Ana Menü

EURO 2012 Almanya-Türkiye [8 Ekim 21:45]

Başlatan carsi52, Ekim 04, 2010, 20:26:24

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

carsi52

En formda kalecisi mi ? Sabri veya başka birisi kendi takımında oynayamıyor milli takıma alınıyor oynatılıyor!
Diye ortalığı ayağa kaldırıyorsunuz! Tamam bende bazı oyuncular için yapıyorum bunu.

Ama Beşiktaş'ta kendi takımında oynamayan adamlar milli takıma çağırılmayınca en iyi oluyor yine ortalığı yıkıyorsunuz.

En formda kalecisi diyorsun adam Hakan'ın yedeği Beşiktaş'ta..1 kere bile milli maça çıkmamış adamı almanya maçında sahaya sürmek olmaz hele ki Volkan varken.
Bizden alınsa alınsa 11'e aurelioyu alırlar oda tecrübe diye.
Zaten Beşiktaş'tan Necip,Aurelio,İsmail başkada çağırıcak oyuncu Beşiktaş'ın 1.kalecisi Cenk olsa birde Cenk derim.

Mesut'a gelince adam alman daha neyin peşindesiniz anlamıyorum.
Bölünür senin için uykular!

TurkishTank

gecmisten gelen kultur fark'i var...dolayisiyla skor bord'a yansidi....
imza dedigin boyle olur...

Saygilar, @hmEt

carsi52

Ayrıca mesut mesut diyenlerin Tümere laf etmeye hakkı yok  :D

Sahip çıksaydık adama kazandırsaydık takıma tümer para için gittiyse mesutta para için kariyer için almanyayı seçti.

Aynı olay.

Banucan

evet mesut bencede doğru olanı yaptı kariyeri için
bi yanım (milli yanım) milli takımı seçmeliydi diyor
öteki yanım(realist yanım) doğru kararı verdi diyor
FEDA

Cem Goren

ALINTIDIR...

Kimse bana bu yazımdan dolayı milliyetçilik mavraları falan okumasın arkadaş...

-Sabri şu memlekette solbek pozisyonunda en kötü solbekten daha kötü solbektir. Buna karşılık Türkiye'nin en formda ve dönüşümlü olarak en fazla forma şansı bulan solbekleri (İsmail'i form durumu olarak ayrı tutsak da) İbrahim ve İsmail kadroda yoklar. Müller'in kaç kez geldiğini bir yere kadar sayabildim, sonra bıraktım.

-Sırf 'şampiyon takımın kaptanı milli formayı giysin' diye milli takıma alınan Ömer Erdoğan'ın ikinci baharının Bursaspor'la sınırlı kaldığını gördük, geçmiş olsun. Toraman'ın ölüsü bin tane Ömer, 500 tane Servet ederken bu defansla çıkarsan Berlin'de herşey müstehak. Hatırlatmak isterim; 15 yıl Beşiktaş forması giyip kaptanlığını yapmış olan Samet Aybaba'ya milli olma onuru bir kez dahi, sembolik olarak dahi yaşatılmamıştır. Ömer Erdoğan? Geçiniz...

-Hiddink Özer'in kaç maçını izledi de Almanya gibi bir deplasman maçında ilk 11'de başlattı? Bugün Özer yerine Nihat aynı futbolu oynasa ''Takımında şans bulamayan adam milli takımda nasıl elini kolunu sallayarak şans buluyor?'' diyecek olan basın bu konuda ne diyecek?

-Türk Milli Takımı'nı desteklemeye giden taraftarlar... Yıllar boyunca elinize geçebilen ve geçebilecek sınırlı fırsatlardan birini yakalamış, milli takıma olan hasretinizi gideriyorsunuz. Hasretle haseti niye birbirinden ayırmıyorsunuz? Barnebau'ya Madrid formasıyla ayak basabilecek daha kaç Türk asıllı futbolcu göreceksiniz ki Mesut'u yuhluyorsunuz? Türk Milli Takımı'nı seçip de Emre'nin, Arda'nın arkasında yedek oturur muyum diye mi düşünseydi o kalibrede bir adam? Adam futboluyla verdi cevabını. Hayırlı olsun, helal olsun.

-Volkan dallamasının yediği üçüncü golü (önce hatalı degaj, sonra bacak arası) Hakan ya da Cenk yese bugün vatan hainiydi, farkındayız.

Sözün özü, bu zihniyet devam ettikçe milli maçlar benim için haftasonu Beşiktaş maçı izlememi engelleyen bir parazitten öteye geçmeyecektir. İnsanları milli takımlarından soğutan düzenin dümeninde oturanlara selam eder, Almanya'nın siyah şort-beyaz forma kombinasyonuna sevgiler sunarız.

Benim milli takımım da Beşiktaş arkadaş.

Hadi hayırlı işler.
altın kapılarımız kan oldu tayfun

beckyZWICKY

kendimi onun yerine koyuyorum;

Ben Boşnağım,boşnak asıllı bir Türk'üm.

Bosna futbolda bir almanya gibi olsa bile;

Ben burda yaşadım burda yaşıyorum burda öğrendim hayata dair herşeyi gelenekleri adetleri alışkanlıkları bile buraya göre.. Ben kendimi türk'lüğe cok daha yakın görüyorum.. Futbolcu olsam ve seçim hakkım olsa Türkiyeyi seçerdim mutlaka(Tekrar diyorum bosna futbolda almanya gibi olsa bile)

Ben bu konuda mesuta asla kızamam.. bence kendince doğru olanı yaptı Keza kariyeri içinde doğru olanı buydu..

Herşeyi orda olan herşeye orda sahip olan orda yaşayan orada büyüyen birine bu konuda kızmak biraz haksızlık olur gibi geliyor.
tutmam gereken bir matemim var, hislerim var.

unutmam gereken..

ERHUN

Alıntı yapılan yazı gerçekten mükemmel. Aynen katılıyorum. "Bu zihniyet devam ettikçe milli maçlar benim için haftasonu Beşiktaş maçı izlememi engelleyen bir parazitten öteye geçmeyecek. Benim milli takımım BEŞİKTAŞ."

saldır beşiktaş

Berbat bir futbol ve sonunda gelen mağlubiyet gayet normal.

Almanya fazla kasmadan kendini yormadan 3 attı bize.
Servet-Sabri ve hatta Ömer erdoğan gibi topçularla işin yürümeyeceğini bir kez daha gördük.

Mesut profosyonel bir oyuncu onun tercihini kimsenin sorgulamaya hakkı yok.
İstediği ve mutlu olduğu yerde.

"Kariyerim boyunca 9000'den fazla başarısız atış yaptım, 300'den fazla oyun kaybettim, 26 kez oyun kazandıracak atışı ıskaladım. Çabaladıkça başarısız oldum, başarısız oldukça çabaladım. İşte başarımın sırrı." Michael Jordan

ilhan mansız_melis

Bu kadar berbat bir Milli Takım...

Bu kadar saçma bir kadro seçimi...

Özer fenerde ne yapmış da ilk 11'de başladı hatta o gerizekalıyı 90 dakika izlemek zorunda kaldık.

Yazık diyorum sadece.Ha bir de Mesut'u ıslıklıyanları ben de ıslıklıyorum.

Ayrıca Servet sahanın en iyisiydi belki de.
28 Mayıs 1994 tarihinde "Kızlar futboldan anlamaz" sözüne tepki olarak doğdum.

IL Capitano

Mesut konusu niye bu kadar tartisiliyor anlamiyorum. adam secmis orda oynuyor. yok Turk milli takiminda oynasaydi realdi oynarmiydi filan sacma seyler bunlar cunku öyle bir seyi hic bir zaman ögrenemiyecegiz..öyle bir olasilik yok.

ayrica isi "vatan millet sakarya" edebiyatina vurmaya gerek yok cunku Turk milli formasini giyip kosan cikolata renkli etiyopyali kosucularimiz var bizim. onlar tamamen para icin milli formamizi giyiyorlar.
Inadina Gülümse Hayata : Biz ATATÛRK Gencleriyiz !!!....

NoPasaran

Ben nedense Hiddinki sadece geçici gelmiş gibi görüyorum..

Sanki çok sallamıyor gibi..

Aşk bu Aşk !

volkanca.net

carsi52

ben maçı alman kanalından izledim. almanyada okuyorum yani almanya dogumlu değilim.

burda türkler sevilmiyor arkadasım.haklı haksız çok nedeni var bunun.Türkiye'de milli maçlar buradaki gibi izlenmiyor.burda futbol sadece futbol değil yani insanlar bari milli takımla gülelim diyor.

ben asıl mesutu bu yüzden anlayamıyorum. arkadas bu almanları görüp nasıl onları seçebiliyorsun. ayrıca ben türk vatandaşlarımızın yuhalamasını çok normal karşılıyorum.

alman zdf televizyonu 15 sn kadar trübünde açılan bir pankartı gösterdi. pankartta yabancılar ülkenize geri dönün yazıyordu.
dünyanın en faşist toplumudur almanlar muhtemelen. bunu dile getirmezler yasaktır ama hepsi ırkçının babasıdır.

o yüzden mesutu sevmiyorum tıpkı mülleri sevmediğim gibi... yani futbolunu begenmediğim için sevmiyorum...mesut türk değil almandır.başarılı olsun olmasın beni pek enterese etmez yani...

ALINTIDIR..

Adamların ne çektiğini bilmeden herkez sallıyor insanlara.

IL Capitano

aynen bencede . hele hele hayatinda TC sinirlarinin 1 cm disinda bulunmamislar en cok sallayanlar. hani o ultra milliyetci Turkler ama ne hikmetse elin siyahi afrikalilarina o hani Mesutun giymedigi milli takim formasini laik görenler ve tek kelime etmiyenler.

o yazidaki arkadasi zorla Almanyaya göndermemisler. istiyorsa geri dönsun kardes..birden Hakan Sukurun torinodan geri döndugu zaman aklima geldi, niye geri gelden Hakan; insanlar orda pek imanli degildi ayak uyduramadim.

almanlar her zaman asiri milliyetci olmusdur, bu bugunun olayi degil ki..

Mesut secimini yapmis, geri kalan herkese susmak kalir.

carsi52

Abi zaten mesut'a hain diyen fazla insan yok.
Mesut gözümüzde alman deniliyor benim gözümdede öyle alman adam.

Ama mesutçular kendini avutuyor madridde bizi gururlandırıyor felan filan adam alman yahu seni ne gururlandıracak ?
Almanya-Türkiye maçı var adam gol atınca ayağa kalkıp sevinenler var birde ekrem dağ çaksın milli takıma diyenler var.
Real Madrid maçında mesutu desteklersin anlarım ama Türkiyeye karşı desteklemek nasıl bir iştir ya.Mesut daha büyük Türkiyeden onlara göre.

Gurbetçilerin yuhlamasına gelince o yuhlayan insanlara tercih hakkı sunsalar çoğu Türkiyeyi seçer ve almanların Türklere neler yaptığını bile bile mesutun almanyayı seçmesini ıslıklıyorlar.İyide yaptılar azda olsa içi sızlamıştır belki Mesut'un..

IL Capitano

Kaan kendi acimdan söylersem kardesim, ben milli takimdan maalesef haz almiyorum, buda fatih terimin sucu. yillarca besiktaslilara iskence etti.itici haliyle, herseyi benim bilirim godfather ayaklariyla bitirdi bizi.  ve benim Besiktasli olan bir suru arkadasimda ayni seyleri hissediyor. dun belki de aylar, yillar sonra kendimde ay-yildiz heyecani buldum ve televizyonun basina oturdum. simdi teknik,taktik konulara girmeden kisaca söyle diyebilirim, super bir hayal kirikliligi var. neyse konu dagilmasin. mesut konusuna gelince keske oturup bir gun bir röportajda söyle icini dökse Mesut.