Ana Menü

Dünyanın En Büyüğü BARCELONA

Başlatan ERHUN, Aralık 18, 2011, 17:35:13

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ERHUN

FIFA Dünya Kulüpler Kupası'nda, finalde Brezilya'nın Santos takımını 4-0 yenen İspanya'nın Barcelona takımı şampiyon oldu.

FIFA Dünya Kulüpler Kupası finalinde Barcelona ile Santos, Japonya'nın Yokohoma kentindeki Nissan Stadında karşılaştı.

Maçta, Barcelona baştan sona üstün bir oyun ortaya koydu.

Maça Barcelona, Valdes, Pique, Puyol, Abidal, Dani Alves, Fabregas, Iniesta, Xavi, Busquets, Thiago, Messi 11'iyle, Santos ise Rafael, Edu Dracena, Durval, Leo, Bruno Rodrigo, Danilo, Henrique, Arouca, Ganso, Borges, Neymar 11'iyle çıktı.

Özbek Ravşan Ermatov'un yönettiği karşılaşmada gol perdesini Arjantinli Lionel Messi açtı. 17. dakikada Xavi'nin pasıyla ceza sahasında topla buluşan Messi, aşırtma bir vuruşla topu filelere gönderdi.

Barcelona 24. dakikada Xavi'nin golüyle aradaki farkı 2'ye çıkardı. Ceza sahasında topla buluşan Xavi, topu bir savunma oyuncusundan kurtardıktan sonra, sert bir vuruşla ağlara gönderdi.

45. dakikada Fabregas takımının 3. golünü attı ve ilk yarı Barcelona'nın 3-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci yarıda, Santos ve Barcelona birçok gol pozisyonundan yararlanamadı. 82. dakikada Dani Alves'in pasıyla topla buluşan Messi, kaleci Rafael'i de çalımlayarak takımını 4-0 üstünlüğe taşıyan golü attı.

Karşılaşma Barcelona'nın 4-0'lık galibiyetiyle sona erdi ve İspanyol takımı, FIFA Dünya Kulüpler Kupası'nı 2. kez müzesine götürdü.

Barcelona, 2009'da da finalde Arjantin'in Estudiantes takımını 2-1 yenerek bu kupanın sahibi olmuştu.

El Maestro

Çok rahat kazandılar ya ben daha dişe diş olur diye düşünüyordum ..
Kalabalık vardı; ama ınsan cok azdı... ~

CR7

artık iddaa tahminleri de var
"Tanrı her şeyi görür. Kimse hakkında kötü düşünmeyin" LeBron James
(Cavs'in 55 sayı fark yediği LaL-Cavs maçı sonrası)

Brestgerfich

2009a göre çok çok rahat kazandı şampiyon :)
Bugün YorumBlog'u ziyaret ettiniz mi?

unicorn

Ne Olmuş Yani Büyük Adam Olamadıysak,

Hayallerimizi Satmadık Ya !

ilhan mansız_melis

Bir kez daha kanıtladık en büyük olduğumuzu ;)
28 Mayıs 1994 tarihinde "Kızlar futboldan anlamaz" sözüne tepki olarak doğdum.