Ana Menü

KIZILELMA

Başlatan keskinli, Aralık 12, 2013, 19:47:08

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

keskinli

Osman Sınav'ın imzasını taşıyan yeni dizi Kızılelma çok yakında TRT 1'de b
aşlıyor. Furkan Palalı Kızılelma dizisinde Murat Altay karakterini canlandıracak.
TÜRK GİZLİ SERVİSİ'NİN KAHRAMANLARI

Kızılelma ülküsünden yola çıkılan dizinin fragmanı da oldukça çarpıcı. Dizinin başrolünde ise daha önce Son Yaz Balkanlar ve Aşk Emek İster gibi dizilerde yer almış olan Furkan Palalı yer alacak. "Ülken için yaşa, aşkın için öl" sloganıyla duyurulan yeni dizi Kızılelma'nın ilk tanıtım fragmanı da yayınlandı.
KIZILELMA DİZİSİNİN KONUSU
Türkiye'nin milli varlık ve çıkarlarını korumaya ant içmiş bir avuç adam ve kadının hikayesinden yola çıkılan dizide ; bir avuç kahramanın özverili hayatı konu alınacaktır. Bu kahramanlar Yeni Türkiye nin büyümek ve bölgesinden yeniden adalet ve refahın merkezi olmak yolundaki bu ülke için yaşayacak, mücadele edecek ve "maceradan maceraya" koşacaklar. Dizinin başrollerini tiyatronun ve sinemanın önemli isimleri paylaşacak. Türk Gizli Servisi, yani Milli İstihbarat Teşkilatı'nı (MİT) konu edilecek.
KIZILELMA ÜLKÜSÜ NEDİR?
Kızıl Elma, Türkler tarafından değişik şekillerde tasvir edilmiş olup bazen bir belde, bazen bir taht, bazen de dünya hakimiyetini temsil eden som altından yapılma kızıl renkli bir küre olmuştur. Bazen fethedilmesi gereken illeri ifade eder, çoğu kez ise bütün Türklerin, tek bayrak altında toplandığı devletin simgesidir.

Bu altın top bazen zaferin işareti, bazen hakimiyetin sembolü, bazen de fethedilmek üzere hedef seçilen yerin sembolü olarak ifade edilmiştir. Çok eski bir Türk inanç ve töresi olan Kızıl Elma, Türkistan'dan Hazar Denizi'nin doğusundan gelen Oğuzların, Hazar kağanının ipek çadırının üzerinde hakimiyetinin ifadesi olarak bulunan altın topu yani Kızıl Elma'yı ele geçirmeyi ülkü edinmişlerdir.
cok tartisalacak bi dizi

merakla bekliyorum
Ölürüm Beşiktaşım,ZehirimSensin
Evvelim Sen Oldun,Ahirim Sensin

carsi52

Türk dizi tarihinde bu kadar açık anlatılacak ilk milliyetçi dizi herhalde tabi Kurtlar Vadisi'ni saymazsak.
Bölünür senin için uykular!

keskinli

kurtlar ilk balarda öyleydi sonra format degistirdi

carsi52

Alıntı yapılan: keskinli - Aralık 12, 2013, 20:03:13
kurtlar ilk balarda öyleydi sonra format degistirdi

Pusu adını aldıktan sonra değişti biraz doğru söylüyorsun abi.

Ben zaten ilk Kurtlar Vadisinden bahsettim.

keskinli

keskinli

ilk bölüm fena  degildi ama cokta etkileyici degildi
deli yürekle ayni baslangici yaparak cokta iyi yapmadi osman sinav

carsi52

Yarısından fazlasını izledim son 20-30 dakikasını izleyemedim onuda netten izlerim.

Pek beklediğim gibi çıkmadı diyebilirim oyuncu kalitesinde sıkıntı var.

keskinli

Evet oyuncular cok iyi degil
Bastaki dialoglarda sacmaydi

carsi52

Yayınlanan 3 bölümüde izledim.

Dediğim gibi oyuncu kalitesinde büyük sıkıntılar var.

Mit desen çok yapmacık olmuş.Daha kaliteli iş yapabilirlerdi pek beklediğim gibi çıkmadı yani.

keskinli

4.bölümde biraz iyilesmeye basladi
basrol oyuncularina gozümüz alismali herhalde,tat vermiyorlar

El Maestro

Vasatında altında bir dizi olmuş ..

Oyunculuklar baya alt kalite, olmamış kısacası.
Kalabalık vardı; ama ınsan cok azdı... ~

carsi52

Alıntı yapılan: keskinli - Şubat 07, 2014, 16:12:14
4.bölümde biraz iyilesmeye basladi
basrol oyuncularina gozümüz alismali herhalde,tat vermiyorlar

4.bölüm güzeldi gerçekten.

Özellikle Kızılelmanın ne anlama geldiğini anlatılan sahne.

Dünya Kupasınana gidememenin kanına dokunduğunu söyledikten sonra ki sahnenin devamı ;D

carsi52

Kızılelma davası zalimin kalbindeki korku,mazlumun kalbindeki ümittir.Yeryüzünde inançla şerefle yaşama ve yaşatma davasıdır.Kızıl elma düşsen bile tekrar ayağa kalkmak,sendelesen bile yeniden yürümek hatta ölsen bile tekrar dirilmektir...

keskinli

bu bölüm cok hosuma gitti
özellikle sekerin muratla yaptigi telefon görüsmesi cok etkileyiciydi
bi ara silahi alip yola cikacaktim :)

beckyZWICKY

bende izliyorum.. boş vakit buldukça internetten girip izliyorum..  şuan 5. bölümün yarısındayım..

biraz abartılı, efekt kalitesi düşük ve sizinde söylediğiniz gibi oyuncu ve oyunculuk kalitesi düşük.. ama herşeye rağmen izleyebiliyorum sıkmıyor..

bir tek K.Vadisini izliyorum türk dizileri arasında.. her haftasonu son bölümünü.. kaçırmıyorum sadece 2-3 gün erteleyip reklamsız haftasonu izliyorum..

Şimdide boş vakitlerde can sıkıldığında bunu izlemeye başladım.. Vadi kadar sevemesemde ve etkili olamasada boş vakitlerde izlenebilir diye düşünüyorum.. Başarılı diyebilirim.. en basitinden onlarca türk dizisi olmasına rağmen izlediğim 2'nci dizi olmayı başardı benim açımdan.. :)))
tutmam gereken bir matemim var, hislerim var.

unutmam gereken..