Ana Menü

Warriors Zoru Başardı,Jazz Seriyi uzattı

Başlatan die-4-u, Mayıs 04, 2007, 12:45:57

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

die-4-u

Bu gecenin merakla beklenen maçında Golden State Warriors evi Oracle Arenada Dallas Mavericks'i bozguna uğrattı ve maçı 111-86lık skorla almayı başardı. Bu sonuçla Warriors seriyi 4-2 kazanmayı bildi ve Houston Rockets-Utah Jazz serisinden gelecek takımı beklemeye başladı.
Seyircilerin her maç olduğu gibi büyük destek verdiği Warriors takımının oyuncuları maçın bitişi ile büyük bir sevinç yaşadılar. Diğer tarafta ise büyük bir hüzün ve hayalkırıklığı vardı. Maçın en kilit istatisliki ise boyalı alandan üretilen sayılar oldu. Warriors bu alanda Dallas'a 40-26lık üstünlük sağlamayı başardı. Maçın en kritik periyodu ise 3. periyoddu. Bu çeyrekte Warriors, Dallas'a 21 sayılık bir fark atınca maçı kopardı. Dallas'ın çabaları ise geri dönüş için yeterli olmadı.
Golden State Warriors takımında Stephen Jackson 33 sayı,5 ribaunt,3 asist,3 top çalma, Baron Davis 20 sayı,10 ribaunt,6 asist, Jason Richardson 15 sayı,5 ribaunt,4 asist, Matt Barnes 16 sayı,11 ribaunt,7 asist, Andres Biedrins 12 sayı,12 ribaunt, Michael Pietrus 8 sayı,8 ribaunt
Dallas Mavericks takımında Josh Howard 20 sayı,6 ribaunt, Jerry Stackhouse 20 sayı,4 ribaunt, Jason Terry 13 sayı, Devin Harris 13 sayı,9 asist, Dirk Nowitzki 8 sayı,10 ribaunt.

EnergySolutions Arena'da 20.000 taraftarının önünde seriye 3-2 geri de çıkan Mehmet Okur'lu Utah Jazz, 3. ve son çeyrek de oynadığı inanılmaz oyunla Houston Rockets'a Salt Lake City'i yine dar etti ve maçı 94-82 kazanarak seriyi 3-3'e getirip 7.maça taşıdı ve son sözün Texas'da söyleneceğini ilan etti.
Özellikle maçın 2.çeyreğinde Howard'la kapıştıktan sonra adeta çıldıran Mehmet Okur 3.çeyrek de inanılmaz bir mücadele ortaya koydu ve bu çeyrek de attığı 3 üç sayı isabetiyle de maçı Jazz'e getiren adam oldu.
Andre Kirilenko bu maçta eski günlerindeki gibi oynarken hem savunma da T-Mac'i bitirdi hem hücumda büyük katkılar yaptı. Kirilenko bu maçta gerek blok gerek asist gerek top çalma gerekse attığı sayılarla oyunun her alanında vardı.
Memo&Kirilenko'nun ortaya koyduğu müthiş performans Jazz'in Texas'a tur umutlarıyla gitmesine yol açtı.
Son söz artık cumartesi gecesi Texas'da oynanacak olan serinin 7.maçında konacak.
Jazz'de temsilcimiz all star Mehmet Okur 4-7 üç sayı, 5-11 şut isabetiyle 19 sayı-9 ribaunt-3 asist-3 top çalma,
Kirilenko 14 sayı-5 blok-5 ribaunt-4 asist-3 top çalma,
Boozer 22 sayı-9 ribaunt, Deron Williams 15 sayı-8 asist, Fisher 6 sayı-4 asist, benchten gelen Millsap 8 sayı-3 ribaunt ve Giricek 8 sayı-3 ribaunt'la oynadı.
Rockets'da Tracy McGrady 8-23 şut isabetinde kalırken 26 sayı-10 ribaunt, Yao Ming 25 sayı-6 ribaunt-8 top kaybı, R.Alston 13 sayı-5 ribaunt,Battier 4 sayı-4 asist, benchten gelen Howard 6 sayı-6 ribaunt ve L.Head 4 sayı-3 ribaunt'la oynadı.
Jazz bu maçta 13 top kaybı yaparken,
Rockets 19 top kaybıyla oynadı.
Boyalı alanda ise 40-36 Jazz üstünlüğü olurken,
Jazz hızlı hücumlarda da 8-3'lük bir üstünlük kurdu.

Timurlenk

memo'yu ilk defa bu kadar sinirli gördüm. J.Howard'ın yaptığı centilmenlik dışı fauldü resmen iyiki Memo fazla üzerine gitmedi.O dakikadan sonra zaten süper bir Memo izledik.Ard arda attığı üçlüklerle skoru tayin etti.
asıl önemli olan Kirilenko'nun iyi oynaması demiştim dün gerçekten T-Mac'i sahadan sildi.Yao'ya yaptığı blok inanılmazdı.
Bence Utah hem 6.maçı hemde Kirilenko'yu kazanmış oldu.

Houston cephesinde T-Mac bana göre yine çok kötü oynadı bu sefer fazla asist'te yapamadı.Bulduğu sayıların yarısını Houston gibi faul atışlarından sağladı.Yao,T-Mac,Alston Houston'un skor yükünü çektiler ama yetmedi.

7.maç inanılmaz bir mücadeleye sahne olacak.Bence artık ipler Utah'ın elinde.Yalnız tek handikap Houston'un serbest atış çizgisinden bulduğu sayılar.Eğer Utah pota altını zorlayıp Houston'la serbest atış sayılarını yakınlaştırırsa bu maçı alacak güce sahip.

Anarchy*

ben seyredemedım ya :(( dediğine göre memo şov olmus dun yıne

Pascal_NoUma13

mehmet dun cok ıyıydı ama sadece dış sutlarla etkılı oluyo bence kendıne güvenıp ıcerı katederek oynasa cokı daha basarılı maclar cıkarrır son macta mehmet e ve utah a guvenıyorum ınsallah turu gecerler...
Esrarla başladı gece Alkolikmi sandın sadece şu çiftliden iki duman çekince dünya oluruz bütün gece...

nbacem

Alıntı yapılan: carsi_weyco - Mayıs 04, 2007, 14:31:41
ben seyredemedım ya :(( dediğine göre memo şov olmus dun yıne
tam olarak öyle değil J.Hovard la takışmalarından soınra hırslandı 119 sayı aattı. ama sezon içindeki performası gösterseyi şmidiye seri bu kadar çok uzamazdı..İş bitmiş olurdu..
Beşiktaş'ın basketbol kalbi..
www.bjkbasket.org
www.bjkbasket.com

nbacem

Alıntı yapılan: Pascal_NoUma13 - Mayıs 04, 2007, 21:43:27
mehmet dun cok ıyıydı ama sadece dış sutlarla etkılı oluyo bence kendıne güvenıp ıcerı katederek oynasa cokı daha basarılı maclar cıkarrır son macta mehmet e ve utah a guvenıyorum ınsallah turu gecerler...

Caoch J.solan sanırım onu içeride oynatmıyor..Röpörtajdnada söyledi oynatmak istemiyorum..diye.çünkü memo içeride oynayamaz oynamaz oynasa da içerideki adamların yerini alamaz..memo yerinde daha başarılı C.Boozer içeri kat ediyor..
Beşiktaş'ın basketbol kalbi..
www.bjkbasket.org
www.bjkbasket.com