Ana Menü

Yılın Futbolcusu Rooney

Başlatan CR7, Nisan 26, 2010, 12:31:47

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

CR7

Sakatlığı nedeniyle sezonu kapatan Manchester   United'ın İngiliz yıldızı Wayne Rooney, Premier Lig'de her yıl   geleneksel olarak düzenlenen ve Profesyonel Futbolcular Birliği'nin   oylarıyla belirlenen yarışmada zirveye çıkan isim oldu.
Bu sezon toplam 42 resmi maçta 34 kez fileleri havalandırarak   kariyerinin en parlak yılını geçiren Wayne Rooney, Didier Drogba, Carlos   Tevez ve Cesc Fabregas'ı geride bırakarak Premier Lig'de yılın   futbolcusu seçildi.
24 yaşındaki futbolcu yaptığı açıklamada şunları söyledi:
"Bu ödülü kazanmak muhteşem bir duygu çünkü futbolcuların oylarıyla   belirleniyor. Büyük bir onur ve gerçekten çok gururluyum. Ben oyumu   Drogba'ya, genç oyuncu için de Fabregas'a verdim. Dürüst olmak gerekirse   en iyi genç oyuncu adayları arasında yer almama da şaşırdım çünkü bunu   yıllar önce kazanmıştım.
Bu sezon çok gol attım ve bunun ötesinde oynadığım oyun da iyiydi.   Kesinlikle en iyi sezonumu geçirdim ve çok memnunum. Ancak şampiyon   olursak bunu mutlu şekilde tamamlayabilirim."
Nisan ayında yaşadığı üst üste yaşadığı sakatlıkların ardından son   olarak da Perşembe günkü antrenmanda kasığından problem yaşayan   Rooney'nin sezonu kapadığı açıklanmıştı.
2006'da Liverpool kaptanı Steven Gerrard'ın ardından bu ödülü   kazanan ilk İngiliz futbolcu olan Rooney, "Dünya Kupası'na kadar   iyileşeceğim, bundan yana hiçbir endişe yok. Manchester United'a   geldiğimde 2005 ile 2006'da en iyi genç oyuncu ödülünü aldığımı   hatırlıyorum. O zamanlar yılın en iyi futbolcusu seçilenleri gördükçe,   benim de bunu başarmam gerekiyor diyordum" dedi.
2 kere Cristiano Ronaldo ve 1 defa da Ryan Giggs'in ardından üst   üste 4. sezonda da yılın en iyi futbolcusu Manchester United'dan   seçilirken, yılın en iyi genç oyuncusu ise Aston Villa'da forma giyen 24   yaşındaki ortasaha James Milner oldu.
Premier Lig'de yılın en iyi 11'i ise şu şekilde gerçekleşti:
Kaleci: Joe Hart (Birmingham)
Defans: Branislav Ivanovic (Chelsea), Thomas Vermaelen (Arsenal),   Richard Dunne (Aston Villa), Patrice Evra (Man Utd)
Ortasaha: Cesc Fabregas (Arsenal), James Milner (Aston Villa),   Darren Fletcher (Man Utd), Antonio Valencia (Man Utd)
Forvet: Wayne Rooney (Man Utd), Didier Drogba (Chelsea).
Hazırlayan: ÖZGÜR İNCE

:ok :ok :ok
artık iddaa tahminleri de var
"Tanrı her şeyi görür. Kimse hakkında kötü düşünmeyin" LeBron James
(Cavs'in 55 sayı fark yediği LaL-Cavs maçı sonrası)

NoPasaran

Süper oynuyor ama seyredemiyoruz..

Spormax :ban
Aşk bu Aşk !

volkanca.net