Ana Menü

F1 2008

Başlatan carlito1903, Mart 11, 2008, 16:19:18

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

levent1903

malaysia daki ilk "antremanda"  lewis hamilton en iyi dereceyi elde etti. raikkönen ve massa nin önünde bitirdi.
pazar günü yagmur ihtimali büyük ve yine baya bir kaos yasanabilir ve ben, hele yagmur yagarsa, BMW nin yine ilk 3 girebilecegini düsünüyorum. Umarim bol bol yagar yagmur ...... ;D
Dost vurulunca değil unutulunca kahrından ölürmüş.
Biz dostlarımızı kır çiçekleri gibi avucumuzda değil, kurşun yarası gibi yüreğimizde saklarız.

carlito1903

Sezona kötü başlayan Ferrari pilotları, Malezya Grand Prix'si sıralama turlarında ilk çizgiyi aldılar. Massa ilk cepten, Raikkonen ise ikinci sıradan yarışa başlayacak.

Formula 1 2008 sezonunun ikinci yarışı Malezya Grand Prix'sinin sıralama turları yapıldı. Avustralya GP'sinde hayal kırıklığı yaratan Ferrari pilotları, Sepang Pisti'nde yapılan sıralamalarda büyük bir farkla ilk iki sırayı aldılar.

Brezilyalı Felipe Massa, final seansında 1:35.748 ile en iyi tur zamanına imza atarak pol pozisyonu kazandı. Malezya'da üst üste ikinci kez ilk cebi alan Massa, kariyerinin ise 10. pol pozisyonunu kazandı.

Geçen senenin şampiyonu Kimi Raikkonen ise, 1:36.230 ile ikinci sırayı aldı. Öte yandan Fin pilot, ikinci seansta 1:34.118'lik turuyla günün en iyi derecesine imza attı.

KOVALAINEN VE HAMILTON'A CEZA

Massa'nın 0.865 saniye gerisinde kalan McLaren pilotu Heikki Kovalainen üçüncü sırayı alırken, Malezya Grand Prix'sinin galibi Lewis Hamilton takım arkadaşının ardından dördüncü oldu.

Fakat son seansta Fernando Alonso ve Nick Heidfeld'i bloke ettikleri tespit edilen iki pilota, yarışa 5 sıra geriden başlama cezası verildi. Malezya GP'sine Hamilton 9., Kovalainen ise 8. sıradan start alacak.

Sıralama turlarında en büyük sürprize ise, Toyota pilotu Jarno Trulli imza attı. Trulli, iki BMW Sauber'in önünde beşinci olmayı başardı. Kubica'nın altıncı, Heidfeld'in yedinci olduğu sıralamalarda Renault pilotu Fernando Alonso, liderin yaklaşık 2.5 saniye gerisinde ancak dokuzuncu olabildi.

McLaren pilotlarının cezasının ardından Trulli, Kubica, Heidfeld, Webber ve Alonso, sıralama turlarında elde ettikleri derecelerin iki sıra önünde yarışa başlayacaklar.

Öte yandan 18. olan Williams pilotu Kazuki Nakajima, Avustralya GP'sinde aldığı 10 sıra cezası nedeniyle yarışa son sıradan sıradan başlayacak.

Malezya Grand Prix'si pazar günü saat 09.00'da yapılacak ve CNN Türk'ten canlı olarak yayınlanacak.

akbaba71

Malezya'da zafer Raikkonen'in
Formula 1 2008 Sezonu'nun ikinci yarışı Malezya Grand Prix'si Sepang Pisti'nde büyük bir mücadeleye sahne olurken, zafere Ferrari pilotu Kimi Raikkonen ulaştı. 56 turun sonunda yarışı birinci bitiren Raikkonen böylelikle kariyerindeki 16. şampiyonluğuna ulaştı. BMW Sauber pilotu Robert Kubica ikinci, Mclaren pilotu Heikki Kovalainen ise üçüncü oldu.

Dördüncü Toyota pliotu Jarno Trulli, beşinci McLaren pilotu Lewis Hamilton, altıncı BMW Sauber pilotu Nick Heidfeld, yedinci Red Bull pilotu Mark Webber ve sekizinci Renault pilotu Fernando Alonso oldu.

Dün yapılan sıralama turları sonrası Ferrari'nin Brezilyalı pilotu Felipe Massa 1:35.748'lik derecesiyle pole pozisyonunun sahibi olurken, yarışın 30. turunda spin atarak yarış dışı kaldı. Toro Rosso pilotu Sebastian Vettel ise 39 turun sonunda yarış dışı kalan bir başka pilot oldu.

Ferrari:10
Mercedes:10

liderliğimiz sürüyor :)

http://schwarzadler.blogspot.com/

2008-2009 TSL Şampiyonu Beşiktaş

carlito1903

Massa'nın yarış dışı kalmasına çok üzüldüm, yarış dışı kalmasaydı Ferrari için daha güzel bir haftasonu olabilirdi...

Onur*

Malezya bana Avustralya kadar heyecan, zevk vermedi.

Yarışın en beğendiğim yeri 3 otomobilin yan yana geldiği yer.:)
duymadığım kalmadı; kalmayanı duydum aklım almadı..!

ariff07

tabi bu sefer sizin pilotlardan biri  1. olamadı ya ondandır :P

Raikkonen'im nasıl fark atıp ta 1.oldu ama ya :) :) :)

(kabul ediyorum çok zevksiz bir yarıştı)

Onur*

Benim pilot diye birşey yok ta ben Heidfeld'i beğenirim.

Alves

Forza Ferrari Forza Massa
Sen taraftar olarak elini taşın altına koymuyorsan,futbolcudan da tekmeye kafa uzatmasını bekleyemezsin...

Kralkartal21

Ben KubiCa' yı beğeniyorum.
Kalbimizde Renklerin Bitmese de Dertlerin Doyamam Doyamam Sana..

eyup1903

kim ne derse desin schumi yi özledim

Onur*

Alıntı yapılan: kArtAL03 - Mart 25, 2008, 23:12:48
Forza Ferrari Forza Massa

Gördük Massa'nı :)

2 yarıştır spin atmakta..

levent1903

hele sükür --- bahrain GP sinde BMW pole elde etti.  :ok
polonyali soför Kubica massa ve hamilton un onüde kalmayi basardi ve yarin 1. siradan yarisa baslayacaktir.
bu sene bir üclü cekisme olacaktir. BMW, ferrari ne mclarene olan farki kapamaya devam ediyor, umarim devami gelir...

yarinki siralama ( ilk 10 )

1  4 Robert Kubica                  BMW Sauber
2  2 Felipe Massa                   Ferrari
3  22 Lewis Hamilton              McLaren
4  1 Kimi Räikkönen                Ferrari
5  23 Heikki Kovalainen           McLaren
6  3 Nick Heidfeld                   BMW Sauber
7  11 Jarno Trulli                   Toyota
8  7 Nico Rosberg                  Williams
9  16 Jenson Button               Honda
10  5 Fernando Alonso           Renault
Dost vurulunca değil unutulunca kahrından ölürmüş.
Biz dostlarımızı kır çiçekleri gibi avucumuzda değil, kurşun yarası gibi yüreğimizde saklarız.

erkann

Ferrari ile Raikkonen buz adam yine şampiyon

carlito1903

Formula 1'de sezonun dördüncü ayağı İspanya Grand Prix'sinin sıralama turları Katalunya Pisti'nde yapıldı.

Ferrari pilotu Kimi Raikkonen, elde ettiği 1:21.831'lük en iyi tur zamanıyla yarışa ilk sırada başlama hakkı kazandı. Fin sürücü kariyerinin 15. pol pozisyonunu kazandı.

Bu sezon Renault'ya dönen ve her fırsatta aracından memnun olmadığını dile getiren Fernando Alonso, seyircisi önünde ikinci sıranın sahibi oldu. İspanyol pilot 1:21.904'lük tur zamanıyla bu sezonun en iyi sıralama derecesini elde etti.

Ferrari'nin Brezilyalı sürücüsü Felipe Massa, 1:22.058 ile üçüncü olurken, BMW Sauber'den Robert Kubica dördüncü, McLaren'den Lewis Hamilton ise beşinci sıradan yarışa başlayacak.

Öte yandan sezonunu dördüncü yarışında da farklı bir isim pol pozisyonu kazandı. Avustralya'da Hamilton, Malezya'da Massa ve Bahreyn'de Kubica ilk sıradan start almıştı.

carlito1903

Formula 1'de sezonun dördüncü ayağı İspanya Grand Prix'sini Ferrari pilotu Kimi Raikkonen kazandı.

Katalunya Pisti'nde 66 tur üzerinden yapılan yarışa ilk sıradan başlayan Fin pilot, yarış sonuna kadar liderliğini korudu ve sezonun 2. galibiyetini elde etti. Kariyerinin 17. zaferine ulaşan Raikkonen, bu sonuçla pilotlar klasmanında da 29 puanla liderliğini sürdürdü.

Yarışa üçüncü sıradan başlayan ve ilk turda Fernando Alonso'yu geçerek ikinci sıraya kurulan Ferrari'nin bir diğer pilotu Felipe Massa ise, 66 tur sonunda ikinci sıradan finiş gördü.

6. sıradan start alan McLaren pilotu Lewis Hamilton üçüncü, BMW Sauber'den Robert Kubica ise dördüncü oldu. Beşinciliği Redbull'dan Mark Webber elde ederken altıncı sırayı alan Jenson Button, Honda'ya sezonun ilk puanlarını kazandırdı.

Kazalar nedeniyle iki kere güvenlik aracının girdiği yarışa ikinci sıradan başlayan Renault sürücüsü Fernando Alonso, 35. turda yaşadığı motor problemi nedeniyle yarış dışı kaldı ve ülkesinden puansız ayrıldı.

Yarışa altıncı sırada başlayan McLaren Mercedes'in Fin pilotu Heikki Kovalainen da 22. turda sol ön tekerinin patlayıp, aracının bariyerlere çarpması sonucunda, yarışa veda etmek zorunda kalan bir diğer pilot oldu. Çarpmanın etkisiyle boynu ve başında ağrılar oluşan Kovalainen, ilk müdahalenin ardından helikopterle hastaneye kaldırıldı. Fin pilotunun durumunun iyi olduğu bildirildi.

Formula 1'de sezonun 5. yarışı 11 Mayıs'ta İstanbul'da yapılacak