Ana Menü

Sizce Osmanlı Devleti`ni Yükselme Devri`nde en iyi yönetmiş olan padişah hangisi

Başlatan Simurg, Ekim 08, 2007, 18:16:02

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Simurg

Sizce Osmanlı Devleti`ni Yükselme Devri`nde en iyi yönetmiş olan padişah hangisidir?

yorumlarınızı bekliyoruz

Bence Fatih Sultan Mehmed ve Yavuz Sultan Selim. Yavuz sultan selim çünkü kısa bir süre padişahlık yapmasına rağmen hem toprakları oldukça genişletmiş,hem de hazineyi doldurmuştur.Kardeş katlini uygulaması ve çok fazla idam kararı vermesi eleştirilir ama bence onun zamanında yapması gereken uygulamalardı.
fatih sultan mehmet han çünkü manevibakimlardan devrin en üstün ordusunu ve nihayet bütün düsmanlarini ve Hacli ordularini yere seren rakipsiz ve saglam bir devleti de miras bırakmisti..

BEŞİKTAŞK

Kahrolsun uyuyunca geçmeyen bazı şeyler..

erdinc1926

tabiki de fatih sultan mehmet han.
since 1453
ama her padişahımızın tarihte çok önemli rolleri var.her biride vatan için ellerinden geleni yapmışlar.biri doğuya gitmiştir biri batıya biri kuzeye biri güneye.herşeyi öğrettiğimiz avrupaya bakın birde.size paylaşmak isteğim bir portreyi anlatım.
bir gün padişaha bir sandık gelir.sandığın açıp bakarlar.sandığın içinde değerli şeyler vardır.sandığı boşaltırlar.ve boşalttıkça içinden kötü bir koku çıkar ve sandığın içinde hiç birşey kalmazken en altından insan pisliği görülür.
padişahımız bu olaya çok sinirlenir ve vezirlerini bir karşılık vermesi için fikir ürütmelerini ister.en sonunda padişahımız bulur bir fikir.hemen bir sandık hazırlatır.içine en güzel ceyizleri koyar en değerli şeyleri koyardı sandığı gönderirler.
karşı taraf başlar sandığı açmaya.sandığın içinde güzel koku gelir.en güzel giysiler en güzel ceyizler çıkar ve o dönemin en güzel tatlısı gül lokumu.karşı taraf çok şaşırır.ve altından öyle bir kağıt çıkar.
                                      "herkes kendi yediğinden ikram eder"
K A R A G Ü M R Ü K L Ü L E R

Guti ORÇ.

fatih sultan mehmet tabikide

ama bildiğim kadarıyla fatih sultan mehmet yükselme döneminin değil kurulma döneminin son padişahı idi

keskinli

Ölürüm Beşiktaşım,ZehirimSensin
Evvelim Sen Oldun,Ahirim Sensin

erdibatmaz

kanuni elbette

EY FRANSIZ KRALI FRANSUVA!
SEFİR-İ KEBİRİMDEN ALDIĞIM MAZHARA GÖRE MALUMATIM OLDUKİ,
MEMLEKETİNDE DANS NAMINDA ALA MELE-İNNAS FUHŞİYYAT VE LUBİYAT YAPIYORMUŞSUN!
İŞ BU NAME-İ HUMAYUNUMUN ELİNE VUSULÜNDEN İTİBAREN!
BU MEL'ANET VE REZALETE SON VERMEDİĞİN TAKDİRDE,ORDU YU HUMAYUNUMLA BİRLİKTE GELİP SENİ KAHRETMEYE MUKTEDİR OLURUM!
Kanuni Sultan Süleyman_

Not:Arkadaşlar bu mektubun ardından fransada 100sene dans edememişler   bitti
bitti, dağılın.

4-8-15-16-23-42 :P

Elerosse

Kanuni Sultan Süleyman'ın İspanya Kralına mektubu :

Ben ki Sultanların Sultanı, Hakanların Burhânı, Allah'ın yeryüzündeki gölgesi, Akdeniz'in ve Karadeniz'in ve Rumili'nin ve Anadolu'nun ve Rûm'un ve Karaman'ın ve Erzurum'un ve Diyarbekr'in ve Kürdistân'ın ve Lûristân'ın ve Acem'in ve Dülkadiriye ve Mısır ve Şâm'ın ve Haleb'in ve Kudüs-i Şerif'in ve külliyen Arabistân vilayetlerinin ve Bağdad ve Basra ve Aden ve Yemen ve memleketlerinin ve Tatar ve Deşt-i Kıpçak ve iklimlerinin ve Budin tahtının ve ona tâbi olan yerlerin ve dahi kılıncımızla alınmış nice memleketlerin Pâdişâhı ve Sultânı, SULTÂN SÜLEYMAN ŞÂH İBN SULTAN SELÎM ŞAH HÂN'IM. Sen ki İspanya vilayetinin kıralı Karlo'sun.

[ Sadece giriş kısmını yazdım. ]

Tabiki Kanuni..
Forever \m/ Metallica \m/ || Sinanı'da AL GİT

BeşiktAŞK

akbaba71

Osmanlı İmparatorluğunun 46 yıl boyunca başında olarak en uzun sure tahtta kalan Kanuni Sultan Süleyman en iyi yonetmiş padişahtır
http://schwarzadler.blogspot.com/

2008-2009 TSL Şampiyonu Beşiktaş

erdinc1926

hepsi birbirinden değerli hepsinin tarihte çok önemli rolleri vardır

CHEm !

Allah kitap Beşiktaş

carlito1903

İstanbulu fethetmek kolay iş değil tabiki Fatih Sultan Mehmet....ama yinede diğer padişahlarında hakkını yemeyelim bence hepsi de iyi yönetmiş imparatorluğu....

erdinc1926

eyup1903

konsinayı (istanbul) feth eden padişah ne güzel padişah konsintayı feth eden asker ne güzel asker
hz.muhammed(s.a.v)

tabi ki fatih sultan mehmet

erdinc1926

siyah

istifa istifa istifa yönetim İSTİFA

Batuhan

Alıntı yapılan: erdibatmaz - Ekim 08, 2007, 21:47:17
kanuni elbette

EY FRANSIZ KRALI FRANSUVA!
SEFİR-İ KEBİRİMDEN ALDIĞIM MAZHARA GÖRE MALUMATIM OLDUKİ,
MEMLEKETİNDE DANS NAMINDA ALA MELE-İNNAS FUHŞİYYAT VE LUBİYAT YAPIYORMUŞSUN!
İŞ BU NAME-İ HUMAYUNUMUN ELİNE VUSULÜNDEN İTİBAREN!
BU MEL'ANET VE REZALETE SON VERMEDİĞİN TAKDİRDE,ORDU YU HUMAYUNUMLA BİRLİKTE GELİP SENİ KAHRETMEYE MUKTEDİR OLURUM!
Kanuni Sultan Süleyman_

Not:Arkadaşlar bu mektubun ardından fransada 100sene dans edememişler   bitti

Adam kaç bin kilometreden fransızlara ahkam kesmiş ha    :p

Neyse ben Faatihe verdim ama kanuni de güzel herhalde ama kanuni daha bi ağır takılıyomuş herhalde çok güçlüymüş...
Koca hestiy aya bedenem ?