Ana Menü

Roma’nın Gladyatörü - Francesco TOTTİ !

Başlatan El Maestro, Ekim 13, 2011, 23:47:18

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

El Maestro

Francesco Totti; (d. 27 Eylül 1976 Roma, İtalya) İtalya ligi Serie A takımlarından AS Roma'nın kaptanıdır. İtalya Milli Futbol Takımı'nın en önemli oyuncularından biridir.Oyun kurucu mevkiinde top koşturmaktadır.1992 yılından beri AS Roma A takımının formasını giymektedir.FIFA 100 olarak bilinen Yaşayan En İyi 125 futbolcu listesinde bulunmaktadır.2 kez Serie A Yılın Futbolcusu, 5 kez Yılın İtalyan Futbolcusu seçilmiştir.Serie A tarihinde en çok gol atan futbolcular sıralamasında, 207 gol ile 5. sıradadır.Şampiyonlar Ligi Uefa Ve Kupalarla birlikte toplamda 262 golü ve 134 asisti vardır.

En önemli özelliklerinden aşırtma şutlarında bir uzman olan Totti, İtalyanca’da “cucchiaio” denen bu teknikle bir çok jeneriklik gol kaydetti.

27 Eylül 1976′da İtalya’nın başkenti Roma’da doğan Francesco Totti, İtalya’nın en ünlü ve karizmatik futbolcularından biri. Her sene, sezon sonunda ya da devre arasında hakkında bir çok transfer haberi çıkan, çıkartılan Totti tam anlamıyla Roma’nın “Altın Çocuğu”, Roma’nın Gladyatörü! Zaman zaman futbolundan çok özel hayatıyla da İtalya’da manşetlere taşınan Totti hem ulusal takım hem de büyüyüp yetiştiği Roma’da lider bir karakter haline gelmiştir.

2004’de 107. golü atıp Enzo Dimostra’nın rekorunu geride bırakarak Roma tarihinin en golcü futbolcusu olan, rakibine tükürdüğü için ceza alan, Roma’yı yıllar sonra şampiyonluğa taşıyan, sakat olmasına rağmen Olimpiyat Stadı’ndaki Lazio derbilerini kaçırmayan, İtalya futbolunun lider futbolcularından biri olan Totti sadece güzel vuruşları ve golleriyle değil karizması ve karakteriyle de Dünya’nın önde gelen futbol yıldızlarından biri! Totti sadece futbolla iç içe değil, Giorgio Armani için defilelere çıkan yıldız futbolcu yeşil sahanın dışında tenis oynuyor ve motorsiklet kullanmayı çok seviyor!

Son olarak Davos’daki Dünya Ekonomik Forumu’na davetli olarak giden “Siyah İnci” Pele, 2006 Dünya Kupası sorulduğunda, Roma kaptanı hakkında da konuştu ve: “Brezilya Dünya Kupasını kazanır buna şüphem yok, ama kupaya Francesco Totti damgasını vurur.”
Dünya Kupası İtalya’nın oldu ve Totti de üzerine düşeni yaparken Siyah İnci’yi yanıltmadı!

Ve birde benim en sevdiğim resmi, cezalı olduğu maçta gönülden bağlı olduğu Roma için takımına tribünden amigoluk yapması ;

Ve o müthiş gol sevincinin videosu ;

Totti Celebration
Kalabalık vardı; ama ınsan cok azdı... ~

CR7

Cucchiaio di Francesco Totti

Hollanda'yı tutuyordum. Totti'nin bu penaltısı ile yıkılmıştım.
Kluivert'lı Hollanda. hey gidi hey.
artık iddaa tahminleri de var
"Tanrı her şeyi görür. Kimse hakkında kötü düşünmeyin" LeBron James
(Cavs'in 55 sayı fark yediği LaL-Cavs maçı sonrası)

ilhan mansız_melis

Takımına en bağlı futbolcularından.

Gol sevincine bayılıyorum.
28 Mayıs 1994 tarihinde "Kızlar futboldan anlamaz" sözüne tepki olarak doğdum.

ERHUN

El Maestro

El Maestro

Bugün derbi var ve sakatlığından dolayı sahada yer alamıyacak ..

İçi kan ağlıyordur muhtemelen .

ilhan mansız_melis

ilhan mansız_melis