grubuna geçtiğini yeni öğrendim, kulübünde söz hakkı olduğunu biliyordum ben ama öyle değilmiş malesef...

Söyleşi için teşekkürler...

BerkAy1903

Emeği Geçen Herkeze & Erdem Ulus'a Teşekkürler....

Ne Güzelde İfade Etmiş ßeşiktaş'ımızı...
19o3

Guti ORÇ.

keskinli

ilgiyle okudum cevaplarini
acikyürekliliginden dolayi kutlarim
Ölürüm Beşiktaşım,ZehirimSensin
Evvelim Sen Oldun,Ahirim Sensin

gözzde_bjk

Yaşadığı zorlukları üstü kapalı süslü cümleler yerine açık açık paylaşmış Erdem Ulus.Beşiktaş Tv'nin kaybetmemesi gereken en önemli isim kendisi.Umarım yönetim televizyon için birşey yapmasa bile Erdem Ulus'u kaybetmemek adına birşeyler yapar.
Kendisine de Beşiktaş'da olup bitenleri öğrenmemizi sağladığı için Duru'ya da teşekkür ederim.
Kendi yüreğimden başka sığınacak yerim yok,yurdum yok!
Tüm hayallerin sonsuzluğa
Ve sona erebildiği yerdeyim!
Esir değil kul hiç değil
Kendimde yaşıyorum!

Delirdik

CevapLarda soruLar kadar açık ve net oLmuş.
TeşekkürLer her keLimesine :)

sezon başı yöneticilerimizle birkez daha konuşup destek isteyeceğim,yine olmazsa bende kendi yolumu çizerim...önümüzdeki sezon bu şartlarda devam etmeyi düşünmüyorum...

inş ayrıLmazsınız tvden
| җ  ģǿĸнªп  җ | Beşiktaş'ım oLey

* Şampiyon BEŞİKTAŞ.!

rebel_1903

erdem abicim süper konuşmuş yine umarım bjk tv ile ilgili hayalleri(miz) gerçek olur bir an önce...
aklımm nerde kaçırdım seninlee
sorma nerde sorulmaz bu kimseyee

öyle yürekten seviyorsan aklı başından atacaksınnn kimi yanında arıyorsan önce içinde bulacaksınn offff ulannn offfffffff

Brestgerfich

Teşekküler ;) Beşiktaşlılığı güzel tanımlamış ;)
Bugün YorumBlog'u ziyaret ettiniz mi?

mdc

Soruları hazırlarken bende zorlandım açıkçası.

Beşiktaş TV elemanı, o yüzden Yönetim hakkında bir açıklamada bulunamaz diye düşündüm ve yönetim ile ilgili soruları pas geçtim.

O Sorulara  daha nasıl cevaplar verirdi kim bilir :)

Dünden beri düşünüyorum ; şimdi bunları öğrendikde ne oldu ?
Olanı biteni detayına kadar öğrenince,insan gerçekten tiksiniyor.

Şu ana kadar politikacılarımızdan duyduğumuz "görev aşkı" saçmalığı, anladım ki yönetimimiz bu sözcüğü "Beşiktaş Aşkı" olarak değiştirip aynı mantalite ile devam etmektedir...

...

"Dahili ve Harici bedhahların olacaktır"
HAYATTA BEŞİKTAŞ

kartalpenchesi

güzel bir söyleşi olmuş, içten cevaplar verdiği için teşekkürler erdem abi
Şampiyon Olacağız Beşiktaşım Bu Sene

saldır beşiktaş

Alıntı yapılan: mdc - Mayıs 16, 2008, 17:44:09
Soruları hazırlarken bende zorlandım açıkçası.

Beşiktaş TV elemanı, o yüzden Yönetim hakkında bir açıklamada bulunamaz diye düşündüm ve yönetim ile ilgili soruları pas geçtim.

O Sorulara  daha nasıl cevaplar verirdi kim bilir :)

Dünden beri düşünüyorum ; şimdi bunları öğrendikde ne oldu ?
Olanı biteni detayına kadar öğrenince,insan gerçekten tiksiniyor.

Şu ana kadar politikacılarımızdan duyduğumuz "görev aşkı" saçmalığı, anladım ki yönetimimiz bu sözcüğü "Beşiktaş Aşkı" olarak değiştirip aynı mantalite ile devam etmektedir...

...

"Dahili ve Harici bedhahların olacaktır"

onlarda sorulsaydı çeşke
çünkü herşeyi açık yüreklilikle söylemiş o sorularada içtenlikle cevep veriridi bence         
"Kariyerim boyunca 9000'den fazla başarısız atış yaptım, 300'den fazla oyun kaybettim, 26 kez oyun kazandıracak atışı ıskaladım. Çabaladıkça başarısız oldum, başarısız oldukça çabaladım. İşte başarımın sırrı." Michael Jordan