Ana Menü

Okunası Kitaplar

Başlatan mdc, Ekim 14, 2007, 01:36:58

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

levent1903

Turgut Özakman dan - Su Cilgin Türkler

Ismail Bilgin - Canakkale Destani

Bu iki kitapdan cok etkilendim, herkese tavsiye ederim, dedelerimiz gercekten cilgin imis 
Dost vurulunca değil unutulunca kahrından ölürmüş.
Biz dostlarımızı kır çiçekleri gibi avucumuzda değil, kurşun yarası gibi yüreğimizde saklarız.

Tassadar

Alıntı yapılan: RAHATSIZ - Kasım 16, 2007, 00:36:53
Nihat Genç
Aşk Coğrafyasında Konuşmalar
Kesinlikle katılıyorum ve tavsiye ediyorum!!

Alıntı yapılan: RAHATSIZ - Kasım 16, 2007, 00:36:53
...RT(E)ÜK TARAFINDA SANSÜRLENEN VE EN SON HÜKÜMET TARAFINDAN SKY TÜRK televizyonunda 1 hafta konuşması engellenen yazar Nihat Genç...

Sustursunlar! Daha iyi.Kitaplarını okumaya zaman açılır...
Sustursunlar!
Televizyonu sustururlar.Gider Azerbaycan'dan yayın yapar..
Sustursunlar!
Kitabı sustururlar,Gider Türkmenistan'da bir kitap evine bastırtır,internet üzerinden satın alırız!
Sustursunlar!
Gider,Çayımızı alır Muhabbetimizi ederiz.

Susturamazlar!
Onun Ancak Cesedi Susar!

Nihat Genç'e sonsuz saygılar...
Bu sene BJK şampiyon.

eray sinoğlu

metal fırtına serisi biraz saçma gelebilr ama hepsini okudmm bu arada onun filmini yapcaklarmış ne gelişmede bi fikri olan varmı

Brestgerfich

bence emile zola'nın meyhane ve Germinal isimli kitaplarını okumalısınız.. çok güzel kitaplar. Meyhaneyi Hüsniye ablam göndermişti bana :D yanında pişmaniye de wardı :D :D
Bugün YorumBlog'u ziyaret ettiniz mi?

RAHATSIZ

ŞİİR:

Ahmed Arif
Hasretinden Pırangalar Eskittim

Ahmed Arif
Yurdum Benim Şahdamarım

''BENİM  ANCAK CESETİM SUSAR!''

NİHAT GENÇ.

RAHATSIZ

ARAŞTIRMA

Mehmet Perinçek

Rus Arşivlerinden
100 BELGEDE ERMENİ MESELESİ

(Çarlık Rusyası,
Fransa, İngiltere...
Dönemin bu üç büyük devletinin Türk-Ermeni çatışmasındaki rolü)

Kitap, Kızılordu komutanlarının yazışmalarını, Taşnak Partili adamların yazılışmalarını, Türk siyasetçilerinin tahlillerini...bize resmi belge olarak sunuyor. Birileri 'ERMENİ SOYKIRIMI' MI VAR DEDİ?...

Emperyalist senaryolar bir bir karşımıza çıkıyor ve çıkmaya da devam edecek. Önümüzdeki yıllarda Karadeniz Bölgesinde Pontusçuların ve  Lazların hak arayışları bir sorunMUŞ gibi karşımıza çıkacak. Aman arkadaşlar bilgi olarak iyi kuşanalım.

''BENİM  ANCAK CESETİM SUSAR!''

NİHAT GENÇ.

gözzde_bjk

canan tan-piraye
canan tan-yüreğim seni cok sevdi

bu ıkı kıtabı onerıp onermemekte kararsız kalıyorum cok cok guzel ama aglamaktan gozumde yas kalmadı kendınızı hazırlayıp okuyun yoksa kımselere tavsıye etmıyorum.
Kendi yüreğimden başka sığınacak yerim yok,yurdum yok!
Tüm hayallerin sonsuzluğa
Ve sona erebildiği yerdeyim!
Esir değil kul hiç değil
Kendimde yaşıyorum!

Lethe

Alıntı yapılan: Timurlenk - Ekim 15, 2007, 14:18:21
Hüseyin Nihâl ATSIZ - Ruh Adam

Şimdiye kadar okuduğum en güzel kitaplardan birisidir. Herkese öneririm.Türk Edebiyatı ile ilgileniyorum diyen veya Psikoloji ile ilgileniyorum diyen herkes okumalı. Sembolizmin en güzel kullanıldığı eserlerden birisidir. Kanımca Atsız Hoca'nın en iyi eseri.

Bunun haricinde Dünya Klasikleri okunabilir, şu an Balzac'ın "Eugénie Grandet" romanını okuyorum, çok güzel gidiyor, bakalım :)
Goethe'nin "Genç Werther'in Acıları" romanını çok beğenmiştim, mektup-roman tarzında güzel bir eser.
Osman Pamukoğlu'nun yeni bir eseri çıktı,"İnsan ve Devlet" , bilenler bilir zaten..
Mesnevi'yi okumakta yarar var, (tabi tamamı çok zor :) ) Bordo Siyah yayınlarında "seçme hikayeler" kitabı var, tavsiye ederim.
Nihat Genç ve Hulki Cevizoğlu, vatansever fikir insanlarıdır,, çok takdir ediyorum ve eserlerini takip etmeliyiz diyorum.

(İlk mesajım buraya kısmet oldu, her ne kadar Beşiktaş forumu olsa da görmüşken dayanamadım bişeyler yazayım dedim :) )

maTem

arkadaşlar dünya klasiklerinden sefilleri tavsiye ederim.

Simurg

binbir gece masalları seriye daha yeni başladım ama çok hoş :)
antoine galland tarafından düzenlenmiş
alim şerif onaran tarafından çevrilmiş çok güzel bir kitap
çinden tutunda türkiye mısıra varana kadar olan binbirgece masallarını anlatıyor ...

BEŞİKTAŞK

Kahrolsun uyuyunca geçmeyen bazı şeyler..

Brestgerfich

Gülse Birsel'i okudum bir hafta önce "Gayet Ciddiyim" kitabın ismi. Tavsiye ederim, okurken güldüren bi kitap ve böylesin okumamıştım daha önce...

Gece de Turhan Feyizoğlu - Deniz ''Bir İsyancının İzleri'' isimli kitabını bitirdim. Yakın geçmişe ilgi duyan arkadaşlara tavsiye ederim.
Bugün YorumBlog'u ziyaret ettiniz mi?

gözzde_bjk

Sevdalım Hayat-Zülfü Livaneli

Kitabın arkasında Zülfü Livaneli'den küçük bir not var aslında kitabın konusunu bu cümlelerden daha güzel hiçbirşey anlatamaz.Diyor ki Zülfü'm:

''Ankara'da uzak iklimleri merak eden gençlerin kitap okuma merakından başlayıp hücrelere,dağlara ve ıssız Avrupa başkentlerine uzanan bir macera bu...
Öncelikle benim ama bir anlamda hepimizin hayatına dair bir anlatı.
Kitabı okuyacak olan genç kusakların,bizimkinden daha mutlu bir Türkiye de yaşamalarını dilemekten başka bir şey gelmiyor elimden.''
Kendi yüreğimden başka sığınacak yerim yok,yurdum yok!
Tüm hayallerin sonsuzluğa
Ve sona erebildiği yerdeyim!
Esir değil kul hiç değil
Kendimde yaşıyorum!

cancion del popular

Erol Toy
Azap Ortakları

Osmanlı döneminde yaşanan Şeyh Bedredtin ayaklanmasını anlatıyor. Hem Aydın'ın Ortaklar ilçesinin nasıl kurulduğuna dair bilgide edinmiş oluruz... paris komününden çok çok önceleri ortaklar komünü varmış arkadaşlar :D
SENİ ASİL İNSANLARIN BASİT SEVGİSİYLE DEĞİL...
BASİT İNSANLARIN ASİL SEVGİSİYLE SEVDİM!

Simurg

halit ziya uşaklıgilin mai ve siyah aşk-ı memnuyu tavsiye ederimm :)

BEŞİKTAŞK

Kahrolsun uyuyunca geçmeyen bazı şeyler..

kara kalem

Futbol Asla Sadece Futbol Değildir.
Simon Kuper
kalem sana akan, kara senin sevdan.