Ana Menü

Luis Figo

Başlatan CR7, Ocak 29, 2012, 02:32:36

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

CR7

22 MAYIS 2009

BEN LUİS FİGO

Ben Luis Filipe Madeira Caeiro Figo. Siz kısaca Figo diye biliyorsunuz. 4 Kasım 1972'de Almada'da doğdum. Sporting Lizbon alt yapısında futbola başladım. Portekiz'in Altın Jenerasyonu üyesiyim.
[/size]
Sporting Lizbon'da 1995 yılına kadar 6 sezon forma giydim.

1995 yılında Barcelona'ya gitmeden önce Real Madrid ile de görüştüm. Juventus ve Parma ile de ön kontrat yaptım. İki kulüp birbirine girdi. Ben Cruyff'lu Barcelona'ya imza attım. Anlayacağınız benim imzalar hep olay oldu.

Barcelona'da 5 sezon forma giydim. Ligde 30 maçın altına hiç düşmedim. İyi frikik atardım, sağ kanattan adam eksiltir iyi orta keserdim. Kaptanlığa kadar yükseldim.

Şampiyonluk kutlamalarında Real Madrid'e küfür ettim. Memleketlim Jose Mourinho bizim takımın tercümanıydı.

Ben İspanya'ya geldiğimde o Real Madrid'de A takıma çıkalı bir sezon olmuştu. Onunla çok karşılıklı oynadık El Clasico'larda. Bu da üzdüğümüz maçlardan biri...

2000 senesinde Real Madrid'in başkan adayı Florentino Perez'den transfer teklifi aldım. Benim teklifimi kabul etmem halinde bonservisimde yazan 53 milyon doları Barcelona'ya ödeyeceğine söz verdi. Ben kabul edince transferi açıkladı. İspanya karıştı. Seçim vaadi olduğumu söylediler. İnanmadılar. Perez beni alamazsa Santiago Bernabeu'daki kombineleri cebinden ödeyeceğini söyledi. İmzayı attığımda elbette ki yanımızda Di Stefano vardı. Los Galacticos dönemi benimle başladı.

Bu Camp Nou'daki ilk maçım. 100 bin Katalan bana Hain diye bağırıyor, üzerimde fotoğrafım olan dolarları sahaya atıyordu. Korner atmaya zor gittim.

Dünyanın en iyileriyle beraber oynadım. Zidane takımdaki en iyi dostumdu.[/color]

Katalanlar'ın can düşmanıydım artık. Camp Nou'daki posterlerde beni yok saydılar.[/color]

Viski şişesi de attılar. Domuz kafası da. Yüzüme saha ortasında Barcelona atkısı da fırlatıldı.

2002'de Real Madrid'de Şampiyonlar Ligi kupasını kaldırdım.İki şampiyonluk kazandım.

O en büyük rakibimizdi. Artık takım arkadaşıydık. Los Galacticos döneminde çok arkadaşını kaybetti ama ona dokunamadılar.

Cesar Jimenez Real Madrid alt yapısından yetişmişti. Real Zaragoza'da oynuyordu. 2005 senesinde bu darbemle kariyeri bitti. 2 yıl tedavi gördü sol dizinden ama sahalara dönemedi Futbolu bıraktığında 28 yaşındaydı.Bu pozisyonda kart görmemiştim. Jimenez benim kasıtlı vurduğumu söyledi ve yıllarca beni suçladı.

5 sezon Barcelona, 5 sezon Real Madrid. La Liga'da misyonumu tamamlamıştım. Inter'e imza attım. İtalyanlara benim için bonservis ödemediler. Ben gittikten sonra El Clasico'ların biraz tadı kaçtı. Luis Enrique ve ben varken tadından yenmezdi.

Helen Svedin eşim. İsveçli. Barcelona'da tanıştık. 3 kızımız var.

Rui Costa ile Portekiz milli takımının her yaş grubunda beraber oynadık. Gençken kupalar kazandık ama devamı gelmedi. 2004'de kendi ülkemizde kupayı Yunanistan'a kaptırdık ama iyi takımdık en azından bugünkü Portekiz'den daha iyi takımdık. 2004'de milli takımı bıraktım. 2006 Dünya Kupası'nda geri döndüm. Inter'de 17. şampiyonluk kupasını da kaldırdım ve futbolu bıraktım. Avrupa dışında bir yerde oynar mıyım bilmiyorum...

http://acetobalsamico.blogspot.com/2009/05/ben-luis-figo.html
artık iddaa tahminleri de var
"Tanrı her şeyi görür. Kimse hakkında kötü düşünmeyin" LeBron James
(Cavs'in 55 sayı fark yediği LaL-Cavs maçı sonrası)

ERHUN

Bence Portekiz'in gelmiş geçmiş en büyük ismi. En azından benim izleyebildiğim Portekiz'liler arasında en büyüğü.

CR7

Tuttuğu takımı açıkladı!

'AVANTAJINIZ; TUTKU' İSTANBUL BÜYÜLEDİ
"Türkiye'de teknik açıdan futbol gelişimi konusunda artı olan bir şey var: Tutku. Şu an İspanya Ligi'nde, Arda, Mehmet Topal gibi harika oyuncularınız bulunuyor. Bence bu oyuncular işlerini tutkuyla yaptıkları sürece çok parlak gelecekleri var. Biz de burada 5 aydır Forum alışveriş merkezlerinde seçmeler düzenliyoruz. Türk çocuklarının rüyalarının gerçekleşmesine yardımcı oluyoruz. 8-16 yaş arasındaki çocuklara maç yaparak yeteneklerini sergileme fırsatı sunuyoruz. Açıkcası ben ve ekibim seçme yaparken çok zorlanıyoruz. Çünkü çok yetenekli çocuklar var. Türkiye futbolunun geleceği çok pozitif görünüyor.

BURNUNU KIRAN EMRE'Yİ ZOR HATIRLADI
"Emre Belözoğlu'yla geçmişte bir anımız var. Ben Real Madrid'deydim ve o Galatasaray'daydı. Karşı karşıya gelmiştik ve bir pozisyon içinde bana yaptığı bir müdahale sonucu burnum kırılmıştı. Şu an o anı güçlükle hatırlıyorum çünkü futbol için normal şeyler bunlar, ufak detaylar." "İstanbul harika bir şehir. Not versem, gezdiğim şehirler içerisinde çok üst sıralarda kendisine yer bulabilir. Hem modern, hem de tarih ve kültürle ilgili sizlere güzel ipuçları veriyor."

ŞİKE YORUMU
"Türkiye'de yürütülen şike soruşturmasını takip ediyorum. Bunun bir benzeri İtalya'da başlatılmıştı, ancak konu birebir aynı değil. İçerikle ilgili açıklama yapmam doğru olmaz. Umarım günü değil, tüm Türk futbolunu kurtarıcı hamleler yapılır. Bu konuya dair tüm dünya futbolu için umutlarımı korumaya çalışıyorum."

RONALDO-MESSİ KONUSU
"Futbol bir takım oyunu. Messi ve Ronaldo gibi oyuncuların kendi milli takımlarında başarılı olamamaların bir çok sebebi olabilir. Çünkü harmoniyi güçlendirmek için hem siz iyi olacaksınız, hem takım iyi olacak, hem de tüm bu etkenler gününde olacak. Yıldız oyuncuların kendi milli takımlarında zaman zaman başarılı olamamalarının sebebi, takımlarının bazen yetersiz oluşundan kaynaklanabilir."

TÜRKİYE'Yİ TAKİPTEYİM
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı yakından takip etmekle birlikte, içerisinde bir çok iyi arkadaşımı barındırmasından kaynaklı olarak Beşiktaş'ı tutuyor ve destekliyorum. Beşiktaş'a karşı Galatasaray ve Fenerbahçe'nin oynadıkları maçları izledim. Beşiktaş'ın Türk futbolunda çok önemli ve gerçek bir potansiyeli var. Özellikle taraftarlar çok hoşuma gidiyor. Hem zevk alıyorlar, hem de futbolu seviyorlar. Beşiktaş'taki Portekizli oyuncuların durumlarını ise özel olarak takip ediyorum.

AVRUPA'DA INTERLİYİM!
"Barcelona ve Real Madrid'de oynadım ve oradaki anılarımı her zaman hatırlayacağım. Yaptığım işten hep hoşlandım ve Barça'da oynarken de, Madrid'de oynarken de yaptığım işi sevdim. İnsanlar 'Barça'yı bıraktı Madrid'e gitti' diye bakmamalı. Camp Nou'da bana domuz kafası veya başka şeyler atılması üzücü. Barça'lı taraftarların kalbi kırıktı. Ancak bir futbolcu açısından baktığınızda iki kulüpte de oynamak büyük şans. Bugün 2 takıma da eşit mesafedeyim çünkü en son Inter'de oynadım ve Inter için çalışıyorum. Doğal olarak tuttuğum takım Inter."

'YENİ RİVALDO ARIYORUM'
(Rivaldo ile Figo hakkında bir şehir efsanesi vardır. Rivaldo, aldığı ödülleri çocuğuna gösterirken çocuğu ona dönüp 'Ama Figo senden daha iyi oynuyor, neden sana ödül verdiler?' diye sorar.) Bu hikayenin doğruluğunu bilmiyorum. Rivaldo harika bir oyuncu ve muhteşem bir arkadaştı. Benim dönemimde birbirleriyle yarışan futbolcular vardı. Rivaldo da bu tarz oyunculardan biriydi. Ben şu an İstanbul'dayım, aynı Rivaldo ve benim gibi iyi bir konuma gelebilecek harika yetenekleri bulmaya çalışıyorum."

HTSpor
artık iddaa tahminleri de var
"Tanrı her şeyi görür. Kimse hakkında kötü düşünmeyin" LeBron James
(Cavs'in 55 sayı fark yediği LaL-Cavs maçı sonrası)