Ana Menü

Alman Premiere - Lig Tv Kıyaslaması

Başlatan Non Mollare Mai, Şubat 16, 2008, 23:33:55

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Non Mollare Mai

Türkiye´de lig maclari LigTV de veriliyor. Almanya´da ise maclari Premiere veriyor. Iki ülkenin nüfusu ayni, liglerinde 18 takim var. Almanya´nin stadlari daha iyi, Almanya´da futbol bizden ileri, Almanlarin kisi basina milli geliri bizimkinin alti, yedi katindan fazla

Bu durumda iki ülkenin mac veren kurumlarini karsilastiralim !!!

Premiere
- Sanal reklam yok
- Mac öncesi, mac sirasi ve sonrasinda verilen reklam sayisi 0 (yaziyla sifir)
- Bütün maclari ayni anda seyrediyorsun, istedigin maca zapliyorsun
- Istersen konferans seklinde seyrediyorsun
- HD yayin var maclarda
- Ister spikerle seyrediyorsun, ister sadece tribün sesiyle
- Spikerleri maci yasayarak anlatiyor
- CL maclarini da istersen tek tek, istersen konferans, istersen tribün sesiyle HD kalitesinde seyrediyorsun.
- Ispanya, Ingiltere, Prtekiz, Hollanda, Fransa liglerinden canli yayin var.
- Paketler ve Fiyatlarsa söyle
* Premiere Fuball Bundesliga: Alman 1. ve 2. liglerinin tüm maclari aylik 19.99 EUR (yani 34 YTL)
* Premiere Fuball Plus: CL maclarinin tümü, Ispanya, Ingiltere, Prtekiz, Hollanda, Fransa daki önemli maclarin canli yayini aylik 9,99 EUR (yani 17 YTL)
- Eger diger paketlerle kombine edilirse Bundesliga paketi 19.99 yerine 9,99 EUR oluyor

LigTV
- Sanal reklam var, dondurulmus tribün resminin üstüne reklam konuyo, 30 saniyede bir ekran alttan ve soldan kücülüyor ve reklam giriyor. Mac baslamadan zirt pirt reklam, mac bitince reklam.
- Haftada toplam 3 mac, belki dört mac, diger maclarin 3 dakikalik görüntüsü.
- Maclari sunanlarin birinin oyuncu ismi söylemekten, ve gol atanin isminin son hecesini uzatarak bagirmaktan baska birsey yaptigi yok, digeri neredeyse 60 ina geldi, cenaze töreni yayini yapar gibi anlatiyor maclari.
- Mac sirasinda devamli görünü yönetmeninin akrabalari ve arkadaslari ekrana tasiniyor
- LigTV Fiyati: ayda 77,80 YTL = 45 EUR !!!!!!!!!

Bu gercekler isiginda ortaya cikan su.
1) LigTV essek yüküyle para kaldiriyor, bunun karsiliginda kulüplere Premiere´nin ödediginden daha az ödüyor (tam rakamlar elimde yok)
2) Almanya´da 34 YTL karsiliginda tüm 1. ve 2. lig maclari ( toplam 18 mac) HD kalitesinde reklamsiz olarak canli seyrediliyor. Türkiye´de 3-4 mac bol reklamli, kalitesiz ses ve görüntü tekinigiyle 77,80 YTL. Yani Türkiye´de daha az ve kalitesiz sunulan ürüne Almanya´dakinin neredeyse 2,5 kati fazla para ödüyoruz.

Gercek su. Ya LigTV kendini düzeltecek, reklamsiz ve daha ucuza kalitesini ve mac sayisini artiracak ve kulüplere daha fazla para verecek, ya da bunlari gerceklestirecek yeni bir kurulus bu isi yapacak.

Ana fikir: LigTV su an Türk halkini soyuyor!!!

Alıntıdır.

Nedir düşünceleriniz ?
Vatandaşım her yerden kazık yemeye mahkum anasını satayım !
edit

carsi52

Dicek bişey buLamıyorum özellikLe Premiere duyunca çok şaşırdım neLer varmış ya.
İnsanLar gerçekten kazıkLanıyor valla bizde lig tv yok almayıda düşünmüyoruz.
Bölünür senin için uykular!

NoPasaran

Birde bizim asgari ücretle onlarınkini karşılaştırırsak :(

480 ytl alan adamın 80 ytl vermesi nere
1500 ytl alan adamın 34 ytl vermesi nere..

Alman 45 euro verse ne olurki ayırca :) GELİRİ SNİN 3 KATIN  ;D
Aşk bu Aşk !

volkanca.net

TurkishTank

benim icin en iyisi spikersiz bi mac izlemek...
imza dedigin boyle olur...

Saygilar, @hmEt

keskinli

cok iyi bi konuya deginmissin anil
ama bu farklilik sadece premiere ile sinirli degil
telefon ve internettede cok büyük bi kazik var türkiyede yasanlara
benim su anda kullandigim sinirsiz 16 binlik internet,sinirsiz almanya ici telefon görüsmesi,sinirsiz türkiye ve 26 avrupa ülkesi ile telefon görüsmesi 60 euro,buda tahminen 100 ytl yapiyor.
ayni hizmeti ayda 100 ytl ye verecek bi sirket varmi türkiyede?
Ölürüm Beşiktaşım,ZehirimSensin
Evvelim Sen Oldun,Ahirim Sensin

Adriano

Soyuluyoruz farkında değiliz.
Hem daha az kazanıyoruz, hem daha çok ödüyoruz ; yurt dışında hem çok daha fazla kazanıyorlar, hem de çok daha az ödüyorlar.. Kazıklandığımızı bile bile hala vazgeçemiyoruz..
Uçurumlardan düşmeden tut elimizi..

carlito1903

İşin maddi boyutu zaten belli fazla tartışmaya gerek yok...
Almanya ligini Ntv den takip ediyoruz,çekim açıları süper bence İngiltere Premier Liginden sonra izlemesi en zevkli lig(futbol olarak değil görüntü olarak) Almanya Ligi...
Lig Tv'nin saçmalıkları saymakla bitmez,bi kere spikerleri berbat ötesi ben çıksam çok daha iyi anlatırım maçları...

Türkiye de bu işler nasıl düzelir bilmiyorum ve düzeleceğini de pek sanmıyorum açıkçası....

keskinli

sunuda inutmayalim
türkiye ligi hakettiginden cok paraya satildi
alman ligi 180 milyona premiereye verildi,bu miktarida satilan decoderlerden cikarabilir
yanlis bilmiyorsam türk ligde 170 milyon dolara satildi
türk ligi edeceginden cok para aliyor,ticari acidan bakarsak
bu kadar parayi veren bi sirket parasini decoderlerden cikaramayacigina göre reklama yükleniyor
3-5 futbolcu milyon dolarlari cebe götürürken türk halkina bu oyunculari seyretme hakki cok pahaliya geliyor
Ölürüm Beşiktaşım,ZehirimSensin
Evvelim Sen Oldun,Ahirim Sensin

Guti ORÇ.

adamlarda ne teknoloji var ya

bizimkiler kazıklasın anca

Allah tan bizde Lig TV yok belki bigün almanyaya taşınırsam orda Premier seyrederim :)

alper_1903

Premiere gercekten farkli birsey ben sahsen söyliyebilirim anili kutlarim foruma bu yaziyi koydugu icin

yazanlar yüzdeyüz gercek en ufak ayrintisina kadar

resim kalitesi premiere ve ligtv nin dünyalar kadar farkli HD yayin olmasa bile farkediliyor
reklam sifir
biraz pahali ama yinede adamlar aslinda hakkediyor
Besiktasim senin icin herseyimden vazgecerim...

MeLo

Premiere neymiş öyle ya !
Gerçekten kazık yiyoruz !
bJk'm hAyAt sEnsiN ! ...