Ana Menü

Muhteşem Yüzyıl

Başlatan NoPasaran, Ocak 06, 2011, 10:17:48

0 Üyeler ve 7 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

TurkishTank

matematik'de ben bir duzeltme yapayim...islam gelen'e kadar insan'lar roman rakamlarla hesaplamalar yapiyor, islam gelince ve dogal olarak insanlar kendilerini okumaya ve kendini toplumu gelistirmeye gayret sarfetince rakamlarin tek haneli olunca hesaplanmasi daha kolay olucaginin farkina vardidalr...dusun roman numaralara gore MMCDXXIV (2424) + MMCDXXIV (2424), hangi hesaplamayi daha kolay yaparsin...

ayrica kanuni lakabin, hukuk ve kural'lar konusunda hukum vermesindendir...elin amerikalisinin washington'daki hukuk binasinin dunya hukuk tarih'ine damga vurmus 14 kisi arasinda gosterip kendi binasinin tavanina kanuni'nin resmini cizmisler, bunda bir sey var..

ha...diziyi izliyormusun, hayir, ben yurtdisindayim zaten...boyle ufak zaman harcamalarinla ilgililenmiyorum...benim eglencem Mac, futbol ama turk millet'in avrupa en cok televizyon izliyen ulke oldugnuda biliyorum...yazik insanlar resmen uykuda... acin bir kitap oku, kendinizi gelistirin... (laf'im ortaya...burda kimse alincagini sanmiyorum zaten)....

saygilar.
imza dedigin boyle olur...

Saygilar, @hmEt

mdc

Konumuzun Müsmüman arap bilim adamlarından ziyade Osmanlı'da ki Türk mucitler olduğunu sanıyordum.
Nitekim ;

Farabi - arap kökenli- türk olma ihtimali var.
Ali bin isa - iranlı
Cahiz - aslı el cahiz - üstaddır, laf edilmez - ıraklıdır
El cezeri - hafızam yanıltmıyorsa Türkiye sınırları içerisinde doğup büyümüştür. Eyvallah.
Battani - üstaddır, can feda.
Ebu kamil suça - netekim mısırlıdır.

3-5 katınıda koyarsan sevinirim, bilgileri tazelemiş oluruz. Ama tavsiyemdir , ulan karşımdakini göt edeyim de sussun diyerek kopy paste ile değilde, el ile yazarak - emek vererek bilgilerinde saklı Müslüman arap bilim adamlarını + Osmanlı döneminde yaşamış Türk mucitleri yazarsan ayrı bir sevinirim. Çünkü ben öyle yapıyorum.

Edit : Yukarıda yazdığım isimler henüz Osmanlı'nın "O" su yokken yaşamış insanlardır.
Eyvallah
HAYATTA BEŞİKTAŞ

TurkishTank

"3-5 katınıda koyarsan sevinirim, bilgileri tazelemiş oluruz. Ama tavsiyemdir , ulan karşımdakini göt edeyim de sussun diyerek kopy paste ile değilde, el ile yazarak - emek vererek bilgilerinde saklı Müslüman arap bilim adamlarını + Osmanlı döneminde yaşamış Türk mucitleri yazarsan ayrı bir sevinirim. Çünkü ben öyle yapıyorum."

hehehehe

sonucta osmanli devleti onca ulke'ye hukmetiyordu, dolayisiyla koken'i baska ulkelere dayanan insanlar cikicakti, ama osmanli devlet'i olup onlara arastirma vs huzurlu bir ortam saglamasaydi bulgular'i nasil yapicaklardi...zaten avrupa musluman'a direk olarak "turk" lakab'i takiyordu ozamanlarda .... musluman = turk....

Saygilar, @hmEt

NoPasaran

Kendi tarihinden nefret eden biz kadar kimse olmaz diyenler

NEdense yabancı dizilerdeki şeyleri setyretmiyorlar herhalde..

Spartaküs
Tudor

gibi filmlerde de bir çok şey dönüyor..
Durunun dediği şeyi bende dedim..

koskoca sultan erkekliğinden şüphe getirmez   :ok (O zamanlar öyleydi)
Aşk bu Aşk !

volkanca.net

carsi52

Karşımdaki kişiyi g.t etmeme gerek yok..

O kadar şeyin aklımda olmıcağı gibi yukarda yazdığımı doğru okusaydın yada anlasaydın araştırıp yazıcağımı söylemiştim.
Dünya kadar şeyi tek tek yazmak yerine okuyup kopyalayıp yapıştırmak daha mantıklı geliyor.

Erzurumlu İbrahim Hakkı: Önemli mutasavvıflarımızdandır. Anatomi,matmatik ve fizyoloji alanlarında bilgi veren Marifetname en önemli kitabıdır.

Katip Çelebi: tarih, coğrefya ve felsefe alanında çalışmalar yapmış.Keşfuzzunun arapça yazmış olduğu büyük bir bibliyografya sözlüğüdür.Cihannüma adlı eseri vardır.

Seydi Ali Reis: Astronomi konusunda bilgi sahibi olan deniz coğrafyacısıdır.Muhit ve Miratü''l Memalik adlı eserleri vardır.

Bu kadar şeyin kendi bilgilerimin içinde olmasına imkan yok.

Ayrıca yukarıda Batuhanın söyledikleride var.

Bölünür senin için uykular!

TurkishTank

film dizi medya, elit kismin elinde, onlar istediklerini cekip yayinliyor, insalarda izliyor, hic olmasa uzerinde dusunuyorsun (ha bir dizinin kalitesini izliyici belirliyor, nasil olsa, izlemesek yayindan kalkar... yayindan kalkmasi sorun degil...en basta niye yayinliyorsun, ben bu sinema sektorunden kuskulanirim...bir tane'de osmanli'yla ilgili soyle savas film' cikartamiyormusunuz yaa....osmanliginin dogusu, istanbul'un fetih'i ,viyana bunca savas film'leri yapilabilcekken....

Saygilar, @hmEt

NoPasaran

İlk bölümden bu tepki ne ?

Biz başka dizimi seyrettik dün..

Gayet güzeldi valla..
Aşk bu Aşk !

volkanca.net

TurkishTank

ben zaten izlemedim... vaktim olmuyor...benim fikirlerim bu dizi'yle sinirli degil....son bes yilda cikan abuk subuk, guya toplumda olup bitenleri gosteren dizilere... sana televizyona en acik sahnesine kadar yayinla diyenmi var...yayinliycaksan, saat 11'den sonra yayinla, bir kural olmasi lazim ya... turk gaztelerine bak...en arka sayfasinda hep acik sacik kari resimleri ve dusun cocuklar bu goruntulere maruz kaliyor...ne bicim gazte....

neyse konu sapti....

benden bu kadar, is'e gitcem birazdan :)

Saygilar, @hmEt

Ersin Develi

Bugun arkadaş yanıma geldi,yukarda yazılanların aynısı söyledi.Ben diziyi izlemedim,o yüzden içeriğiyle ilgili yorum yapmayacağım.
Ama bu tür şeyler,insanların özellikle Televizyon yöneticilerinin,senaristlerin çapını aşacak bir durum.Çünkü onlar reyting uğruna herşeyi yapabilecek insanlar.
Romanları alıp dizi haline getiren insanlar,sırf daha fazla izlenmek için o zamanda yazıylan eserlerin içine ediyorlar.
Bu ülkede olmayan bir soykırımı daha adam akıllı savunamayan,Ermenilerin Türkleri katlettiğini ispatlayamayan bilim adamı diye geçinen insanlar var.Senaristlerin de bilim adamı olduğunu sanmıyorum.
Onların zeka yaşının 10-15 olduğunu düşünerek onları daha çok erotizm,ihanet,aldatma,ihanet konulu filmler yazmasını tavsiye ediyorum.Çünkü onlar prim yapıyor bu ülkede.

Film'de Kanununin kadınlara olan düşkünlüğü anlatılıyorsa şayet,onla ilgili söyleyeceklerimde var ama burda söylemem doğru olmaz.

mdc

Alıntı yapılan: TurkishTank - Ocak 06, 2011, 21:30:48
sonucta osmanli devleti onca ulke'ye hukmetiyordu, dolayisiyla koken'i baska ulkelere dayanan insanlar cikicakti, ama osmanli devlet'i olup onlara arastirma vs huzurlu bir ortam saglamasaydi bulgular'i nasil yapicaklardi...zaten avrupa musluman'a direk olarak "turk" lakab'i takiyordu ozamanlarda .... musluman = turk....

Avrupanın kime ne dediği noktasını araştırmıyoruz ki hocam.
Kanuni gibi, Fatih gibi soyu Türk olup, bilime kattığı şeylerden bahsediyoruz.
1500 senesinde Osmanlı'nın sınırları içerisinde kimin ne bulduğu ile ilgilenmiyorum dedigim gibi..
HAYATTA BEŞİKTAŞ

carsi52

Hiçbirşeyi kabullenmiyorsun ki sende..

Napalım abi Tarihini sevmiyorsan sana yalvarıcak halimiz yok Tarihini sev diye.
Tarihini sevdiğin ülkelerde yaşa o zaman Allah allah.
Bölünür senin için uykular!

Brestgerfich

Alıntı yapılan: NoPasaran! - Ocak 06, 2011, 21:41:26
İlk bölümden bu tepki ne ?

Biz başka dizimi seyrettik dün..

Gayet güzeldi valla..

Bizim insanlarımızın önüne Kemal Kara'nın yazdığı, 1247816489. Baskı olan, MEB tarafından da onaylı OrtaÖğretim için TARİH ders kitabını koyacaksın abi, şanlı tarihimiz, şanlı imparatorlarımız, şanlı ecdadımız diye böbürlenerek geçirecek hepsi hayatını.
Bugün YorumBlog'u ziyaret ettiniz mi?

Simurg

nankörlük yapmaktan iyidir.

BEŞİKTAŞK

Kahrolsun uyuyunca geçmeyen bazı şeyler..

NoPasaran

Nankörlük neye göre ?

Kanuninin kadınlarla yatrması , kalkması onun iyi bir sultan olduğunu gizlemezki..

Bakınız Atatürk..

Alkolik
Kadınlara düşkün

bir lider ama kim takar

Paşamıza herşey yakışır  ;D
Aşk bu Aşk !

volkanca.net

Brestgerfich

Alıntı yapılan: Simurg - Ocak 06, 2011, 22:26:06
nankörlük yapmaktan iyidir.

Allah Allah...

Padişahların insan oldugunu ne cabuk unuttunuz siz? Ya da hiç mi öğrenmediniz acaba?
  Atatürk'ü içkisiyle eleştirirken ya da "O'nun sarhoşken kurdugu ülkesi siz ayık kafayla yönetemediniz" gibi garip bi sözle Atatürk'ü savunurken O'nun eksik yönlerini görebiliyorsunuz da padişahlarınkiler neden görülmüyor?

Bu adamlar seks yapmışlar arkadaşlar. Ortada kocaman bir kanıt var, HAREM! Yok yapmadı, onlar süstü derseniz boy boy çocuklarını örnek göstereyim sizlere... Sarayları gezin, müzeleri de. Hiç kadeh bulamazsanız, ortada sadece zemzem bardakları varsa da gelin o zaman konuşalım, kusura bakmayın diyeyim.
En azından Lale devrinde sırf Avrupalı gibi görünmek adına Kaplumbağa sırtlarında mum yakıp kadeh kadeh şaraplar içilmiş saraylar. Bunların öncesi de var...

Bunlarda kabullenilmeyecek ne var?
Bugün YorumBlog'u ziyaret ettiniz mi?