Ana Menü

Okur: "Çok heyecanlıyım"

Başlatan eRe, Şubat 15, 2007, 17:13:53

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

eRe

18 Şubat'ta Las Vegas'ta düzenlenecek olan ve Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi'nin (NBA) en iyi oyuncularının boy göstereceği All-Star maçına seçilen milli basketbolcu Mehmet Okur, duygularını İHA aracılığıyla duyurdu.

NBA takımlarından Utah Jazz'de forma giyen ve bu sezon oynadığı başarılı basketbolla adından sıkça söz ettiren ardından da All-Star'a seçilerek bu alandaki ilk Türk basketbolcu unvanını kazanan Mehmet Okur, All-Star'da bir çok yıldız basketbolcuyla birlikte oynayacak olmanın kendisini çok gururlandırdığını söyledi. Utah'ın Cleveland Cavaliers'la yaptığı ve 99-98 kazandığı maçtan sonra konuşan Okur, "All-Star takımında yer almak beni çok mutlu etti, heyecanlandırdı. Dünyanın en iyi organizasyonu olarak adlandırılan NBA'de tüm yıldızlarla beraber aynı kategoride anılmak, onlarla beraber aynı sahaya çıkmak beni çok heyecanlandırıyor. Hem kendimi hem Türk basketbolunu hem de Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek için orada olacağım. Çok heyecanlıyım, heyecan verici bir olay" dedi.

"Milli takımda oynamam demedim"

Milli basketbolcu geçtiğimiz yıl milli takımda yaşadığı sorunlar nedeniyle kendisine yöneltilen eleştirilere de cevap vererek çarpıcı açıklamalarda bulundu. Okur, "Belimde geçen sezon problem vardı. Bütün sezon belimdeki ağrılarla oynadım. Türkiye'ye gelince de ağrılarım devam etti. Ben hiçbir zaman milli takımda oynamayacağım demedim. Verimli olamayacağımı söyledim. Çünkü, ağrılarım devam ediyordu, yürüyemez hale gelmiştim. Bunu, gerek içerde gerek dışarıda, insanlar yanlış algıladı. Ben her zaman söylüyorum elimden geldiği kadar milli takımda oynamaya devam edeceğim. Bu, basketbol hayatımı bitirene kadar devam edecek. Sağlıklı olursam milli takımda da ülkemi en iyi şekilde temsil etmek istiyorum" diye konuştu.

Hedefimiz play-off

Utah'da geçirdiği başarılı sezona ve son maçlarda gösterdiği başarılı performansa da değinen milli basketbolcu, "Carlos Boozer'ın sakatlığından sonra, herkes elinden gelen her şeyi yaptı üst üste galibiyetler aldık. Ben de son yedi maçta onun pozisyonunda ve onun rolünde oynadım. Elimden gelen her şeyi yaptım ve çok güzel iki hafta geçirdim. Galibiyet serisine devam ettik. Utah'taki hedefimiz, öncelikle play-off'lara kalıp başarılı olmak. Play-off'larda saha avantajını ele geçirip yolumuza devam etmek istiyoruz. Play-off'ları hak ettiğimizi düşünüyorum" dedi.

Kendisini örnek alan Türk basketbolculara önerilerde de bulunan Mehmet Okur, "Türk basketbolcular hiçbir zaman yılmasınlar, kendilerine hedef koysunlar ve her gün biraz daha kendilerini geliştirsinler. Böylece belirledikleri hedefe ulaşırlar. Bana destek veren Türkiye'de beni seven herkese teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonra da bu desteklerini esirgemezler" şeklinde konuştu.

"Formamı Utah salonunda asılı görmek istiyorum"

Konuşmasının sonunda kariyer hedefini açıklayan Okur, "İlk hedefim olan şampiyonluğu, NBA'de yaşadım. Şimdi dünyanın en büyük yıldızlarıyla All-Star'da aynı sahayı paylaşmak çok güzel. NBA'de uzun yıllar forma giymek istiyorum. İnşallah bu Utah Jazz olur. Umarım kariyerimi bitirdiğimde formamı Utah'ın salonunda asılı görürüm" dedi.

Kaynak : İHA
www.erdemeksi.com
www.facebook.com/erdemeksifotografcekimleri
www.instagram.com/erdem_eksi
www.istockphot[edit]om/erdemeksi

Non Mollare Mai

Helal olsun sana.. Gururumuzsun..
edit

Timurlenk

inşallah sayılarınla mvp olacaksın.

uykusuz geceler başlıyor önce all star haftası ardından play off maçları.

bu arada forza Miami ;D ;D ;D