Ana Menü

Linderoth 'kesin' Galatasaray'da...

Başlatan eRe, Haziran 12, 2007, 14:02:05

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

eRe

Galatasaray, İsveç Milli Takımı'nın ön liberosu Linderoth'u 3 yıllığına renklerine katarak, ilk yabancı transferini gerçekleştirdi. Galatasaray'ın geçen yıl da gündemine gelen, ancak teknik direktör Eric Gerets'in fazla sıcak bakmadığı için transferinden vazgeçilen Linderoth, bir yıl gecikmeden sonra Galatasaraylı oldu.

Inamoto'nun yerine transfer edilen Linderoth, Danimarka'nın en güçlü takımı FC Kopenhag'ın son iki yıldaki şampiyonluğunda büyük pay sahibi olmasının yanı sıra, ligin en iyi oyuncularından biri olarak gösteriliyor. Menajerliğini Galatasaray'ın eski futbolcularından Roger Lyung'un yaptığı 28 yaşındaki Linderoth, önümüzdeki günlerde İstanbul'a gelecek ve İstanbul'daki yaşamı için hazırlıklara başlayacak.

Linderoth Kimdir?

21 Nisan 1979 Marsilya, Fransa doğumlu olan Tobias Linderoth, İsveç Milli Takımı'nda da ön libero olarak görev yapıyor. 1.77 metre boyunda olan Linderoth, 2004 yılından beri formasını giydiği Danimarka Şampiyonu FC Kopenhag'ın kaptanlığını da yapıyordu. Kopenhag'da altı numaralı formayı giyen Linderoth, İsveç Milli Takımı'yla 2002 ve 2006 Dünya Kupası Finalleri'nin yanı sıra, 2004 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda da top koşturmuştu.

2001-2004 yılları arasında İngiliz ekibi Everton'ın formasını da giyen Linderoth, 2004 yılında FC Kopenhag'a transfer olmuştu. 2002 Dünya Kupası Finalleri'nde bir maçta 96 dakika sahada kalıp tam 14.6 kilometre koşarak dikkatleri üzerine çekmişti.

İsveç Milli Takımı'nın eski oyuncularından ve şu anda teknik direktörlük yapan Andres Linderoth'un oğlu olan Tobias Linderoth, mücadeleci, çalışkan ve savunmaya dönük orta saha oyuncusu olarak görev yapıyor.

Linderoth, FC Kopenhag Takımı'yla, 2005-2006 ve 2006-2007 sezonlarında Danimarka Ligi Şampiyonlukları yaşamıştı. Linderoth, 2006 yılında ise, en iyi İsveçli orta saha oyuncusu ödülüne layık görülürken, yine aynı yıl FC Kopenhag'ın en iyi oyuncusu seçilmişti. Linderoth ayrıca, FC Kopenhag'ın geçtiğimiz yıl Celtic'le oynadığı bir Şampiyonlar Ligi maçında da, taraftarlar tarafından maçın adamı seçilmişti.

2006 yılı Ekim ayında Maria adlı bir bayanla evlenen Linderoth'un bir de çocuğu bulunuyor.

Oynadığı takımlar
1996-1998 IF Elfsborg 57 (4)
1998-2001 Stabæk I.F. 68 (9)
2001-2004 Everton F.C. 40 (0)
2004- F.C. Copenhagen 82 (4)

1999- İsveç Milli Takımı 67 (1)

Sporx'ten;
İşte Linderoth'un G.Saraylı olduğunu gösteren belge. 1 Temmuz itibari ile Linderoth artık G.Saray'ın futbolcusu. Danimarka ekibi Kopenhag'ın resmi internet sitesinde yaptığı açıklamayla sarı-kırmızılı ekiple anlaştıklarını belirtti.. Haberde Linderoth'un G.Saray ile 3 yıllık bir sözleşme imzalayacağı yazarken, önümüzdeki günlerde İsveçli futbolcunun sağlık kontrolünden geçmek üzere İstanbul'a uçacağı da belirtiliyor. Tecrübeli futbolcu ise Danimarka'daki sevenlerinin her zaman kalbinde bir yeri olacağını söylerken Kopenhag ile yaşadığı başarıları unutmayacağını ifade etti.

Dün öğlen saatlerinde G.Saray'ın Linderoth transferini bitirme aşamasında olduğunu Türkiye'ye ilk Sporx duyurmuştu. Bugün bu transfer haberi bütün medya organlarında yer aldı. Transferi bizden takip edin.

Kaynak:DHA ve İHA

www.erdemeksi.com
www.facebook.com/erdemeksifotografcekimleri
www.instagram.com/erdem_eksi
www.istockphot[edit]om/erdemeksi

Brestgerfich

hayırlı olsun gsye:D bize karşı kullanamazlar inş :D
Bugün YorumBlog'u ziyaret ettiniz mi?

2 dia 2 muerto

Linderoth gerçekten çok kaliteli bir futbolcu .
Kendisine başarılar diliyorum .

ugur24

sıradan bir oyuncu bence..galatasaray'ın daha iyisini alabilecek imkanı yok zaten..çok rezil bir sezon geçirecekler.. :)

eRe

:D :D :D
:koptum   :koptum

edit: ınomotodan ıyıdır :D
www.erdemeksi.com
www.facebook.com/erdemeksifotografcekimleri
www.instagram.com/erdem_eksi
www.istockphot[edit]om/erdemeksi

Timurlenk

linderoth'u aldılar transfer yapacak başka paraları kalmadı ;D

carsi52

Tanımıyorum bu oyuncuyu inamotadan iyidir herhalde ;D ;D ;D
Bölünür senin için uykular!

Anarchy*

valla ilk defa duyuyorum ne diyelim bosverelim gitsin ;D

[KralKartal]

ben ismini duydum, Feldkamp istedi ve aliniyorsa iyi..
Etikete gerek yok, eskiler tanir bizi

2 dia 2 muerto

İsveç milli takımının değişmez oyuncularındandır . Oynadıgı zaman kendisini çok iyi tanıyacaksınız :D . Çok yerinde bir transfer .

Anarchy*

yapacak bisi yok bize karsı oynamasında ;D

MeLo

bJk'm hAyAt sEnsiN ! ...

Doktor

Adam ortalama 15 km kosuyormus yav her mac yandık valla insallah iyi oyunu bizim maclara denk gelmez :sigara

carsi52

İsveç milli takımının kaptanı mı bu adam ? ;D ;D
Bölünür senin için uykular!

cassa23

adam iyi adam yerinde bi tarnsfer eee bizimkiler hala bekliyor getiremediler daha dünya yıldızı