Ana Menü

Muhteşem Yüzyıl

Başlatan NoPasaran, Ocak 06, 2011, 10:17:48

0 Üyeler ve 6 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Cem Goren

bende okudum bi kaç yerde kanuni'yi bi değişik anlatmışlar. nerde akşam orda sabah bi tipmiş :D
altın kapılarımız kan oldu tayfun

carsi52

Alıntı yapılan: KeePSaKe - Ocak 06, 2011, 17:18:59
Kanuni Sultan Süleyman'ı kadın düşkünü,içkici biri olarak gösteren boş bir dizi...

Bu yüzdende izlemeye gerek duymuyorum izleyipte reyting kazandırmaya gerek yok..
Bölünür senin için uykular!

keskinli

Kimse osmanli sultanlarinin hatasız ve kusursuz oldugunu iddia etmemeli, 630 yıl süren bi devlet idaresinin hatasız kusursuz oldugunu iddia etmek yanlis olur. ama bu dizi hicde kanuniyi anlatır cinsden degil.
kanuninin büyükügünü dünya kabul ederek muhtesem süleyman lakabını taktılar fakat nedendir bilinmez bazilari kasitli veya kasitsiz kanuniyi kadın düskünü ve barbar olarak göstermeye calisiyor
kendi tarihini bilip bimeden bu kadar kötülemekle iyi olduklarini sananlar epey cok ülkemizde
Ölürüm Beşiktaşım,ZehirimSensin
Evvelim Sen Oldun,Ahirim Sensin

carsi52

Alıntı yapılan: keskinli - Ocak 06, 2011, 19:36:45
Kimse osmanli sultanlarinin hatasız ve kusursuz oldugunu iddia etmemeli, 630 yıl süren bi devlet idaresinin hatasız kusursuz oldugunu iddia etmek yanlis olur. ama bu dizi hicde kanuniyi anlatır cinsden degil.
kanuninin büyükügünü dünya kabul ederek muhtesem süleyman lakabını taktılar fakat nedendir bilinmez bazilari kasitli veya kasitsiz kanuniyi kadın düskünü ve barbar olarak göstermeye calisiyor
kendi tarihini bilip bimeden bu kadar kötülemekle iyi olduklarini sananlar epey cok ülkemizde

Sorun bu işte abi.. :)

Simurg

kendi tarihinden bu kadar nefret eden bir millet daha olamaz zaten :D

BEŞİKTAŞK

Kahrolsun uyuyunca geçmeyen bazı şeyler..

carsi52

Alıntı yapılan: Simurg - Ocak 06, 2011, 19:48:48
kendi tarihinden bu kadar nefret eden bir millet daha olamaz zaten :D

Edenler kendi adlarına konuşsunlar genelleme yapmakta yanlış olur :D

CR7

Alıntı yapılan: carsi52 - Ocak 06, 2011, 18:47:37
Alıntı yapılan: KeePSaKe - Ocak 06, 2011, 17:18:59
Kanuni Sultan Süleyman'ı kadın düşkünü,içkici biri olarak gösteren boş bir dizi...

Bu yüzdende izlemeye gerek duymuyorum izleyipte reyting kazandırmaya gerek yok..

reyting cihazı mı var sizde :D
artık iddaa tahminleri de var
"Tanrı her şeyi görür. Kimse hakkında kötü düşünmeyin" LeBron James
(Cavs'in 55 sayı fark yediği LaL-Cavs maçı sonrası)

mdc

Bir sultanın kadın düşkünlüğü neden kötü algılanıyor. O zamanki sosyolojik çevrede 1 tane hatuna bağlı kalmak nasıl karşılanır düşünsenize. Çok ciddiyim bu konuda.

Ben tarihimi sevmiyorum. Herkesin nefret ettiği Yunanlar "kadar" bir faydamız yok dünya insanlık tarihine. Tuvaleti insanlığa armağan etmişiz. aman ne güzel.

En basit örnek.
uzun uzadiya farklı bir konuda bunu tartışabiliriz.

Edit: diziyi izlemedim ayrıca, yorumlar  ışığında düşünceleri aktardım :)
HAYATTA BEŞİKTAŞ

Simurg

Kadına olan düşkünlük gösterilmesi sorun
Padişahın kötü yönlerini ele alarak yıkıcı eleştirilerden bulunulması.
Kanuni sultan süleyman Osmanlının başına gelmiş geçmiş en büyük padişahtır
Sınırların genişliğinden belli oluyor zaten.
Bu kadar iyi yönleri varken sadece sen kötü tarafına diziyi oturtur isen herkes bunda kasıt arar ve doğalıda budur.
Geçmişi değiştiremezsin ama olduğu gibi gösterebilirsin.

BEŞİKTAŞK

Kahrolsun uyuyunca geçmeyen bazı şeyler..

carsi52

Alıntı yapılan: mdc - Ocak 06, 2011, 20:24:56
Bir sultanın kadın düşkünlüğü neden kötü algılanıyor. O zamanki sosyolojik çevrede 1 tane hatuna bağlı kalmak nasıl karşılanır düşünsenize. Çok ciddiyim bu konuda.

Ben tarihimi sevmiyorum. Herkesin nefret ettiği Yunanlar "kadar" bir faydamız yok dünya insanlık tarihine. Tuvaleti insanlığa armağan etmişiz. aman ne güzel.

En basit örnek.
uzun uzadiya farklı bir konuda bunu tartışabiliriz.

Edit: diziyi izlemedim ayrıca, yorumlar  ışığında düşünceleri aktardım :)

Tarihi sevmediğin bu yorumundan belli zaten.
Ayrıca Tarihi sevmeye gerek yok bazı şeyleri bilmek için..

Tekerlek,İğne,Halı,Kemer,Kilim daha niceleri..

Dünya kadar var 6-7 tane daha aklımda var ama illede çıkar alayını diyorsan araştırım koyim buraya..

mdc

reklamın iyisi kötüsü olmaz.
Tepki toplayıp belki daha çok izleyici kitlesine ulaşacak. Amaçların tarihi öğretmek olduğunu mu sanıyorsun.

kurtlar vadisi 10 sene önce Mehmetçik'ten girip, Kürdistandan çıkmasaydı bu kadar tutunabilir miydi.

Şehrazat kendini 100 binden vermeseydi tutunabilir miydi.

Beren saat her 10 dakikada bir tecavüze uğramasaydı, suçu sorulur muydu ?

genel tv seyircisi için söylüyorum. TV'nin bu halde olmasının nedeni onlardır.
Dizi manyaklığı, şizofrenikçe izlenilen diziler. Ay osman'ı satıyor, allah belanı versin ali kaptan diye diye bu halde. Arz talep meselesi.
Saatlerce tv başında oturup 10 tane diziyi hiç karıştırmadan düzenli olarak takip edenler için starda hayatım dizi başlıyor,
komedi,
komediden öte trajikomik.
halkımız aptal. sana verecek 500 milyar. tek bir günden kaldıracak 3-5trilyon. diyecek birşey yok daha.
HAYATTA BEŞİKTAŞ

Batuhan

'' Ben ki sultanlar sultanı, hakanlar hakanı hükümdarlara taç veren, Allah'ın yeryüzündeki gölgesi ,Akdeniz'in ve Karadeniz'in ve Rumeli'nin ve Anadolu'nun ve Azerbaycan'ın ve Şam'ın ve Halep'in ve Mısır'ın ve Mekke ve Medine'nin ve Kudüs'ün ve bütün Arap diyarının ve Yemen'in ve nice memleketlerin sultanı ve padişahı , Sultan Bayezid Han oğlu Sultan Selim Han oğlu Sultan Süleyman Han'ım. Sen ki Fransa vilayetinin Kralı Fransuva'sın.
Hükümdarların sığındığı kapıma elçinizle mektup gönderip, ülkenizi düşman istila edip, şu anda hapiste olduğunuzu bildirip, kurtuluşunuz konusunda bizden yardım talep ediyorsunuz. Söylediğiniz her şey dünyayı idare eden tahtımızın ayaklarına arz olunmuştur. Her şeyden haberdar oldum. Yenilmek ve hapsolunmak hayret edilecek bir şey değildir. Gönlünüzü hoş tutup üzülmeyesiniz. Böyle bir durumda atalarımız düşmanları mağlup etmek ve ülkeler fethetmek için seferden geri kalmamışlardır. Biz de atalarımızın yolundayız ve daima memleketler ve alınmaz kaleler fetheylemekteyiz. Gece gündüz daima atımız eyerlenmiş ve kılıcımız belimizde kuşatılmıştır. Yüce Allah hayırlara bağışlasın. Allah'ın istediği ne ise olur. Bundan başka haberleri gönderdiğiniz adamınızdan öğrenesiniz. Böyle biliniz. ''

böyle bir padişahtan söz ediyoruz.
Koca hestiy aya bedenem ?

mdc

Tarihi tarih olarak severim, yaşanılanları sevmem. Tabi sevmemem bilmediğim anlamına gelmez. Yanlış aktarım olmasın.

ilk medeni yaşam - antik yunan
matematik - mısır
astroloji - mısır
suyun kaldırma kuvveti - arşimet - filozof, mühendis - yunan
yer çekimi - Sir Newton - ingiliz
matbaa - çin
ilk basit hesap makinası - fransız
Elektromanyetik - alman

osmanlının bunlara benzer yada yakın mesafedeki buluşlarını da senden duymak isterim.
HAYATTA BEŞİKTAŞ

Batuhan

Roketin Mucidi Lagari Hasan Çelebi
*
Kâtip Çelebi'nin geniş bir tarih ve coğrafya kitabı olan " Cihannüma"daki Osmanlı ülkelerine ait bölümler Almanca,Fransızca ve Latinceye çevrilerek batılı coğrafyacılar kaynak teşkil etti.
*
piri reis-dünya haritası.
Koca hestiy aya bedenem ?

carsi52

Ahmed Bin Musa : Mikrobu bulan ilk bilim adamı

Ali Bin Abbas : 1000 sene önce ilk kanser ameliyatını yapan bilim adamı. Kılcal damar sitemini ilk defa ortaya atan bilim adamıdır. Eski çağın en büyük hekimlerinden olan hipokratesin (Hipokrat) Doğum olayı görüşünü kökünden yıktı.

Ali Bin İsa : İlk defa göz hastalıkları hakkında eser veren müslüman bilim adamı.

Ali Bin Rıdvan : Batıya tedavi metodlarını öğreten islam alimi.

Battani : Dünyanın en meşhur 20 astrononumdan biri trigonometrinin mucidi, sinus ve kosinüs tabirlerini kullanan ilk bilgin.

Beyruni : Dünyanın döndüğünü ilk bulan bilim adamı ümit burnu, amerika ve japonyanın varlığından bahseden ilk bilim adamı. Beyruni amerika kıtasının varlığını kristof colomb'un Keşfinden 500 sene önce bildirmiştir. Matematik, Jeoloji, Coğrafya, Tıp, Felsefe, Fizik, Astronomi gibi dallarda eserler yazmıştır. Çağın En Büyük Alimidir.

Cabir Bin Eflah : Ortaçağın büyük matematik ve astronom bilginidir . Çubuklu güneş saatini bulan ilk bilim adamıdır.

Cabir Bin Hayyan :Atom bombası fikrinin ilk mucidi ve kimyanın babası sayılır. Maddenin en Küçük parçası atomun parçalana bileciğini bundan 1200 sene önce söylemiştir.

Cahiz : Zooloji İlminin öncülerindendir. Hayvan gübresinden amonyak elde etmiştir.

Cezeri :İlk sistem mühendisi ve ilk sibernetikçi ve elektronikçi Bilgisayarın babası; oysa bilgisayarın babası yanlış olarak ingiliz matematikçisi Charles Babbage olarak bilinir..

Ebu Kamil Şuca : Avrupaya matematiği öğreten islam bilgini.

Ebu'l Vefa : Matematik ve Astronomi bilginidir trigonometriye tanjant, kotanjant, sekant ve kosekantı kazandıran matematik bilginidir.

Farabi : Ses olayını ilk defa fiziki yönden ele alıp açıklayıp izah getiren ilk bilgindir.

Fatih Sultan Mehmet : İstanbulu feth eden ve Havan topunu icad eden yivli topları döktüren padişahtır fatihin kendi icadı olan ve adı "şahi" olan topların ağırlığı 17 ton ve bakırdan dökülmüş olup 1.5 ton ağırlığındaki mermileri 1 km ileriye atabiliyordu bu topları 100 öküz ve 700 asker ancak çekebiliyordu..

İbni Ebi Useybia : Tıp Tarihi hakkında eşsiz bir eser veren doktor.

İbni Fazıl :  12 asır önce ilk kağıt fabrikasını kuran vezir.

İbni Firnas :  Wright kardeşlerden önce 1000 sene önce ilk uçağı yapıp uçmayı gerçekleştiren alim.

İbnünnefis :  Küçük kan dolaşımını bulan ünlü islam alimi.

Bunun 3-5 katı daha var yeter mi ?