Ana Menü

Doç. Dr. Mete DÜREN ile Soru Cevap

Başlatan [KralKartal], Nisan 30, 2008, 16:29:28

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

[KralKartal]

Yoklugumdan dolayi gelen cevaplari sizinle biraz gecikmelide olsa paylasiyorum..
Sevgili Mete Düren'e bize ayirdigi zaman icin kralkartal.com olaraktan cok tesekkür ediyoruz.
Sordugunuz sorularin hepsini sormaya calistik..

Iste SORU ve CEVAPLAR:

1-Kurtulusu ve gelecegimizi altyapida aramak dogru mu?
Ne yazık ki değil. Her sene altyapıdan bir oyuncuyu ilk 11e sokmak yeterli bir başarı. Şampiyonlar ligi düzeyinde futbol uynayacak kadar nitelikli oyuncunun tamamının ya da çoğunluğunun alt yapıdan yatişeceğini beklemek hayalcilik ve hocalara haksızlık olur.

2-Suan  altyapiya verilen önemi yeterli buluyormusuinuz ? ( futbol harici branslarda )
Futbol harici branşlarda altyapının gereksiz olduğunu düşünüyorum.

3.Başkan seçilmek ister miydiniz ?Veya tekrar yönetimde yer almak istermiydiniz? Ki baskan seçilseniz Beşiktaş ta ilk neyi/neleri değiştirirdiniz?
Başkanlık bir ünvan değil, bir görev ve sorumluluk yeri. Benim böyle bir görevi üstlenmem mümkün değil. Yönetimlerde yer almak da aynı durum ve benim için aynı şartlar geçerli, bulunduğum yerin hakkını vermek isterim.

4.Doktorluğunuzuda göz önüne aldığınizda Beşiktaş'ın şuanki sağlık personeli yeterli bir düzeyde mi?Sakatlıkların uzun süre tedavi edilememesi futbolculardan mı ,yoksa sağlık ekibinden mi kaynaklanıyor?

Şu anda ekip ve ekipman olarak en iyi durumdayız. Diğer kulüplerin futbolcuları ile skandala varan problemleri basına yansımıyor. Biz çok iyiniyetli olduğumuzdan ve de basında belki de fazla önem verdiğimizden söyleyecek söz veya verecek beyanat bulamadığımızda sağlık haberlerine dalıyoruz. Bu nedenle Beşiktaş muhabirlerini birer sağlık muhabiri halien getirdik. Özellikle Gordon olayında beni çok sinirlendirdiler ve Başkan ile görüştükten sonra hiçbir şekilde sağlık haberi verilmemesini internetten verilenler ile yetinilmesini istedim. Bu durum göreceli olarak kamu oyunu etkiliyor sanki br tek problem bizde varmış gibi görünüyor, sorsunlar bakalım Appiah, Linderoth, R.Carlos ile gerçekler nelermiş cevap alabilecekler mi ya da yazabilecekler mi.
(Biraz uzun oldu galiba:)

5. Yıldırım Demirören başkanlığındaki Beşiktaş yönetiminin Beşiktaş'a kazandırdığı ve kaybettirdiği şeyler sizce neler ?

Kaybedilenler umutlar ve heyecan, Ertuğrul Sağlam'ın Türk futboluna kazanılacağını aynı şekilde yeni  stadın Beşiktaş'a katkısının gerçekleşeceğini ümit ediyorum.

6. Beşiktaş'ta son senelerde transfer konusunda büyük beceriksizlikler var. Bunu neye bağlıyorsunuz ? Nasıl çalışmalarla transferlerden iyi sonuçlar alınabilir ?

Çok hoca, menajer değişiminin kaçınmılmaz sonucu. Transfer komitesi kulübün malzemecisi, aşçısı gibi değişmemeli.

7. Yıldırım Demirörenin istiafası halinde başkanlıkta kimi görmek isterdiniz? Mesela Nevzat Demir'i baskan olarak görmek istermisiniz?
Bu durumun kimseye hatta Nevzat Demir e bile faydası olmaz.

8.Beşiktaş'ın durumu size göre nasıL ? eğer kötüyse neLer yapıLabiLir , Beşiktaş bu zorlu günlerden sizce nasıl kurtulabilir?
Sürekli haberlere çıkılıp Beşiktaş'ın sahipsiz olmadığının söylenmesinden vazgeçilmeli.

9.Beşiktaşa gelmesini istediğiniz bir oyuncu var mı?(TSL'den) Ayrica Besiktasta 3 yıldız futbolcu görmek isteseydiniz bunlar kimler olurdu?
Hala Sergen'i görmek isterdim dersem çok mu nostaljik olur

10.ibrahim altınsay sevdiğiniz bi yöneticimidir? eğer öyleyse bir sonraki yönetimde ibrahim beyle beraber yer almak istermisiniz?
İbrahim beyle halen sık sık görüşürüz. Kendisi Türk futbolu ve yönetimleri içinde emsalsiz bir değerdir.

11. Yalçın Sabancı başkan olursa klübde ne gibi değişiklikler olur ?
Bunu kendisinin açıklaması lazım.

12. şuanda bi teklife gelirse mevcut yönetimde yer almak istermiydiniz? Eger yer aldiginizda, sezon sonu taraftarlara ne gibi aciklamada bulunurdunuz?
Böyle bir teklif yönetim kurulurken gelmiş ve kabul edemeyeceğimi belirtmiştim. Sezon sonu taraftara söylenecek tek söz var o da lütfen daha fazla zarar vermeyin.

13. sayin seba yönetiminden sonra,serdar bilgili degilde hasan arat secilseydi besiktas bu hallere gelirmiydi sizce?
Genel Kurul'un kararı böyle tecelli etti.

14.Taraftarin kulübün önüne gecmesi,bugünkü durumumuza bi sebepmidir?
Sebepler içinde önemli bir bölümü oluşturur.

15.Demirören yönetiminde yapılan bunca yanlışa karşılık neden muhalefetten hiçbir tepki gelmiyor ??
Muhalefet her alanda olduğu gibi Beşiktaş'ta da tepki vermeyi bilmiyor.

16.Yeni Stad projesi ve Fulya Projesi hakkındaki görüşleriniz...
Kesinlikle başlanması ve hızla bitirilmesi gereken projeler. Fulya ile sorun yok ancak stadın basit bir kongre balonu olmadığının ispatlanması lazım.

17. Beşiktaş`ın kongre üyelerinin ne kadarı Beşiktaş`lı bunu bilmiyorum,olmayanların klübe kongre üyesi yapılması ne kadar doğru sizce?
Sanırım % 90 ı Beşiktaş'lıdır, diğerleri de geçtiğimiz yıllarda önemli ölçüde ayıklandı, oy verme yetkisinin tüzük değişikliği ile 3 yıl sonraya ertelenmesi sorunu çözer. Her seçime girenin başvurduğu kurnazlıklardır bunlar fazla önemsemeyin.

18. 2003 senesinde bu sene beşiktaş tutulmaz diye bir demeç vermiştiniz ve beşiktaş şampiyon oldu. o sene ki beşiktaşla bu seneki beşiktaş arasında gördüğünüz yönetim,taraftar ve futbolcu bazında ne gibi değişiklikler var?

Hatırlamıyorum ama iyi demişim, En önemli özellik bir bütün olmak idi. İletişim yönetim-taraftar-futbolcu-hoca-menajer beşlisi içinde mükemmele yakındı. Bunlar bu yıllarda pek yok.

19. O zamanki şartlar gözününe alınırsa sn. serdar bilgilinin istifasını nasıl değerlendiriyorsunuz? şu anki beşiktaşın içinde bulunduğu kaos ortamının sn serdar biligilinin istifasından sonra ortaya çıkan boşluk olduğunu düşünüyormusunuz?

Biligili'nin son haftalarında tablo kilitlenmişti, Başkan'ın başka çıkış yolu kalmamıştı, ben yeniden seçime girmesini bile istememiştim. O dönemin bugüne direkt bir etkisinin olduğunu sanmıyorum ama o günden sonra Beşiktaş 3. büyüklüğe geriledi.

20.  Beşiktaşımızın bir marka olması için yapılan ya da yapılacak olan çalışmaları yeterli buluyor musunuz ?
Marka ancak başarı ile olur, kimse kaybedilen maçtan sonra forma almaz. Bir de ezeli rakiplere mutlak üstünlük şart. Şampiyon olamadığımız sene bile herkes Kadıköy panteri Pancu'yu konuşuyordu.

21. Eski yapılanmanın tekrar olmasını canı gönülden isteyen birisi olarak böyle bir projeniz varmı ? Beşiktaşı çok sevdiğinizi biliyoruz ama nedense sizde diğer eski yöneticilerimiz gibi sineye çekildiniz. Beşiktaş için tekrar sıkıntı çekmeye hazır değilmisiniz? Siz ve o dönemki arkadaşlarınız?
Ben sineye çekilmedim, Sağlık Kurulu Başkanlığı yapıyorum, Istanbul'daki her maça gidiyorum, katıldığım televizyon programlarında Beşiktaş'ı savunuyorum, bunlar yeterince sıkıntı.

22. Kulup - Taraftar ilişkisinin son yıllarda oldukça zedelendiğini düşünüyorum. Belki görünen bir şey yok ama Gerçek Beşiktaş taraftarlarının artık bu ilişkilerden midelerinin bulandığı bir gerçek. Siz Beşiktaş yönetimine tekrar gelseniz bu kirli işleri temizlemek için nereden başlardınız?

Fazla ödün verilmesinin sonuçları bunlar. İşe kirli demek istemiyorum ama düzensizliği düzeltmek kolay. Zaten problem düzenli olunmak istenmediğinden kaynaklanıyor.

23. Serdar kurtuluş sakatlığı hakkında bilgi alabilirmiyim aynı sakatlığı bir daha geçirse futbolu bırakabilecekmiş diye yazıldı ve söylendi  basında ve tv de ?

Bunlar spekülasyon, bugün yedek kadroda idi, 90 dakika oynar, uzamış bir adale yırtığı yaşadı, sorun olmaz.

24. Divanda beşiktaşın bugünkü ve gelecek 2 yıllık veya 4 yıllık planını nasıl görüyor siz ve SAYIN divan kurulu üyeleri ?

Ben Divan Kurulu'nda değilim. Ama Divan'ın daha dinamik ve aktif olabileceğini düşünüyorum.

25. beşiktaş ne zaman spor sayfalarının 1.sırasına yükselip loca ve basın gücüne sahip olucak? üc büyük olabilicekmi yoksa her zaman fenerbahce-galatasarayin gerisindemi yer alıcak?

Birinci sayfaya ya başarı çıkarır ya da skandallar. Biz yine de birinciyi tercih edelim.

Son olarak

26. 101. Yilda neler yasandi? Neler yanlis gitti, sampiyonluk sizce neden gitti? Sinan Engin- Lucescu cekismesi mi? Yoksa iyi oyuncularin satilipta gönderilmesi mi buna neden oldu?

101. yılın ilk yarısında fazla şanslı idik. Üç kez yitirdiğimiz 3 puan haftalarında rakiplerimiz de yenilmişti. Yani devre arası puan farkı gerçek bir güç farkı değildi. Sezon başı Lucescu'nun forvet istemeyişi ve İlie ısrarı hepimizi gerdi. Eylül'de İlie ameliyat olunca Lucescu'nun planı işlemedi Ocak ayında geldiğinde de bilindiği gibi Hepatitli idi. Hüsnü Bey-Sinan Engin-Lucescu ilişkisi bozulunca bu durum takımı etkiledi. Yoksa diğer haberleri okudukça gülüp geçiyorum, siz de öyle yapın.

Tekrardan soru soran forum üyelerimize vede sayin Mete Düren'e bizlere ayirdigi zaman icin cok tesekkür ediyoruz..

KralKartal.com

TUM HAKLARI SADECE KRALKARTAL.COM'A AITTIR..IZINSIZ VEYA KAYNAK BELIRTILMEDEN ASLA KULLANILAMAZ!
Etikete gerek yok, eskiler tanir bizi

[KralKartal]

bir ben soru soramadim ,sizin sorularinizin hepsini soralim diye, kaldik oyle :(

Onur*

duymadığım kalmadı; kalmayanı duydum aklım almadı..!

Batuhan

Koca hestiy aya bedenem ?

Non Mollare Mai

Hem Sayın Mete Düren'e tüm sorularımızı içtenlikle yanıtladığı için ;
Hem de İhsan abiye bize böyle bi imkan sağladığı için teşekkür ederim.
edit

Alves

İlk önce İhsan Abiye çalışmalarından dolayı
Mete Düren e de soruları samimiyet ve içtenlikle cevapladığı için teşekkürler
Sen taraftar olarak elini taşın altına koymuyorsan,futbolcudan da tekmeye kafa uzatmasını bekleyemezsin...

SATUKBLADE

fazla derinlere girmeden siyasetçi uslupla güzel yanıtlar
çok hoş olmuş

zaman ayırdığı için sayın METE DÜREN'e saygılarımı
bize bu fırsatı tanıdığı içinde İHSAN YALÇIN'a teşekkürlerimi iletiyorum

çok güzel

gözzde_bjk

Güzel bir isimle güzel bir söyleşi olmuş.Klasik olucak ama böyle güzel bir söyleşiyi bize sağlayan herkese teşekkürler.
Kendi yüreğimden başka sığınacak yerim yok,yurdum yok!
Tüm hayallerin sonsuzluğa
Ve sona erebildiği yerdeyim!
Esir değil kul hiç değil
Kendimde yaşıyorum!

carlito1903

Öncelikle sayın adminimize böyle güzel bi söyleşi ayarladığı için, sonra da sayın M.Düren'e teşekkürler...

NoPasaran

Alıntı Yap12. şuanda bi teklife gelirse mevcut yönetimde yer almak istermiydiniz? Eger yer aldiginizda, sezon sonu taraftarlara ne gibi aciklamada bulunurdunuz?

Böyle bir teklif yönetim kurulurken gelmiş ve kabul edemeyeceğimi belirtmiştim. Sezon sonu taraftara söylenecek tek söz var o da lütfen daha fazla zarar vermeyin.

:alkis

Çok şey anlatılan küçücük bir cümle!

Lütfen daha fazla zarar vermeyin :)

Sayın mete düren tuttum bu sözünüzü, artık heryerde bu cümleyi kullanırım  ;)
Aşk bu Aşk !

volkanca.net

[KralKartal]

aynen öyle volkan..umarim sorulari ve yanitlarida herkes okur, guzel sözler var icinde.

Alıntı Yap22. Kulup - Taraftar ilişkisinin son yıllarda oldukça zedelendiğini düşünüyorum. Belki görünen bir şey yok ama Gerçek Beşiktaş taraftarlarının artık bu ilişkilerden midelerinin bulandığı bir gerçek. Siz Beşiktaş yönetimine tekrar gelseniz bu kirli işleri temizlemek için nereden başlardınız?

Fazla ödün verilmesinin sonuçları bunlar. İşe kirli demek istemiyorum ama düzensizliği düzeltmek kolay. Zaten problem düzenli olunmak istenmediğinden kaynaklanıyor.

CHEm !

Allah kitap Beşiktaş

gürol

politik cevaplar verilmiş ama sonuçta yapması gereken de buydu.teşekkür ediyorum...
ihsan tekrar tebrik ederim bu tarz söyleşilerin devamını bekliyoruz sitenin kalitesi gün be gün artıyor bence siteye de rep verilebilsin :)
bu arada 3 sorum çıkmış sevindim...
Bir insanın zekası verdiği cevaplardan değil, sorduğu sorulardan anlaşılır.
http://gurolbjk.blogcu.com/

carsi52

Admin'imizede teşekkürLer.
Sayın Doç.Dr.Mete DÜREN'ede teşekkürLer.
Bölünür senin için uykular!

keskinli

cümleleri iyi analiz edersek,kacamak gibi görünen cevaplarda ne demek istedigini anlariz.insan rahatsiz oldugu selerden kacar ;)
popülist yaklassa 14.soruya daha baska cevap verirdi.
sayin mete dürene cevaplarindan dolayi cok tesekkür ederim
ayrica bu sorularda araci olan ihsanada tesekkürler
Ölürüm Beşiktaşım,ZehirimSensin
Evvelim Sen Oldun,Ahirim Sensin