Ana Menü

fevzi tuncay (kaleci)

Başlatan Asya Kartalları, Kasım 23, 2006, 22:31:52

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Asya Kartalları

ekşi sözlükten fevzi hakkında bir alıntı:

küçükken mahallede onur abi vardi, ailesi de benim ailem gibi ögretmendi, karsi apartmanimizda otururlardi. kisin okula gidecegimiz zaman babasi bizi de alir okula birakirdi vosvos arabalari ile, mugla'nin insanin yüzünü kesen ayazinda o vosvosun motorunun isinmasini beklerdik...

onur abi futbol manyagiydi, deli gibi top oynardi, yaz günlerinde gece karanlik basincaya kadar yaptigimiz mahalle maçlarinin bir numarali elemaniydi. bu futbol aski yüzündendi yagmur çamur demeden top oynamasi, gidip soguk havalarda tribünden maç izlemesi, sonra üsütmesi, hastalanmasi ve lösemi olmasi...

okuldan arkadaslari ona yardim için birseyler yapmaya çalisiyorlardi, konser, tiyatro düzenleyip yardim topluyorlardi muglalilardan. futbol askini bilenler ise muglaspor ve besiktas arasinda bir dostluk maçi düzenlemislerdi. besiktas fevzi'yi o maçta tanimisti. sene 1995'di, fen lisesi sinavlarina hazirlaniyordum.

sonra gerisi malum. herkes biliyor yükselisini, artik besiktas'ta oynuyordu, ben istanbul fen lisesi'ni kazanmistim. fevzi'yi artik inönü'de görür olmustum. sonra sene 98 oldu, lise 3'deydim, üniversiteye hazirlaniyordum, sömestr tatilinde vefaat etmisti onur abi...
düsüsünü de biliyoruz fevzi'nin, trajik bir sekilde besiktas'tan ayrilisini...

dertleri yine de bitmedi, babasiyla arasi sorunlu evliligi yüzünden bozulmustu, ailesi iki yan binamizda kaliyordu. mugla'nin o zamanlar zenginlerinin oturdugu bir apartmaniydi, fevzi besiktastayken almisti ailesine. babasi fevzi'nin sorunlari yüzünden hastalandi, oglunun yasadiklarina daha fazla dayanamadi, vefaat etti...

simdi söyle bi geriye bakinca nerden nereye diyorum, inönü stadinda asili olan "besiktasli olmak bir ölüm kalim meselesi degildir, çünkü çok daha önemlidir" pankarti aklima geliyor, düsünüyorum ve bu sözlere hak veriyorum...

futbol asla ama asla sadece bir oyun degildir, çok daha önemlidir, futbol hayattir...

black-eagle

şampiyonluğu vermiştik onun yuzunden o golden sonra benim için bitmişti fevziii
bu sevda bitmez hasret bitmez isteyen gider hiç farketmez bu alemde cArsi  herşeye karşı allah affeder cArsi affetmez!!!

burak_bjk

evt gese maçında yakmıştı bizi ama adamın başındanda az olay geçmemiş okadar kötü bi hayat ister istemez etkiler adamın futbolunu.
birde denizli maçı vardı gittik denizliye girdik maça fevzi hemen bi hata elinden kaçırdı yedik golu sonra ilhan gol attı geldi tribünün önüne fevzi formasını giymiş içine onu gösterdi hadi dedik olsun bakalım biz öne geçtik fevzi saolsun sonra bi hata daha yaptı maç berabere bitti aralıksız bi yarım saat küfür ettik fevziye o maçta fevzi anılarımdan biridir benim
Bu sevdadan vazgecersek ALLAH belamızı versin....

ugur24

o gsaray maçında tamam hatalıydı ama onun kadar halilagiç kazmasıda hatalıydı ulen 2 metreden geri pasımı verilir kaleciye..hiç sevmezdim o halilagiçi..bence fevzi kötü kaleci değildi..çok şanssızlıklar yaşadı..karısıyla falanda sorunları olmuştu..belki özel hayatı futbolunu etkilemiştir..

yuNuS1903

adam elinden topu kaçırıyordu yaw

ist.hatirasi/3-4

YÖNETİM İSTİFA !!!

Asya Kartalları

evet bencede çok iyi bi kaleciydi. (özel hayatına girmiş oluyorum ama) adamın eşinin kumar borcu yüzünden fulyaya mafya geliyormuş hergün. adamın dizi titrer be
Alıntı yapılan: ist.hatirasi/3-4 - Kasım 25, 2006, 20:26:57
cok cok cok iyi bi kaleci

ist.hatirasi/3-4

YÖNETİM İSTİFA !!!

BerkAy1903

19o3

dj_pascal

ii kaleciydi kendini yedi bitrdi...
besiktasli olmak bir ölüm kalim meselesi degildir, çünkü çok daha önemlidir"

epitaph_

TOPIC ACMAYA BILE GEREK YOK

TurkishTank

iyi kaleciydi... ama o gs'ye yedigi golu hic unutamiyom ayni volkan kazmasi gibi... ama bu daha pahaliya mal oldu :)
imza dedigin boyle olur...

Saygilar, @hmEt

**19.aSLı.03**

fevzi garipti ya...
ama şunu cok iyi biliyorum onun içindeki beşiktaş aşkı başkaydı...
okula söyleyişe gelmişti işte avrupada hangi takımda oynamak istersiniz diye bir soru sormuşlardı o da juve demişti...nedenini sorduklarında falan o da bjk gibi siyah beyaz falan demişti...(sanırım o sıralarda g.antepte mi ne öyleydi)
there are two things in my life
1.BEŞİKTAŞ
2.MORE BEŞİKTAŞ

Asya Kartalları

fevzinin gs'den yediği golde hiç hatası yoktu. halilagiçin geri pasındada hatası yoktu. tek suçlu taffareldi o golde; ben gördüm -sizler farketmediniz- ilk yarının son dakikalarında ş.erefsiz tafarel o kalenin toprağını kramponuyla kazdı zemini bozdu. top o yüzden fevzinin önünden sekti. g.t, kolpa tafarel

AsA

FEvzi ile birebir tanisma imkani bulmustum.. Antalya taraflarinda tatil'deydi Sans eseri denk geldim. oturup konusma firsatini tabikide degerlendirdim.. Gercekten kalbi besiktas icin atan bi oyuncuydu..Ama maalesef sansizliklar yakasini birakmadi gerekse Ozel hayatindaki problemlerden dolayi gercekten cok kayiplara ugradi.. Ama Unutmadigim oyuncular arasindadir..