Ana Menü

Okunası Kitaplar

Başlatan mdc, Ekim 14, 2007, 01:36:58

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

free10

Çernişevski - Nasıl Yapmalı? adlı kitabı öneriyorum iyi bir kitaptır.
BERTOLT BRECHT

melankolizm

+18 !

Alamut:Fedailer Kalesi | Vladimir Bartol

cok sürükleyici bir kitap Hasan Sabbah ve fedailerini anlatıyor ve tarihte yaşanmış bir olay..

cancion del popular

babalar ve oğullar... Turgenyev
SENİ ASİL İNSANLARIN BASİT SEVGİSİYLE DEĞİL...
BASİT İNSANLARIN ASİL SEVGİSİYLE SEVDİM!

carlito1903

Alıntı yapılan: s.volkan - Şubat 15, 2008, 12:45:33
Alamut :ok

Hasan Sabbah ve ölüme güle güle giden fedailerini çok iyi anlatan bi kitap tavsiye ederim...

Bu kitabın yanında Amin Maalouf'un Semerkant adlı eserini de muhakkak okumalısınız birbiriyle bağlantılı olaylar var...

Osmanlı Tarihini doğru dürüst bi şekilde öğrenmek istiyorsanız İlber Ortaylı'nın 'Osmanlı'yı Yeniden Keşfetmek' serisini okumalısınız 3 kitaptan oluşuyor ve içinde çok doğru bilgiler var...

ilhan mansız_melis

Nihat Behram - Darağacında 3 Fidan süper ötesi ve de Gülse Birsel Yolculuk Nereye Hemşerim?
28 Mayıs 1994 tarihinde "Kızlar futboldan anlamaz" sözüne tepki olarak doğdum.

RAHATSIZ

NEO-TAKİYE
SERDAR AKİNAN

''Türkiye Cumhuriyeti' nin tarihi, siyasal merkez ile sosyal çevrenin çatışmasının tarihidir. AKP eliti, ''çevre''den gelip ''merkez''e otururken çok boyutlu bir analiz yaptı. Global paradigmanın değişimini ve bunun Türkiye' ye yansımasının jeostratejik, jeoekonemik ve jeokültürel etkilerini doğru okudu...

Pozisyon aldı. Yığınların beklentisini ''oy''a tahvil etti. Tek başına iktidar oldu. IMF politikalarına sadık kaldı...
Ancak ne olduysa, İsrail ve ABD' deki belli çevrelerin canını sıktı.
O süreçte gerçekten de bir gizli el ''düğmeye basabileceğini'' gösteren bir düğmeye bastı.
İşte bu kitapta o süreçte adı geçen ''neo-con''larla, o tarihte yapılan söyleşilerin yanı sıra Washington' daki Türkiye uzmanlarının görüşleri de yer alıyor.
Amacım, Ak Parti' nin nereden nasıl geldiğinin bir tespitini yapmak...''

Serdar Akinan

''BENİM  ANCAK CESETİM SUSAR!''

NİHAT GENÇ.

ilhan mansız_melis

Afrika Rüyası
Ernesto Che Guevara
28 Mayıs 1994 tarihinde "Kızlar futboldan anlamaz" sözüne tepki olarak doğdum.

CR7

artık iddaa tahminleri de var
"Tanrı her şeyi görür. Kimse hakkında kötü düşünmeyin" LeBron James
(Cavs'in 55 sayı fark yediği LaL-Cavs maçı sonrası)

ZeMaHŞeR

Gökçen Çatlı -- Babam Çatlı
aLaYıNa iSYaN iNaDıNa KaRaGüMRüK

saldır beşiktaş

Alıntı yapılan: MuRaT - Aralık 13, 2008, 15:46:16
Doğan Yurdakul ve Soner Yalçın -- ReiS

Bu kitap 10 yıldır evde duruyor
okuyimmi abi tavsiye edermisin
"Kariyerim boyunca 9000'den fazla başarısız atış yaptım, 300'den fazla oyun kaybettim, 26 kez oyun kazandıracak atışı ıskaladım. Çabaladıkça başarısız oldum, başarısız oldukça çabaladım. İşte başarımın sırrı." Michael Jordan

ZeMaHŞeR

okumanı tavsiye ederim  ;)  
aLaYıNa iSYaN iNaDıNa KaRaGüMRüK

cancion del popular

yaşadım diyebilmek için -  Mitka Grıbçeva

SENİ ASİL İNSANLARIN BASİT SEVGİSİYLE DEĞİL...
BASİT İNSANLARIN ASİL SEVGİSİYLE SEVDİM!

MoNsTeR

merhaba bütün sayfalara baktım tek tek kimse yazmamış ama umarım gözümden kaçmamıştır..
Olasılıksız Adam Fawler
Empati Adam Fawler

arkadaşlar bu 2 kitapta mükemmel kitaplar ama okumayı düşünürsenizde önce olasılıksızı okuyun çünkü empatinin bazı bölümlerinde olasılıksızda geçen olaylardan bahsediyo..  elinize aldıgınızda bırakamayacagınız kitaplar..
Önce Kadınları Anladığımı Sandım Sonra Sandığımı Anladım..

Mattech

Fareler ve insanlar John Ernst  STEINBECK.. Mükemmel bir Romandır. Hatta filmi bile yapılmıştır.

Utopia(ütopya) Thomas More..  Utopia'da hayal gücüyle kurduğu kusursuz düzeni anlatır. Türkiyede 5 baskısı yayınlandı.

Berenis'in Saçları Denis Guedj.. Konusu çogunuz bilirsiniz çok okuna bir kitaptır.. HAtta Türkiyede saç uzatan erkeklerin  bu kitaptan etkilendigi söylenir ne kadar Doğrudur bilinmez :)

Sosyal içerikli mesaj:
Irak savaşında 1 milyonu aşkın masum öldü Kimse ses Cıkartmadı.. İnsanlardaki bu gazze sevgisi nedir anlamadım :s ... Yoksa Türklere özgü bir paradox mudur mu? kendi içimizde çatışıyoruz..