Ana Menü

Ocak’ta Dünya Kupası Olur Mu ?

Başlatan ilhan mansız_melis, Aralık 04, 2010, 15:39:32

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ilhan mansız_melis

2022 Dünya Kupası'nı düzenleme hakkının Katar'a verilmesi birkaç nedenle tartışılıyor. Ülkedeki muhafazakar rejim ve futbol kültürünün gelişmemiş olmasının yanı sıra iklim de endişe konusu.
Katarlı yetkililer, yüksek teknoloji sayesinde, dışarıda hava sıcaklığı 50 santigrat dereceyi bulurken saha üzerinde sıcaklığı 27 dereceye kadar düşürmeyi vadediyor. 1974'te futbolcu, 1990'da teknik direktör sıfatıyla Dünya Kupası'nı kaldıran Franz Beckenbauer ise daha ucuz bir çözüm bulunabileceği görüşünde.
Dünya Kupası geleneksel olarak, ulusal liglerde sezon bittikten sonra, yaz aylarında düzenleniyor. Beckenbauer, Katar'ın iklim şartları nedeniyle bu geleneğin bozulabileceğini öne sürdü.
Alman futbol adamı, "Ocak, Şubat aylarında Katar'da hava sıcaklığı 25 dereceye kadar çıkıyor. Dünya Kupası bu yalarda düzenlenirse büyük ulusal liglerde 2022 planlarının değişmesi gerekecektir ama bu, büyük bir sorun yaratmaz" dedi.
Katar, Dünya Kupası düzenleyen ilk Arap ülkesi olacak. Ayrıca daha önce hiç bu kadar küçük bir ülke Dünya Kupası'na ev sahipliği yapmamıştı. Katarlılar, oylamada Amerika Birleşik Devletleri, Avustralya, Japonya ve Güney Kore'yi geçerek 2022 Dünya Kupası'nı düzenleme hakkını kazanmıştı
28 Mayıs 1994 tarihinde "Kızlar futboldan anlamaz" sözüne tepki olarak doğdum.

Guti ORÇ.

Ocak'ta olması biraz garip ama mantıklı bir çözüm.Asıl merak ettiğim bu kadar muhafazakar bir ülkede alkol vs.. sorun çıkarmayacak mı?

Cem Goren

Alıntı yapılan: Guti ORÇ. - Aralık 04, 2010, 16:09:24
Ocak'ta olması biraz garip ama mantıklı bir çözüm.Asıl merak ettiğim bu kadar muhafazakar bir ülkede alkol vs.. sorun çıkarmayacak mı?
başka bir forumda katardan yazan bi abi var. ordada bu konu gündeme geldi ve o abi'nin mesajını aynen yazıyorum. "yok abi seriat meriat.. kafayi cektim geldim yaticam  kimse karisamiyor..

cok farkli burasi ve Dubai. Suudi Arabistandan'da var bu bolgede seriat sadece. yani onlar 2122'de bile zor alirlar dunya kupasini
altın kapılarımız kan oldu tayfun

Guti ORÇ.

o zaman sorun olmaz heralde cem.benim katar hakkında çok bilgim yok biraz yüzeysel konuştum :D .

Cem Goren

Alıntı yapılan: Guti ORÇ. - Aralık 04, 2010, 16:34:21
o zaman sorun olmaz heralde cem.benim katar hakkında çok bilgim yok biraz yüzeysel konuştum :D .
benimde direk aklıma o geldi zaten hani nasıl olucak falan kaldıki dünya kupasında insanların giyimleride ortada. fazla sexi giyinen bi çok insan var kameraların gözü önünde falan diye ama sorun yokmuş. yoktur yani inşallah :)

Guti ORÇ.

ben direk acaba burda olsa nasıl olur diye düşündüm ki burda olsa bile laf eden çok olur.

Cem Goren

Alıntı yapılan: Guti ORÇ. - Aralık 04, 2010, 17:00:44
ben direk acaba burda olsanasıl olur diye düşündüm ki burda olsa bile laf eden çok olur.
şerrefsizim benimde aklıma geldi. gerçek.