Ana Menü

Novi Pazar FK Sırbistan 1.Liginde

Başlatan ERHUN, Ağustos 14, 2011, 20:40:34

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ERHUN

Tesisleri içler acısı olan ve maddi sıkıntı içinde yüzen Novi Pazar, büyük bir zafere imza attı. Partizan ve Kızıl Yıldız'la maç yapacak olmanın heyecanını yaşamaya başladı.

SIRBİSTAN'ın başkenti Belgrad'a karayoluyla 5 saatlik uzaklıkta bulunan Novi Pazar, adeta Türkiye'nin bağrından alınıp, Avrupa'nın orta yerine bırakılmış bir şehir gibi varlığını sürdürüyor. Belgrad'da uçaktan indiğimizde çevremi saran 'milliyetçi' hava, Boşnak ve Müslüman nüfusun çoğunlukta olduğu Novi Pazar'a vardıktan sonra yerini adeta sıcaklığa ve misafirperverliğe bıraktı.Halkın tek umuduDünya'nın pek çok yerinde olduğu gibi Balkanlar'da Sırbistan ile Karadağ arasındaki koridorda yer alan Novi Pazar'da da, insanların şehirlerinin adını rahatça duyurmalarını sağlayacak olan ortak nokta futbol. Bunun bilincindeki kent sakinleri, kısıtlı imkanlara rağmen, ellerinden geleni yapıyor. Çabalarının meyvesini de, bu sene kentin, Sırbistan 2. Ligi'nden Süper Lig'e çıkmayı başaran takımı FK Novi Pazar fazlasıyla veriyor...Sırbistan'ın tek müslüman takımı, 83 yıl sonra bir tarih yazdı

Top dereye kaçarsa idman biter!
Derme çatma sahanın kenarından akan dere dikkatimi çekti. Futbolcular için sıkıntı olup olmadığını sorduğumda ise aldığım cevap şu; "Maddi sıkıntılar nedeniyle sahanın ne bakımını yapabiliyoruz ne de çevresini düzenleyebiliyoruz. Genç oyuncuların idmanında birkaç kez top dereye kaçtı ve idman iptal edilmek zorunda kalındı."              Bu sahayla süper lig'e çıktılarFatih SABOVİC27 Haziran 2011Tesisleri içler acısı olan ve maddi sıkıntı içinde yüzen Novi Pazar, büyük bir zafere imza attı. Partizan ve Kızıl Yıldız'la maç yapacak olmanın heyecanını yaşamaya başladı.SIRBİSTAN'ın başkenti Belgrad'a karayoluyla 5 saatlik uzaklıkta bulunan Novi Pazar, adeta Türkiye'nin bağrından alınıp, Avrupa'nın orta yerine bırakılmış bir şehir gibi varlığını sürdürüyor. Belgrad'da uçaktan indiğimizde çevremi saran 'milliyetçi' hava, Boşnak ve Müslüman nüfusun çoğunlukta olduğu Novi Pazar'a vardıktan sonra yerini adeta sıcaklığa ve misafirperverliğe bıraktı.Halkın tek umuduDünya'nın pek çok yerinde olduğu gibi Balkanlar'da Sırbistan ile Karadağ arasındaki koridorda yer alan Novi Pazar'da da, insanların şehirlerinin adını rahatça duyurmalarını sağlayacak olan ortak nokta futbol. Bunun bilincindeki kent sakinleri, kısıtlı imkanlara rağmen, ellerinden geleni yapıyor. Çabalarının meyvesini de, bu sene kentin, Sırbistan 2. Ligi'nden Süper Lig'e çıkmayı başaran takımı FK Novi Pazar fazlasıyla veriyor...BASK ligden çekilinceKulüp başkanlığına Sırbistan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Rasim Ljajiç'in gelmesinin ve yönetimde Novi Pazar Belediye Başkanı Meho Mahmutoviç'i görevlendirmesinin ardından takımı destekleyen herkes için Sırbistan Süper Ligi'ne yükselme hayali gerçeğe dönüştü. 1928 yılında kurulduğundan beri ikinci ligden yukarısını göremeyen FK Novi Pazar'da bugünlerde 83 yıl sonra ilk defa gelecek sezon Partizan, Kızıl Yıldız gibi takımların mücadele ettiği Süper Lig'de oynayacak olmanın verdiği heyecan hakim...Süper Lig'e terfi eden mavi beyazlı kulübe, Novi Pazar Belediyesi ekonomik kaynak sağlıyor. Bu nedenle eldeki imkanlar kısıtlı. Takımın, bu sezon Sırbistan 2. Ligi'nde normal sezonu lider bitiren BASK Belgrad'ın mali kriz nedeniyle ligden çekilmesi sonucu, üçüncü sıradan ikinciliğe yükselip, Süper Lig vizesini direkt kazanması ise herkesi sevince boğdu.Aynı sahada 8 maçÖzellikle FK Novi Pazarlı futbolcuların bu başarıyı, spor salonu ve tesisleri bulunmamasına rağmen elde etmesi, takdirle karşılandı. Novi Pazar ekibindeki potansiyeli görünce, tek sorunun mali sıkıntı olduğunu anlıyorum. Futbolcular sahada rakiplerine, saha dışında maddi yetersizliklere karşı savaş verdi. FK Novi Pazar'ın lig maçlarını oynadığı statta, haftada 8 farklı takımın maç yaptığını duyduğumda ise kulaklarıma inanamadım.Sırbistan'ın tek müslüman takımı, 83 yıl sonra bir tarih yazdıTop dereye kaçarsa idman biter!Derme çatma sahanın kenarından akan dere dikkatimi çekti. Futbolcular için sıkıntı olup olmadığını sorduğumda ise aldığım cevap şu; "Maddi sıkıntılar nedeniyle sahanın ne bakımını yapabiliyoruz ne de çevresini düzenleyebiliyoruz. Genç oyuncuların idmanında birkaç kez top dereye kaçtı ve idman iptal edilmek zorunda kalındı."Antrenmanı 4 bin taraftar izliyor!Takımın Zemun ile evinde oynadığı ve 2-1 kazandığı son hafta maçını izledim. 8 bin kapasiteli stadyumun tamamı tıklım tıklım dolu. Tercümanıma bu yoğun ilginin hep böyle yüksek olup olmadığını sordum. O da bana, "İdmanlarda bile tribünlerde en az 4 bin taraftar oluyor. Sırbistan'ın en büyük kulüpleri Partizan ve Kızıl Yıldız'ın arkasında dahi bu kadar taraftar desteği yok" cevabını verdi.2008 yılından beri tesis bitmiyorNovi Pazar'ın gelecekteki yıldızlarının yetiştiği 500 futbolcu adayının antrenman sahasına gittim. Gördüğüm tablo beni şoke etti. Zemini adeta betonu andıran koca bir saha karşımda. Ne kalelerde file, ne de orada tesis olduğuna dair bir ibare. Saha kenarında yarım kalan soyunma odası inşaatı göze çarpıyor. 2008 yılında başlanan bu odalar, 2011'e gelinmesine rağmen maddi imkansızlıklar nedeniyle tamamlanamamış.Hürriyet adı yabancı gelmediMaçın yapılacağı stadyumda 'Türkiye'nin en yüksek tirajlı gazetelerinden Hürriyet'ten bir misafirimiz var' anonsu yapıldığında sayıları neredeyse 10 bine ulaşan taraftarların tamamı ayağa kalkıp 'Türkiye' diye bağırarak alkışlarla tempo tuttu.

Novipazar Torcida Sancak grubu:
http://www.youtube.com/watch?v=QCMotCYK ... re=related

ERHUN

KeePSaKe

Evet görmüştüm bunu çok hoşuma gitti :)
Since 1903

ERHUN

Sırbistan Futbol Federasyonu, Yeni Pazar taraftarları Bosna ve Türkiye bayrakları açtığı için ceza vereceğini açıklamış.

Yeni Pazar'lılar Rusya, Yunanistan, İsrail bayrakları açan tribünlere karşı aynı tutum sergilenmediği için şikayetçiymiş.