Ana Menü

Uşak'ta futbolcular sahaya formayı bırakıp kenti terketti.

Başlatan eRe, Kasım 18, 2007, 15:16:08

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

eRe

TFF 2. Lig 2. Grup takımlarından Uşakspor'da beklenen oldu ve futbolcular İzmirspor'la oynadıkları lig maçının ardından formalarını sahanın ortasına bırakarak kenti terk etti. Aylardır tek kuruş para alamayan futbolcular ve teknik heyet, maçtan sonra kentten ayrılma kararı aldıklarını ifade ederek stadyumdan ayrıldı.

Uşakspor'da yaklaşık 1 yıldır devam eden mali ve idari kriz nedeniyle kulübe hiç kimse sahip çıkmayınca futbolcular ve teknik heyet kenti ve takımı terk etme kararı aldı. Geçtiğimiz ay Başkan Ahmet Aydın'ın görevinden istifa ederek kulübün anahtarlarını Divan Başkanı Mehmet Pehlivan'a vermesi ile ayyuka çıkan sorunlar bir türlü aşılamadı. Uşak Valisi Kayhan Kavas ve Belediye Başkanı Mesut Apaydın, defalarca toplantı yapmalarına karşın başkanlığa hiç kimsenin talip olmadığını deklare ederken, 2 gün önce yapılan toplantıdan da sonuç alınamamıştı.

GALİBİYET SONRASI BURUK VEDA
İzmirspor ile Uşak Bir Eylül Stadyumu'nda oynanan maçı 2-1 kazanan futbolcular, maçtan sonra formalarını sahanın ortasına bıraktı. Takım otobüsü ile tesislere giden futbolcuların eşyalarını toplayıp kentten ayrılacağı bildirilirken, kaleci antrenörü Metin Meral özel aracıyla stadyumdan ayrıldı. Futbolcular ve bir avuç taraftar ile vedalaşan Metin Meral, "Biz görevimizi yapıp formamızı sahaya bıraktık. Uşaklılar o formayı alsınlar, ne yapacaklarına karar versinler" dedi.

Öte yandan, Uşakspor-İzmirspor maçını yaklaşık 50 Uşakspor taraftarı izledi. Maça Vali Kayhan Kavas ve Belediye Başkanı Mesut Apaydın'ın gelmemesi dikkat çekti. Takım otobüsü stadyumdan ayrılırken çoğunluğunu öğrencilerin oluşturduğu bir grup taraftar da Vali Kayhan Kavas aleyhinde tezahürat yapıp futbolcuları alkışladı.

"OYUNCULARIMA UŞAKSPOR FORMASINI LAYIK GÖRMEYENLER ALIP KENDİSİ GİYSİN"
Kaleci Antrenörü Metin Meral, maçtan sonra stat çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, "Biz günlerdir, aylardır sıkıntılarımızı söyledik. Benim çocuklarım bu maçı kazandı ve evlerine gidiyor. Ben dahil hiç birimiz geri dönmeyeceğiz. Grubumuzdaki bir çok kulüp bizi dağıtmak için oyuncularıma talip oluyor. Futbolcularım benim için, kendilerine sahip çıkmayan Uşak için son kez maça çıkıp kazandılar. Maçtan sonrada onurla taşıdıkları formaları sahaya bıraktılar. Bu çocuklara bunlara layık görmeyenler formaları kendileri giysin. Vali bey mesaisinin yüzde 30'unu Uşakspor için harcadığını söylemiş. Ben bu takımın hocasıyım, 1 yıldır vali beyi hiç görmedim. Oyuncularım aç bile kaldı ama hiç valiyi görmedik yanımızda. Ben şunu söylüyorum; Uşak kenti bu çocuklara sahip çıksın. Biz 50 taraftara oynuyoruz. Böyle olunca hakemler de bizi buduyor" ifadelerini kullandı.

Metin Meral daha sonra özel aracına binerken, bir avuç taraftara ve basın mensuplarına ilgilerinden dolayı teşekkür ederek, "Kentin ileri gelenleri sizin gibi bizlere sahip çıksaydı, bu takım bu hale düşmezdi" dedi.

"BAĞIRA BAĞIRA GİDİYORUZ"
Uşaksporlu tecrübeli oyuncu Gürsoy ise, yaptığı açıklamada, "Biz son kez görevimizi yaptık. Aslında bu maça da çıkmayacaktık ama çıktık. Yazık, hepimizin çocuğu var. Biz zor durumdayız, açız, bize sahip çıksınlar. Hiç birimizin cebinde bir kuruş para yok. Biz bağıra bağıra gidiyoruz. Yemeğin çıkmadığı, kaloriferin yanmadığı yerde nereye kadar dayanacağız. Biz adam gibi adamız. Türkiye'nin hiçbir yerinde böyle fedakar oyuncu grubu bulamazsınız" diye konuştu.

Kaynak : AA
www.erdemeksi.com
www.facebook.com/erdemeksifotografcekimleri
www.instagram.com/erdem_eksi
www.istockphot[edit]om/erdemeksi

Non Mollare Mai

Çok anlamlı ve duygusal bir tepki gerçekten.. Resmini görmüştüm sahada formalar duruyordu..
Uşak'ın bu duruma gelmesi üzücü.
edit

eRe

o kadar zengının oldugu bır memlekette bu durum nasıl oluyor aklım almıyor.trılyoner o kadar cok kısı var kı kendı reklamlarına gelınce onlardan kralı yok ama kongreye gelınce usaksporun baskanı bıle yok :(
www.erdemeksi.com

eRe

bir bilgi daha
bu hafta içinde 4 trilyon bulunamazsa klup kapatılacakmış
yazık !
www.erdemeksi.com