Ana Menü

Yabancı Sınırlamasında son karar 6+0+4 :))

Başlatan NoPasaran, Temmuz 03, 2013, 00:13:05

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

NoPasaran

Aslında Federasyon diye bir kavramın olup olmadığının belirleneceği bir gün bence

Türk Futboluna Galatasaray'ın verdiği yönü gösteren bir gün..

Sen bir karar alıyorsun uygulamaya geçiyorsun sonra birileri çıkıyor eğer geri adam atmazsan seni o koltuktan indiririzi diyorlar

ve sen geri vites yapıyorsun..ç

Bakalım yarın ne olacak..

Ayrıca bunun bize getirisi ve götrüsü ne olacak bilmiyorum..

Bu konuda Fenerbahçe tavır koydu aldığınız kararı uygulayın diye

Ama bizim başkan yine sessiz..

Ne istediğimizi bile bilmiyorum açıkcası..

Acaba Gs ile aramızdaki fark açılır mı

yoksa bu bizim için bir fırsat mı ?

Futbol Direktörümüz Önder Bey bu konuda ne düşünüyor bilmiyorum

En azından KK ne düşünüyor merak ediyorum :))
Aşk bu Aşk !

volkanca.net

ERHUN

Ben bu kararın saçma olduğunu düşünüyorum. Gsye göre iş yapmaktan başka bir şey değil. Karar geçen sene alındı, tek bir kulüp bile itiraz etmedi. Yarın bu yönde karar çıkarsa federasyonun bilmem kaçıncı defa bittiğinin göstergesi olacak.

Kararı saçma bulmama gelince, biz AB ülkesi değiliz. Yabancı sınırı kalkıyorsa tüm futbolculara kalksın. Yerli futbolculara çok uçuk rakamlar veriliyor, kulüpleri maddi olarak zorluyor bu kural. Kafası çalışan bir kaç adam gelse şu federasyona, kuralı tümden kaldırsa, altyapı zorunluluğu falan bir yöntem bulsa ve o uygulansa en iyisi. Yalnız ne olursa olsun bu transfer döneminde kalkmasına karşıyım. Sezon açıldı, takımlar bu kural çerçevesinde transfere başladı, bu kuralı bekleyenler (gs desek daha doğru olur) kârlı çıkar, adil olmaz, diğer takımlara haksızlık olur.

CR7

İnşallah olur. %100 destekliyorum gs'yi bu konuda.

fb'nin istememesinin nedeni Alper'e bu kadar para bayılması. başka bir şey değil.

yoksa onlar da deli gibi istiyordur.
artık iddaa tahminleri de var
"Tanrı her şeyi görür. Kimse hakkında kötü düşünmeyin" LeBron James
(Cavs'in 55 sayı fark yediği LaL-Cavs maçı sonrası)

ERHUN

Alıntı yapılan: CR7 - Temmuz 03, 2013, 00:32:01
İnşallah olur. %100 destekliyorum gs'yi bu konuda.

fb'nin istememesinin nedeni Alper'e bu kadar para bayılması. başka bir şey değil.

yoksa onlar da deli gibi istiyordur.

Çok normal değil mi? 6 küsur+Bienvenü'yü verdiler bir Alper için. Transferler başlamadan önce alsaydı TFF bu kararı, neden beklediler? Yoksa Gs, Alper'i elinden kaçırınca (kaçırmakla iyi yaptılar orası ayrı, o çocuğa o para anormal) mı bu fikir ortaya çıktı? Şu açıdan düşünün, lig başladıktan sonra kural temelinden değişiyor. O ne kadar doğruysa bana göre buda o kadar doğru.

---

Yalnız o değilde, hâlâ neden AB üyesi olmayan bir ülkenin, AB vatandaşlarına ayrıcalık tanıdığını anlayamadım. Amerikalının, Afrikalının, Asyalının günahı ne? Her konuda ayrımcılık, ırkçılık derler bu konuyu destekliyorlar. Bir bakıma bu da ırkçılık.

NoPasaran

Karar konusunda Erhuna katılıyorum bende..

En azında 2 ay önce deklare et bu kural yeniden görüşecektir diye..

Ama yok.

Karar alınıyor biz gidiyoruz yerli avına başlıyoruz ama şimdi değişyor..

neden düştü şimdide neden çıkıyor anlamak güç..

umarım bu sene 6+2+2 ye dönülür ve daha sonra ne alınacaksa 2014-2015 te uygulanır.
Aşk bu Aşk !

volkanca.net

El Maestro

Alabilen alsın ..

Bu şekilde Avrupa'da başarı gelir ..

Kurallar ile bir yere varılmadığını hepimiz görüyoruz ..

Adamlar Eboue gibi bir futbolcuyu kadroya yazmıyor yabancı kontenjanından dolayı, Hamiti koyuyolar kontenjan açılsında o oynasın bu oynasın diye işte bu yüzden Avrupa'da başarı kısır .. Avrupa'da kontenjan yok diceksiniz ama sağlam adamı yedek olarak alamıyosun ve önemli ölçü ,moral kaynağı lig .

Ayrıca saçma sapan adamlara tonla para biçme olaylarınıda bakalım bu karar alındıktan sonra yapabilecekmi Anadolu klüpleri ..

Her açıdan mantıklı bence, tek eleştirilebilecek nokta bu kararın şu anda çıkması ( eğer kabul edilirse ) .. Bu nokta eleştirilebir sadece, çünkü transfer yapan klüpler ona göre bir şekillenme içerisine girebilirdi ve ona göre harcamalarına bir ayar çekebilirdi, tek eleştirebileceğim nokta budur ..

Ama yinede şimdi çıkmalı, beklemenin bi lüzumu yok ..

Orta açmayı bilmeyen adamlara verilmesin artık milyon dolarlar, yazıktır günahtır ..

Kalabalık vardı; ama ınsan cok azdı... ~

El Colgado

6+2+2 çok saçma. Oynatmadığım yabancı futbolcuya hatta kadroya almadığım futbolcuya neden para vereyim?
Bu kuralın uygulanış nedeni ülke futbolunu kalkındırmaksa bence işe alt yapılardan başlasınlar.
Alt yapıyı iyileştirene kadar da belli bir sınır getirilsin. 7 yabancı sahada 2'si yedek kulübesinde ideal bence.
Yabancı sınırı olursa bizim yerli futbolcular parmağını bile oynatmaz ayrıca. Sınırsız yabancı olsun it gibi çalışıp kendilerini geliştirmek isterler.
Karar olarak ya arkasında duru Tff ya da 6+2+2'ye devam eder. Bir zümrenin önerisini kabul edip tepki çekmek istemez.

keskinli

Nihat ispanyada oynarken ab statüsünde degilmiydi?
aklimda sanki mahkemeden boyle bi karar cikmisti diye kalmis
gesenin istegi gibi gözüksede bize ve bütcesi düsük olanlara daha cok yarar
örnegin kaleci;
tolgadan daha iyisini ve daha ucuzunu almanyadan bulabiliriz
aynisini defans oyuncusu icinde düsünebiliriz
bana kötü bi uygulama olarak gelmiyo
Ölürüm Beşiktaşım,ZehirimSensin
Evvelim Sen Oldun,Ahirim Sensin

ERHUN

6+0+4 devam ediyor. AB olayı yok. Türki devletler zaten serbest, AB'ye yaparsak Afrikalılarda istese ne deriz dedi. Yabancı kuralına karşıyım ama kural olacaksa yabancı sayılma statüsü doğru. Yabancı sınırlaması olacaksa sadece Türki Devlet vatandaşları yerli sayılabilir.

CR7

biz Afrika'dayız da haberimiz mi yok? Başbakan fazla afrika'ya gittiğinden beyni sulanmış bunun da

ERHUN

Büyük çoğunluğumuz Asya'da. O zaman Asyalılarda serbest olsun.
Gidip Honda, Park Ji falan getirelim yerli sayılsın.

---

Tekrarlıyorum kural saçma, ama kural olacaksa AB serbestliği saçma kere saçma.

CR7

sen Avrupa elemelerinde mi oynuyorsun Asya elemelerinde mi?
UEFA'ya mı bağlısın yoksa Asya Futbol Federasyonuna mı?
Euro da mı oynuyorsun Asya uluslar kupasında mı?

neyse. değişmedi zaten. saçma kurallara devam. futbolumuz gelişir belki.

CR7

ERHUN

Benim mantığıma göre Avrupa ülkeleriyle bizi kıyaslamak yanlış. Aynı durumda olduğumuz tek ülke var o da Rusya. Onlarda da aynı şekilde 6 yabancı sahada olabiliyor.

Azerbaycan, Gürcistan, Ermenistan, İsrail'de Avrupa kupalarında oynuyor. Prestij olarak görülen bir olay o.

IL Capitano

"Alperi kaptirdim, AT oyuncu sayisi serbest olsun" ile olmaz bu isler.
Inadina Gülümse Hayata : Biz ATATÛRK Gencleriyiz !!!....