Ana Menü

Kaan Kural Röportajı (alıntı)

Başlatan CR7, Şubat 03, 2010, 20:18:01

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

CR7

[size=130%]Jordan : Öncelikle merhaba Röportaj teklifimi kabul ettiğiniz için çok teşekkür ederim. Bize biraz Kaan Kural'ı anlatır mısınız. ?
[/size]

[size=130%]1974Ankara doğumluyum. İlkokulu Ankara Koleji'nde okudum. Orta-lise RobertKolej. Üniversite ise Boğaziçi. Daha sonra tesadüfler ve Yiğiter Uluğsayesinde medyaya girdim. Giriş o giriş. 1999-2000 arasında bir filmşirketi kurduğum dönem dışında 1996'dan beri medyanın içindeyim.

Jordan: Galatasaray' ın şu anda içinde bulunduğu durumu nasıl değerlendiriyorsunuz ?
Kaan Kural: İdari açıdan felaket. Bence Cemal Nalga skandalından sonra kümedüşürülmeliydi. Olmadı. Eyyamcı Federasyon yapamadı. Daha sonra cezanınazaltılması ise tam rezalet. G.Saray yönetiminin de ilk anda gösterdiğidik duruş bence ardından ikiyüzlülüğe dönüştü. Önceleri "her cezayarazıyız" diyenler, hemen gereğini yapıp suçluları kovan, sorumlulukgereği istifa edenler sonra biraz durum soğuyunca çark etti. NurGencer'in önce göreve getirilip sonra alınması tam komedi. Şimdi herkesTurgay Demirel'le kanlı bıçaklı olan Gencer'in 5 puan iadesi içinkurban edildiğini iddia ediyor. Hele hele Mümtaz Tahincioğlu'nun cezaindirimi sonrası "Takımımız başarılı oyunu ile bu indirimi hak etti"dedi. Demek ki yarın lig lideri olduğu için Efes hakem satın alabilir,lig ikincisi F.Bahçe Ülker sahte lisansla 8 yabancı oynatabilir. Onlardaha başarılı sonuçlara bakarsak eğer. Bu tip şeyler büyük camialarayakışmaz. Bir sene kümede oynamak değil, böyle küçük hesaplar, dikolmayan duruşlar kulüpleri asıl yıpratır. Gerçi Türkiye'de spordünyasının geldiği noktada güçlü her zaman haklı olduğu için bu tipdeğerler çok değişti. Yazık.
Teknik açıdan ise izlemekten en keyifaldığım takım. Cem Akdağ'a zaten büyük saygım vardır. Türkiye'nin enyenilikçi koçu olduğunu düşünüyorum. Kendini yenilemekten hiççekinmeyen, tersine basketbolda hep bir adım önde olmaya inanan biri.Bugün herkes başarılı yeni formülleri uygulayarak/kopyalayarakilerliyor. Mesela şutör 4 numaralar, en az 3 iyi pasörle sahada kalmakgibi 5-10 yıl önce pek kullanılmayan düzenler artık başarının anaformülleri. Akdağ bunu bir adım ileri götürerek en modern oyuna nasılkeşfedilmemiş bir yenilik getiririm diye bakıyor. Yani en moderni alıpişin araştırma-geliştirme alanında çalışarak daha verimli basketboluarıyor. Çok iyi bir koç ama onu farklı kılan araştırmacı ve cesur kaşifruhu. Egosu da düşük olduğu için herkesi dinleyip, herkesten fikiralabiliyor.
Oynattığı basketbol da ortada. Ligin en keyif verentakımı. Öyle bir travmadan sonra köklü bir değişimle Litvanya takımıyarattı neredeyse. Evren Büker'i ligin en önemli yerli dış oyuncusuhaline getirdi. Evet şu anda bence ligin en iyi dış Türk oyuncusuEvren. Evren-Can-Jasaitis-Rancik-Wilkinson beşi ligin en yüksekbasketbol aklı olan beşi olabilir. Keşke Milli Takım'ın başına gelseAkdağ. Bayan Milli Takım'a çağ atlatmıştı. Erkek takımını çağdışılıktankurtarsa yeter.

Jordan : Galatasaray'a kaç numaraya takviye gerekli ?
Kaan Kural: İçeriye. 4 veya 5 olabilir. Zaten o iki pozisyonun rolleri karışıyorbu yapıda. Oyun aklı yüksek pasör-şutör bir uzun çok büyük artı olur.Rancik-Wilkinson ikilisinin biraz daha kalıplısı. Mesela Lavrinoviçikizlerden biri. Daha homojen bir uzun rotasyonu olur. ElbetteWashington yerine de daha aklı başında biri olsa tadından yenmez.

Jordan : Avrupa' da finale kadar gidebilir mi Galatasaray ?
Kaan Kural: İmkansıza yakın. Ama seneye travmalarını atlatmış, 1-2 doğru takviyeile güçlenmiş, Akdağ'ın değişimini benimsemiş bir takımla Final Eightgerçekçi bir hedef olur.

Jordan : Futbolda çuvalla para harcanırken basketbol şubesinde neden komik rakamlar konuşuluyor ?
Kaan Kural: Ekonomi meselesi bu. Futbol yayın hakları 400 milyon dolarken,basketbol 5 milyon dolar. Futbolun gelirleri ile basketbolun gelirleriarasındaki farkla alakalı bu. Basketbol şubesinin de 50 milyon dolargeliri olsa gider Smodis, Diamantidis, McIntyre falankovalayabilirsiniz. Çok doğal bir şey bu.

Jordan : Galatasaray'ın play off şansı nedir ?
Kaan Kural: Bu basketbol sürerse yüksek. Ancak 8'de kalıp Efes'e toslamak pek hoşolmaz herhalde. Sanırım tüm G.Saray taraftarının rüyası da 7 olupF.Bahçe ile oynamaktır. Ama 7 olmak zor gibi. 8 daha gerçekçi birhedef. Kimbilir belki F.Bahçe 1'e çıkar.
[/size]

[size=130%]Jordan: Basketbol'da yorumculuk dışında, idari anlamda bir çalışma içindeolmayı düşünüyor musunuz ? Milli takım ya da bir klüp takımında..
Kaan Kural: Hayır. Benden yönetici olmaz. Hayır diyebilmeyi bilmek, gerektiğindezor kararları alabilmek gerekir. Ben beceremem onu. Sakatlananoyuncunun sözleşmesini uzatma zamanı geldiğinde ona "kusura bakma"diyemem mesela. Ya da ne biliyim oyuncunun ücreti gecikirse yüzünebakamam. Yöneticilik bana göre değil.

Jordan : Lig'de en iştahlı oynadığını düşündüğünüz takımlar hangisi ?
Kaan Kural : G.Saray, Erdemir. Mali problemlere kadar Beşiktaş da böyleydi.

Jordan: GS'a verilen ceza ligin 20 haftası verilseydi gene 20 maçta hükmenmağlup mu edilirdi GS yoksa bu tarz cezalar için hükmen mağlubiyetyerine puan silme cezası verilse daha mantıklı ve hukuki olmaz mıydı?
Kaan Kural: Ceza vermeyi bilmeyen bir disiplin kuruluna sahibiz. Tebrikler.Yasayı bilmeyen hakimlerin elinde basketbolumuz yani. Benim fikrimaynı. Küme düşmeliydi G.Saray. Yok düşürmüyorsanız, uygun ceza neyseverirsiniz. Benim düşüncem küme düşme olmayacaksa oynanan maçlar tesciledilmeli (çünkü sonuçta normal koşullarda oynandı) ama G.Saray'ın 20puanı falan silinmeliydi. Ama kurallar puan silmeye izin vermiyormuş.Tahkim o yüzden bozdu zaten kararı. Yani puan cezasının iptali asildendeğil usülden yapıldı. Kurallarda olmayan bir cezayı vermiş disiplinkurulu. Bu hatadan sonra disiplin kurulunu disiplin kuruluna vermeklazım aslında.

Jordan : Siz türk milli takımını kursanız ilk 12'ye ve ilk beşe hangi oyuncuları alırdınız ?
Kaan Kural : İlk 5:
Kerem Tunçeri
Evren Büker
Hidayet Türkoğlu
Ersan İlyasova
Mehmet Okur

Yedekler:
Ender Arslan
Engin Atsür
Sinan Güler
Ömer Onan

Kaya Peker
Ömer Aşık
Oğuz Savaş

Jordan : Hastasıyım bu oyunun diye harika bir kitap çıkmıştı sizin kaleminizden .Bunun devamını getirmeyi düşünüyor musunuz. ?
Kaan Kural : Evet inşallah yakında.
[/size]

[size=130%]Jordan: Her Orlando maçı oynarırken söylediğiniz "4 Şutör kısa ve 1 tampivot" sisteminin bir kaç yıl içinde NBA'de her takım tarafaındanyapılacağını söylüyosunuzr.Bu doğru mu?
Kaan Kural: Dünya oraya gidiyor. Bugün basketbolun en modern ve en verimlioynandığı yer Avrupa Ligi. Bakın orada 4 şutör, 1 hareketli sağlam uzunformülü var. Üstüne 3 pasör şart yan kuralını ekleyebiliriz. Orlando oyan kural nedeniyle bu sene zorlanıyor. Basketbolda daha verimli olandüzen bu.
[/size]

[size=130%]Jordan : Yapılan her akrobatik hareketten sonra yaptığı "Oğaaanüstü smaç!" tepkinizi değiştirmeyi düşünüyor musunuz. ?
Kaan Kural: Bilmem. O biraz anlık mesele. Hep ağzıma o geliyorsa öyle devamederim. Ama bazen alışkanlıklar değişiyor. Hiç düşünmedim üzerinde.
[/size]

[size=130%]Jordan: Batıda Houston Rockets, Sacremento Kings, Oklahoma City Thunders,Doğuda Charlotte Bobcats, Miami Heat ve Atlanta Hawks takımlarınıngeleceğini nasıl görüyorsunuz ?
Kaan Kural :Oklahoma City yıllarca üst sıralarda olacak. Orada harika bir çekirdekve ona doğru eklemeleri yapacağından emin olduğunuz bir yönetici var.Ancak geri kalanlar için durumu yapabilecekleri hamleler belirlergeleceklerini. Kadroları bu yaz sonrası tam şekillenmeden öngörü yapmakzor. Eğer kadrolar aynı kalırsa Atlanta favorilerin bir adım altındakien önemli tehdit olur. Diğerleri ise ancak sürpriz kovalar.
[/size]

[size=130%]Jordan : Montepaschi Siena hep düşük bütçeyle Euroleague'de final-four'mu yapacak? Bunun sonu yok mu?
Kaan Kural: Hep yapamıyorlar ki. Son 10 yılda 2 kere yaptılar. Ha elbette bu dabüyük başarı. Ama doğru yere harcanan para, sağlıklı, uzun solukluorganizasyonun olumlu sonuçları Siena'nın başarısı. Final Four değilbelki ama hep son 8'e kalıp play-off yapıyorlar. Keşke Türk takımlarıda biraz örnek alsa.
[/size]

[size=130%]Jordan: Kendiniz Garnett'in sezonu bitiremeyeceğini söylemiştiniz. Hala bugörüşünüz devam ediyor mu? Ayrıca bir Boston taraftarı olarak takımıngeleceğini nasıl değerlendiriyorsunuz ?
Kaan Kural: Garnett eskisi gibi değil. Sezonu bitirse bile artık hiç eskisi gibiolamayacak bence. Mesela yine 10 maç kaçırdı. Takımın geleceği de çokkaranlık. 2-3 seneye Perkins-Rondo temelli bir takım kalacak. Gerikalan kadro çok yaşlandı.
[/size]

[size=130%]Jordan : Cemal Nalga olayından sonra, Ntv'de yaptığınız yayında çok sert konuştuğunu düşünmüyor musunuz ?
Kaan Kural: Düşünmüyorum. Az bile söyledim. Sert-taraflı konuştuğumu düşünenlerolayları ve kişileri terse çevirip okusun aynı sözleri. Mesela bunlarıyapan F.Bahçe veya Efes olsaydı, ben aynılarını söylesem yine sertbulurlar mıydı? Geçen sene final serisinden sonra da "F.Bahçe dahakapatmayla kurtulmamalı. Puan silinmesi türü daha ağır yaptırımlaryapılmalı" demiştim. Ben sporun çok kirlendiğini düşünen ve açıkçasıceza konusunda çok sert fikirleri olan biriyim. Bugün spordakikirlenmeye karşı "sıfır tölerans" politikasından yanayım. Geneldehümanist olduğumu düşünürüm ama bu konuda faşistin kralıyım...
[/size]

[size=130%]Jordan: Yıllardır Türk Basketbolu ve Milli takımımız bizleri 2010'ahazırlanıyoruz bahanesiyle bizi uyuttular. 2010 bittikten sonra yenihedef ne olacak ?
Kaan Kural : 2020 var, 2030var... Komik valla. Konuşsam tesiri yok, sussam gönül razı değil. 2010geçse de Tanjeviç'den kurtulsa şu ülke. En değerli basketboljenerasyonlarımızı harcadı. F.Bahçe'nin atılım yaptığı, doğruyönetildiği en değerli kadroları harcadı. Geçen yıllar ve boşa gidenkaynaklar bir yana kalıcı hasarlar da bıraktı. Gitsin de bir an evvelyaralarımız sarmaya başlayalım.
[/size]

[size=130%]Jordan : Ülker'in aslan payını Fener'e sus payını Bjk ve Galatasaray'a aktarmasını nasıl değerlendireceksiniz ?
Kaan Kural: Parayı veren düdüğü çalar. Eğer bu kadar rahatsızsa G.Saray veBeşiktaş bu sponsorluğu kabul etmemeliydi. Ha eğer kabul etmişse bunasus payı demek ayıp. Bugün şubenin harcamalarının büyük bölümü buparalar sayesinde yapılıyor. Jasaitis'i, Evren'i, Cevher'i, Chatman'ıalkışlayıp Ülker'e sitem etmek olmaz. Tersine minnettar olmak gerekir.Kimseye de "Ona neden çok verdin?" denemez. O verenin takdiri.Sponsorun daha iyisini bulursunuz. Geçen zamanda verdikleri destekleriçin teşekkür eder yolları ayırırsınız ama şu anda takımı ayakta tutanmaddi kaynağa burun kıvırmak hiç hoş değil.

Jordan : Murat Kosova ile nerede ve nasıl tanıştınız ?
Kaan Kural : 2000 Final Four'u sırasında Selanik'te. NTV canlı yayınında Final Four'u değerlendiriyordum.

Jordan : İleride Basketbol Antrenörlüğü yapmayı düşünür müsünüz ?
Kaan Kural : Hayır. Onu da beceremem ki.

Jordan : Türkiye Beko Basketbol Ligi'nin en kaliteli yerli ve yabancı oyuncusu sizce kim?
Kaan Kural : Kaya Peker-Roko Ukiç

Jordan: Acaba Nba'e Sh[kufur otomatik editlenmistir] Fiziğinde, ve o'nun kalitesinde bir oyuncu gelir mi? 39 yaşında olmasına rağmen aldığı süreye göre yaptığı istatistiklerçokta kötü değil.
Kaan Kural : Gelir neden gelmesinama basketbolda artık öyle ağır oyunculara pek fazla yer kalmadı.Basketbolda artık güçten daha fazla çabukluk üstüne kurulu. Daha çabukadamları güçlendiriyor takımlar. 10 yıl öncesinin topu sırtı dönük alıpgeri geri iterek giden uzunları kalmadı. Artık uzun topu alır almazyardımlar, driplingi rahatsız eden kısalar üşüşüyor topa. Artık LeBrontipi oyuncular göreceğiz daha çok. Hem hızlı hem güçlü. 2000'deki Sh[kufur otomatik editlenmistir]de öyleydi aslında.

Jordan : Bursa'nın basketbol adına neler yapması lazım ? Oyak Reno ve Tofaş'ı Nasıl buluyorsunuz ? Bursa'ya salon lazım mı ?
Kaan Kural: Bursa'nın her şeyden önce daha büyük hedefler için daha büyük bütçeyeihtiyacı var. Ama her şey şampiyonluk değil. Yıllardır Türkiye'ninbasketbolcu fabrikası oldu Bursa. Buna devam etmesi bile fazlasıylayeterli. Ama taraftar açısından 2000'lerin Tofaşı hayali için en önemlifaktör para.

Jordan : Furkan Aldemir hakkındaki düşünceleriniz nelerdir ? Kendisinde Nba potansiyeli görüyor musunuz?
Kaan Kural: Furkan'ın pek çok önemli özelliği ve eksiği var. Ancak onu yaşıtırakiplerinden ayrı bir yere koyan, özel kılan "coil" denilen, zıplamakiçin dizleri kırıp yaylanmaya ihtiyaç duymayan bir oyuncu olması. Bununne önemi var derseniz, herkesten önce sıçraması anlamına geliyor bu.Keza zıplayıp yere indikten sonra ikinci kez sıçramalarda herkestenönce davranması demek. Daha rakipler reaksiyon veremedenyükseliveriyor. Bunun avantajları sınırsız. İlk adımı çabuk oyuncununönemi malum. Bu ilk adımda rakibinden sıyrılan oyuncular gibi ilksıçramada herkesten önce yükseliyor. Bu akılalmaz bir avantaj. Boyu vsher şeyi var. Ama tabi ham. Potansiyeli NBA evet ama bunu ne kadarparkeye koyabilecek asıl belirleyici olan o.

Jordan: Acaba Efes Pilsen'in sorunu ne ? Bu kadar güçlü kadroya rağmeneurolig'te zar ,zor top 16'ya kaldılar. Ve Efes grupta neler yapar,Popovic'in gelmesinden sonra gruptan çıkma şansları oluştu mu ?
Kaan Kural: Kötü kadro kuruldu. Esnek değil kadro yapısı. 2-3 numara dolu ama 4yok. Daha doğrusu çabuk ayaklı bir 4 numara yok. Boşa harcanan birbütçe. Resmen çöpe atılan kaynak. Bu kadroyu kuranların suçu tamamen.Aynı bütçeye çok ama çok daha dengeli, esnek bir kadro kurulabilir,Siena ölçeğinde bir oyun oynanabilirdi. Top16 grubunda bence 1galibiyet alır Efes. 1 fazla veya 1 eksik olur en fazla. Popoviçyetmez. Mesela gündeme gelen Hervelle-Nachbar takası olsa pek çoksoruna merhem olurdu. Ama o bile yetmezdi kanımca.

Jordan: Günlük hayatınızda neler yapıyorsunuz ? Bütün gün nba mi takipediyorsunuz, nba hakkında bu kadar bilgiye nasıl sahip oldunuz ?
Kaan Kural: Günde 2-3 saat NBA'le ilgili kaynakları okuyorum. Ama onun dışındaherkes gibi geziyorum, oyun oynuyorum, televizyon izliyorum. NBAbilgisi de yıllardır düzenli olarak izleme ve okumaya dayanıyor. Hergün istisnasız 2-3 saat okuyorum. Fil bedenine aynı zamanda filhafızasına da sahibim sanırım. Okuduklarımın çoğunu da hatırlıyorum.

Jordan: McGrady hakkındaki genel düşünceleriniz nedir? Tracy McGrady'nintransfer edileceği bir çok takımın ismi geçiyor ama en son ismi geçentakım 76ers, McGrady'nin hangi takımla ve hangi oyuncuyla takasedileceğini düşünüyorsunuz, hangi takıma gitse başarılı olur?
Kaan Kural: Büyük yetenek ama aynı kuzeni Vince Carter gibi loser. Kobe, LeBronveya Iverson gibi o gözlerde yanan ateş yok onda. Bir zamanlar ligin enbüyük hücum gücüydü ama o zaman bile kaybetmeyi kabullenen bir havasıvardı. Yeteneklerinin sonuna kadar oynar ama kanının son damlasınakadar değil. Farkı yaratan da bu zaten. Bu saatten sonra hangi takımagiderse gitsin iyi bir yan parça olur o kadar. Bu oyun karakteriylebelki de en verimli olacağı alan da budur belki. Şu an Grant Hill'inyaptıklarını yapabilir.

Jordan : Tracy McGrady yine eski günlerine döner mi sizce?
Kaan Kural : Zaman makinesi icat edilmediği sürece hayır.

Jordan: Rick Adelman neden ocak sonunda, McGrady'i, oynatmaya başlatacağımdeyip sonra oynatmadı,amacı neydi ? Oynatsaydı Rockets'ta nelerdeğiştirirdi ?
Kaan Kural : Demek ki oynamaya hazırgörmemiş. En azından kafaca hazır değildi. Artı o ameliyatın tedavisüresi en iyi ihtimal 1 yıl. 8 ay sonra oynamaya kalktı T-Mac.Rockets'ın bir skorere çok ihtiyacı var ama mücadele üzerine kurulu birtakımın havasını bozma pahasına değil.

Jordan: Bir ara Franchise efsanesi vardı, Steve Francis! O efsaneye ne oldu,şimdi nerde, onun bugünlere gelmesine neden olan en büyük etkenlernelerdir? Tekrar geri döner mi ?
Kaan Kural : Yalanbir efsaneydi o. Şut atamayan bir dış oyuncu, güçlü atletik yetenekleriile çok abartıldı. Sakatlıklar ve yetersizlikleri onun gereğinden fazlaabartılan kariyerinin çok kısa sürmesine neden oldu. Artık dönemez.

Jordan: Kariyerine ilk başlanıldığı andan itibaren ele alınırsa, herşeyiyle(oyun anlayışıyla,ahlâkıyla,oyun zekasıyla) Kobe Bryant mı, TracyMcGrady mi ? Nedenini kısaca açıklayabilir misiniz ?
Kaan Kural: Kobe elbette. Nedeni mi? Bir tarafta 4 yüzük, diğer tarafta tek birplay-off serisi bile kazanamamak var. Winner-loser farkı bu, yetenekfarkı değil.

Jordan: Philadelphia'nın durumunu nasıl görüyorsunuz ? Philly'de ciddi birdeğişim yaşanacağını biliyoruz. Bu değişim koç cephesinden mi gelecekyoksa bir takasa mı başvuracaklar ? Elton Brand'in takas edilebileceğikonuşuluyor ; mümkün müdür?
Kaan Kural : Philly çokkötü bir kimyaya sahip. Köklü değişiklikler ve çok daha modern birbasketbol anlayışı şart. Hoplayıp zıplayan ama işin oyun aklı kısmındaçok sınırlı bir takım. Ancak takas da kolay değil. Ellerindeki hiçbiroyuncunun piyasası yok neredeyse. Elton Brand'i takas etmek ise ancakArenas karşılığında mümkün. Tüm NBA'de ikinci bir takas ihtimali yokBrand için. Patladı elde.

Jordan: Bunu da benim bir arkadaşım soruyor kendisi Paul Dawkins'i izlemiş veçok sever. Paul Dawkins'e nasıl ulaşabiliriz diye size sorma mı ricaetti.
Kaan Kural : Maalesef bilmiyorum.

Jordan : Lakers geçen sene ki hırsı gösteremiyor, büyük maçları kazanmakta zorluk çekiyor Lakers. Bunun nedeni nedir?
Kaan Kural: Daha sezon ortası. Paniğe gerek yok. Zaten Batı birincisi. Bununyarattığı bir rahatlık var. Ancak takımın en büyük sorunu uzunlarınkalıplarının adamı olmaması. Gasol'u çok seven ve Duncan ayarında görenbiriyim ama o da Bynum da itiş kakışı sevmiyor. Üstüm kirlenecek diyetopa girmeyen iyi aile çocukları gibiler. Üstün kirlenmeden olmaz o iş.

Jordan: Bu güzel röportaj için çok teşekkür ediyorum. Son olarakGalatasaray'lı basketbolseverlere söylemek istediğiniz birşey var mı. ?
Kaan Kural : Cem Akdağ'ın takımını izlemeye, destek vermeye devam etsinler. Basketbolu güzelleştiriyorlar çünkü.

http://jordanmich.blogspot.com/
[/size]
artık iddaa tahminleri de var
"Tanrı her şeyi görür. Kimse hakkında kötü düşünmeyin" LeBron James
(Cavs'in 55 sayı fark yediği LaL-Cavs maçı sonrası)

Cem Goren

Jordan : Lakers geçen sene ki hırsı gösteremiyor, büyük maçları kazanmakta zorluk çekiyor Lakers. Bunun nedeni nedir?

Kaan Kural: Daha sezon ortası. Paniğe gerek yok. Zaten Batı birincisi. Bununyarattığı bir rahatlık var. Ancak takımın en büyük sorunu uzunlarınkalıplarının adamı olmaması. Gasol'u çok seven ve Duncan ayarında görenbiriyim ama o da Bynum da itiş kakışı sevmiyor. Üstüm kirlenecek diyetopa girmeyen iyi aile çocukları gibiler. Üstün kirlenmeden olmaz o iş.

aynen oyle...
altın kapılarımız kan oldu tayfun

CR7

Jordan: Acaba Nba'e Sh[kufur otomatik editlenmistir] Fiziğinde, ve o'nun kalitesinde bir oyuncu gelir mi? 39 yaşında olmasına rağmen aldığı süreye göre yaptığı istatistiklerçokta kötü değil.
Kaan Kural : Gelir neden gelmesinama basketbolda artık öyle ağır oyunculara pek fazla yer kalmadı.Basketbolda artık güçten daha fazla çabukluk üstüne kurulu. Daha çabukadamları güçlendiriyor takımlar. 10 yıl öncesinin topu sırtı dönük alıpgeri geri iterek giden uzunları kalmadı. Artık uzun topu alır almazyardımlar, driplingi rahatsız eden kısalar üşüşüyor topa. Artık LeBrontipi oyuncular göreceğiz daha çok. Hem hızlı hem güçlü. 2000'deki Sh[kufur otomatik editlenmistir]de öyleydi aslında.

:ok

Jordan : Tracy McGrady yine eski günlerine döner mi sizce?
Kaan Kural : Zaman makinesi icat edilmediği sürece hayır.

Jordan: Bir ara Franchise efsanesi vardı, Steve Francis! O efsaneye ne oldu,şimdi nerde, onun bugünlere gelmesine neden olan en büyük etkenlernelerdir? Tekrar geri döner mi ?
Kaan Kural : Yalanbir efsaneydi o. Şut atamayan bir dış oyuncu, güçlü atletik yetenekleriile çok abartıldı. Sakatlıklar ve yetersizlikleri onun gereğinden fazlaabartılan kariyerinin çok kısa sürmesine neden oldu. Artık dönemez.

Jordan: Kariyerine ilk başlanıldığı andan itibaren ele alınırsa, herşeyiyle(oyun anlayışıyla,ahlâkıyla,oyun zekasıyla) Kobe Bryant mı, TracyMcGrady mi ? Nedenini kısaca açıklayabilir misiniz ?
Kaan Kural: Kobe elbette. Nedeni mi? Bir tarafta 4 yüzük, diğer tarafta tek birplay-off serisi bile kazanamamak var. Winner-loser farkı bu, yetenekfarkı değil.

:ok(bu karşılaştırma çok yerinde çünkü aynı zamanda oynamış oyuncular ve aynı süreyi lebron da doldurmadığı sürece kobe veya lebron demek anlamsız ama ben lebron'un daha büyük oyuncu olacağını düşünüyorum :))

artık iddaa tahminleri de var
"Tanrı her şeyi görür. Kimse hakkında kötü düşünmeyin" LeBron James
(Cavs'in 55 sayı fark yediği LaL-Cavs maçı sonrası)

+18 !