Ana Menü

Emre Belözoğlunun ırkçılığı

Başlatan eRe, Nisan 16, 2012, 17:18:41

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

eRe

dün akşam maçtan sonra zokora bana fucking negro dedi demişti
ve devamında emre belozoğluda maç esnasında çok gergindin çok küfrettik birbirimize ne dediğimi hatırlamıyorum ama özür diledim sonra demişti

gelgelelim bugüne
aradan 12 saat geçti ve emre belözoğlu açıklama yaptı
ben asla öyle birşey demedim
fucking prick dedim
türkçede dingil demek oluyor öyle ırkçı bir kelime değil dedi

sizce bu durum sonucunda neler olacaktır

ha bence zokora bile ceza alır emre daha fazla ceza almaz ama sizce?
www.erdemeksi.com
www.facebook.com/erdemeksifotografcekimleri
www.instagram.com/erdem_eksi
www.istockphot[edit]om/erdemeksi

keskinli

emre söylemistir irkci cümleyi
ingilteredende sabikasi var zaten
kesinlikle cok agir ceza almali
ama cesaretleri yetermi süphem var
Ölürüm Beşiktaşım,ZehirimSensin
Evvelim Sen Oldun,Ahirim Sensin

unicorn

Aynen öyle Newcastle'dayken de böyle bir sorun olmuştu yok efendim en yakın arkadaşı zenci oda arkadaşı zenci diye olay örtbas edildi. Bir şekilde gerçekler açığa çıkacak Emre efendi.
Sen bir şe-ref-siz-sin.
Ne Olmuş Yani Büyük Adam Olamadıysak,

Hayallerimizi Satmadık Ya !

Ersin Develi

Yok ya Emre öyle biri değildir :D :D

unicorn

Ersin Develi

Yok ya adam bildiğin kanatsız melek  :D

unicorn

Ağır tahrik var, yönetim lütfen gör bunları :)

Ersin,Emre'ye küfretmem için beni zorluyor. :)

Ersin Develi

unicorn

Emre Belözoğlu, Zokora'ya yönelik sözlerinden dolayı, PFDK'ya sevkedildi! Tedbirli olarak sevk edildilen Emre, hakkındaki tedbir kaldırılana ya da PFDK dosyayı karara bağlayana kadarki sürede oynayamayacak.

Simurg

ırkçı filan değil adam pisliğin teki huzurlu ortamı yok daha geçenlerde hocasıyla kavga etti ve önceki rezillikleri..
içinde var adamın

BEŞİKTAŞK

Kahrolsun uyuyunca geçmeyen bazı şeyler..

Ersin Develi

unicorn

keskinli

Türk futbol tarihinde bir ilk gerçekleşti ve Fenerbahçe’nin yıldız oyuncusu Emre’nin ırkçı ifadeler kullandığı gerekçesiyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na sevk edildi. Fenerbahçe-Trabzonspor maçında  Zokora’ya, İngilizce “S......min zencisi” dediği iddia edilen Emre, maç görüntülerinin izlenmesi ve ağız okuma yönteminden sonra tedbirli olarak PFDK’ya gönderildi.

Disiplin Talimatı’nın, “Ayrımcılık” başlıklı 44. maddesi, “Irk dil, din etnik köken ayrımcılığı yaparak insanlık onurunu herhangi bir şekilde zedeleyen futbolculara 4 ile 8 maç müsabakadan men cezası” öngörüyor. Emre suçlu bulunursa en az alt sınır olan 4 maç ceza alacak. Emre’nin yanı sıra Fenerbahçe’ye de talimata göre 50 ile 150 bin lira arasında para cezası kesilecek.

unicorn

Bu mudur yani gelecek ceza?

Almeida 3 maç ceza aldi şaka gibi.

keskinli

"Emre Belözoğlu'nun Fenerbahçe Trabzonspor maçında Zokora'ya ‘F..ing negro' gibi ‘S... zencisi' anlamına gelen ifadeler kullandığı görüntülerden tespit edilmiş, maç sonrası yayıncı kuruluşa yaptığı mülakatta oyuncu Emre Belözoğlu kötü sözler söylediğini kabul etmiştir. Bu nedenle Emre Belözoğlu'nun 6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'un 14/2 ve 6250 sayılı kanunun 3. maddesi gereğince yargılanarak 3 aydan bir yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep ediyoruz"

KANUN MADDESİ NE DİYOR?
6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'un "Hakaret içeren tezahürat" başlıklı bölümünde yer alan 14'üncü maddesinin 2. fıkrasında şu ifadeler yer alıyor:

"Spor alanlarında veya çevresinde toplum kesimlerini din, dil, ırk, etnik köken, cinsiyet veya mezhep farkı gözeterek hakaret oluşturan söz ve davranışlarda bulunan kişi, fiili daha ağır cezayı gerektiren başka bir suç oluşturmadığı takdirde, altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır."

6222 sayılı kanunda öngörülen 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası, 6250 sayılı kanunla, 3 aydan 1 yıla kadar hapis cezasına indirilmişti.