Ana Menü

A.Madrid - Galatarasay, Lille-Fenerbahçe

Başlatan NoPasaran, Aralık 18, 2009, 14:53:35

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Cem Goren

celta vıgo-fenerbahce macı vardı yıne ıspanya'da..
o zamanda kurdıstan ıle ıle ılgılı bır pankart acmıstı seref yoksunları
altın kapılarımız kan oldu tayfun

KeePSaKe

Evet bende ondan bahsetmiştim aslında ki onlarla geçmişimizde çok sorunda yaşayan bir ülke değiliz ama kaşınıyorlar bence...
Since 1903

Cem Goren

aynen..
bı kasıntıları var yada bızım bılmedıgımız bı sorun var ortada gecmısten gelen

KeePSaKe

25 Aralık 2005   

Deportivo la Turco

Mehmet ÇİFTÇİ / VİGO

Celta Vigo ile Deportivo La Coruna'nın karşı karşıya geldiği ve 3-0 kazandığı maçta kendilerini Türk olarak gören 5 bin Deportivo taraftarı, "En büyük Türkiye" diye bağırarak komşu Vigo kentini inletti.

Alberto, La Coruna taraftarlarının nasıl Türk olduklarını anlatmaya başladı:

Barboros Hayrettin Paşa, Akdeniz'e hükmettiği sıralarda İspanya sahillerine kadar ulaşmış. O sırada İspanya'da yiğitliği ile ünlü Galicia bölgesinin delikanlıları, Barboros'a büyük destek vermişler. Bu işbirliğini içlerine sindiremeyen komşu kent Vigo'nun halkı ise La Coruna'ya Türklerle ortaklığa girmelerinden dolayı, onlara "Türkler" adını takmışlar. Bu ad sporda, özellikle de futbolda günümüzde büyük bir rekabete dönüşmüş. Buna karşılık, La Coruna halkı da Celta Vigo taraftarlarına yakınlığı ve iyi ilişkileri nedeniyle Portekiz'li yakıştırması yapmışlar.

La Coruna'da çok sayıdaki taraftar derneklerinden biri olan La Pasion Turca derneğinin başkanı Ricardo ise Türk bayrağına sahip çıkmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiriyor. Ricardo, Deportivo La Coruna'nın Şampiyonlar Ligi'nde Yunan takımı Panathinaikos'la oynadığı maçta açtıkları 20 metreyi aşan Türk bayrağını anlatırken, "İnanın Riazor Stadı'nda yüzlerce Türk bayrağı vardı. Stadın bir ucundan diğer ucuna bir Türk bayrağı astık. Yunanlılar sahaya çıktıklarında dev Türk bayrağının yanı sıra yüzlerce ateşli taraftarın ellerindeki ay yıldızlı bayrakları görünce neye uğradıklarını şaşırdılar. Dünyanın hiçbir yerinde kendi ulusunun bayrağının dışında, başka ülke bayrağına bu kadar çok sahip çıkan bir taraftar grubu bulamazsınız" dedi.

Ricardo ayrıca Türk bayrağına Deportivo Kulübü yaşadıkça sahip çıkacaklarını ve Celta'nın Deportivo ile 2. yarıda oynayacağı maçta Türk bayrakları ile tam bir gövde gösterisi yaparak stadı "Türkiye" diye inleteceklerini söyledi.

Alberto ile Ricardo'yu dinledikten sonra Celta'nın Deportivo taraftarlarına ayırdığı bölüme geçtim. İnsan kendini adeta milli maçta hissediyordu. Celta'lılar "Türkler dışarıya" diye tezahürat yaparken, Deportivo'lular da sürekli "En büyük Türkiye" diye bağırıyordu. Onlara Türkiye'den geldiğimi söyleyince birden etrafımda yüzlerce La Coruna taraftarının beni selamlamak için elini uzattığını gördüm. Karşılaşmayı Deportivo, yani Türkler 3-0 kazandı. Sevinç sokaklara taştı. Türk bayrakları bu kez Vigo kentinde dalgalanmaya başlamıştı.

Aslında hepsine kızmamak lazım tabi... Onun için FORZA DEPORTIVO !
Since 1903

carsi52

Deportivo ulan demek için aşağı indim baktım benden önce diyen olmuş ;D

İspanyada tek takım DEPORTİVO !
Bölünür senin için uykular!

Cem Goren

gs macı basladı 0-0 devam edıyor

fb'nın ılk 11i acıklandı: Volkan Demirel, Bekir, Önder, Bilica, Deniz, Gökhan Gönül, Selçuk, Emre, Vederson, Alex, Güiza

bu defans bugun 2tane yer en az :ahaha

Cem Goren

neil macın basından berı agueroyu golgesı gıbı takıp edıyor

Cem Goren

Cem Goren

ılk yarıda bı ara kapattım actım televızyonu aguero cıkmıs forlan gırmıs
sahayı sedye ıler terk etmıs galıba

carsi52

Bende bi maça bakim durumlar nasıl :D
Bu arada Shakhtar 1-0 yeniliyor eğer 1 veya 2 gol olurda biterse maç kupon tek fenere kalıyor.

Cem Goren

urzıcenı:1
lıverpool:1

urzıcenı 1-0 one gectı dedım noluyoruz :)

Cem Goren

Cem Goren

Cem Goren

carsi52