Ana Menü

Da Vinci's Demons

Başlatan CR7, Nisan 14, 2013, 02:33:55

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

CR7

Spartacus bitti bu başladı.

Müthiş dizi olacak gibi.

İlk bölümü süper

artık iddaa tahminleri de var
"Tanrı her şeyi görür. Kimse hakkında kötü düşünmeyin" LeBron James
(Cavs'in 55 sayı fark yediği LaL-Cavs maçı sonrası)

El Colgado

Vikings başlığı da açılabilir. İzledim, beğendim ben. Akşam da buna bakarım.

CR7

ilhan mansız_melis

28 Mayıs 1994 tarihinde "Kızlar futboldan anlamaz" sözüne tepki olarak doğdum.

CR7

Leonardo Da Vinci :)

Bu dizinin haberini yaptığımı dün gibi hatırlıyorum. Starz’ın tanıdığımız Da Vinci’den çok farklı bir karakterle karşımıza çıkacağını biliyorduk ve sonunda dizi hakkında bir tanıtım yazısı yazabilecek kadar bilgi sahibiyiz.

Dizinin ilk tanıtım videosu o kadar da ilgi çekici değildi ancak yayınlanan son video için bunu söylemek mümkün değil. Da Vinci’nin (Tom Riley) gençlik yıllarını konu alacak yapım, onu bizlere bir süper kahraman gibi sunmayı hedefliyor. Batman Begins/The DarkKnight’ın yazarı David S. Goyer’in kaleme aldığı senaryo gerçekten farklı birşeylerin peşinde. Rönesans Floransa’sında geçecek hikaye Da Vinci’nin “anlatılmamış hikayesini” anlatma mottosuyla yola çıkıyor. 25 yaşındaki Da Vinci; artist, mucid, silahşör, aşık, hayalperest ve idealist bir genç adam; hayatın kendisine sundukları ile başa çıkmaya çalışırken bir yandan geleceği görmeye başlıyor bir yandan da icatlarına devam ediyor.

Kanalın Pasadena’da gerçekleştirdiği basın turunda Goyer Da Vinci için şu sözleri söyledi:

” O zaten bir süper kahraman gibi, bazıları onun İsa’dan bu yana en çok tanınan insan olduğunu söylüyor… Benim hikayeye yaklaşımım Batman veya Superman’den o kadar da uzak değil… İnanılmaz bir hayatı var, hikayesini düşündüğünüz kadar da süslememiz gerekmedi.”
Goyer Batman ve Da Vinci arasındaki bazı benzerlikleri de vurguladı. Her ikisinin de ebeveynleri ile ilgili sorunları olduğundan bahsetti ve bir noktada Da Vinci’ye de bir mağarada korkunç şeyler olduğundan bahsetti.

Starz’ın dizinin tanıtımına dair yazdıklarını sizler için çevirdim:
Düşüncenin ve kaderin kontrol edildiği bir dünyada, bir adam bilgiyi serbest kılmak için savaşıyor.
Leonardo Da Vinci’nin eziyet dolu gizli hayat hikayesi insanüstü yeteneğe sahip genç bir adamın acı dolu portresini açığa çıkarıyor. Dinin yalanlarını ortaya çıkarmaya niyetli bir kafir. Elit sosyeteyi devirmenin yollarını arayan bir asi. Babasında meşruluğunu isteyen bir [editlendi].
Kendisini yüzyıllardır mayalanan bir fırtınanın ortasında buluyor. Gerçek ve yalanlar, din ve matık, geçmiş ve gelecek arasındaki bir çekişme. Hayalleri düşman güçler tarafından kendisine karşı kullanılıyor – zekasından nefret edenlerin kendisine en çok ihtiyaç duydukları anda onu baştan çıkarıcı bir oyunun içine çekiyor.
Leonardo tarihi gerçekleri bastırmak için kullananlara karşı savaşmak zorunda. Sadece zekası ile donanmış bir kahraman, Da Vinci sadece içindeki karanlığa değil dışarıdaki karanlığa da direniyor
Belirsiz bir gelecekle karşı karşıya, kendi akıl sağlığının sınırlarında dolaşırken, bilgiye olan hasreti neredeyse sonu oluyor. Da Vinci kendisini zekası içinde kaybediyor ve bir dönemi karanlıktan ışığa çıkaran durdurulamaz bir güç haline geliyor.
Hikayesi bizim kendi dünyamıza da bir ayna, bizleri “Geleceği Özgür Kılma” savaşına davet ediyor.
David S. Goyer’den

Da Vinci’s Demons, Spartacus: War of The Damned’in finalinden bir hafta sonra 12 Nisan’da yayına girecek. Kastta Tom Riley dışında Laura Haddock, Eros Vlahos, Gregg Chillin, Lara Pulver, Hera Hilmar, Blake Ritson, Allan Corduner ve diğerleri yer alıyor.

http://www.birdizihaber.com/2013/01/da-vincis-demons-tanitim/

NoPasaran

Akşiam izlemeye başlayacak. Dizi magin mobil siteside gayet iyi çalışıyor hd kalitesinde yayın sunuyor..

Başlangıç müziğini game of thronese benzettim
Aşk bu Aşk !

volkanca.net

El Colgado

Musevi olan Hazarlar'da bizim atalarımız. Ama rönesans İstanbul'una Konstintinapolis demek ve oradan gelen Türk'e yahudi muamelesi yapmak amiyane tabirle kahpeliğin daniskasıdır. Üstüne bir de dinsel bir kitabın peşine düşmüş gibi göstermek...
Diziyi yazanın soyuna, sopuna selam ederim. Soysuz kahpe.

El Maestro

Bu dizi ne zaman başlıyacak ya acaip heyecanlı bitmişti sonu ..
Kalabalık vardı; ama ınsan cok azdı... ~

CR7

House'u bitirmiştim buna devam edeyim bari.

sk.bjk

Sanat tarihi okuduğum için Leonardo Da Vinci benim için apayrı bi yeri var. En sevdiğim dizilerden biri mutlaka herkes izlemeli. Leonardonun hayatını insanlardan nasıl farkli olduğunu çok iyi anlatabilmişler. Gerçi adam insan değil bir dahi ☺

History of Art