Ana Menü

Dünya Atletizm Şampiyonası

Başlatan akbaba71, Ağustos 24, 2007, 11:08:10

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

akbaba71

Japonya'nın Osaka kentinde yapılacak olan 11. Dünya Atletizm Şampiyonası, cumartesi günü başlıyor. Şampiyonada Türkiye'yi 13 atlet 12 farklı branşta temsil edecek.
Atletizm'de merakla beklenen yılın en büyük organizasyonu Dünya Şampiyonası, bu gece yarısından sonra Japonya'nın Osaka kentinde başlıyor. 50 bin seyirci kapasiteli Nagai Stadyumu'nda yapılacak şampiyona, 2  Eylül Pazar günü sona erecek.

Cumartesi günü maraton yarışıyla başlayacak şampiyonada, rekor bir katılımla 203 ülke atleti mücadele edecek. Milli atlet Süreyya Ayhan'ın sakatlığı nedeniyle katılamayacağı şampiyonada, Türkiye ise 13 atletle 12 farklı branşta madalya arayacak.

Bu sezon iyi bir form yakalayan ve mayıs ayında Avrupa'da ayın atleti seçilen Halil Akkaş, 3.000 metre engellide, bayanlarda yine Avrupa'da nisan ayının atleti seçilen Elvan Abeylegesse, 5.000 ve 10.000 metrelerde, olimpiyat bronz madalyalı Eşref Apak, çekiç atmada ve Nevin Yanıt 100 metre engellide Türkiye'nin madalya umutları olarak ön plana çıkıyor.

Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi'nin başkanlığını yaptığı kafilede yer alan sporcular ve yarışacağı branşları şöyle:

Erkekler çekiç atma: Eşref Apak, Fatih Eryıldırım

Erkekler disk atma: Ercüment Olgundeniz

Erkekler maraton: Abdil Ceylan

Erkekler 3.000 metre engelli: Halil Akkaş

Bayanlar 3.000 metre engelli: Türkan Erişmiş

Bayanlar 5.000 metre - 10.000 metre: Elvan Abeylegesse

Bayanlar 100 metre engellide: Nevin Yanıt, Esen Kızıldağ

Bayanlar 400 metre engelli: Özge Gürler

Bayanlar yürüyüş: Yeliz Ay

Bayanlar maraton: Bahar Doğan

bayanlar çekiç atma: Sviatlana Sudak Torun

EN BÜYÜK FAVORİ ABD

2005 Helsinki'de 14 altın toplamda 25 madalya kazanan ABD yine şampiyonanın en favori ülkesi olarak gösteriliyor.

Yarışlarda en büyük çekişmenin erkekler 100 metrede dünya rekortmeni Asafa Powel ile 200 metrede dünyanın en iyi 2. derecesini yapan ve 100 metrede yılın en iyi derecesine ulaşan ABD'li Tyson Gay'in arasında yaşanması bekleniyor.

İki atlet de yarışlar öncesi verdikleri demeçlerde, 100 metre rekorunu kırmak için mücadele edeceklerini söyledi.

Erkekler 400 metrede Michael Johnson'ın 8 yıldır kırılamayan rekoruna göz diken ABD'li Jeremy Wariner, erkekler 10.000 metrede 2 kez dünya şampiyonu olan Etiyopyalı Kenenisa Bekele, bayanlar 1.500 metrede Rus Yelena Soboleva, 5.000 metrede dünya rekortmeni Etiyopyalı Meseret Defar gibi bazı atletler branşlarında dünya şampiyonluğunun en büyük favorileri olarak gösteriliyor.

http://schwarzadler.blogspot.com/

2008-2009 TSL Şampiyonu Beşiktaş

akbaba71

FİNAL PROGRAMI

1. GÜN / 25 AĞUSTOS
TSİ   
Erkekler maraton  01.00 Final
Erkekler gülle atma  14.20 Final
Bayanlar 10.000 metre  15.50 Final

2. GÜN / 26 AĞUSTOS TSİ   
Erkekler 20 kilometre yürüyüş  01.00 Final
Bayanlar gülle atma  13.45 Final
Erkekler 100 metre  16.20 Final

3. GÜN / 27 AĞUSTOS TSİ   
Erkekler çekiç atma  13.30 Final
Bayanlar 3000 metre engelli  14.20 Final
Erkekler üç adım atlama  14.30 Final
Erkekler 10.000 metre  15:40 Final
Bayanlar 100 metre  16.20 Final

4. GÜN / 28 AĞUSTOS TSİ   
Erkekler disk atma  13.30 Final
Bayanlar sırıkla atlama  13.30 Final
Bayanlar uzun atlama  14.50 Final
Erkekler 3.000 metre engelli  14.55 Final
Bayanlar 800 metre 15.20 Final
Erkekler 400 metre engelli  16.20 Final

5. GÜN / 29 AĞUSTOS TSİ

Bayanlar disk atma  13.45 Final
Erkekler yüksek atlama  14.00 Final
Bayanlar 100 metre engelli  15.05 Final
Bayanlar 400 metre  15.50 Final
Erkekler 1.500 metre  16.05 Final

6. GÜN / 30 AĞUSTOS TSİ   
Bayanlar çekiç atma  13.30 Final
Bayanlar 400 metre engelli  14.25 Final
Erkekler 200 metre  16.20 Final

7. GÜN / 31 AĞUSTOS TSİ   
Bayanlar 20 kilometre yürüyüş  01.00 Final
Bayanlar üç adım atlama  13.30 Final
Bayanlar cirit atma  14.40 Final
Bayanlar 200 metre  15.15 Final
Erkekler 400 metre  16.05 Final
Erkekler 110 metre engelli  16.20 Final

8. GÜN / 1 EYLÜL TSİ   
Erkekler 50 kilometre yürüyüş  01.00 Final
Bayanlar tekerlekli sandalye 1.500 metre  13.00 Final
Erkekler tekerlekli sandalye 1.500 metre  13.20 Final
Erkekler sırıkla atlama  13.30 Final
Bayanlar 5.000 metre  14.30 Final
Bayanlar 4x100 metre bayrak  16.05 Final
Erkekler 4x100 metre bayrak 16.20 Final

9. GÜN / 2 EYLÜL TSİ   
Bayanlar maraton  01.00 Final
Bayanlar yüksek atlama  13.00 Final
Erkekler 5.000 metre  13.30 Final
Erkekler cirit atma  13.30 Final
Erkekler 800 metre  13.55 Final
Bayanlar 1.500 metre  14.10 Final
Bayanlar 4x400 metre bayrak  14.30 Final
Erkekler 4x400 metre bayrak  14.50 Final

die-4-u

Süreyya Ayhan Bugün Dünya Şampiyonasında Yok ise Tek Sorumlusu ''Yücel Kop''tur...
Milli Takım'da Eşref Apak Dışında Madalya Alabilecek Sporcu Yok;Umarım Tek de Olsa Bi' Madalya Kazanırız..
Rengi Önemli Değil

akbaba71

Milli atletler kötü başladı
Japonya'nın Osaka kentinde başlayan 11. Dünya Atletizm Şampiyonası'nda, Türk atletlerden Abdil Ceylan, erkekler maraton yarışını yarıda bırakırken bayanlar 3 bin metre engellide Türkan Erişmiş, serisinde 8. olarak elendi.

Anadolu Ajansı
Güncelleme: 12:05 TSİ 25 Ağustos 2007 Cumartesi

Şampiyonada ilk altın madalyayı erkekler maratonda Kenyalı Kibet kazandı.

11. Dünya  Atletizm Şampiyonası, Japonya'nın Osaka kentinde başladı.

Şampiyonanın ilk yarışı olan erkekler maratonda, milli atlet Abdil Ceylan mücadeleyi tamamlayamadı.

Yarışın başlamasıyla birlikte ön grupta yer alan milli atlet, 5.  kilometreyi 16:36'lık derecesiyle ilk sırada geçti. Daha sonra ön gruptan kopan Ceylan, yarışın 15. kilometresini 50:07 ile 63. sırada  tamamladı. Ceylan, yarı maratonu 1:16:38'lik zamanıyla 76. sırada  tamamladıktan sonra yarışa devam edemedi.

Milli atlet Abdil Ceylan, Osaka'ya uyum sağlayamadığını söyledi. Yarıştan bir gün önce kente geldiğini vurgulayan Ceylan, ''Uzun yolculuğun ardından, kötü hava şartlarından da etkilenmem, performansı fazlasıyla düşürdü. Yarıştan önce de sadece 1 saat uyuyabildim'' diye konuştu.

ERİŞMİŞ DE ELENDİ

Bayanlar 3 bin metre engelli eleme serisinde piste çıkan milli atlet  Türkan Erişmiş de şampiyonaya veda etti.

Dünya Üniversite Spor Oyunları'nda elde ettiği gümüş madalya ile Osaka'ya gelen milli atlet, 2. seride yarıştı. Yarışın ilk turlarında ön grupta yer alan Erişmiş, daha sonra artan tempoya ayak uyduramayarak geride kaldı ve yarışı 9:54.77'lik zamanıyla 8. sırada tamamlayarak elendi.

Bayanlar 3 bin metre engellide, serilerinde ilk 4 sırayı alan atletler ile en iyi zamana sahip 3 sporcu tur atladı.

AÇILIŞ YARIŞI KIBET'İN

Şampiyonanın açılış ayağı erkekler maraton yarışında birinciliği Kenyalı Luke Kibet kazandı. Kibet, 20 yılın ardından Kenya'ya erkekler maratonda dünya şampiyonluğu getiren ilk atlet oldu.

Kibet, 2:15.59'luk derecesiyle zafere ulaşırken, Katar'dan Mubarak Hassan Shami 2:17:18  ile ikinci, İsviçreli Viktor Roethlin ise 2:17:25 ile üçüncü oldu.

Yoğun sıcak ve yüksek nem oranının olumsuz etkilediği maraton mücadelesinde, 57 atlet yarışı tamamlayabilirken, 28 sporcu yarış dışı kaldı. Osaka  saati ile 07.00'da başlayan yarışma sırasında sıcaklık 27.8, nem oranı ise yüzde 76 olarak bildirildi.

akbaba71

Halil Akkaş'ın hedefi madalya
Milli Atlet Halil Akkaş, Dünya Atletizm Şampiyonası 3.000 metre engellide madalya kazanmayı hedeflediğini söyledi.

Anadolu Ajansı
Güncelleme: 11:40 TSİ 25 Ağustos 2007 Cumartesi

Halil Akkaş.

11. Dünya Atletizm Şampiyonası'nda, erkekler 3 bin metre engelli elemelerinde pazar günü piste çıkacak milli atlet Halil Akkaş, kendine olan güveniyle kesinlikle madalya hedefliyor.

Pazar günü yapılacak yarış öncesindeki son çalışmasını, antrenörü Ramazan Kutlu eşliğinde Nagai Stadı yanındaki antrenman sahasında yapan milli atlet, uzun bir hazırlık döneminin ardından, Bangkok'ta yapılan Dünya Üniversite Spor Oyunları'nda 3 bin engelli ve 5 bin metrelerde aldığı altın madalyalarla kendisine olan güveninin arttığını belirterek, ''Osaka'da önce finale çıkıp, burada da büyük şampiyonalardaki dördüncülük sendromuna son vereceğim'' dedi.

Osaka'da hava şartlarının kötü olduğunu, ancak bunun tüm sporcular için geçerli olduğunu vurgulayan Akkaş, ''Performans olarak çok iyi durumdayım. Kariyerimdeki en iyi halim diyebiliriz. Rakiplerimin performansıyla da eşit düzeydeyim. Yarın burada finale kalıp, finalden de madalya ile ayrılacağımı umuyorum. Ama sonuçta bu bir yarış ve koşmadan kazanılmaz'' diye konuştu.

Milli atletin antrenörü Ramazan Kutlu ise Polonya'da 24 gün süren kampın ardından, 1 Ağustos itibariyle Bangkok'a geldiklerini ifade ederek, ''Bangkok başarısı, Halil'in Osaka'da rahat bir final koşacağının sinyallerini verdi'' dedi.

Halil'in 8:20'nin altında koşacak bir performansa sahip olduğunu ifade eden Kutlu, ''Halil kendisini gösterdi. Önce finale çıkacağız. Final, taktik bir koşuya sahne olacak. Yavaş ve giderek artan bir tempo olursa son bin metrede Halil'in de şansı büyük olur. Önemli olan, Halil'in 2 bin metreye kadar gidebilmesi'' diye konuştu.

Milli atletin uzun yolculuklardan kalan ağrılarının düzeldiğini belirten Kutlu, son üç gündür rekortmen atletin her hangi bir sıkıntısının bulunmadığını sözlerine ekledi.

Halil Akkaş, 3 bin metre engelli eleme serisinde pazar günü TSİ 04.00'te piste çıkacak.

YELİZ AY: BARAJI GEÇMEK İSTİYORUM

Bayanlar 20 kilometre yürüyüşte Türkiye'yi temsil edecek Yeliz Ay, 'Asrın Güreşçisi' milletvekili Hamza Yerlikaya'dan aldığı ültimatomun stresini yaşıyor.

Eşi ve eski dünya şampiyonu güreşçi Ercan Yıldız'ın, 22 Temmuz seçimlerinde milletvekili olan Hamza Yerlikaya'nın danışmanlığını yapması nedeniyle Asrın Güreşçisi' ile sık sık bir araya gelen milli atlet, kocasının ve Yerlikaya'nın kendisinden başarı beklediğini ifade etti.

Yerlikaya'nın, kendisine, ''İlk 3'e gir ve gel'' dediğini belirten Yeliz Ay, ''İki şampiyon üzerimde büyük baskı kurdu. Ama onların yüzünü kara çıkarmamak için elimden geleni yapacağım. Osaka'dan, en azından Olimpiyat A barajını geçerek ayrılmak istiyorum. B barajını ABD'de geçtim. Ama artık federasyona daha fazla yük olmamak için A barajını geçmek istiyorum'' dedi.

''ÖNCE SPOR SONRA ÇOCUK''

Şampiyon güreşçi Ercan Yıldız ile mutlu bir evliliklerinin olduğunu vurgulayan Ay, ''30 yaşım geldim. 2008 Olimpiyat Oyunları son hedef'' dedi.

Çok istemesine karşın, spor yapma adına çocuk sahibi olmayı ertelediklerine dikkati çeken milli atlet, ''2008 sonrası Ercan ile çocuk da düşünüyoruz. Yaşım ilerledi. Çocuğum bana babaanne demesin. Zor bir branşım var ve artık yoruldum. Spora akademik kariyer yaparak hizmet etmek en büyük idealim'' diye konuştu.

akbaba71

Elvan'dan gümüş madalya
Japonya'nın Osaka kentinde gerçekleştirilen 11. Dünya Atletizm Şampiyonası'nda milli atlet Elvan Abeylegesse 10 bin metrede ikinci olarak gümüş madalyanın sahibi oldu

Simurg

BEŞİKTAŞK

Kahrolsun uyuyunca geçmeyen bazı şeyler..

akbaba71

Eşref Apak Finalde!
11. Dünya Atletizm Şampiyonası'nda, olimpiyat bronz madalyalı milli çekiççi Eşref Apak, son anda finale çıkmayı başardı.

Erkekler çekiç atma elemelerinde (A) Grubu'nda mücadele eden Apak, ilk hakkındaki 75.27'lik derecesiyle grubu 5. sırada tamamladı. Gruplarda ilk 4 atletin finale kaldığı mücadelede Apak, eleme turunda son anda 5. oldu. (B) Grubu'ndan ise 4 atletin yanı sıra en iyi atışı yapan 3 sporcu daha çıkınca, Apak, finale kalan 12 atlet arasına son sıradan da olsa 12. olarak girmeyi başardı.

Mücadelede (B) Grubu'nda yer alan bir diğer Türk atlet Fatih Eryıldırım ise 67.87'lik atışıyla grupta sonuncu oldu ve şampiyonaya veda etti.
25.08.2007   

Kaynak : AA

akbaba71

Halil Akkaş tarih yazdı
11. Dünya Atletizm Şampiyonası'nda, Halil Akkaş, erkekler 3 bin metre engellide finale kaldı. Japonya'nın Osaka kentinde devam eden şampiyonanın ikinci gününde, erkekler 3 bin metre elemelerinde 3. seride piste çıkan milli atlet, 8:22.37'lik derecesiyle yarışı ikinci sırada tamamlayarak finale yükseldi. Akkaş, Türk atletizm tarihinde, dünya şampiyonasında final koşacak ilk sporcu unvanını da elde etti.

Yarışa kontrollü başlayan ve orta gruptaki yerini alan Akkaş, temposunu koruduğu mücadelede, son tura kadar rahat bir yarış çıkardı. Rahatlıkla Türkiye rekoru kırabileceği yarışta, finali düşünerek temposunu artırmayan milli atlet, Kenyalı Kipruto'nun ardından serisini ikinci sırada tamamladı ve final hakkı elde etti.

Akkaş, yarış sonrası yaptığı açıklamada, rahat bir tempoyla zorlanmadan koştuğunu belirterek, ''İlk hedefime finale kalarak ulaştım. Sırada Türkiye'ye madalya kazandırmak var. Bunu da başaracağıma inanıyorum. Diğer serilere de baktığımızda, rakiplerimin performansları da bana yakın. Türkiye rekorunu kırabilirdim, ancak finali düşünerek tempomu korudum. Türkiye'ye madalya ile döneceğime inanıyorum'' diye konuştu.

Akkaş'ın antrenörü Ramazan Kutlu ise Halil'in eleme serisinde çok rahat görüntü sergilediğini belirterek, ''Rakiplerimize ve diğer serilere baktığımızda, madalyalara ortağız'' dedi. Halil Akkaş'ın 2. olarak tamamladığı seride birinciliği, 8:21.93'lük derecesiyle Kenyalı Kipruto elde ederken, İsveçli Mustafa Mohamed ise 8:22.80 ile üçüncü oldu. Erkekler 3 bin metre engelli finali, 28 Ağustos Salı günü, TSİ 14.55'de koşulacak.

DİSKÇİ OLGUNDENİZ ELENDİ

Şampiyonada bugün piste çıkan bir diğer Türk atleti Ercüment Olgundeniz, erkekler çekiç atmada (A) Grubu'nda son sırada kaldı ve elendi.

Olgundeniz, 54.89'luk derecesiyle 15 atletin yer aldığı (A) Grubu'nda son sırada yer alırken, 64.34'lük kendisine ait Türkiye rekoru derecesinden de uzakta kaldı.

Milli atlet, eleme atışları sonrası yaptığı açıklamada, sakatlığının nüksettiğini belirterek, ''Sakat halde yapabileceğimin en iyisini yaptım. Normal şartlarda en iyi derecemi yapsam, direkt olarak finaldeydim. Buraya kadar gelmişken yarışmamak olmazdı'' diye konuştu.

4 TÜRK ATLET YARIN PİSTTE

Şampiyonada yarın, 4 Türk atleti piste çıkacak. Sabah seansında, TSİ 04.10'da başlayacak bayanlar 100 metre engelli eleme serilerinde, Nevin Yanıt ve Esen Kızıldağ piste çıkacaklar.

Bayanlar 400 metre engellide ise Özge Gürler, TSİ 04.50'de eleme serisinde mücadele edecek. Akşam seansında ise olimpiyat bronz madalyalı milli atlet Eşref Apak, TSİ 13.30'da erkekler çekiç atma finalinde mücadele edecek.

die-4-u

Beklentilerimin Üzerinde Sonuçlar Alıyoruz...
Elvan'ı Tebrik Ediyorum,Eşref'ten de Benzer Bi Başarı Bekliyorum

akbaba71

2004 Olimpiyatları'ndan beri kimseye geçilmeyen 9.77'nin sahibi Jamaikalı Asafa Powell Osaka'daki 100 metre finalinde kendisinden bekleneni yapamadı. 35 dereceyi aşan sıcaklıkta rekor çıkmazken Amerikalı Tyson Gay 9.85 ile Osaka'da Dünya şampiyonu olarak altın madalyayı kazandı.

Dünya rekortmeni Asafa Powell 9.96 ile üçüncü olurken çok büyük bir hayal kırıklığı yaşadı ve ikincilik 9.91 ile Bahamalı Derrick Atkins'in oldu.

Hatasız başlayan 100 metrede Powell öne çıkan isim oldu. Son 30 metrede hızını kaybetmeye başlayan Powell yarışın tamamlanmasına 15 metre kala Gay tarafından yakalandı. Powell yarışın ardından yaptığı açıklamada, ayaklarındaki kontrolü kaybetmeye başladığını ifade etti.

Son 15 metrede hızını ortaya koyan Gay bugüne kadar gerçekleştirdiği en iyi derecesi olan 9.84'ün bir salise gerisinde kalmasına rağmen altın madalyaya uzanırken, hızını iyice kaybeden Powell üçüncü sıraya kadar geriledi ve çok iyi bir yarış çıkartan Bahamalı Atkins ikinci sıranın sahibi oldu.

100 metre finali sonuçları:

1 5 1100 Tyson Gay 9.85
2 6 347 Derrick Atkins 9.91
3 4 717 Asafa Powell 9.96
4 9 857 Olusoji A. Fasuba 10.07
5 8 302 Churandy Martina 10.08
6 7 586 Marlon Devonish 10.14
7 2 994 Matic Osovnikar 10.23
8 3 1048 Marc Burns 10.29

akbaba71

Nevin Yanıt yarı finalde
Milli atlet Nevin Yanıt, Dünya Atletizm Şampiyonası'nda bayanlar 100 metre engellide serisinde birinci olarak yarı final grubuna yükseldi.

Anadolu Ajansı
Güncelleme: 11:25 TSİ 27 Ağustos 2007 Pazartesi

Nevin Yanıt.

11. Dünya  Atletizm Şampiyonası'nın 3. gününde, milli atlet Nevin Yanıt, bayanlar 100 metre engellide serisinde birinci olarak yarı finale yükseldi.

Japonya'nın Osaka kentindeki şampiyonanın bugünkü sabah seansında piste çıkan Yanıt, ikinci seride mücadele etti. Oldukça rahat bir yarış çıkaran milli atlet, 12.78'lik derecesiyle mücadeleden birinci olarak ayrıldı. Seride ikinciliği, 12.81 ile Kanadalı Angela Whyte alırken, bu mesafenin favori isimlerinden ABD'li Lolo Jones, 12.86 ile üçüncülükte kaldı.

Yarış sonrası açıklamalarda bulunan milli atlet Yanıt, teknik bir branşta serisinde birinci olan ilk Türk atleti olduğunu ifade ederek, ''Süper koştum. Biraz daha zorlasam 12.76'lık Türkiye rekorumu kırardım. Göteborg'da engele takılıp yarış dışı kalmıştım. İntikamını burada aldım. Osaka'daki hava koşulları beni kötü yönde etkilemedi. Antrenmanlarımı Mersin'de yaptığım için alışığım. Çok mutluyum. Hedefim finalde de mücadele etmek. Uzun süredir ayrı kaldığım anne ve babamı çok özledim'' diye konuştu.

Bayanlar 100 metre engellide mücadele eden bir diğer Türk atleti Esen Kızıldağ ise 3. seride 13.48'lik zamanı ile 7. oldu ve şampiyonaya veda etti. Milli atlet, yarış sonrası büyük üzüntü yaşarken, göz yaşlarını tutamadı.

ÖZGE GÜRLER DE ELENDİ

Bayanlar 400 metre engellide piste çıkan milli atlet Özge Gürler de şampiyonaya veda etti.

2. seride mücadele eden Gürler, 57.40 ile 7. oldu ve elendi. Gürler, yarış sonrası yaptığı açıklamada, 22 yaşında genç bir atlet olduğunu belirterek, ''Dünya şampiyonasında koşmak benim için büyük deneyim oldu. İlk kez bu tecrübeyi yaşadım. Bundan sonra daha iyi olmaya gayret edeceğim'' diye konuştu.

EŞREF FİNALDE YARIŞACAK

Şampiyonanın bugünkü akşam seansında milli atlet Eşref Apak, erkekler çekiç atmada final mücadelesi verecek.

12 atletin madalya için yarışacağı final mücadelesi TSİ 13.30'da başlayacak.

ŞAMPİYONADA YARIN

Şampiyonanın 4. gününde 3 Türk atleti piste çıkacak.

Halil Akkaş, erkekler 3 bin metre engelli finalinde, TSİ 14.55'te madalya mücadelesi verecek. Bayanlar 100 metre engellide ise Nevin Yanıt, TSİ 13.35'te yarı finalde koşacak. Bayanlar çekiç atmada ise Svetlana Sudak, TSİ 04.00'da elemelerde mücadele edecek.

akbaba71

Altın madalya şansı yükseldi!
Japonya'nın Osaka kentinde yapılan 11. Dünya Atletizm Dünya Şampiyonası'nda Bayanlar 10 bin metrede milli atlet Elvan Abeylegesse'yi geçerek altın madalyayı kazanan Tirunesh Dibaba mide kramplarıyla boğuşuyor.

2005 Helsinki Dünya Şampiyonası'nda 5 Bin ve 10 Bin metrede altın madalya alarak aynı dünya şampiyonasında bu iki mesafede altın madalya kazanan ilk kadın atlet olan Etiyopyalı Tirunesh Dibaba'nın, Osaka'da da duble yapma şansı zora girdi.

Dibaba 10 Bin metrede mide kramplarının kendisini rahatsız ettiğini belirtirken, ''Buraya 2 altın madalya almaya gelmiştim, fakat alıp alamayacağım ağrımın şiddetine bağlı'' açıklamasında bulundu.

Dünya Şampiyonası'nda hafta sonunda yapılan Bayanlar 10 Bin metre yarışında milli atlet Elvan Abeylegesse gümüş madalya kazanırken, Tirunesh Dibaba altın madalyanın sahibi olmuştu. Dibaba'nın 5 Bin metreye katılmaması durumunda Elvan'ın altın madalya şansı yükselecek.

Etiyopyalı atlet, akşam antrenmanına çıktıktan sonra, 5000 metre yarışına katılıp katılamayacağını açıklayacak.

akbaba71

Dünya Atletizm Şampiyonası... Sporcumuz Nevin Yanıt elendi
      Bayanlar 100 metre engellide Nevin Yanıt 12,85'lik derecesiyle elendi.
      11. Dünya Atletizm Şampiyonası'da milli atlet Nevin Yanıt, bayanlar 100 metre engelli yarı finalinde 12,85'lik derecesiyle 6. olarak yarı finalde elendi.

YÜREĞİMİZ HALİL'LE

3 bin metre engelli seçmesinde 8.22.37'lik derecesiyle serisinde ikinci olarak finale kalan Halil Akkaş ise, TSİ 14.55'te koşulacak final yarışında 15 rakibi arasında madalya kovalayacak.

die-4-u

Halil 8. Oldu 3000 M. Engellide..
İlk 3'ü Kenyalı Atletler Oluştırdu..
Final Heyecanı Yaşattığı İçin Teşekkürler Sporcumuza