Ana Menü

'' Artık futbolcu Emre'sin ''

Başlatan Non Mollare Mai, Eylül 13, 2007, 14:57:34

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Non Mollare Mai

Türkiye Spor Yazarları Derneği Genel Merkez Yönetim kurulu, Türkiye-Macaristan maçında Ay-Yıldızlı ekibimizin ilk ve ikinci golü sonrası basın tribünü önüne gelerek el-kol hareketleri yapıp, sözlü tacizde bulunan futbolcu Emre Belözoğlu'nu çok sert sözlerle kınadı..

TSYD'den yapılan duyuruda şu görüşlere yer verildi:

Ulusal Takımımızın Çarşamba gecesi Macaristan'ı yenerek, Türkiye ve tüm dünyadaki vatandaşlarımızı tarifi imkansız bir sevince boğması büyük bir taktir ve memnuniyetle karşılanmıştır. Ulusça daha birinci golün sevincini yaşarken, Ulusal Takım futbolcularından Emre Belözoğlu'nun basın tribününe dönerek el ve kol hareketleri yapması, sözüm ona kendisini eleştirenlere tepki göstermesi, bir sporcunun ahlak, terbiye, centilmenlik özetle hiç bir fair-play anlayışına sığmamıştır.

Bu çirkin tepki ve davranış biçimi basın tribününün bitişiğinde bulunan Şeref tribünündeki Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, GSGM Mehmet Atalay, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy ve yönetim kurulu üyeleri ile yerli ve yabancı seçkin protokolün gözü önünde cereyan etmiştir.

Kimse böyle terbiye dışı bir davranışı görmezlikten gelemez ve cezasız bırakamaz. Türkiye Spor Yazarları Derneği Yöneticilerinin ve tüm spor medyasının Sayın Bakan Murat Başesgioğlu ile biraraya gelip, bir tanışma toplantısı yapmasının ardından bir kaç saat geçmeden meslektaşlarımızın böylesi çirkin bir olaya muhatap olmaları kabul edilemez , affedilemez.

Ulusal takımımızın ikinci golünden sonra da, aynı küstahlığı gösterme cesaretinde bulunup bu defa basın tribününe sözlü tacizde bulunan Emre Belözoğlu, maç sonunda da iyi futbolunu değerlendirmek üzere mikrofon uzatan görsel basına aynı nezaketsizliği yapmıştır. Kendisi bizim gözümüzde bundan böyle sadece futbolcu Emre'dir.

Çünkü sporcular, ancak sporcu davranış ve erdemleri ile o unvanı hak ederler. Emre Belozoğlu bu davranışları ile hayatının en büyük yanlışını yapmıştır. Bundan sonra dileyeceği özür de içimizdeki üzüntü ve acıyı asla dindirmeyecektir. Sportmentlik ve sporcu kavramlarını benliğinde yaşatamayan bu gibilerin insanlık sınavından başarıyla geçmesini beklemek hayalperestlikten başka bir şey değildir.

Aferin Emre bizlere gerçek yüzünü gösterdin. Artık gerçek yüzün ve davranışlarınla gerçek yerini bulursun."
Futbolcu Emre Belözoğlu'nu spor medyasına davranışlarından dolayı esefle kınıyor,bu kabul edilemez durumu gereği için yetkili kurulların , bilgi için spor kamuoyunun takdirlerine saygı ile sunuyoruz.

TSYD Genel Merkez Yönetim Kurulu
edit

erdibatmaz

Aferin Emre bizlere gerçek yüzünü gösterdin. Artık gerçek yüzün ve davranışlarınla gerçek yerini bulursun."

eğer bunu tsyd demişse artık emre milli takıma giremez
bitti, dağılın.

4-8-15-16-23-42 :P

akbaba71

"O hareketi bir kişiye yaptım, O da..."
Macaristan'a atılan goller sonrasında basın tribününe dönerek yapmış olduğu el-kol hareketleri büyük tepki alan Emre Belözoğlu kendini savundu. Emre'nin, "O hareketi tek bir kişiye yaptım ve o da kendisini biliyor" şeklindeki yazılı açıklamasının metni şöyle:

"Dün akşam oynadığımız Milli Maç'ta gol sonrası yaptığım hareket hiçbir şekilde Türk basınına ve basın tribününe yönelik bir hareket değildir. Bu hareket genel olarak o tribündeki bir kişiye yapılan hareketti ve o kişi kendini biliyor. Bugüne kadar ve özellikle yurt dışındaki haklı mücadelemde beni yalnız bırakmayan ve desteğini esirgemeyen çok değerli spor basınına, TSYD yönetim kadrosu ve üyelerine, spor yazarlarına böyle bir davranış içinde bulunmam söz konusu bile olamaz. Böyle bir yanlış anlaşılmadan dolayı çok özür dilerim.

Ayrıca benim şu anda hiçbir kulüple transfer görüşmem olmadı, basında çıkan  benim ağzımdan yazılan transfer haberleri de gerçeği yansıtmamaktadır, şu anda İngiltere'de bir problemim yok, bu sezon da New Castle ile yoluma devam ediyorum."

13.09.2007   

Kaynak : DHA
http://schwarzadler.blogspot.com/

2008-2009 TSL Şampiyonu Beşiktaş

die-4-u

Zaten Sabıkalısın bir de Bu tip olaylarla insanların eline koz verme be Emre

Dem@

Alıntı yapılan: die-4-u - Eylül 13, 2007, 16:54:37
Zaten Sabıkalısın bir de Bu tip olaylarla insanların eline koz verme be Emre

artık çok geç vermiş oldu bileee

carsi52

Bölünür senin için uykular!

keskinli

böyle ahlaksizlari milli takim kaldiramaz normal olarak
ama su an normal degiliz zaten
federasyon biraz cesaretli olsaydi,isvicre macindan sonra basta emre ve fatih terim olmak üzere bi kac kisi milli takimin adini bile anamazdi
ama basari icin her yolun mübah oldugu futbolumuzda yüz kizarmadan artistlige devam edenlerin olmasi cok dogal
Ölürüm Beşiktaşım,ZehirimSensin
Evvelim Sen Oldun,Ahirim Sensin

carlito1903

eğer bu hareketleri Beşiktaşlı bi futbolcu yapmuş olsaydı milli takımlara Beşiktaşlı futbolcu girişini yasaklarlardı.....

kara kalem

Alıntı yapılan: keskinli - Eylül 13, 2007, 18:32:31
böyle ahlaksizlari milli takim kaldiramaz normal olarak
ama su an normal degiliz zaten
federasyon biraz cesaretli olsaydi,isvicre macindan sonra basta emre ve fatih terim olmak üzere bi kac kisi milli takimin adini bile anamazdi
ama basari icin her yolun mübah oldugu futbolumuzda yüz kizarmadan artistlige devam edenlerin olmasi cok dogal

Emre Galatasaray'da yeni-yeni parladığı dönemlerde ASY'de taç çizgisinin orda top taça çıktıktan sonra Ali Eren'e dirsek atacak kadar karaktersiz bi' futbolcu. Bu Milli Takımı'ı desteklemiyorum, desteklemek de istemiyorum. Sol kolunda Türk Milli Takım'ı kaptanlık pazubendi ve yaptığı hareket ortada.

İbrahim ÜZÜLMEZ, Gökdeniz KARADENİZ, Emre BELÖZOĞLU, Tuncay ŞANLI, Alpay ÖZALAN, Mehmet Aurelio gibi topçular olduğu sürece de Milli Takım'ın Ulusumuzu temsil ettiğine inanmayacağım.
kalem sana akan, kara senin sevdan.

MeLo

Çok yanlış hareketler yaptı.
Ne kadar basına yapmadım desede inandırıcı gelmiyor.
bJk'm hAyAt sEnsiN ! ...

Simurg

ırkçılık yaptı dediler kendini temize çıkarmıştı.
bu hareketle bende arkadaşlarına ırkları yönünden hakaret ettiğine inanıyorum.
cezasızda kalmamalı

BEŞİKTAŞK

Kahrolsun uyuyunca geçmeyen bazı şeyler..

aquilas

bana kızabilirsiniz ama eğer gerçekten basına yaptıysa bunu ben emreye kızmıyorum bu basın bunu hakediyor bu memlekette bu basın pascalı gönderdi ama pascalın yaptığı harekete benzer olmasada daha iğrencini süper kupa maçında david yapmadımı yada bu ligde bi çok futbolcu ahlak dışı dediğimiz hareketleri yaptı ayhanın beşiktaş tribünlerine yaptığı hareket ne oldu hep beşiktaşa gelince basın yaygarayı koparıyordu şimdide emre basın tribününü gösterip yapınca vay bize ne yaptı diye sızlanıyorlar TSYD kınıyormuş peki TSYD yi kim kınayacak mesela merkez hakem kurulunu bugün çıkıp kınasak ne olacak golümüzü verecekler mi emre ye kızmıyorum derken emre yi haklı bulmuyorum tabiki keşke yapmasaydı profesyonelsen biraz duygularına hakim ol ama bu milli takım şu anda rezil durumda bence 110 bin ytl aylık alan terime zam yapacaklarmış grupları geçersek yuh be karfdeşim buda türk seyircisine hakaret olmuyo mu